Ahojte nevesticky! Nemate nejake info, ake kvety su vhodne na svadobnu kyticu? Mne sa pacia biele tulipany, ale vraj nie su vhodne na svadobnu kyticu:( Poradte prosim. Dakujem.
slyšela jsem od květinářky i jedné nevěsty tady, že hortenzie v teplém počasí nevydrží a hrozně rychle vadnou a hnědnou jim lístky, tak pozor na to....
tulipány se v létě sehnat dají, ale nejsou v takový kvalitě jako na jaře a pokud bude horko a v květinářství ti je neošetří, rychle odkvetou a zvadnou. Taky budou pekelně drahý. Musíš brát v potaz to, že je to jarní kytka!
tulipánů bych se trochu bála nejen kvůli tomu že uvadnou v létě jak říká avano, ale taky že mají dost tlusté stonky (prý hlavně ty uměle vypěstované v létě)a i pár tulipánů dá zabrat něvěstě, je z toho pak moc hrubý stonek a sotva se to dá udržet v ruce. Kamarádka měla na jaře žluté tulipány, ona měří tak 1,65m a ty tulipány jí celou schovaly, byla proti té kytce jak trpaslíček...
z vlastní zkušenosti: hortenzie nic moc nevydrží, listy mi ovadly po obřadu, květy to jakž takž vydržely, večer už vypadaly unaveně:-). Měla jsme v kytici i růže a kaly a ty byly OK ještě po návratu ze svatební cesty!
já měla růže a lilie a taky vydrželi bez vady na kráse, zmokly, protože dopoledne lilo, pak na ně na terase svítilo slunko, nakonec spadli s poličky i s vázou a nic se jim nestalo :-D