Toto si dobre precitajte.Nizsie to bude vysvetlene po slovensky. Prislo mi to ako odpoved na uverejneny inzerat.
Hello I'm very glad to hear from you that you have
interest in doing business with me,and i will be glad if you would
make these possible,because i really need this item for my Son in
Nigeria ok,and i want the item to be shipped out through REGISTER
MAIL.. Post delivery
So i will offer you 250Euro for the cost of the item including the
shipment cost via REGISTER MAIL... in Euro
However i will be paying you through Dundee Bank Of Canada Online Wire
Transfer directly to your bank account,so i want you to provide me
your full bank details so that i can able to proceed with the payment
as soon as possible.
Here is my shipping address below:
Name : Olasunkanmi James Ajayi
Address :NO 4 enuwa road Area
City:Ife
State:Osun
Country ; Nigeria
Zipcode:23436
Phone Number :+ 2348052371086.
So i will be waiting for the below information so that the payment can be
made as soon as possible.
Account Holder's Name
Account Number
Bank Name
Bank Address
Swift/Bank Code
Total Cost + shipping:
Awaiting to from you soonest mail asap.
Thanks
Pise sa tam v podstate to, ze zenska pravdepodobne z Kanady (kedze z kanadskej banky chce poslat peniaze) chce kupit moje svadobne saty pre syna v Nigerii..a ze jej mam poslat svoje meno a udaje o banke..Cena siat je 150 € a ona mi chce zaplatit 250 €..proste mi to bolo hned divne...tak som si hodila do google nejake informacie o nigerijskom podvode a dostala som sa na stranku kde som sa presvedcila, ze to je ozaj podvod.
http://digiforum.zive.cz/viewtopic.ph...
Tymto som Vas chcela upozornit, aby ste nenaleteli, moze totizto vystupovat pod roznymi menami.Podstata je ale stale ta ista a sice ze chce vasu vec kupit pre nejakeho clena rodiny z Nigerie.
maggiess
Ahoj holky :-) dneska mi volali z TV Nova a chtějí semnou natočit kvůli tomu reportáž, takže se to už dostane do televize ,tak snad už víc podvodů už nebude. :-)
Ja by som sa chcel podelit o moju skusenost. Tiez predavam nejake veci na roznych bazarovych strankach, na tejto stranke neponukam nic, ale prihlasil som sa, aby som sa podelil o moju skusenost. Paypal odporuca posielat falosne potvrdenia od tychto podvodnikov na e-mail paypalu spoof@paypal.com tak som to skusil. Nahlasil som paypalu viacero podozrivych e-mailovych adries, ktore vycinaju uz dlhsiu dobu na roznych slovenskych bazarovych strankach. Myslel som to dobre, chcel som pomoct ludom, ktori boli podvedeni. Za odmenu PayPal zablokoval moju staticku IP adresu a nemohol som ani len nacitat ziadnu stranku paypalu. Takze ako sa hovori, za dobrotu na zobrotu, alebo nehas co ta nepali. :-) Este, ze hovorim plynule po anglicky. Bol som nuteny zavolat podporu paypalu, aby ma odblokovali a stalo ma to cca 7 EUR, nakolko sa jednalo o hovor do zahranicia. Preto odporucam vsetkym ludom, aby podozrive podvodne nigerijske fraud/scam maily okamzite mazali a jednoducho s podvodnikmi nekomunikovali. Jedine v pripade, ze by ste boli naozaj okradnuti, jedine mozno v tom pripade kontaktujte paypal na spoof@paypal.com. Chcem len dodat, ze paypalu boli mnou nahlasene nasledovne podozrive e-mailove adresy: richardable87@gmail.comdavidtomas007@outlook.comlamrich3444@gmail.comakimolumide@outlook.comdan.manvis@gmail.com
Citam do radu tie prispevky. Ked poslete IBAN, nemalo by vam nic hrozit. V ziadnom pripade ale neposielat ziadne udaje z platobnej karty. Tym co ste uz nahodou tovar poslali myslim, ze tovar sa vacsine vrati, tyto nigerijci tam davaju vacsinou nejake vymyslene adresy, alebo existujuce adresy, ktore najdu niekde na nete. Ide im vacsinou o peniaze, nie o tovar. Vzdy ta ista story, peniaze vraj v nejakom depozite, potom zmotavanie o min. transakcii do zahranicia. Odporucam nemat o sebe zverejnene nikde ziadne citlive udaje, ani datum narodenia na Facebooku. Napriklad na Facebooku sa da vyhladat clovek aj podla telefonneho cisla ak to nemate nastavene na Facebooku ze podla tel. cisla vas mozu vyhladat len priatelia. Potom vas mozu vyhladat aj na FB, len aby o vas zistili co najviac udajov a kontaktovat vas aj tam, lebo mne sa to stalo, ze aj na FB ma kontaktoval jeden podvodnik takto Na zaklade inzeratu na Bazosi, kde som mal zverejnene tel. cislo, ma vyhladal a nasiel na Facebooku.
Bambule dalsi dvaja maju zaujem a zas po anglicky.Napisala som im spravu predam len slovenke alebo české.Kdo spravuje tuto stranku daky admin nieje vsak to nieje normalne uz uz 4podozrivy zaujemca !!!!
Ak by som mohol poradit, podvodníkom neodpisovat ! Ani nikde volne na nete neuvadzat NIKDY svoju e-mailovu adresu. Su na to pouzivane "roboty" resp. automaticke programy, ktore vyhladavaju napriklad znak zavinac "@" alebo slovo "gmail" a pod. Ked scammeri vyhladaju e-mailovu adresu niekde na nete, tak potom na nu posielaju taketo podvodne maily a spamy. Na spam/scam/fraud maily sa neodporuca odpovedat preto, lebo ked sa podvodnik presvedci, ze mailovú schranku, ktoru nasiel, ma "realna" osoba, tak sa pokusa ju stale dokola kontaktovat z roznych mailovych adries. Takych falosnych mailovych adries moze mat len 1 scammer desiatky. Na tento bazar sa vracajú tyto podvodnici podla mna preto, lebo tu asi zial velakrat uspeli a uspesne vela ludi obrali.
mne prišlo takéto:
jdason7@gmail.com - damani jackson (neregistrovaná/ý) - 23. januára o 14:17
advert placed still not sold up? kindly contact me for negotiation at jdason7@gmail.com
jdason7@gmail.com - damani jackson (neregistrovaná/ý) - Dnes o 12:22 Nová správa
advert placed still not sold up? kindly contact me for negotiation at jdason7@gmail.com
Regards
Baby narazil som na 1 stranku, ktora sa vola 419eater. Tato stranka je nazvana podla nigerijskeho scamu 419. Tak sa oznacuje typ podvodu, ktory sa tu deje. Na danej stranke su ludia, ktori si robia z tychto podvodnikov srandu a tym spomaluju podvodnikov a minaju cas podvodnikov. Tym, ze podvodnikov zdrzuju, pomahaju vlastne inym ludom, aby neboli okradnuti. Stranka je zial len v anglictine, takze tie co ste zdatnejsie v anglictine sa mrknite. Ziskavaju za to trofeje -donutia podvodnika poslat svoju fotku s predpisanym textom a dobre sa na tom zabavaju. Podvodnikmi su vacsinou nigerijci :-D
dievcata ma niekto este skusenosti s lindajoesk@gmail.com
Bude to asi tiez taky isty podvod , lebo tiez mi ponukla viac penazi za saty a poslat chce saty do Australie .
@tyrkysovenebo Urcite podvod. Predpokladam, ze si dostala text v lamanej slovencine a nasledne by komunikacia prebiehala uz len v anglictine, alebo ti napisal neregistrovany uzivatel priamo v anglictine. Nic neposielaj a ani neodpovedaj. Zase urcite nejaky nigerijec. E-mailova adresa, ktoru spominas vyzera byt nova, este som ju na forach tusim nikdy nevidel, takze ten nigerijsky podvodnik, co tu uz viackrat uspel, sa sem len vracia pod novou mailovou adresou...
Takze pisal som tu, ze som nahlasoval podvodnicke adresy paypalu. Skoncilo to tak, ze paypal este blokol moju staticku IP adresu. Nasledne som volal paypalu aby ma odblokovali, co aj urobili a asi tyzden mi paypal fungoval. Dnes som sa pokusil znovu prihlasit do paypalu a zase som zablokovany. Nechapem to, odvtedy co ma odblokovali, som nic nenahlasoval, no aj tak ma paypal znovu blokuje. :-S
Díky za zprávy, taky před 3 dny napsal "jdason7@gmail.com" (prý pro neteř v USA), nejdřív jsem odpověděla, dokonce zjišťovala poštovné, ale dopředu bez zaplacení bych určitě neposlala.. poštovné 700,-. Tak už víc neodpovídám, díky. Hlavně je divné, že jedny šaty chtěl S, pak sako M a L (kdo má 3 velikosti najednou... :D)