svadobna grilovacka
@luculik12 myyyyyyy
žiadna polievka, žiadne kuracie s broskyňou ale mäská na grile, rybka, grilovaná ázeleninka, opekané zemiačky, kukurica, šaláty
kľudne sa pýtaj
9. feb 2015@lillyanna to vaaazne?? neverim
) ani som nedufala, ze tu niekoho najdem
)
prosim ta, ako ste to mali? ked ste prisli z obradu do na miesto konania BBQ, tak uz ste mali nejake papanicko ugrilovane , ci ako? na stoloch ste mali asi nejake slane a sladke... takze ked hostia prisli, neumreli od hladupls napis mi aj kolko ste mali coho CCA samozrjeme
dakujeeem9. feb 2015@luculik12 ja som rebel
my sme mali veľa vecí naopak
pôvodný plán bol že to malo byť vonku a mali sme mať aj vonku kuchára ktorý by všetko chystal čerstvé priamo pred hosťami, ale žiaľ počasie grrrrr....čiže boli sme vnútri a nosili to postupne v tých nerezových oných a to sa prihrievalo celý večer
obrad bol na tom istom mieste čiže oni to prakticky hned začali nosiť, hostina začala tak že bol príhovor a po príhovore som sa prihovorila ja
a usmernila všetkých že na polievku nech nečakajú
a že nech sa im páči nech sa ponúknu čím sa im bude ľúbiť
malo to úspech celkom
na stoloch boli slané pagáče a minizákusky napriek tomu že som proti tomu tiež dosť bojovalaked si dobre pamätám tak z tých zákuskov čo tam boli sa ani moc nepojedlo a nebolo to tým žeby neboli dobré zase
množstvá.... to bola celkom dilema, mali sme 250g mäsa na osobu ale nie tak že z každého druhu lebo nie každý so dal z každého, potom 100g na osobu studený bufet t.j. šaláty a 150-200g na osobu prílohy - grilovaná zelenina, chlebík, pochutiny a spol a bolo to mega veľa! ale zase my sme mali hostinu iba do polnoci, čiže aj preto sa to nestihlo pojesť. každopádne ale taký orientačný a použiteľný údaj s ktorým môžete pracovať je ten že počas celého večera/noci jeden človek reálne nezje viac ako 1kg jedla
a mali sme na grile bravčové špízy, kuracie stehná aj prsia a pstruha, 3 druhy šalátov, zelenina grilovaná, šunkové a syrové nárezy, zemiačky v alobale a také že horčica to je jasnéto ku BBQ patrí to ti ani nejdem písať
a dezerty sme mali iba domáce viacmenej a nesmelo chýbať PIVKO!9. feb 2015- Sponzor fóra
@lillyanna no pocasie je mrcha niekedy.. a dokazuje nam vela krat, kto je tu panom
ale pozerala som si aj fotos a videla som, ze na naladicke vam to vobec neubralo
ja mam nejaku podobnu predstavu
po obrade sa presunieme vsetci na miesto cinu, na stoloch budu slane pagaciky, mini zakusky, moravske kolaciky a chlebicky(nie take koacovske ale fajnovucke) potom prihovor nas
a vlastne to uz by sa malo grilovat cca polhodinu, takze uz by malo byt nieco porobene a vlastne takto by som chcela aby chclapci kuchtili aspom do pol noci a potom to dat do tych mis striebornych, nech je to tam teple
masko: bravcove kare, panenka, hovadzia svieckova-steaky, kuracie kridelka, prsicka(spiziky), losos, hermelin a zeleninka(cuketa, baklazan, cibulka, rajcinky) salaty: cestovinovy, rajcinovo-cibulkovy, uhorkovy, calamada/uharecky, prilohy: chlebik, bagetky este sa bude vonku varit bud gulas divinovy alebo kapustnica...
a este roast beef bude... mnamka velikaaaa
zakusky budu tiez domace(svokra moja robi bozske!!)9. feb 2015@lillyanna dikeees
) prave sa zas a znova inspirujem. Nebolo 250g masa/osoba malo? ci to len nasa rodina su taky zruti?
9. feb 2015@luculik12 ako.... mne už potom na hostine bolo jedno, dala som si persen doma, nebyť toho tak asi aj sobáš zruším, dodnes som sa z toho nespamätala (zničený obrad vymyslený do posledného detailu, dokopy žiadne svadobné fotky)
máte veľmi podobnú predstavu s tou našoua už máte aj miesto?
@tin_ka_ke tinuš málo nebolo, do polnoci sme sa veselili a zvýšilo sa, hlavne ryby. ale ak plánujete dlhšie ako my, čo obvykle býva to len my tak rebelskytak asi bude treba myslieť aj na nejaký "druhý chod"
každopádne my sme si ale s týmto starosť nerobili, tých 250g na hlavu bolo dohodnutých a s hotelom sme sa dohodli tak, že si neurobíme predsa hanbu ani my ani oni a keby bolo málo tak operatívne sa dorobí čo bude treba a jednoducho sa to potom doúčtuje, myslím, že s týmto by bežne nemal byť problém
ale keď si vezmeš že ku mäsku ješ prílohy, chlebík, šaláty, pomedzi to tlačíš koláče a potom ešte torta svadobná
väčšinou ľudia odchádzajú zo svadby prežratí doslova....
10. feb 2015@lillyanna ja sa spolieham na to ze bude leto a bude teplo a predsa vtedy tak nechuti
u nas doma je 250g masa pre draheho na veceru tak pod jeden zub
) uz sa ma pytali v masiarni, ze ci nakupujem do jedalne
a salaty ste mali cisto zeleninove? my spekulujeme aj nad dajakym s kuracim maskom... + klasika zemiakovy, paradajky+papriky+uhorky+rukola+olivy + slany syr (alternativy z tychto ingrediencii, nech to nie je ako ked psicek a macicka tortu piekli
)... a este misy sunkove+ syrove, par druhov domacich kolacov, pagace, ovocie a tot vsjo
)) dopredu budem upozornovat, ze pojde o garden party a nie o "ozer sa" alebo "obzer sa" party
)
10. feb 2015@tin_ka_ke pozerám, že svadba bude 22.augusta, my sme mali 23. a môžem ti povedať že môžeš rátať s tým, že minimálne večer už nemusí byť tak teplo, večery sú v tú dobu už dosť chladné my sme riešili aj nejaké tie deky pre outdoorovú alternatívu, ktorá žiaľ nakoniec nevyšla. tým ťa nechcem strašiť ani nič len radšej bud pripravená
a mali sme šaláty vyslovene iba zeleninové ale bol tam aj taký že v nom bolo granátové jablko a tak, nebol nudnýšalátov sa dá spraviť habadej!
cestovinový mi nerezal, ten som odpísala
nárezy sme mali tiež, šunkové aj syrové a caprese špíziky
ovocie sme mali asi iba tie nektarinky čo boli ako menovky
plus boli ešte ako deko a samozrejme aj na papanie pri koláčoch
10. feb 2015@lillyanna na salaty sa tesim, budeme si to robit sami, takze asi usekirujem svoje okolie do krajnosti, ale nech to je podla predstav
) uz nech je letooooo a slnkoo
spolieham sa na to, ze kedze aj tato zima je taka aka ma byt, tak aj leto bude
ale jasne, ze backup plan je, snad nebude potrebny
)
10. feb 2015@tin_ka_ke veľmi budem držať palce, mne takéto pozitívne myslenie nestačilo, poondiate počasie, to si neobjednáš! budete to mať super
a koľko ludí budete mať?
10. feb 2015@lillyanna miesto bude vo velkom zaluzi.. obrad v kostole a potom zutŕka u nasich kamosov maju vleky bowling bar... s terasou.. takze tam
aby som mohla hocikedy odbehnut k malej, keby bolo treba
10. feb 2015@luculik12 máš to premyslené
a zjavne nemáš také nároky až ako ja
že stromyyy a potok a tak
to sa potom oveľa ľahšie rieši
budem držať palce aby všetko vyšlo
10. feb 2015@lillyanna musim to mat premyslene
mam na to cas, tak vymyslam
)) a fotit sa pojdeme asi este iny den...
casto chodime na Hluboku(juzne cechy, je tam nadherny zamok) tak aj tam sa pojdeme pofotit
10. feb 2015@lillyanna povedali sme si ze 30 je strop...+ my dvaja...ale este nemame potvrdene ucasti (ani natlcene oznamenia) takze mozno sa to bude menit - ale iba smerom dole
11. feb 2015@tin_ka_ke tak to je fajn počet, my sme mali tiež 30 ľudí, to je tak akurát
11. feb 2015- Sponzor fóra
mozem sa aj ja opytat... Tiez to chceme urobit doma. Kedze uz mame obaja jednu svadbu za sebou, chceme len svadbu na urade a v rodinnom kruhu na dvore rodinneho domu. Stan sa pozicia, stoly, stolicky. Chcem len vediet kolko asi jedna na osobu mame pripravit.
. Chceli by sme varit gulas, grilovat masko, klobasky, capovat pivko..poradte. Vdaka
21. apr 2017Takto sa to veru paci aj mne a az sa raz k svadbe dopracujem presne takto nejako by som to chcela mat aj ja. Mame takych uletenych priatelov a tak by k nam ani nejak nieco stroheho nepasovalo. Akurat v com je rozdiel, ze ja by som to chcela mat niekde normalne na zahrade a nie v podniku na terase. Ale inak sme sa zhodli.
25. apr 2017Zaujimavy napad. Ja by som bola celkom za len my sme nemali este tak teplo na taketo nieco. Ale v celku sa mi moc pacia taketo originalne ponate svadby. Grilovacku ma snad rad kazdy, tak by si nemusela mat problem ani s jedlom a tak. Malo by chutit kazdemu. Budeto to mat isto super a hlavne lahsie sa spomina na nieco co je niecim neobycajne
25. apr 2017super to vyznie. Viac sa mi paci takto spojiť si hostinu niekde v reštike a mať tam nejakú terasku s takouto grilovačkou. ak by bola svadba ešte aj v lete tak super ľudia sa pôjdu von vyvetrať a môžu si sem tam niečo dzobnúť. Každý má rád mäsko na grile tak si myslím že to bude ma úspech. Len nech vám to víde ako si predstavujete
26. apr 2017@luculik12 Je to fajn napad, ale treba mysliet aj na to, ze grilovane veci su dost mastne a vacsinou sa jedia rukami a tak by som brala ohlad na hosti a tak isto aj na teba. Budes mat krasne honosne svadobne saty a budes jest nejako maso v ruke. Neviem, pride mi to take divne. Radsej by som zvolila klasicke nejake menu na obed a potom ked tak do svedskych stoloch by som dala taketo grilovane veci
26. apr 2017
Nenašli ste čo ste hľadali?
Moja svadba odporúča:
- Rozchod po 3 rokoch. Ako sa s ním vyrovnať?Diskusia
- Priateľ trvá na svadbe, ale ja sa vydávať nechcemDiskusia
- Svadba mimo trvalého bydliskaDiskusia
ahojte kocky, najde sa tu nejaka nevesticka, co mala miesto tradicnej hostiny( predjedlo, polievka, hlavne..... roznasane jedlo ) grilovacku? pre cca 100 ludi... nemyslim grilovacku niekde vonku, ale normalne v podniku, vonku na terase budu grily, budu sa grilovat steaky, losos, kuracie, bravcove, zeleninka... no proste velka mnamka... dakujem