Ahojte. Chcem sa opýtať na vaše skúsenosti s civilným sobášom vonku. Chceme ho v záhrade pri stodole kde sa bude konať svadobná hostina. Najviac ma trápi scenár - čo ak bude pršať. Na úrad ísť veľmi nechceme, nepáči sa nám to. Ako ste to riešili vy? Takisto nejake rady čomu sa vyhnúť a na čo nezabudnúť. Riešili ste hudbu/speváčku na príchod? Veeeľmi pekne ďakujem! ❤️
Ahoj, my plánujeme civilný sobáš vonku pri stodole, kde bude hostina. V prípade nepriaznivého počasia to asi presunieme do kaštieľa, ktorý je ani nie 5 minút napešo od miesta svadby. Ale myslím pozitívne, aby počasie vyšlo. 😄
@nianida Ahoj, my by sme tiež chceli vonku, ale pritom to bude začiatok októbra. Rozmýšlala som, že ak by nepršalo veľa, tak by som radšej bola vonku aj s dáždnikmi. Ale to sú len moje úvahy. Jasné, že ak bude fakt škaredo tak to budeme musieť presunúť dovnútra. Chcela by som na obrad aj huslistky, tam by bol s tým dažďom asi ešte väčší problém 😄
Tiež by som rada mala svadbu vonku, len prvotný termín čo sme so snúbencom vybrali mi naznačuje že nebude to ono 😂 22.10. Ale prosím poraďte mi, aký je poplatok za dodávajúceho z úradu ktorý príde na miesto svadby? 🙂 momentálne to neriešim ešte, lebo až budúci rok plánujeme svadbu, ak teda 😄
@amelie22 no presne to. Aj ja rozmýšľam nad hudbou. Chcela by som veľmi niečo ako sláčikové kvarteto ale nemám ani šajnu koľko by nám to navýšilo rozpočet. A potom tie obavy, čo ak bude pršať 😏. Každopádne myslím pozitívne. 🙏🏼😄
ahojte aj my budeme mať svadbu vonku vedľa hostiny a radšej ani nemyslím na to že by malo pršať lebo neviem kde pôjdeme. my platíme presne 210€ úradu, nemáme tam trvalé bydlisko a termín je mimo úradných hodín a ešte mimo obradnej siene. Tak to narátali.
Hudbu riešim aj ja ceny mám od 200 a viac za 2 /3/4 osoby.
začínam sa pohrávať s myšlienkov že mi to odohrá DJ ved bude stáť 50 metrov vedľa v stane.. len neviem či to bude dobre, no v prípade zlého počasia asi lepšie než husle flauta atd 🙂
@jajanka30 u nás je to s úradom to isté.. Takže počítam s rovnakou sumou 😄. Čo sa týka kvarteta, huslí a pod. mne sa zatiaľ nepodarilo nájsť nič na východe (svadbu máme v okolí Prešova). Určite by som pre tu atmosféru volila tu živú hudbu..no áno, treba myslieť aj na nepriaznivé počasie a možno to nakoniec zmením na DJa aj ja keďže bude hneď vedľa v stodole.
Ahojte, my sme mali obrad vonku. Keby pršalo, asi by ma kleplo (jediná možnosť bola škaredá zasadačka hotela, našťastie bolo pekne). Dva postrehy na obrad vonku: dajte si pozor na vietor, aby prípadná výzdoba nelieta kade tade (na to nás upozorňovala prevadzkarka) a na slniečko svietiace do očí. Manželovi presvitalo slnko len cez stromy lesoparku a bolo to miestami nepríjemné, aj na niektorých fotkách kvôli tomu žmúri.
Ahoj, aj my planujeme mat obrad vonku (10.9.), hudbu budeme mat DJ + cimbalovku, tak dufam, ze mi odohraju aj obrad 😄 minuly september sme boli na svadbe, tiez mali obrad von a podarilo sa mi postavit do mraveniska a pocas obradu pieklo slnko, tak som zvedava co ma bude cakat ked budem ja nevesta 😄
Inak bolo by super keby tu niekto dal aj take realne foto z obradu vonku na SK.. Take kde vidno rozlozenie vyzdobu. samozrejme na nete je kopec foto zo zahranicia, ale u nas to moze byt dost rozdiel... Dik