Swarovského šperky

Chcela by som sa opýtať (ak ste to tu už riešili, ospravedlňujem sa, ale nenašla som), či niekto z vás pozná a nosí šperky od Swarovski, či napríklad nie sú krehké atp., keďže je to vlastne sklo. Nerozbíja sa to? Vždycky sa mi totiž páčilo, ako vyzerajú, ale nemala som na to - až teraz som zistila, že z tých kryštálov môžu vyrábať aj iný výrobcovia za lepšie ceny, našla som vanessa a ceny sú fajn, len fakt sa bojím, že to dlho nevydrží, veď nesedím len s kávičkou za stolom...
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
@riksha Swarovskeho kryšál znamená, že ten kamienok je brúsený to jedného špecifického tvaru, aby sa na ňom pekne lámalo svetlo :-) jeho cena záleží hlavne od toho, čo to máš na retiazke zlatej, striebornej, alebo len bižu :-D kameň ako taký nie je vôbec drahý :-) ja sama niekoľko takýchto šperkov vlastním a mám ich naozaj veľmi rada a myslím si, že sú dosť trvácne :-) jediné, čo sa ti môže pokaziť na tom je retiazka, alebo drótik v náušnici, ktorý si výrobcovia dávajú podľa seba, preto sú niektoré drahšie ako iné :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@riksha Original Swarovski je len jeden....musi mat logo labute..ostatny pouzivaju komponenty Swarovski takze to je uz nieco ine...to ako keby si povedala ze studla je Sacherova torta :-) tiez je to sladke ale nie je to ono... Ja nosim Original Swarovski sperky uz roky a som velmi spokojna...stale sa krasne lesknu ci uz nausnice, naramky alebo dokonca aj prsten....normalne v nom umyvam riady a tak... Inak sa na Original Swarovski sperki mas certifikat a zaruku
Odpovedať
ja mam tiez original swarovski sperky s logom swan, ale kupovane davnejsie, vsetko v zahranici, vtedy este boli koruny a po prepocte vysli dost draho, tak ich radsej setrim a nosim len prilezitostne. Ale viem, ze v zaruke bolo napisane, ze nemozu prist do styku s vodou, takze aby clovek nezabudol pri kazdom umyti ruk prsten stiahnut apod... tak preto sa mi ani nechce nosit ich, aby som sa stale obavala... ozaj len na ples alebo svadbu. Mam aj take "neoriginalne" s komponentmi, neviem co vydrzia tie, ale ani tie nenosim, dostala som do daru a nie podla mojho vkusu :-) Takze ja ich mam v podstate len v skrini a obcas sa pokocham:-) @riksha
Odpovedať
Profilova fotka
@stelluska1 hej suhlasim ze je to tam napisane ale ja prstene nosim denne a su uplne v pohode...co sa tyka nausnic a retizky tie som tiez kupovala asi 5 rokov dozadu v UK a neraz som sa s nimi sprchovala( zabudla som si ich dat dole ) ale stale vyzeraju ako ked som ich kupovala. Kedze Swarovski sperky su zvacsa vyrabane z rodia tak by mali co to vydzat.
Odpovedať
Profilova fotka
@9majusska na swarovski sperkoch su praveze najdrahsie "tie sklicka"
Odpovedať
Profilova fotka
@cappucinko Swarovskeho kameň, alebo kryštál je vlastne obyčajné sklo, brúsené špeciálnou technikou aby sa dúhovo lesklo a pekne sa na ňom odrážali slnečné lúče ;-) to že dnes tak drahé je len jeho reklamou a tým, že sa jeho vynálezca, ktorý je mimochodom pôvodom Čech spojil s Diorom a vyrábali v polovici 60. rokov lustre :-D všetkým sa to páčilo a tak sa začali vyrábať aj šperky ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@9majusska ja viem mam od nich lustre a su nadherne a mimochodom presne za tu znacku sa plati , mala by byt totiz zarukou kvality to mas ako so vsetkym , za znacku a ten pocit vynimocnosti sa plati ;-)
Odpovedať
Pokiaľ ide o originál swarovski šperky, som veľmi sklamaná. Trikrát sme reklamovali prsteň, až sme ho museli vymnieť zainý, vypadávali z neho kamienky. Na retiazke s príveskami sa mi zase jeden z nich zlomil - taká slzička - takže je tá retiazka nenositeľná... takže osobne si radšej kúpim niečo od Dyrberga.
Odpovedať
Profilova fotka
@hallie urcite by som tu retiazku isla reklamovat...moja kamoska zase bola velmi milo prekvapena ze ked je vypadlo ocko tak jej prsten bez problemov vyreklamonali a dali jej novy...a to namala ani blok ani nic a dokonca ten prsten kupovala v uplne inej krajine...
Odpovedať
@petronellynka No, tá retiazka bola darček a drahý nenašiel bloček, takže sme sa na to vykašľali. Neviem, či to mám vôbec skúšať bez neho, také štyri roky už mať bude. Prsteň sme reklamovali, ako som písala, trikrát. Potom konečne boli ochotní uznať, že tie kamienky sú tam vkladané tak, že teda môžu vypadnúť a že nám buď vrátia peniaze alebo si môžeme vybrať ničo iné. Vybrali sme si prsteň s jedným kameňom, väčším, ale ten sa zase totálne oškriabal. Ako som písala, sklamanie, a to pritom ešteaj originál SW šperky nemôžeš máčať vo vode, pretože to ani nie je striebro.
Odpovedať
Profilova fotka
@hallie nepotrebujes blocek...staci ti ten certifikat...pytala som sa na to tu na svk.. Co sa tyka prstena tak ho macam vo vode stale (riad, sprcha, umyvanie ruk) no ale uvidime ako to s nim dopadne...mam ho zatial cca rok...nausnicky a retiazka a naramok aj po 5 rokoch v 100%stave tak neviem
Odpovedať
@petronellynka Certifikát mám, našťastie si nechávam originál krabičky zo všetkého. Ďakujem za tip, pôjdem sa tam popýtať. Aby som im úplne nekrivdila, mám od nich ešte jednu retiazku a dvojo náušníc, tie sú okej, ale zase nenosím to denne, prsteň som nosila - ale skladala som si ho doma, preto ma vytočilo, že to s ním ak dopadlo, lebo som si naňho fakt dávala pozor.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@hallie to ti verim...mna by to tiez nastvalo...kedze su dost drahy tak za tie peniaze ocakavas kvalitu... Skus sa opytat a uvidis...na skusku nic nedas :-)
Odpovedať
@petronellynka Hej, určite tam zbehnem. Lebo takto je to fakt nenositeľné.
Odpovedať
Profilova fotka
@cappucinko a kde som napísala, že za tú značku sa neplatí? :-D ja som iba napísala, že cena sa odráža aj od toho na akej retiazke (zlatá, strieborná) sa ten kryštál nachádza, preto je to niekde lacnejšie a niekde drahšie :-) a prosím ťa kde držíš také obrovské lustre? či vyrábajú to aj v mini veľkostiach? :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@9majusska nebud na vsetko taka vztahovacna, ja som len napisala, ze ak sa jedna o prave swarovski krystaly s certifikatom, tak tie rozhodne nie su lacne (ako pises ty) a je uplne logicke, ze strieborna retiazka bude mat inu cenu ako zlata (ak maju rovnaku gramaz) , a to ze sa predavaju aj swarovski elements a tie nie su vobec drahe, to mas pravdu, ale prave preto sa plati aj za znacku a kvalitu ;-) lustre vyrabaju aj normalne do domov, neboj nebyvam v palaci :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj aj ja by som pridala názor...už asi 5 rokov nenosím nič iné ako Swarovsky,každý z mojích priateľov a rodiny vie že na meninky,narodeninky,vianoce a iné sviatky vedia,že nič viac ako šperk od swarovského ma nepoteší....aj ked občas vypadne kamienok,nemajú problém mi ho v zlatníctve spraviť...niektoré nosím dennodenne a aj sa s nimi kúpem alebo umývam riad a sú stále krásne...ja ich proste milujem aj vo svoj veľký deň na svadbičke som ich mala....preto myslím,že keď vypadne očko,nieje problém doložiť nový a ako píšu vyššie,keď máš originál,nemajú problém vymeniť za nový alebo bezplatne opraviť...
Odpovedať
Profilova fotka
@cappucinko to že si obhajujem svoj názor (a sama viem čo to o Swarovski kryštáloch a niekoľko ich vlastním) neznamená, že som vzťahovačná a neviem prečo si sa dnes práve na mňa zamerala ;-) ja som napísala svoj názor, aby som pomohla tejto dievčine, ktorá to potrebuje a nie aby ma tu niekto chytal za slovíčka :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@9majusska len som ti slusne odpovedala a kludne si obhajuj co chces, len proste si musis zvyknut, ze nie vsetci s tebou musia suhlasit a to co je za blbost, ze nevies preco som sa prave dnes zamerala na teba, to akoze sa zameriavam na niekoho kazdy den, ci o co ti tu zase ide?
Odpovedať
@petronellynka Zdravim vas, mam prsten original swarovsky . Priatel mi kupil zásnubný no povypadavali z neho skoro všetký očká. pocula som že to tak funguje ako hovorite..že bez bločka vymenia ak je to originál.. Ale kam mam ist?? vobec netuším..rada by som ho mala zase krásna ako nový... Čítala som že len v riginal predajni ale kde takaá je?? tak mi prosim vas poradte dik Eva Evelin04@azet.sk
Odpovedať
Profilova fotka
Ja viem iba o predajniach v Bratislave...V Poluse a Avione...skuste tam...musite mat vsak certifikat
Odpovedať
takto. Predávajú sa komponenty Sw - sklíčka, ktoré sú určené na ďalšiu tvorbu šperkov. Potom je swarovski.com, ktorý predáva šperky Sw s logom labute. Ide o rovnakého Sw v rovnakej kvalite. swarovski.com však používa vlastné komponenty s logom labute, ktoré nie sú predajné. pre swarovski.com navrhujú šperky zo Sw skla rôzni svetoví návrhári. ide však o rovnaké sklo ako pri komponentoch - sklíčkach. swarovski.com nevytvára šperky zo striebra, tie vyrábajú ostatní tvorcovia, ktorí tvoria bez loga. Swarovski sklo je vnútorne prebrúsené tak, aby hádzalo krásne prasiatka. je trvácny rovnako ako iné šperky zo skla a starostlivosť oň je rovnaká - zamedzenie mechanickým, chemickým a iným šperk poškodzujúcim vplyvom. so šperkom sa nemá chodiť do bazéna (chlórová voda), sauny, nemá sa v ňom športovať. šperk je na krášlenie. a treba sa oň starať. každé lepené sklíčko či perla po čase odpadnú. netreba to brať ako bernú mincu pre alebo proti kúpe. ja ti šperky sw odporúčam, prečítaj si o jeho zakladateľovi, o rodinnej firme a uvidíš. netreba však podporovať len swarovski.com, sú predražení a podpora brandu nie je vždy prospešná človeku, či spoločnosti. žijeme v brandovej dobe, príliš veľký dôraz sa kladie na značku. treba podporovať miestnych tvorcov a umelcov, ktorí so sw tvoria.
Odpovedať
Podľa mňa sú krásne, no cena je veľmi vysoká v porovnaní s kvalitou. Aj ja aj kamoška máme dosť veľa vecí od sw, no zo všetkého nám povypadávali kamienky. Z náušníc, prívesku, prsteňa. Po týchto skúsenostiach si to už nekúpim.
Odpovedať
ja mam vela veci od swarovski, ale po kontakte s vodou to vzdy ozelenie a vypadaju mi krystaliky. chapem ze clovek si dava pozor, ale raz sa ti moze stat ze nevedomky vojdes do sprchy atd. zakaznicky servis maju vcelku dobry, raz sa mi podarilo vymenit taketo 'zelene' nausnice za nove... Mam jeden nahrdelnik zo swarovski komponentov a mam ho uz roky rokuce a vyzera stale dobre. ak si nepotrpis na original, tak odporucam!
Odpovedať
Profilova fotka
@raverka musim oponovat...roky nosim original sperky Swarovski...sestra mi vsak kupila k sviatku Swarovski komponets nausnice a vobec sa nelesknu ani neodrazaju svetlo ako tie original...takze pochybujem o rovnakej kvalite.
Odpovedať
Profilova fotka
pridam sa, nakolko swarowskeho milujem:)je to asi jedina "znacka" na svete na ktoru som zatazena:)mam sice "iba" ruzovy kamienok, a krasnu srdieckovu sadu od draheho za promocie, ale som maximalne spokojna, vsetko aj po dlhsom case vyzera ako nove....sperky mam original z ich predajne, naramok od maminy a ocina co som mala na svadbe(mozno aj vidno na nejakej foto) mam zo zlatnictva a tiez vyzera stale rovnako....na swarowski original sperk dostanes certifikat originality, kde mi garantovali, ze mi, ak aj vypadne kamienok, hocikedy v tej dane predajni kamienok vlozia novy....na svadbe ukazali uzasne...
Odpovedať
na prvy pohlad vidiet (podla dizajnu) ktory je pravy a ktory je fake. avsak original podla mojej skusenosti nie je vhodny na bezne nosenie. Keby som ten certifikat od kupy nasla a nachadzala sa v tej krajine a meste kde som ho povodne kupila, aj tak by mi ho neopravili... mohla by som sa tam rozplakat aj o zem hodit. Ale ked bol novy, tak bol samozrejme krajsi :-D
Odpovedať
Profilova fotka
pripajam aj moju skusenost a postreh, nakolko som sa informovala v zlatnictve ;-) ide o to, ze je rozdiel, ci mas swarovski krystaly (ktore su akoby len sklicka) alebo swarovski zirkony. Kym krystaly zozeleneju a znehodnotia sa, zirkony ostanu krasne a neposkodene navzdy. preto sa krystaly osadzaju do bizuterie a striebra, kdezto zirkony do zlata- maju vyssiu hodnotu, preto by si ich nikto v striebre nepriplatil ;-) ja mam snubny prsten so swarovski zirkonmi,nosim ho neustale a je presne taky ako ked bol kupeny, stal okolo 200€ a mam na nho dozivotnu zaruku a pani z toho zlatnictva ma uistila,ze sa s nim nemoze nic podobne stat,nakolko to su zirkony (mozes di ho porziet aj v albume ak chces :-) ) dufam,ze som pomohla
Odpovedať
@riksha ja po prečítaní komentárov musím akurát sucho skonštatovať, že sme ti asi moc nepomohli :) @patricia33 o Sw zirkónoch počujem prvýkrát. inak som si spomenula, že moja známa mala prsteň a hodinky Sw. veľmi drahé. a chodievala ich reklamovať do Auparku, lebo jej vypadávali očká. viem, že aj s tým mala problém, že jej ich odoslali na opravu do Francúzska a čakala na niekoľko mesiacov. to ťa nechcem odradiť od kúpy. osobne si myslím, že lepené sklíčka alebo čokoľvek po čase odpadne. žiadne lepidlo nie je také trvácne. lepšie je už potom asi keď sú fasované do kovu kamienky. @petronellynka je otázne, či si naozaj dostala Sw.
Odpovedať
Profilova fotka
@raverka asi si si neprecitala moj koment...dostala som sw komponet...sw originaly mam viacere a preto som to s nimi porovnavala a je to neporovnatelne...takze podla mna sw je len jeden...dnes uz nazyvaju swarovski kazde sklicko ale podla mna to nema so sw nic spolocne
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?