Nevesty v Írsku. Kto z vás je tu?

Ahojte babenky.Bola by som zvedava kolko z nas je tu v Irsku.Mohli by sme sa aj my stretavat tu a podelit sa o pocitoch a skusenostiach. :-) Tak smele do toho. :-) podla najnovsich sprav Slovakov v Irsku je viac nez dost :-D Nebudem sa cudovat,ked sa tu nahodou objavi aj Polka. :-D Asi viete o com hovorim... ;-)
Odpovedať
1
2
90
Halo,Irsko vola Irsko :-D
Odpovedať
No, to asi ako ja.. halooo??? Norsko vola Nooorsko.. :-) Ake mate pocko? u nas svieti slniecko..
Odpovedať
Ja som tu uz dva roky, ale v lete sa chystam domov. Asi uz natrvalo :-D :-D :-D
Odpovedať
U nas je hnusne ako vzdy, ale vcelku teplo. Slnko by mohlo trochu vykuknut :-(
Odpovedať
Do irska sa chystam uz par rokov. Aku trasu mi odporucite? :-)
Odpovedať
Chystas sa pracovat alebo len cestovat?
Odpovedať
Len cestovat.. :-)
Odpovedať
No konecne :-D U nas je teraz na Irsko super.Ja som v Ennis,na druhom konci Irska. :-)
Odpovedať
Irsko je fakt pekne, ak vyjde pocasie, budes mat zazitok. Zalezi i na kolko dni by si mohla prist. Ja mam precestovane cele Irsko okrem severu. Tam sa chystam za dva mesiace, pred tym ako pojdeme domov. Takze: Dublin nic moc, na pamiatky je to bieda, taka Blava, mozno este o cosi horsie, lebo v Blave je pekne stare mesto. V DUbline su dve katedraly, do ktorych sa plati vstupne a strasne divny hrad.Ale ked je pekne da sa to prejst, ist do parku, cez riecku Liffey, a cez taku zivu stvrt Temple Bar. Dalsie mesta: Cork - nic moc ,ale Galway je krasne, male mestecko do 50 000 ale chutne, na pobrezi oceanu - odporucam. Pamiatky: Bunratty Castle pri Limericku a Cashell v Tipperrary. Najlepsie hrady v Irsku. Tie ostatne nestoja za moc, same zrucaniny. Prirodne krasy: Cliffs of Moher - uzasne utesy na zapade Irska, Kerry - turisticka oblast s dost vysokymi horami a krasnym pobrezim. Conemara - divoka Bohom zabudnuta oblast zapadneho Irska s divymi fuchsiami a krasnymi lucnymi kvetmi. A tiez obrezie okolo Corku a nadherny pristav Kinsale. Je toho vela, odporucam hlavne zapad a juh, napis ked sa budes chystat do Irska a ja Ti dam viac info.
Odpovedať
Ja som bola v Ennis pred par dnami, cestovali sme s nasimi pozriet Cliffs of Moher. Inac ja som z County Offaly.
Odpovedať
Bubuska,mohla by si robit sprievodkynu okolo Irska. :-D Ale asi v celku mame rovnake skusenosti.Kazdopadne je to krajina,ktoru sa oplati navstivit. :-)
Odpovedať
Fiiha, dakujem za napady! Presne nejake hrady chcem vidiet a pobrezie.. :-D
Odpovedať
Článok sa načítava...
Dievcata ja planujem moju rozlucku so slobodou v Dubline? Co poviete, dobry vyber? :-)
Odpovedať
Bubuska,pri tebe som este nebola.Nakolko poistku na auto mam ja a nie milacik,tak soferujem ja.No a mne sa nechce tahat sa po celom Irsku.Ale v Juny si sem berieme nase slovenske auto a sofer bude milacik,tak sa tam urcite mrkneme :-D .Kedy sa chystas presne domov?
Odpovedať
Pobrezie je super a ocean je krasny. Ked vyjde pocasie, je to parada.V lete chcem ist na sever, citala som ze su tam najvyssie utesy v Europe, vola sa to Slieve Liege Cliffs.
Odpovedať
Profilova fotka
cavte bambule, irky. :-) . Ja sa chystam do Irska - 8.juna, t.j. 4 dni po svadbe. Ideme 4-ia - particka. Termin na Irsko sme mali (lacne lety)a to som este nevedela, ze budem mat svadbu.. :-D .Bereme bicykle, spacaky, stany a tyzden dovolenky.Tak chodievame pro Francii na Tour. Pristaneme v Dubline - a potom - kam na s vietor zanesie..Viete o nejakej dobrej cyklo trase..(Irsko - honeymoon pod stanom :-D :-N :-D - ani by som si nemyslela..)diik.Ako to je s obcianskym/pasom? Budem mat este so starym menom - nevadi??Neviem, ci stihnem vymenit za novy..Poradte..diiiik 8-)
Odpovedať
Na leto uz chcem byt doma. Dufam ze to vyjde, uz zacinam pomaly tvorit zivotopis a pozerat pracovne servery. Ja si tiez netrufnem soferovat po Irsku, staci mi prejst 40 km do najblizisieho mesta a mam dost. Ale soferuje drahy, takze pocestovane mame dost. Lara: Ja osobne Dublin nemam rada, ale na hen night bude v pohode. Je tam kopec pubov a pije sa statocne. No ja tu ich kulturu pitia moc nemusim.
Odpovedať
Profilova fotka
bubuska, a co tvoja svadba??hm? x-)
Odpovedať
S OP a s pasom by nemali robit problemy, odkedy sme v unii je to len formalita na pasovej kontrole. Ten termin kedy idete do Irska je dobry, posledne dva roky bol jun velmi teply a slnecny.O cyklotrasach moc neviem, ale odporucam ist na zapad a potom na juh, je tam pekne.
Odpovedať
Luluu :-D :-D :-D Ja som tu sice na svadobnom serveri, ale svadba bude asi az za dva roky. Este sa mi nechce stresovat s pripravami.
Odpovedať
ahojte babenky ja nie som v Irsku ale po svadbe sa tam chystame uz s manzelom o chvilu ;-) chcela som sa Vas opytat co tam robite? v akej oblasti? a ako ste sa tam dostali? na vlastnu päsť alebo cez agenturu?my stale rozmyslame ako tam ist? :-|
Odpovedať
S drahym sme sa vybrali na vlastnu past, najprv sme zabukovali letenku a potom sme zacali hladat pracu, to bolo este pred vstupom do EU. Nakoniec sa nam ozvala zahranicna agentura den pred odletom, tak sme isli naisto. Ale planovali sme hladat pracu v Dubline, vtedy to bolo jednoduchsie, teraz sa uz dost presycuje trh. Ja robim na recepcii v hoteli.
Odpovedať
Profilova fotka
diik bubus, a co zasnuby :)) nam to vyslo - uplne nahodou - do roka a do dna - svadba od zasnub.. Bola to sranda.. spravili sme z toho oficialitu na zahrade s nasimi a svokrovcami nastavajucimi.. .. ulet..(segra si oblikla nejaky kroj co vyhrabala a ponukla ich chlebom a solou.., chlapi davali dole maj.,vyzdobili sme zahradu.. aspon bola prilezitost.. :-D )..V nejakej brozurke som citala, ze jun v Irsku je okolo 20 stupnov.. asi nehrozi opalenie :-( ..je to tak?ked vravis, ze teplo a slnecno..t.j. kolko stupnov? Mozno zahneme na ten zapad..
Odpovedať
Pozor na to slnko v Irsko :-o Ja mam snedsiu pokozku a spalila som sa dva krat v zivote, a to bolo prve leto v Irsku a potom druhe leto v Irsku. Je to strasne klamlive to slnko tu, kebyze tu nie som neverim ze sa pri 20 stupnoch da spalit.
Odpovedať
Ahojte som spat. :-D bola som kupit plynovu bombu :-D Tak najprv na ten OP.len s OP ta to Irska nepustia.Musis mat u seba pas-mam to odskusane.Po Anglicko ti staci len OP,ale Irsko vyzaduje ako doklad PAS.pre kviotecek:my sme tu uz 2 roky.Moj mily isiel cez agenturu ktora ich oklamala a ja som po 4 mesiacoch dosla za nim.zacala som robit ako baby sitterka a nikomu to neodporucam.tu su detska strasne zle.teraz robime obaja v jednej firme ktora vyraba sosovky do okuliarov a konecne mame permanent kontrakt.tie co su v Irsku vedia,ze to nie je lahke dostat.
Odpovedať
cmulinko, nestras s tym pasom. brata mam v irsku, letel do londyna a potom do dublinu len na OP!!!! ]-( ]-( ]-( o necely mesiac za nim ide manzelka s dcerkou - svagrina iba na OP a mala bude mat pas.
Odpovedať
Jasne ze sa da ist do Irska iba na OP, ja som tak isla dva krat, ked mi prepadla platnost pasu. Sice som sa bala co mi na to povedia, ale bolo to v pohode. Ale mala som so sebou i vodicak, keby nahodou chceli druhy doklad.
Odpovedať
Ahojky!!!Ja sa chystam do Irska niekedy v maji ,juni aj so snubencom :-D Ale nie na dovcu ale za pracou.Chceli by sme skusit Dublin. :-D
Odpovedať
Akurat som dnes pocula,ze Irsko chce zamedzit dalsi priliv ludi.Vraj je uz vyhradeny posledny pocet PPS Numbers.Pocula o tom niektora z vas nieco?
Odpovedať
Uz sa to hovori dost dlho, ani by som sa necudovala, to mnozstvo cudzincov co sem prislo za 2 roky je neunosne. Ale nemyslim si ze sa to bude dat nejako lahko stopnut, z oficialnych kruhov som nic nepocula stale nejake dohady, ale mozno spravia nejaku mensiu regulaciu dalsieho prilivu ludi.
Odpovedať
1
2
90
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?