kedze sa uz planuju svadby na dalsi rok,tak otvaram temu julovych svadieb roku 2008..takze babenky,ktore to planujete vtedy,tak sem piste..hadam najdem aj take,ktore planuju ten isty datum ako ja..12.7.2008
ahojček bambulky :-)
ako ste sa mi mali cez sviatky? ani som nemala čas popriať krásnu veľku noc, ospravedlňujem sa :-(
caly malinka je nadherna...ako rýchlo rastie, len tak dal..maminka ma asi moc dobré mliečko :-)
vy tu už preratávate matersku, no toto..inak počula som ked som bola na východe, že vraj na slovensku existuje neaka poisťovňa, kde si poistiš tehotenstvo..nesmieš byť tehotna 3 mesiace..uzatvoris si teraz, budes platit 1000 skk a potom ti materska vyjde o moc moc viac ,...vraj jedna na vychode, moja znama to nie je dostava 17 bubakov...no nezda sa mi, len ci ste o tom nic nepoculi..musim si to zistit a preverit, ak je to pravda, tak idem rovno na to, este 3 mesiace vydrzim a idem na vec haha...
lea...ja tu mam zrejme uplne inu situaciu ako Ty, lebo aj u mna v robote sa tu kolegovcom deti rodia o sto sest a nikto sa nestazuje... a to niektori maju uz druhe, ci tretie dieta :-N Zalezi od platov...Ako som spominala, my by sme tu boli v pohode aj bez materskej :-N A nemusis kukat kde je kocik lacnejsi, postielka a podobne, aj oblecenie znackove nemas problem pokupit pre babo, aj ked si na tom az tak nezakladam, ved predsa deti z toho oblecenia rychlo vyrastu, tu je ta uroven proste uplne ina...A to tu nebyvame tak ako niektori hlavne tu poliaci, ze su nasackovani v jednom dome neviem kolkati len aby mali co najnizsi najom :-S My si v dome zijeme uz my dvaja, uz si neviem predstavit, ze by sme mali spolu s niekym inym byvat...a to by sme si na SVK (sme z Bratislavy) asi tazko mohli dovolit prenajimat si 2 poschodovy rodinny dom so zahradou a prakovacimi miestami....
kati..no u nas to skor vyzera na paternity a nie maternity leave..ale to este neriesime..
navyse sa musis vratit do prace,ak nechces prist o nejaky prispevok..presne si to nepamatam,kedze ja este nie som tehotna a toto neriesim..
je jasne,ze dostat 150eur nie je ziadna vyhra..ale zas to percentualne ratanie materskej tu tiez nie vyhra..plnu zmdu mas len par tyzdnov a asi po 6..to si presne nepamatam..dostanes asi 50% a po troch mesiacoch,ci po kolkych uz len tu statnu..a tiez zavisi,kde na svk zijes..na vychode ti ta materska celkom staci,kedze niekedy je to viac nez polovica platu..aj ked tie ceny tam to je hrozne..
sa mi zda,ze to tiez zavisi od zamestnavatela..ale nasu pracovnu zmluvu som necitala..no viem,ze na nasom oddeleni mame dve buduce mamicky a vobec nie su nadsene..
caly..no mala je krasnucka :-) a ako rastie..ani sa mi nechce verit,ze to uz bude mat tri mesiace..ale ten cas leti :-.
http://www.modrykonik.sk/album/album....
ahojte manželky :-)
prišla som na skok kuknúť ako sa máte a či sa náhodou neschyľuje k tehotenstvám :-D :-D :-D
mi sa máme celkom fajn, malá je zlatá aj ked každý večer patrí jej..ale už sa blížime k 3 mesiacom tak dúfam, že to prejde :-) kuknite albumík aj ked nemám kedy pridávať fotoše predsa tam niečo je..
ja už zarezávam aj v obchodíku...ked je krásne vonku malá mi spinká na dvore pri obchode a ja sa realizujem..celkom sa to dá zvládnuť..stále ju len kojím takže strava je stále s nami :-D vonku sa jej páči aj ked ju musím voziť aby spala ale to vraj aj preto, že som sa cele tehu vyvážala na aute..a bola dosť aktívna..tak mi to teraz dá krpaňa moja vypiť :-D ale aspoň idú kilá dolu 8-( :-D
inak na Veľkú noc som bola trochu sopľavá ale to ja večne na tieto sviatky tak ma olievanie celkom obišlo..len tak symbolicky ma 8-)
tak sa tu majte..zase niekedy :-N
a Velkonocne sviatky boli typicke slovenske aj ked sme v UK. Bola som okupana vo vani aj vysibana rucne upletenym korbacom :-N okrem piatku tu bolo krasne pocasie takze sme boli kuknut kazdy den niekde - boli sme v Chestri, Liverpoole a na Mow Cop :-)
lea...materska je tu 9 mesiacov, to je pravda, u nas 3 roky, ale porovnaj si kolko libier dostanes tu...a ake smiesne eura na Slovensku...plus aspon my osobne by sme nemali problem vyzit aj bez materskej iba s Tomasovho platu takze v tom vidim obrovsky rozdiel...lebo na Slovensku s jednym platom a male dieta...neviem, neviem, asi len velmi tazko ;-( Zalezi ako je na tom Tvoj manzel s platom...Ja by som sa do prace urcite nevracala kedze by som chcela byt doma s malym aspon 2 roky.
ahojte..tak ako ste prezili velkonocne sviatky? :-) ja som prejedena este teraz..a to som nejedla nejako vela..a konecne je vonku pekne..cele dni bolo dost pochmurne..
kati..som trosku zistovala nejake info o materskej a nezda sa mi to nejak extra vyhodne..zatial je dlzka platenej materskej len 39tyzdnov,co je 9mesiacov..a potom este tak 3mesiace neplatenej..a musis sa vratit do prace odrobit nejaky cas,aby si nemusela vracat cast..a materska zacina terminom odchodu na nu..teda,nie ako na svk,ze je pevne stanoveny termin..cize asi viac nevyhod ako vyhod..aspon teda pre mna..aj ked ja neplanujem byt na materskej 3roky..
ahojte..tak uz vypekate pre polovicky? ja som vcera robila len nepecene cukrovinky a rozmyslam,ze aj dnes jedny spravim a zvysok az v sobotu..len vonku sa akosi zamracilo a mne sa moc nechce ist von :-N
janja..a ake predmety ucis?
slavi, ja ucim na VS, som doktorandka. :-)
lenze niekedy si pripadam ako na strednej.... :-| studenti su lenivy a najradsej by si veci z prednasok len prefotili, aby nemuseli pisat. To my sme sa toho napisali vela a to zasa nebolo tak davno :-N
ahojte..
mali sme tu ucitelku z vychodnych krajin..cize byvale rusko..a ta nechapala,ze preco ma ziakov chvalit aj za totalnu sprostost,co zapotia..ze ona je zvyknuta,ze ked jej ucitel povedal dobre,tak to aj tak skutocne bolo..a aby na nieco povedal perfektne,tak to muselo byt na 100%
mi to pride,ze napr pri ratani 1+1 a ked ziak odpovie 4,tak ucitel ho za to este aj pochvali..len by ma teda zaujimalo,ze ako to potom vysvetli,ze to te totalna blbost..
ale budme radi,ze sme studovali pekne doma..a aj ked jazyky nemame v laske,tak hlupi nie sme..ved pozname tolko hlavnych miest a vieme o danej krajine,kde sa nachadza..ake mame pamiatky a tak podobne..
mozno je to trocha zbytocne vediet..ale si myslim,ze ked sa pozeraju spravy,tak vieme o com je rec..a nechybaju nam hranolceky a pepsi :-D
ma napadlo teraz..ze som pocula,ze ziaci tu nevedia odkial pochadza mlieko,jablka a podobne..by ste sa divili ich odpovediam :-N :-D
tak to je fakt sila, co tu baby pisete.
to sme na tom fakt dobre. Ja som prave mala prednasku a moji studenti tisko sedeli a pocuvali. Este aj vedeli odpovedat.......no boli zlati. x-)
ahojte..
to nemyslis vazne lea co píses..to aj ucitelia su taky tupy, to nevedia deti naucit moresu..ta bodaj by potom neboli anglicania taky aky su..
katka vy ako dlho chcete ostat v UK?
ahojte..
kati..u nas to jeden par vyriesil tak,ze jeden robil cez den a druhy zas nocne..
ja si akosi neviem predstavit mat len matersku a ziadny iny prijem..aj ked ten druhy tu stale je..ale ked sa vsetko poplati,tak nic neostane..to ma stve..takze asi radsej dieta do jasli..navyse cez letne prazdniny a skolske prazdniny moze byt doma..ale toto budem riesit neskor az..
co sa tyka toho vzdelania,tak je to riadna bieda..vidim to aj na kurze,na ktory chodim..ten sposob vysvetlovania mi pride ako do ameriky cez australiu..fakt blbe..
a deticky hlavne vedia,kde maju fast foody a co mozu robit,na co im nik nemoze..to je asi tak hlavne..a super skriekat vedia v autobusoch..takze to je asi to hlavne,co vedia..
a este ma tak napadlo,ze tu ich chvalia ucitelia aj za totalnu blbost..cize,ked sa ucitel na nieco pyta a ziak zapoti totalnu somarinu,tak on na to,ze skvele :-N fakt na hlavu..
slavulik...mas pravdu, anglicania su dost sprosti a vseobecne je to dost tupy narod :-| aj ked su velmi priatelski, aspon teda z mojho okolia :-) no ale to je ina stranka...ani ja si neviem predstavit dat tu dieta do skoly :-S by sa mi tam chudatko akurat tak osprostilo, ze by sa naucilo anglicky to by bola jedina velka vyhoda inak nic ine. ja si tu obcas medzi anglicanmi pripadam ako keby som mala titul pred menom aj za menom :-N fakt akoze ich IQ je dost nizke...a su strasne lenivi v porovnani s nami slovakmi.
ahojček :-)
katka ty tvoji znami to super vyriesili, ja by som to vyriesila presne tak ako oni..neviem si predstavit vychovavat dieta v uk ale horsie je keby chodilo do uk skôl..vraj sa tam nic nenaucia, co mi hovorili opatrovatelky tych deti, deti su hlupe, nevedia nic..
lea co ty na to ako ucitelka?
lea...no tu v UK su jasle dost drahe (cca 500 libier mesacne na 1 dieta) to keby si chcela ako robia anglicanky odrodia a do pol roka su naspat v praci...to u mna nehrozi, matersku by som si chcela ozaj vychutnat a nedokazala by som take male miminko dat tak hned do jasli ;-( Jedni znami to super vyriesili, obaja su slovaci, ona tu porodila koncom minuleho roka, teraz je na materskej a ked maly podrastie vratia sa naspat na Slovensko a to ho uz bude moct u nas dat do skolky a ona bude moct ist naspat do prace a aj matersku si uzije ;-)
slav..no najvacsi problem je s postou potom..ze komu to prislo..ci rodicovi alebo dietatu..a to sa mi nepaci vobec teda..kedze doma si cudziu postu neotvarame..dokial nie sme dohodnuti..
kati..ak sa podari,tak aj druhe tu..a co sa penazi tyka,tak neviem povedat..lebo potom,ked bude treba dat dieta do skolky,tak je to financne narocne..ale zatial som nejako blizsie nezistovala,kedze to nejdeme riesit tento rok..
najskor si zrejme budeme musiet pockat aj na koniec finacnej krizy..
caute baby :-)
lea...vy chcete mat prve dieta tu v UK alebo az na Slovensku ked sa vratite? Inak tu mat babo v UK tak co sa financii tyka tak by to bola pohoda malina x-) ved ako so vsetkym...
lea...normalne zíram, aké mena su v kalendáry na sr...ale dakujem za link, aspon mam co dnes na robotke..
asi budem robit tak ako pises, napijem sa a potom nieco zjem...moc masne jest nebudem, tak mozno to prezijem..
janja...no ked si si otvorila ten link co lea poslala tak potom sa ti necudujem ze nevies vybrat mena...ja by som osobne nechcela dat mena po nas dvoch ale ktovie...mien je nehorazné veľa krásnych ale dik to prave orechove a este aby trošku ladilo z priezviskom, vraj aj tak vyberaju tak neviem neviem...ja budem rodit a mena dam pondelok utorok atd..haha a ked deti budem mat 7 a este ked mi zachutí rodenie tak pomenujem januar februar a t d..hahaha dnes mi asi tuka :-)
ahojte..no vsimam,ze vy mate super pocasie..tu je o cosi chladnejsie..a este aj tie moje priedusky..co uz..
slav..18. som mala 8-)
neboj..na vychode to nejako zvladnes..pripadne sa napi pred kazdym jedlom a zjes toho menej ;-)
janja..no ani ja nechcem mena podla nas dvoch..to je ten najvacsi problem..a vobec sa mi to nepaci..vyber je sice tazky,no hadam sa nakoniec vyberie dobre :-)
tak vidis slavi, aj ja som taka ista. Kopec mien sa mi paci, ale ked mam vybrat jedno, tak vyberiem, ale o 2 dni ho zmenim. Ja uz fakt neviem. Najprv som pozerala take zvlastne mena, ale nakoniec sme sa zhodli v tom, ze to budu klasicke slovenske mena. Nakoniec nevyberieme nic a budeme musiet dat mena po sebe a to sme nechceli. :-|
ahojček moje júlovky :-)
tak čo aky bol víkendik..v ba nadherny..bola som na korčule zo pár krát tak som happy...
katka blahozelam k obručkam, no vidis, super to dopadlo..ja si dam urobit este jedne haha aby som mala krásne meno vypísane...ale nie, robím si srandu..
ved ktovie na neake to 50 vyročie by sme si mohli dat zhotovit nové obručky, ta to jaky napad mam :-)
lea, idem kuknut tie mena, ja som posadnuta menami, tolko mien sa mi páči, ale keby som mala ist rodit tak by som bola ako janja, nevybrala by som ziadne bo raz take sa mi paci, inokedy take...a s kociarmi to je to iste, raz sa mi paci taky a inokedy hen taky..
co sa týka chudnutia, lea, ja uz fičim na hannasaki cajiku, kamoska my to odporučala tak som zvedava ci to zaberie, ale idem dom tak sa bojim aby som nejedla ako prasiatko..musim si davat pozor...
a poslala mi aj 90 dnovu dietu, tak som si ju prečitala...mozno sa na to dam, da sa to zvladnut, ale 90 dni ja asi nie..mozno keby som dosiahla tu svoju vahu tak by som si to len neako udržiavala..
lea moja, ty si nahodou teraz v marci 16-22 nemala narodeninky? trapas, ja som na teba zabudla, dodatočne vsetko naj naj..mam ta rada a dakujem za vsetko čo si pre mna urobila...cmuk cmuk na líčka :-)
ahojte
lea viem o tej stranke, ale aj napriek tomu sme zatial ziadne nevybrali :-(
kati, super ze vam vysli pekne tie obrucky :-)
Dnes to opat vyzera na krasny den. x-)
ahojte..som tu par dni nebola..vo stvrtok sme sli totiz po praci hned do nakupneho centra a ja som si konecne vybrala darcek k narodkam..a kedze ten si vyzadoval dost casu,tak aj cely piatok som bola viac mimo pc..a sobota k tomu,tak hned menej casu..
dostala som super puzzle :-) je zlozene z 36mensich fotiek..najkrajsie miesta afriky..
kati..som velmi rada,ze ste spokojni s obruckami..co sa tyka doho dietovania cely zivot..tak nebyt tu v uk,tak taky problem neriesim..ja som aj tak na nutenej diete..kedze mam nejake zdravotne problemy..ale problem je moj pobyt v cudzine..na svk zhodim v poho kilo-dva,ked som tam na tyzden..ale tu ani za frasa..tu musim vynakladat poriadnu namahu na zhodenie..ale pochvalim sa ako to pojde..
janja..tak si si splnila svoju obciansku povinnost :-)
slav..no my uz pomaly nakupujeme na sviatky..a urcite budeme papat nejako dietne..teda hlavne ja..a 7,5kg za mesiac je uz nezdrave chudnutie..ak chces zdravo chudnut,tak max 4kg za mesiac..
inac,babulky..ked uvazujete nad babom,tak som nasla komplet kalendar slovenskych mien ;-)
http://sk.wikipedia.org/wiki/Meniny_n...
avojte :-)
janja...boli sme si dnes pre obrucky, super su ;-) velmi pekne to spravili tak sa tesime x-)
ako babenko? poslucha maminku? :-) stale je to prekvapenie, co to bude? mate uz vybrane mena?
ahojte...ja som tu tiez len na skok...zajtra si ideme pre tie obrucky, moje nervy...dnes som tam volala a su uz hotove...tak zajtra vam dam vediet ako sme dopadli...hadam nebudu slzy ;-(
prajem vam krasny vikendik :-) ;-) :-)