Modrý kostolík. Mali ste tam svadbu?

Ahojte :-) Mali ste niekto svadbu v Modrom kostolíku?
Odpovedať
Profilova fotka
Prečo, ja tam budem mať... ale už som tam bola na svadbach ak ti to pomôže :-)
Odpovedať
A mozes napisat dojmy? :-)
Odpovedať
Ahoj. Ja som bola na svadbe v modrom kostoliku pred necelym mesiacom, a dojmy neboli pekne. Bolo to cele nejake hrrr brrr, vies jedna svadba dnu, druha von, zla organizacia, trubenie aut pri samotnom obrade, piskanie a vyskanie ludi vonku, vyzdoba kostola žiadna, vzhladom na velky pocet obradov... a este tam vzadu strasilo lesenie :-|
Odpovedať
Profilova fotka
Ja som tam bola na svadbe pred rokom..... ale tiez mam negativny nazor..... ako manufaktura na sobase..... kazdu pol hodinu jeden ako stroje..... nehovoriac ze som za tu jednu svadbu videla 5 neviest a ten chaos......... jednym gratulovali, jedny sa schadzali... a sup tretia vysla von....... no hotovy postrach a chaos.....brrrrrr :-D
Odpovedať
Profilova fotka
my sme tam pôvodne chceli mať svadbu, ale nakoniec sme to odriekli... z niekoľkých dôvodov: - prístup ku kostolu - parkovanie (nebodaj autobus) - vysoká frekvencia konkurenčných krásavíc (rozumej nevesty) - malý operačný priestor na gratulácie - nič moc prostredie na fotenie (okrem teda stien kostola, ktoré ale detailne na gratulačných fotkách nepôsobili pekne)
Odpovedať
pripajam sa k názoru sincerity. V Modrom kostolíku mala svadbu moja kolegyňa. Obrad bol pekný, dojímavý, spievala jej tam nejaká mládežnícka skupina, kňaz novomanželov poznal takže to bolo také rodinné. Ale všetko sa zmenilo, keď vyšli mladomanželia von. Lialo ako z krhle, tak sa ,,vtiahli" dnu, že tam sa im bude gratulovať. Na naše prekvapenie sa ,,veľmi pekne" zachoval kostolník, keď nás všetkých ,,vyšupoval" von, že nasleduje ďalšia svadba a jeho to nezaujíma, máme uvoľniť priestor im. Nevesta bola ako ,,zmoknuté kura", pretože nikto nemal dážnik čo by ju bol zachránil. Takže podľa môjho názoru nič moc. Svadby tam idú ako po páse, jedna za druhou a nedaj bože sa niektorá omešká, potom to už ide dolu vodou. Babo včil budz múdra.... čo robiť
Odpovedať
Profilova fotka
co sa tyka svadieb na beziacom pase, pozeram, ze Modry kostolik vyrazne konkuruje Blumentalu :-o A pritom v BA je tolko inych, peknych kostolov! Aj ked niektore z nich su radove (cize patria "mnichom", v tych sa svadby nezvyknu robit), stale si je z coho vyberat, nie? ;-) Apropo, mat svadbu v krasnom prostredi nemusi vzdy nutne znamenat mat svadbu v "historickom" kostole - tie novsie, modernejsie, postavene tak po roku 1925, maju vnutri ovela viac svetla, takze potom su aj svadobne fotky ovela prirodzenejsie. Navyse casto maju aj velku predsien, ktora sa zide hlavne v case lejaku (vlastna skusenost). A vo februari asi nebude prijemny snehovy zavan od Dunaja... ;-) Prajem uspesny vyber :-)
Odpovedať
Dakujem babenky za nazory. My budeme mat svadbu vtedy jedini, takze toho ze to pojde ako na beziacom pase sa nebojim :-) Teraz sme tam boli kuknut jednu svadbu, bola kratucka (co nam velmi vyhovuje :-D ). A neviete ako je to tam s "poplatkami"? Ci si oni vypytaju napr. na organistu, zbor a podobne.
Odpovedať
ahoj zicherka.. ja teda my sme mali svadbu v modrom kostoliku.. boli sme v ten den posledny takze ziadny chaos ani tlacenica sa nekonala..pravdu povediac si vobec nepametam kedy vysli svadobcania co tam boli pred nami a ked sme vosli tak kostolnik hned zavrel dvere cize nebolo pocut ziadny hluk z vonku..pred tym nez sa slo dnu prisiel kostolnik pre prstene a dokonca sa spital ako chceme ist ci spolu,alebo zvlast a ci chceme aj primanie co v inych kostoloch ti urcia ako to bude.. oltar bol spraveny pekne a zbytok kostola je podla mna zbytocne zdobit bo aj bez toho je pekny a len by to bolo precackane.. kazen mal knaz velmi peknu..hlavne svokra si ju pochvalovala :-D z dopravou a parkovanim nebol ziadny problem aj autobus mal miesta a miesta.. co sa poplatkov tyka oni si pitaju 300sk:100kostolnik,100organista a 100 si uz nepametam na co no a ak chces tak mozes este prispiet na kostol,ale nemusis a dava sa to v zakristii ked ides podpisat papiere..
Odpovedať
Profilova fotka
xxmargaretka: trosku sa mylis nie je to tak, ze v ostatnych ti urcia ci budes mat prijmanie a ako mate vchadzat... ja som si dokonca doviedla vlastneho knaza..... a nemala som v modrom kostoliku.... v ten nas den sme tam boli asi jedina svadba a bolo to uplne super..... velke pekne priestransrtva aj na fotenie a aj v pripade dazda sa bolo kde fotit.....
Odpovedať
zuz11:myslela som len to vchadzanie..samozrejme netvrdim,ze vo vsetkych,ale najdu sa aj take..
Odpovedať
Profilova fotka
xxmargaretka: vyznelo to tak ze ides kostol vychvalit..... :-D v modrom sa mi nepaci ze sa chodi podpisovat dozadu.... my sme sa pekne podpisovali na oltari :-D mame s toho aj krasne foto.. viem ze v modrom kostoliku sa to podpisuje pri neakej isticovej schranke :-D a my sme neplatili nic..... kazdemu sme dali velku skatulu zakuskov :-D
Odpovedať
Článok sa načítava...
zuz11:kazdemu sa paci nieco ine :-)
Odpovedať
A nedalo by sa s nimi nejak dohodnut, ze by sme podpisovali na oltari? Alebo niekde "poblíž"? :-|
Odpovedať
zicherka, nemyslim si, ze je podstatne, kde sa podpisujete. Ved kameraman a fotograf mozu ist s Vami aj do sakristie.
Odpovedať
zicherka, oltár to je obetný stôl a tam sa nesmú robiť žiadne iné úkony. Neostáva ti nič iné ak chceš mať svadbu v modrom kostolíku tak iba pristúpiť na ich podmienky. Nakoľko poznám p. farára z tohto kostola, tak ti to nepovolí a ani sa ho nesnaž na to spýtať. To je moja rada. Je tu ešte iná možnosť, že si spočítaš všetko kladné a všetko záporné čo sa tu popísalo a rozhodneš sa čo urobíš. Mne sa veľmi páčili fotky z Kostola Sedembolestnej v Petržalke čo mala madeleine. Je to moderný kostolík, krásny, priestranný, skvelé fotky a ako písala úplná pohoda. Popros madelein, či by ti neposlala foto do IP, pretože už má v albume iba 1 - 2 foto a tam nie je skoro nič vidieť a rozhodnite sa. Teraz záleží už iba na vás, čo urobíte, či poťaháte povraz za tú správnu stranu.
Odpovedať
Profilova fotka
zicherka: všetko sa dá, neboj sa, choď tam a dohodni sa s nimi. Ja osm tam bola a debatila som s tým kňazom, je ústretový. Len potom nezabudni mať niekoho, kto im to pred vašich obradom pripomenie, aby si to tam pripravili... ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
ale je fakt, že náš kostolček bol perfektný... krásne vzdušný, presvietený, až božský... :-D
Odpovedať
Profilova fotka
mackopu, to je zvlastne s tym oltarom a obetnym stolom... niekde sa da, niekde sa neda. U nas sa dalo (v Karlovke u sv. Frantiska), mam z toho aj dokazovy material :-) ale niekde zas maju tak vedla pristaveny stolik na podpisovanie, takze asi zalezi na miestnom zvyku. Kazdopadne, my sme sa podpisovali PRIAMO na obetnom stole.
Odpovedať
Profilova fotka
zicherka: myslela som, že sa máš s nimi dohodnúť na nejakom mieste priamo v kostolíku (možno vedia pripraviť nejaký prenosný stolík, alebo si ho pripravte sami), nie na oltári... ;-) Viem, že drvivá väčšina kňazov nesúhlasí s podpisom na oltári... dokonca ani obrúčky tam nepoložia... ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
my sme sa podpisovali na oltarnom stole...... praveze v tom nasom kostole tvrdili ze to je dolezita sucast sobasu.... a tak sa nema podpisovat na ziadnom bocnom stolceku ale na obetnom stole.....
Odpovedať
Profilova fotka
je to sranda... v písme to asi nestojí... tak si to každý vyloží ako chce... ;-)
Odpovedať
áno madeleine, dávam ti za pravdu, veľa kňazov to nedovoľuje, pretože obetný stôl je obetný a nesmú sa naň klásť žiadne iné veci, všetky veci ktoré sú na obetnom stole musia byť naskôr posvätené. Aj obrúčky musia byť v kostole položené na tácke, ktorá bola už predtým posvätená. Všimnite si kočky, hlavne tie, ktoré chodíte do kostola, že skôr než dá kňaz na oltár kalich a hostie položí na oltárnu plachtu najskôr korporár a až potom všetko ostatné. Takže s tým podpisovaním na oltárnom stole je to asi tak, že je to na svedomí kňaza. Ale nemalo by sa to. Ja to viem od kňaza. Novomanželia môžu v kostole podpisovať ale na prípravnom stolíku - bočnom. A v modrom kostolíku je p. dekan Formánek - a nie je to len farár, ale má aj určité postavenie a neverím, že by povolil na obetnom stole. Je to pravda, je ozaj veľmi sympatický, veselý, dá sa s ním o všetkom porozprávať, ale čo sa týka predpisov tam sa nedá obmäkčiť.
Odpovedať
Profilova fotka
neviem podla mna nie je nic na podpisovani zmluvy na obetnom stole........ je to dolezity dokument :-D
Odpovedať
áno, je to veľmi dôležité, pretože táto zmluva je nerozlučiteľná a preto pri vysluhovaní si sviatosti manželstva sa tiež musia dodržiavať liturgické predpisy, ktoré sa vzťahujú aj na nás.
Odpovedať
No ved ja som tak myslela, ze aspon na nejaky stolik, lebo mi pripada divne ist niekde dozadu sa podpisovat... Ale my uz mame termin dohodnuty v Modrom a uz to nechcem menit. Co sa tyka podpisovania na oltari, tak je to uplna blbost, to si len cirkev povymyslala vselijake "pravidla" :-|
Odpovedať
Ahojte babenky, my sme boli v Modrom Kostolíku už dohodnúť termín na 1. jula a vraveli nám že je to teraz bieda a majú málo ľudí. Budeme musieť chodiť aj na predsvadobné stretnutia. Neviete koľko ich je a o čom sa tam debatí?
Odpovedať
Dobry chaos v tom maju tito knazi, ako som tu citala o tom podpisovani a ako maju byt polozene obrucky. Preco by sa malo ist niekam dozadu podpisovat, fakt divne, ved predsa aj hostia su zvedavi a chcu ich vidiet, ako sa podpisuju. Potom clovek nevie, co je vymyslene a co nie. ]-( Caf "zichi" ;-)
Odpovedať
Caf Samera :-) Kveeetinka: Tie predsvadobne stretnutia su 4, my ich uz mame absolvovane (teda 3 - lebo stvrte je vo stvrtok pred svadbou - priprava na svadbu :-) ) Jedno stretnutie je v QUO VADIS - je o Billingsovej ovulačnej metode... Druhe stretnutie je stretnutie s jednymi milymi starymi manzelmi... nevidim v tom vyznam, ale nevadi... Su zlati, da sa s nimi aj porozpravat, ale je to take divne.. Prisli sme tam a oni sa nas opytali, co by sme chceli vediet o manzelstve... 8-) No lebo nevieme nic :-D :-D :-D No a na tretom sedeni nam rozpraval knaz (alebo farar, alebo kto to bol - moc sa v tom nevyznam...)... no ale take dristy, milacik uz bol nasrany z toho... ]-( No ale inak da sa to prezit v pohode :-D
Odpovedať
babenky, k tým predsvadobným náukam len toľko, že v niektorých kostoloch sa už k vymenovaným pripája i stretnutie so psychológom.
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?