Predsvadobná náuka v inej farnosti?

Profilova fotka
Milé nevestičky, idem si k vám po radu. Absolvovala niektorá z vás predsvadobnú náuku mimo miesta svojho trvalého bydliska? S priateľom pracujeme a žijeme v Trnave, hoci sme každý z iného kúta Slovenska. Neviete náhodou ako v takomto prípade postupovať? Prípadne tie, ktoré ste teraz absolvovali náuku v Trnave, ako prebiehala? Ďakujem každej :)
Odpovedať
chcete mať potom svadbu v trnave alebo niekde inde? lebo podľa mňa bude aj od toho záležať
Odpovedať
Profilova fotka
@kukajla jáááj, nie, svadba bude v Ríme. :) ale predsvadobnú prípravu musíme absolvovať na Slovensku.
Odpovedať
Profilova fotka
Môj brat sa sobášil u nás, a keďže žijú v BA, absolvovali náuky tam, a na faru priniesli len potvrdenie, že náuky absolvovali. :) Myslím si, že by nemal byť s tým problém, len to treba dať vedieť kňazovi, ktorý Vás bude oddávať ;-)
Odpovedať
@annie89 jáj to je potom asi jedno kde absolvujete prípravu :) len neviem či si potom nebudete teda musieť dať potvrdenie preložiť do taliančiny
Odpovedať
Profilova fotka
@kukajla asi to závisí od toho, akej národnosti bude kňaz, ktorý ich bude sobášiť :) Ak to bude Slovák žijúci v Ríme, nemal by byť problém, ak Talian, tak potom v tomto prípade neviem... možno sa spýtať priamo jeho ;-)
Odpovedať
vidíš to mi ani nenapadlo najprv, že by ich aj v ríme mohol sobášiť slovák :-D
Odpovedať
kludne si ju mozte urobit aj v trnave. my sme si robili v bratislave v upc aj ked ja som z prieividze a manzel e spaniel (tam je to cez vikend sobotu & nedelu) . Na konci dostanete potvrdenie o absolvovani a to staci potom predlozit fararovi a to urcite staci.
Odpovedať
My sme pripravu absolvovali v Nitre jeden vikend a dali nam potrvdenie o absolvovani a to len zanesieme knazovi.
Odpovedať
V pohode, ved ked chcete svadbu mimo sr tak to inak ani nejde :) Chodte sa normalne spytat na faru, vysvetlite ako to chcete a myslim, ze by nemali mat ziadny problem
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojte :) Svadba bude v Ríme so slovenským kňazom. Dokumenty a veci na biskupskom úrade vďaka splnomocneniu vybaví za nás kočka z agentúry. :) Skôr ma zaujímalo ako teraz prebiehajú náuky. Kňaz z farnosti mi odpísal strašne neurčito, vraj ešte ani sám nevie ako budú prebiehať. Niekto chodí na pár víkendov na pobyt s ostatnými pármi, niekto zasa iba na "pokec" na faru v trojici s kňazom. Zaujímajú ma vaše skúsenosti.
Odpovedať
tak to asi nebude nikto vedieť keď to ešte ani on sám zatiaľ nevie :) možno za ním skús skočiť osobne a dohodne sa s ním čo by vám viac vyhovovalo
Odpovedať
Profilova fotka
Nik ti nepovie presnejsie informacie nez on sam. Mozno preto ti aj odpovedal tak neurcito, lebo ocakava, ze sa za nim zastavite osobne, ci? To ma tak napadlo :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Práveže chce to riešiť mailom. :/ @mielena
Odpovedať
Profilova fotka
@annie89 pozri si stránku: domanzelstva.sk, tam máš uvedené formy, akými sa dajú absolvovať náuky, termíny a viaceré miesta, kde sa náuky uskutočňujú ;-)
Odpovedať
@annie89 ahoj :-) my zijeme v BB, svadba bola v okoli ZA a nauky sme absolvovali v BA v UPeCe kvoli tomu, ze cez tyzden som pracovala a vikendy som mala skolu :-) no a nemohli sme spravit lepsie. Jeden z najlepsich spolocnych vikendov. Ak sa vam da, urcite odporucam. Vacsinu casu tam venujete jeden druhemu a veciam, ktore by si mali prejst pred svadbou vsetci bez ohladu na to ci ide o cirkevny alebo civilny sobas. Moj drahy povedal, ze by si to zopakoval a po nasom odporucani absolvovali tieto nauky aj kamosi, co ziju v Prahe a svadbu mali na SVK a tiez si nevedeli vynachvalit.
Odpovedať
Profilova fotka
@katusyk ďakujem ti :) tuším iná možnosť nebude...
Odpovedať
Profilova fotka
tie vikendovky su podla mna asi najlepsie riesenie, ked na to clovek nema cas kazdy vikend niekolko mesiacov napriklad kvoli praci tak jeden si ten cas urobi a potom je to vybavene. ale pokial ti on nevie poriadne povedat tak by som mozno riesila aj tu bratislavu ak by sa vam to dalo
Odpovedať
@swetelina my pocitame s tym, ze iba jeden vikend bude predsvadobna nauka!!
Odpovedať
@renna34 a tiez chcete v ba?
Odpovedať
@kajia to este nevieme :-S :-S
Odpovedať
@renna34 tam by ste to mozno mali aj lepsie alebo aspon rychlejsie
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?