Sobáš v kostole mimo našej farnosti

Profilova fotka
baby chcela by som sa s drahým vziať " na tajnáša" ...myslíte, že by bol problém si zaobstarať kňaza z inej farnosti a tam sa aj potom vziať. Treba niečo pred sobášom vybavovať? ....papierovačky a tak, či sa len dohodnúť s kňazom na termíne a návkach?
Odpovedať
Potrebujes krstne listy a pripadne dalsie potvrdenia, pokial ide o sviatosti a licenciu z tvojej farnosti, ze ta mozu oddat v inej. Ale to ti povie aj farar, ked sa pridete dohodnut na naukach.
Odpovedať
Profilova fotka
Dobry den, svadby podla cirkevneho prava su verejne, je tam aj nutnost ohlasok vo farnosti kazdeho zo snubencov. Existuju specificke pripady pre tajny sobas, nemyslim vsak, ze sa Vas tykaju:)
Odpovedať
MYy sme z Vrábel a svadba bude v Topoľčiankach- ohlášky mať nebudeme, z našej farnosti sme potrebovali povolenie na uzavrenie sviatosti manželstva v inej farnosti, naše krstné listy so zapísanými sviatosťami. Žiadosť o uzavretie manželstva sme spisovali na matrike a fare v Topoľčiankach
Odpovedať
my sme nepotrebovali ziadne povolenie z nassej farnosti) prisli sme na faru pod ktoru patril kostol v ktorom sme sa chceli brat a hotovo..z kostola kde ma krstili som akurat doniesla potvrdenie o krst tot vso zo strany cirkvi.
Odpovedať
Profilova fotka
ked sa chcete brat v inej farnosti,tak farar si vyziada povolenie,to nevybavujete vy,vy potrebujete dohodnut len termin,nauky a krstne listy...
Odpovedať
Profilova fotka
my musime doniest licenciu z nasej farnosti, ze sa mozeme osobasit inde..
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?