Kedy ísť na svadobnú cestu

Ahojte, ako ste riesili svadobnú cestu? Mali sme nejakú vysnívanú destináciu, kam by ste inak nešli alebo ste proste len bežnú naplnovane dovolenku nazvali svadobnou cestou? Jasne každý nech si názve a správí po svojim. Skôr ma zaujíma ako ste to mali vy, ako budete mať? Popr kde/kam? Popr ak ste to niekto riešili mimo CK, tak kedy kvôli dokladom?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od pa3c1a76:

Ahojte, ako ste riesili svadobnú cestu? Mali sme…
@pa3c1a76 my sme išli na svadobnú cestu 5 dní po svadbe - na pôvodné meno aj doklady. O nové som požiadané mala, ale majú na to 30 dní, takže toto je štandardný postup, že máš všetky dokumenty - letenky, ubytovanie rezervované na meno za slobodna. Našou destináciou bolo Santorini :) za mňa má byť svadobná cesta krátko po svadbe, lebo inak by som to nazvala ozaj "iba" dovolenkou :)
Odpovedať
tiez sme boli tak, ze som sla s pasom na povodne meno. problem samozrejme nebol, lebo sa to tak bezne robi 🙂
Odpovedať

Ahojte, ako ste riesili svadobnú cestu? Mali sme…
@pa3c1a76 my pôjdeme až budúci rok niekedy. Tento rok nám to nevychádza.
Odpovedať
Profilova fotka
mne by bolo asi jedno, ze kam. hlavne by som chcela ist do tepla. prec z tejto zimy 😅
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od emmik87:

mne by bolo asi jedno, ze kam. hlavne by som chce…
@emmik87 to aj ja, len riešim akurat že či ju kupiť už na nové meno, a spolieať sa že mi vystavia doklady spravne ako budem žiadať :D kedže v tomto čase viem kupiť lacne letenky do tepla na zimu.
Odpovedať

@emmik87 to aj ja, len riešim akurat že či ju kup…
@pa3c1a76 podľa toho koľko dní po svadbe plánuješ odlietať, ak je to napr viac ako o mesiac po svadbe, tak už na nové meno, lebo doklady ti dovtedy vystavia - na to majú 30 dní od nahlásenia zmeny (alebo za príplatok myslím do 2 dní)
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od ela4:

@pa3c1a76 podľa toho koľko dní po svadbe plánuje…
@ela4 Presne tak, ak by si to takto nespravila, tak by to mohol byt dost velky problem. 🙂
Odpovedať
Profilova fotka
nie je problem, ak si letenky/rezervacie urobis na svoje povodne meno a cestujes so starym pasom. po navrate si vymenis doklady, mas na to 30 dni od svadby.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od jarunielka:

nie je problem, ak si letenky/rezervacie urobis n…
@jarunielka v takomto prípade nie, len nám sa to 100% nepodarí do 30 dni, keďže tam budú už vianoce. Skôr uvažujem či to chcem risknúť a kúpiť si letenky na nové meno, a snad mi ho správne napisu do dokladov potom.
Odpovedať
kamarati si to urobili tak, ze svadba bola na jar a svadobku si dali az na jesen, lebo chceli safari v tanzanii a na to potrebujes mat pasy v poriadku a vybavit si viza. riesili to mimo ck, vsetko cez booking + local guide cez odporucania. 🙂
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od schandrika:

kamarati si to urobili tak, ze svadba bola na jar…
@schandrika Tak to je sen 😍 Viem si to samozrejme predstaviť, keď je na také veci dostatok financií.
Odpovedať
Podla mna najlepsie ist hned po svadbe. Maju to byt preda len medove tyzdne :-)
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od schandrika:

kamarati si to urobili tak, ze svadba bola na jar…
zalezi aj od toho ze kam by ste chceli ist.. lebo ako napriklad schandrika napisala, niekde to chce nejake veci potrebne okolo, ale zase taka svadobna cesta je len raz za zivot (v tom lepsom pripade) a preto si treba vybrat poriadne.
Odpovedať
No ja zvažuejem Dominikánsku Republiku, a teda svadba je v novembri, akurat my neplanujeme svadbu rok dopredu, čiže najskor sa nam podarilo naplanovať dovolenky, a potom že okej tak dsa pome zobrať. Ciže zostatok dovolenky do konca roka je 4 dni na vianoce :D Takže svadobna cesta bude môcť byť až po novom roku. Ale snaď zoženieme v novembri po svadbe relativne za dobru cenu leteniek, a ubytko vieme preventivne bookovať s free stornom aj teraz. Keď som videla ceny v CK, tak rozmyslam, že kde na to ludia beru peniaze, nechapem. 5tis€ za to iste čo si sama vybavim za 2,5t :D
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Tak my sme išli až rok po svadbe, žili sme v UK a svadba bola na SK takže sme rýchlo vybavili doklady aby sme sa zase vrátili späť do UK už s novými dokladmi.
Odpovedať
svadbu mam buduci tyzden a svadobna cesta bude v decembri. Ideme do Dominikanskej republiky na 2 tyzdne :) chceli sme najskor martinik, ale letenky co sme mali vyhliadnute zdrazeli na 1200 na osobu a vyslo by nas to viac ako DR s cestovkou
Odpovedať
Článok sa načítava...
My sme mali svadobnú cestu týždeň po svadbe. Ešte na staré doklady som letela až potom som menila.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
My sme riešili svadobnú cestu podobne – tiež sme nevedeli, či ísť hneď alebo až neskôr. Nakoniec sme si dali taký kratší oddych na Slovensku a prekvapivo nám to úplne stačilo. Ak máte radi prírodu, tak napríklad hotel v Jasnej je krásna voľba, hlavne keď nechcete letieť ďaleko. Nám sa veľmi páčila Bjornsonka https://bjornsonka.sk/ a úplne nám to stačilo na „reset“. A vy plánujete skôr leto alebo jeseň?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?