@lailla no my tam hlavne ideme kvôli tej prírode, určite sa nudiť nebudeme, ideme hlavne kvôli moru, podmorskému životu, kvôli ničomu inému, celý deň chceme šnorchlovať, oddychovať. Aj v Egypte keď sme boli vždy sme celý deň boli v mori a potápali sa :-), my nepotrebujeme nejaké rušné stredisko a už vôbec nie alkohol :-) to nie je pre nás a myslím si, že my dvaja sa nudiť nebudeme :-D a potápali sme sa s bombou už v Egypte a myslím, si že za tie peniaze to určite stojí, no tu uvidíme či to vyskúšame. No a rozdiel medzi 7 a 15 dňovým pobytom je úplne, že smiešna suma, no ak sa to bude dať nejak preletieť na Sri Lanku tak to by bolo super, len neviem či je to možné :-)
Rozhodovali sme sa medzi Mauríciusom, Maledivy. Kamarátka cestuje aj 3x do roka, bola na Maledive, Mauríciuse a povedala, že jednoznačne Maledivy. Že to sú dve odlišné destinácie. No ale každý má iný zámer na dovolenke, ťažko radiť, človek sa musí rozhodnúť sám a hlavne to čo preferuje na dovolenke. :-)
@luciac jasne, proti gustu ziaden disputat, mauricius je naozaj o niecom inom - daju sa podnikat kazdy den vylety, precestovat cely ostrov, more na mauriciu nie je take kludne a teple ako na maledivach.. vsak uvidite, ako sa vam bude pacit a ci sa po 15 dnoch uz nebudete tesit domov ;-) ja osobne preferujem skor akcnejsi druh dovolenky, preto su pre mna maledivy dlhsie ako na 5 dni za trest :-p
inak k tomu potapaniu, myslim, ze si bohate vystacite len so snorchlami, z vlastnej skusenosti som videla pestrejsi zivot z hladiny ako z hlbky 12 m, kazdopadne myslim, ze si to uzijete!
@lailla no veď ešte uvidíme či vôbec pôjdeme a hlavne kde, teraz to je ešte skoro :-) ale maledivy zatiaľ vedú, iba ak by nebolo toľko peniažkov, tak pôjdeme inde.To más super, že si letuška a precestuješ kopu krajín paráda :-)
@luciac Karibik kreutzfahrt bola super, videli sme toho vela, boli sme 11 noci na lodi, videli sme 9 ostrovov....Isli sme cez cestovku Pomorin ( nemecko-svajciarska cestovka) Lod na volala Celebriti cruises..... bola to 5 hviezdickova lod, proste super.....
@henatka a koľko to stálo na osobu? vieš mi poslať link na ten presný zájazd? budem Ti vďačná. Ja ani neviem kde je ten Phi Phi Island :-D :-D :-D :-D :-D :-D
ahojky aj my by sme chceli ist na svadobnu cestu ale svadbu mam az v oktobri teda koncom a to je uz vsade zima a chceli by sme ist k moru....nevite mi poradit kde by sa to este dalo, popripade neplanuje niekto ist v takom case
@luciac bolo to dost drahe, kedze to bola 5 hviezdickova lod...okolo 1500 euro na osobu.....pozri celebriti cruises,alebo ponuky cez cestovku www.pomorin.ch
@lenka369 no v Europe uz koncom oktobra velmi na kupanie v mori nebude, ale v Egypte, Tunisku, Maroku a celkovo v severnej Afrike bude este stale teplucko - len nikdy nevies ako sa to tam bude momentalne vyvijat. Potom dalej mozete ist do Karibiku, alebo do Azie, pripadne Indicky ocean - tam bude stale krasne! :-)
Na konci októbra už nebude moc na kúpanie v Tunisku a v Maroku. Ani slnka si moc neužijete. Hlavne v Tunisku môžu byť dažde a teplota do 20 stupňov. V Maroku bude o niečo lepšie počasie. AleEgypt bude ešte fajn.
My sa budeme brat 3.9. a hned potom by sme chceli niekam vyrazit - tak, aby sme sa stihli vratit do 17.9., ked sa vydava moja najlepsia kamaratka :-D Ale kedze mi v lete konci platnost pasu, zostaneme niekde v Europe, este musime vybrat nejake pekne miesto...
@wera.g Calabria ma pekne more ale sicilia a sardegna este krajsie na sardegni dokonca tak pochvaluju same vip osobnosti a voda je ako maldive v calabri je vhodny cas na kupanie koncom juna pre otuzilcov mozno aj zaciatkom :-)
@dracica6663
nevadilo, treba len uvadzat este meno za slobodna ako mas v pase alebo obcianskom...zalezi s akym dokladom pocestujes :)
ja som tak bola minuly rok a pojdem aj teraz. robim v cestovke, bezne tak dievcata chodia :)
ahojte, neviete mi poradit kam je najlepsie ist tak od druhej polovici juna? Chceli sme ist totiz niekam do exotiky (napr sri lanka, bali, maledivy) ale v jednej cestovke nam povedali ze to nie je moc dobry vyber kvoli pocasiu a v druhej zasa ze v pohode, tak teraz neviem .... taktiez sme rozmyslali nad kanarskymi alebo kapverdami ale tam zase neviem ci nebude moc studena voda ... :-)) nevedeli by ste mi poradit?