Výzdoba od agentúry. Ako prebiehalo vaše plánovanie?

Profilova fotka
Ahojte nevesty, idem sa trochu posťažovať, lebo ma ten pocit trápi už dlho. Keď sme začali plánovať svadbu, oslovila a zajednala som si agentúru, ktorá má urobiť kvetinovú výzdobu sály, zabezpečiť drobné dekorácie a candy bar bez koláčikov. Vyberala som síce aj podľa nižšej ceny, no zároveň len agentúru, na ktorú som našla pozitívne recenzie. Pol roka po rezervovaní termínu sme sa stretli aby sme dohodli detaily. Teda aspoň ja som si myslela že si dohodneme detaily... Na stretnutí sa len zľahka riešila moja predstava, spýtala sa na farbu akú si predstavujem, potom pani navrhla jeden druh kvetu (pivónie) že tie by sme mohli použiť aj keď ja osobne som im nebola naklonená a chcela som ruže, iskerníky, nejaké drobnejšie farebné kvety... vôbec neporadila o kvetoch, nakoniec sme sa na ich type ani nedohodli, lebo ona vlastne nevie čo v lete objedná a aké kvety dostane v tejto farbe, tak to mám nechať na ňu. Ale ja chcem vedieť aké kvety tam budem mať! Potom čo sa týka príručníkov - ukázala mi na obrázku že aha mám takéto ružové, tak tie vám dám, dekorácie svietniky a podobne sme sa dohodli v striebornej ale ukážka toho čo ponúka takmer žiadna. Tiež ju nezaujímalo ako chceme rozmiestnenie stolov, až na moje požiadanie si napisala že chcem stoly otočiť iným smerom ako si to ona predstavuje (nič o tom ako by rozmiestnila stoly nehovorila), nepýtala sa a ani doteraz nevie kde by sme si priali umiestniť candy bar. Za náš stôl do pozadia má vytvoriť “niečo z kvetín a zelene” ale sami nevieme čo... Nemám rada prekvapenia a už vôbec nie na vlastnej svadbe. Chcem proste vedieť, že to ako si výzdobu predstavujem sa mi splní. Som mimo? Ako prebiehali vaše stretnutia s agentúrou? Plánovali ste výzdobu do detailov alebo len tak “povrchne”? Ja by som najradšej agentúru vymenila, ale to sa žiaľ už nedá... a veľmi ľutujem, že som nevzala inú, kde komunikácia bola hneď od prvého mailu bezchybná :-( :-( :-( A viem, moju nespokojnosť som mala riešiť s tou pani, ale ona sa tak rýchlo spakovala zo stretnutia, že som sa ani nestihla spamätať a navyše som do poslednej chvíle dúfala, že tie maličkosti ešte budeme rozoberať...
Odpovedať
Ahoj, no ja si myslím, že by si určite mala vedieť aku výzdobu máš v cene a mala by to pripraviť podľa tvojich požiadaviek. Svadbu máš v júni, čiže sa s ňou ešte stretni a nech ti ukáže reálne, ako veci vyzerajú a ako budú zladené. Tak by to malo byt. Ak majú ale dobre recenzie, tak by som nemala strach :-) . Samozrejme ale ak ti záleží na detailoch, svadba je to posledné, kde by si mala ostať nemilo prekvapená. Takze skus sa s nimi alebo s tou pani ešte stretnúť a prediskutovať to ;-)
Odpovedať
@nikiki29 Aj ja by som si dohodla znova stretnutie a povedala aranžérke svoju predstavu a že to chcem tak a tak ... ak chceš príručníky inej farby, dohodni sa s ňou či Ti bude môcť také dodať alebo nie ... a rovnako kvety sú dôležitou súčasťou výzdoby ... trvaj si na svojom, si predsa platiaci zákazník, sakra !!! :-D :-D :-D ... ak máš v rámci výzdoby nejaký cenový strop, nech Ti narovinu povie aké sú cenovo dostupné kvety na váš termín svadby ... držím palce :)
Odpovedať
No tak pi tomto stretnutí by som hneď riešila inú agentúru. Ak má pani viacero svadieb ozdobných mala by vedieť aké kvety sú v tých farbách a približne v akej cene samozrejme ceny sú orientačné nieje možné aby cena z jednej rúže za 2e vystupila na 5e. Príde mi to ze pani ma jedno kvetinarsto z ktorého objednáva kvety. Možno je to priamo aj z holandska. Veľmi by ma to trapilo ja som veľký detailista všetko musím mať typ top. Skus vyskúšat sa s nimi stretnúť ešte raz, pre diskutujte si to ešte raz že ty nechceš niečo nechávať na ňu ale ze máš vysnívanú svadbu ty! A nie čo ona ponúka a nech to nechávam na ňu. Ak to tak nebude a nebude schopná ťa vypočuť vyriešiť danú situáciu tak by som určite hľadala niečo iné. Každá nevewta ma vysnívané detaily a nie aby som to nechala na nejakú pani.
Odpovedať
Profilova fotka
@karinka1990 mali dobré recenzie aj tu na MS, viem že mám čas to riešiť, no bola som v stave, že priplatíme tie 3-4 stovky a zoberieme tú “lepšiu” agentúru. Už som im písala další mail, čakám na odpoveď a snáď sa teda dohodneme :-) @gabika7 samozrejme máme cenový strop, preto sme možno išli do tejto agentúry. Ja som si to presne tak predstavovala, že povieme nejaký strop, navrhne vhodné kvety a niečo vymyslíme. Nie že “nechajte to na mňa ja niečo objednám” no naozaj som nevedela reagovať na mieste, bola som zaskočená... ako ja viem že príručník je totálna blbosť ale ja sa cítim ako nejaký magor, mne to proste musí hneď padnúť do oka že to je to pravé a nie brať prvé a jediné čo mi ponúknu :-x @waidy ja stále rozmýšľam či osloviť inú agentúru či dať tomu šancu :-( a tiež sa bojím že už iné agentúry budú dávno obsadené... písala som tejto pani mail, ak neodpovie do 15.januára zruším to. Ja som nevedela či ja mám prehnané nároky, alebo je pani naozaj trochu zvláštna, hlavne strašne neosobná... neviem aké možnosti majú agentúry, či vedia zabezpečiť dekorácie, obrúsky, kvety v rôznych želaných farbách... no myslela som si, že to mi povie ona :-( Inak myslím že spomínala kvety z Holandska, to je zle?
Odpovedať
@nikiki29 tak kvety z holandska podľa toho v akej kvalite sú, sú tam triedy ale objednala som odkiaľ 1 krát a viac nie kvety mi vydržali 3 dní pretože kvety narezu a predsa cesta z holandska netrvá 1 den. Určite by som už hľadala a popísala si s viacerými agentúrami, sestra mala tiež agentúru ale keď si povedala ze chce žlté rúže v októbri tak boli žlté rúže, nepovedala jej nikdy že neviem či zoženie. Kyticu mala rúže a frézia ako si priala, servitky smotanové s ornamntom žltým tak aj bolo, nechcela žiadne gycoviny, samozrejme závisí to od ochoty agentúry, zase povedala vám to naroviny, ak by ste prišli v svadobný deň na miesto hostiny a mali by ste ine kvety ako sa prajete tak by vám skazila svadobný deň takto vás pripravila že namiesto ruží napr budete mat chryzantémy 😁😁😁 ale určite by som pozrela niekoho iného.
Odpovedať
Profilova fotka
@waidy dávam tomu čas do 10-15 januára, ak sa nedohodneme (alebo ani neodpíše na maily), skúsim hľadať inde a snáď nájdem niečo lepšie. Lebo chryzantémy by som neprežila :-D No mám pocit, že už všetko bude obsadené, 5 mesiacov dopredu je pri plánovaní svadby na všetko už neskoro... :-| A nikdy som nerozmýšľala takto nad tými kvetmi, že nebudú čerstvé. Ona to spomenula len medzi rečou a ja som to nebrala ako dôležitú info. Ale ďakujem za info, zas som o niečo múdrejšia :-) :-D Toto plánovanie mi robí viac stresu ako radosti... :-(
Odpovedať
@nikiki29 Podľa mňa ak ide len o kvety, tak skús osloviť kvetinárstvo, a tú základnú výzdobu si dohodni s tou aranžérkou ak nikoho iného nezoženieš ... Silno držím palce ... ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@nikiki29 takéto články vo Fóre sa mi čítajú veľmi zle, som majiteľkou jednej svadobnej agentúry, a veľmi ma mrzí a najmä uráža, ako pracujú iné agentúry, samozrejme česť výnimkám. Práve takáto agentúra, ktorú spomínate vyššie, robí zle meno nám všetkým. Predpokladám, že máte zaplatenú zálohu, preto nie je možné agentúru vymeniť. Už aj pri tomto som zostala trochu zaskočená, že až pol roka po rezervácii termínu ste sa stretli. My ku každej svadbe pristupujeme od začiatku individuálne, a hlavne ako k svojej. Naše prvé stretnutie je nezáväzné, žiadna rezervácia termínu vopred, prvé stretnutie, kde si prejdeme predstavu nevesty a ženícha, preberieme aj tie najmenšie detaily, ukážeme im ukážku ako by to mohlo vyzerať (samozrejme bez kvetov, prípadne použitím umelých), následne vypracujeme podrobnú cenovú ponuku, ktorá je tiež nezáväzná. Záloha (teda rezervácia termínu) sa platí po schválení cenovej ponuky snúbencov, podpíše sa zmluva, ale tým komunikácia nekončí, sme v kontakte stále, môže sa kľudne niečo zmeniť vo výzdobe, ba dokonca ja počet hostí, ale my svojvoľne nemeníme nič, nevesta vie o všetkom čo na svojej svadbe bude mať, ako to bude vyzerať a hlavne nevnucujeme im nič, jedine vieme poradiť, usmerniť ak niečo nie je vhodné kombinovať s iným. Tiež ma zarazilo, že pani nevie aké kvety budú v lete, je pravda, že nie všetky druhy kvetov sú celoročne, ale ich existencia sa nemení, vždy vieme približne čo môžeme neveste odporučiť v lete a najmä v akej cenovej relácii sú dané kvety, ak by si vyžiadala špecifický druh. Mrzí ma, že máte takúto skúsenosť s agentúrou a jej zmenu už neviete ovplyvniť. Držím Vám palce, aby to nakoniec dopadlo podľa Vašich očakávaní, dôležité, že budete na svadbe s ľuďmi, ktorých máte radi a celý život bude s Vami človek, ktorého milujete :) Veľa pekných dní a žiadne starosti ;)
Odpovedať
Profilova fotka
@nikiki29 čítala som ďalej aj komentáre, kvety z Holandska mávame aj my, myslím, že Holandsko je najväčší dodávateľ kvetov na Slovensku, nemali sme s nimi žiadny problém a sme nadmieru spokojné. A ak som dobre pozrela svadbu máte začiatkom júna, najlepší čas pre všetky kvety, či už čo sa ceny týka, ale aj veľká škála dostupnosti rôznych druhov. Váš vyžadovaný druh kvetov nebude v tomto období žiadny problém, aj pivonky sú v júni dostupné, ale ich cena nemusí byť najnižšia. Nebojte ak sa Vám nepodarí s pani rozumne pohovoriť, nájde sa určite agentúra, ktorá Vám pomôže :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?