Aké svadobné menu zvoliť? Viete mi dať zopár tipov?

Profilova fotka
ahojte! neviete mi dat zopar tipov, ake jedlo sa najviac hodi do svadobneho menu?... nechcem, aby jedla vyzneli moc sedliacky a na druhej strane, aby enboli tak noblesne, ze niektori nebudu vediet, ako ich maju jest:) diky
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
he, my sme zvolili klasiku - polievočka+kombi tanier so zemiakmi, sviečková s knedlou,rezeň so šalátom - u nás nie je zvykom na nejaké špeciality,možno bude ešte nejaké pečené prasiatko,kedže drahý ako svadobný dar dostane poľovačku od šéfika:)
Odpovedať
Ahojky, ja som videla fotky z klasického menu predjedlo, polievka, dva druhy mäska na prírodno, ryža, hranolky obloha. Vtip bol v tom, že naaranžované to bolo veľmi pekne. Napr. predjedlo bolo: vykrojené koliesko toustového chlebíka, potreté chrenovounátierkou, na tom urobená ružička zo šunky a bolo to prizdobené cherry paradajkou a nejakou vňaťkou. Na tanieriku to bol krásny efekt. Ale hlavne by som sa zariadila podľa toho v akom štýle chceš svadbu. Ak máš šaty a výzdobu honosnejšieho charakteru volila by som aj menu v tomto duchu. Ak to bude klasika, zvolila by som klasiku :-)
Odpovedať
Profilova fotka
great - takto som to chcela napísať aj ja,len som nenašla správne slová:) ved sme slováci,tak neskúšajme tie morské potvorky a dajme tam radšej poriadne jaternice a super makové koláče:)
Odpovedať
Profilova fotka
Hmmm, mozno mate pravdu, lenze mne uz teraz niektori pozvani hostia ofrflali rezen so salatom.. ze kto to take tazke bude jest pred polnocou?.. :(
Odpovedať
Profilova fotka
tak skús tretí chod niečo ako švédske stoly - nejakú šunku,zeleninu,syr. a každý si naloží,čo bude chcieť a pak čo ti zostane zoberiš domov. a ked bude niekto taký hladný,dá si aj šalát s reznom:) alebo mu zohrejú predošlé menu, netráp sa:)
Odpovedať
Profilova fotka
ja som menu volila podľa toho čo ľúbim ja:) he
Odpovedať
súhlasím s gebrielou. Tiež by som to tak riešila v tomto prípade. Na švédske stoly si môžeš dať naservírovať zo všetkého trochu a ľudia si vyberú. Môžeš tam kľudne umiestniť aj ten rezeň so šalátom, medzi iným. Tie syrové a šunkové misy sú báječný nápad, môžeš tam dať ovocné misy, dokonca by som to premiešala aj s koláčmi, aby tam boli všetky chute :-)
Odpovedať
Profilova fotka
taký správny mix! že great:) aj tak sa vždy nájde niekto,komu nevyhovieš,ale čo už!
Odpovedať
no áno, lebo je ťažko vyhovieť všetkým, tak nech si teda vyberú. Švédsky stôl je čo sa tohoto týka príjemná alternatíva. A ako bolo spomenuté, nieje problém si to potom nechať zabaliť so sebou, predsa len to pomôže na druhý deň, keď sa ešte prídu hostia rozlúčiť.
Odpovedať
katariinka: my plánujeme úplnú klasiku, čo sa týka prvých jedál, predjedlo obložený tanierik, ale žiadne šunkové rolky plnené chrenovou plnkou - to nemá rád nikto z nášho okolia a povedzme si pravdu, väčšinou servírujú na tanierik 2 takéto rolky, jednu uhorku a papriku a to je asi tak všetko, no myslím, že z toho sa veľmi nenaješ...potom bude nasledovať polievočka, prírodné mäsko-2druhy, ryža a hranolky , ďalší chod bude vyprážané kuracie prsia plnené borkolicou a opekané zemiaky, no a záver po redovom, to už bude patriť švédskym stolom... studené misy, šaláty a samozrejme že aj niečo teplé, len ešte nevieme čo presne si na tie švédske stoly dáme naservírovať. asi toľko :-D
Odpovedať
ahojky....tak my predjedlo neplanujeme...myslim, ze je to zbytocne...ved ked sa pride do saly tak vam hned davaju hlavne jedlo polievku a mäso.....je lepsie ked uz su nachystane taniere a cakat 20 min kym prve taniere pozbieraju, potom daju na polievku...cakat kym zase polievku donesu....tak je to rychlejsie....za polievkou budu 2 druhy mäsa na prirodno...kur.a a brav. s ryzou,hranolkami a nejaka zeleninova obloha,salat.....dalsie menu bude rezen klasika zo zemiakmi a ako posledne menu planujeme segedinsky gulas s knedlou....väcsinou sa u nas davala sladka kapusta a malo kto to jedol, a viem se segeninskym nikto nepohrdne nos:) tak vela dobrych napadov
Odpovedať
ja by som predjedlo urcite nevynechala. Myslim, ze to k tomu patri. Vsak z predjedla sa clovek nema najest, len si pochutit na nejakej dorbnosti. A namyslim si, ze sa treba na tej svadbe niekam ponahlat:) Vsak to nie je o tom, mat to co najrychlejsie za sebou , ale aby sa ludia zabavili, porozpravali spolu. Mne sa zda segedinsky gulas trocha nevhodne na svadbu, ale je to len moj nazor, aj ked ho milujem::))
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
ajojte ja by som chcela dat ako predjedlo slepaciu polievocku a rezen na prirodno s ryzou a hranolkami moze byt :-) ;-)
Odpovedať
čaute holky u nas je menu tiež podobne len polievka 2druhy mäsa ryža hranolky atd, potom rezeň, a po polnoci tiež segedinsky gulaš, v našich krajoch je to tradicia, takže my to tiež budeme takto riešiť ale moji rodičia ešte chcu aby to nebolo take fadne tak nejake zmrzlinove pohare či take niečo kedže svadba je v septembri no neviem či im to prejde lebo ešte aj svokrovci nepovedali posledne slovo:) :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
Ahoj, my sme mali predjedlo - šalát caprese (mozzarella a rajčiny, bazalka, olivy tuším), slepačiu poliveku a hlavné jedlo bolo pol na pol - bravčové na šampiňónoch a kuracie cordon bleu (plnené syrom a šunkou), ale na prírodno...ako príloha 1/2 pečené zemiaky a 1/2 ryža. Bolo leto, tak sme nechceli nič ťažké, vyprážané....a kto nemá rád hríby, tak si dá aspoň kuracie :D Mne osobne jedlá ako segedín alebo sviečková prídu vhodné možno na svadbu na dedine (nechcem nikoho uraziť), určite sa mi to nehodí na svadbu a v reštikách to už ani do svadobného menu neponúkajú...nie že by som proti tým jedlám niečo mala, mám ich rada. Len mi nepripadajú vhodné na svadbu. Ako švédske stoly sme mali - pečené prasiatko (vyšlo to cenovo lepšie ako hociaké iné rezne alebo niečo podobné, a vyzerá to tak honosne :) ) k tomu samozrejme chlieb, pečivo, feferóny, baranie rohy, chren, horčica...cestovinový šalát so zeleninou, zeleninový šalát, ovocný šalát, kapustnica a sladké. Plus boli pagáče a tyčinky.
Odpovedať
Ja by som ponukla menu zo svadby. Sme mali hosti z Ceska a Slovenska a hovorili ze to bolo v. dobre. A je tam viac na vyber.
Odpovedať
Profilova fotka
my sme mali ako predjedlo kacacie pate (pre vegetarianov sme mali mozarelu s rajcinou), potom hovädziu polievku, a ako hlavny chod bola bravcova panenka s lesnymi hubami a baby zemiakmi...vsetkym chutilo
Odpovedať
Profilova fotka
tak chutove bunky treba isto podrazdit,takze to predjedlo patri k svadobnemu menu, zaujimave su aj koktejly napr. kuraci ako predjedlo, nieco ine, dobre to vyzera a nie je toho vela. My chceme tiez ako hlavne jedlo 3 kombinaciu mäsa na prirodny sposob, hovadzia polievka s masom. Nasa svadba nebude velka, takze dalsie chody nebudu, ale svedske stoly a mozno aj nejake to prasiatko budu isto,lebo prejest si je potrebne!
Odpovedať
Profilova fotka
aj my sme si s mojim dohodli to čo lúbime obaja. takže sme si dali len samé dobrotky=) :-) :-)
Odpovedať
My sme si vyberali z ponuky, ktorá bola teda dosť bohatá, ale polovica jedál, čo som chcela, mi neprešla :-D Ja totiž rada skúšam aj nové veci a keď mám možnosť, som celkom gurmán, ale drahého rodina a známi by asi skôr privítali rezeň s kašou. Takže vsme hľadali kompromis a nakoniec nám z toho vyšli pomaly kačacie hody :-D Pre vegetariánov mám menu iné, samozrejme.
Odpovedať
Profilova fotka
my budeme mať takéto lenže bude tam aj kopček ryže a obloha zeleninová klasicky :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@nevestickalulu prepáč, ale toto je ako zo závodnej jedálne.
Odpovedať
Profilova fotka
@nevestickalulu este to prehodnotte, skuste daco slavnostnejsie/originalnejsie. to je len rada.
Odpovedať
Profilova fotka
@katariinka úplne chápem tvoju dilemu, ja to tiež riešim... predsa len je 21. storočie a časy kuracieho mäsa s broskyňou alebo troch druhov mäsa s kroketami a ryžou sú dávno za nami. zároveň nikto nechce dávať kadejaké kalamáre, kaviár, šafránové peny a podobné hogo-fogo veci, lebo máme obmedzený rozpočet, všakže :-) došla som k záveru, že by to malo byť nejaké jedlo z bežných slovenských surovín, ale v sexi forme a s troškou nápadu. ja plánujem svadbu na jeseň a zatiaľ som ako predjedlo vymyslela husaciu paštétu s karamelizovanou cibuľou (alebo s cibuľovo-slivkovým chutney) a kúskom domáceho pečeného chleba (myslím, že čerstvo upečený chlieb bude bomba!!!). samozrejme takú malú sexi porciu. potom zrejme klasická slepačia polievka (lebo ženích na nej trvá :-S ) a s hlavným chodom si ešte stále lámem hlavu... Ale isto nebude z bravčového mäsa alebo kuracieho. Uvažujem o rybe, hovädzine alebo divine... hm... a potom už len švédske stoly... a chcela by som, aby na nich bolo nejaké parádne syrové "oddelenie" , proste veľa druhov kvalitných syrov naservírovaných s hroznom, figami a sušienkami (tak, ako to jedia Angličania) a páčil by sa mi tam ak nejaký dobrý kus ozajstnej údenej šunky alebo celé stehno jamón serrana... a zvyšok švédskych stolov by boli normálne dobré teplé jedlá... a pokojne tam môže byť aj nejaká slovenská klasika (aby ochutnali niečo naše aj hostia z cudziny, lebo ja budem mať na svadbe hostí z latinskej Ameriky).
Odpovedať
Profilova fotka
@sugarfree999 nie , sme s tým spokojný a máme to radi
Odpovedať
@sugarfree999 teraz si ma pobavila, my máme kačacie paté s karamelizovanou hruškou myslím a toastíkom, potom slepačiu, tiež na želanie ženícha a hlavné jedlo kačacie prsia s karlovarským knedlíkom a kapustou :-D. Na švédskych máme presne syry, nejaké nárezy, morku so zázvorom, na to sa teším, mňam... veeeľa ovocia, nejaké šaláty a ešte tuším špízy... no a prílohy, vrátane grilovaných batatov s cesnakom, tie som si neodpustila! :-) Takže mám pocit, že by sme sa ti do vkusu celkom trafili, dúfam, že sa trafíme aj hosťom :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@hallie woooow!!! presne moja predstava! ste machri! želám, nech sa svadba vydarí! máte to fantasticky vymyslené ;-)
Odpovedať
my sme to riesili, ale premrstene ceny a neschopnost podavat v restike nieco pekne naservirovane a netradicne nas dost brzdia. Mame vybrate dve krasne miesta, o mesiac ideme na ochutnavku, rozhodneme sa podla toho kde navaria lepsie, ale co mi poslali ponuku tak klasika.
Odpovedať
Profilova fotka
My nemame predjedlo, potom klasika polievka,pol na pol plneny rezen a gril.kur.masko,ryza,opek.zemiaky.Potom budu svedske stoly a tam:pecene prasiatko,gril.kur.stehna,gril.zelenina,syrova misa,k tomu orechy,olivy,narezova misa,veeelika akokeby palma na nej napichane ovocie a pri tom cok.fontana.Potom gulas s chlebikom.
Odpovedať
@sugarfree999 Ďakujeme... bojím sa, že sú to dosť mäskové hody, ale nech pozerám ako pozerám, medzi predjedlami asi nie je nič okrem tuniakového tataráku, čo sa mi zdá lákavejšie :-D
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?