Čo na švédske stoly?

16. aug 2013230

ahojte nevesty,co davate alebo ste davali na svedske stoly,aby to bolo take rozmanite?

  • @avlisa  ahoj my budeme mať na švédskych stoloch pečené prasiatko + prílohy k tomu, kuracie minirezne, kuracie stehná a morčacie stehná (ak náhodou niekto nemá rad svinku), americké zemiaky, grécky a cestovinový šalát, zo studenej kuchyne - broskyne plnené hydinovým krémom, syrovú roládu a taký syrovo-šunkový tanier. A samozrejme ovocie - hlavne hrozno, banány a žltý a červený melón.

  • Dakujem za tip 🙂

  • @avlisa  my sme na svedskych stoloch mali:
    studene jedla: jednohubky, pomazanky, syrovy tanier, sunkovo.salamovy tanier, kuracie rolady, grecky salat, mrkvovy salat, zeleninovy salat
    teple jedla: pecene prasa, losos, plnena kapusta, svieckova s brusnicovou omaskou, kuracie na sampinonoch, bravcovy rezen, kuraci rezen, kapustnica a hlasicke prilohy ako zemiakovy salat, zemiaky, hnedla, ryza, banketove pecivo
    ale minule som bola na svadbe a mali na svedskych stoloch pyrohy, tlacenku, korbaciky, halusky a kuraci perkelt, plnena kapusta atd...ponali to v tom ludovom duchu a mnaaam...

  • Sponzor fóra
  • super,velmi pekne dakujem za vase tipy 🙂

  • Ahoj, my budeme mať bravčové banketové rezne, grilované kura, varené zemiaky, ryža, rozličné šaláty, syry a ovocie. A o pol noci kapustnicu...som zvedavá, kto to všetko poje 🙂 a ešte budeme mať "candybar" 🙂

  • babeny az by ste niektora potrebovala odporucit pripravu, zo stred. Slovenska na svedske stoly, tak mi napiste do spravy, poslem vam dobry typ 😉

  • Ahojte dievcene .... no ako pozeram poriadna hostina to bude 😃 a kolko ze tak cakate ludi 200 😃 😃

    my sme zacali s obradom o 11 hod. okolo 12:30 bol obed, okolo 16:30 kava kolac + torta a okolo 19 sme mali stoli .... tam sme mali len zopar vaci ako sunku, salamu, syry a rybu ... + nejake salaty a pecivo

    zostalo tolko toho navyse ze az

    my sme mali sice svadbu do 24:00 (zvyk v Bavorsku) ale ako hovorim zacinali sme uz obedom

    moj typ len to neprehanajte... aby sa nevyhadzovalo a tym usetrite aj peniazky

  • my sme mali na svedskych stoloch kacacie stehna s loksami, diviacie medailonky v slaninke, argentinsku rostenku s viedenkou cibulkou, rezne aj telacie, aj kuracie, steaky z lososa, a vecer este gulas z daniela 🙂

  • no to som rada, ze je tu tema na jednu z mojich najvacsich sucastnych dilem... my planujeme slovensko-francuzsku svadbu... a i ked sme povodne chceli, aby kazdy dostal vlastny chod, tak sme sa rozhodli, ze dame teda cas na svedske stoly, aby si tam kazdy nasiel to co mu chuti a ma rad...
    ale tiez si momentalne lamem hlavu nad tym co na tie svedske stoly dame 🙂

  • @puffu  tie pyrohy mne aj Karpatia navrhovala ze davaju... len neviem ci je to stastny napad... i ked ja pyrohy milujem... 🙂

  • @joj2530  ono sice sa to zda vela ked baby pisu ale netreba to ratat ze z kazdeho jedla je porcia na cloveka.. 🙂 je viac druhov jedal len v mensich mnozstvach... 🙂

  • @ivka86  ono bolo to dobre ked si hostia pojdu zobrat hned, potom to preprazene maslo zhustne a vies ake to je potom...ja som sa napchavala placenkou a korbacikmi...😃 ale ochutnala som jeden pyroh a bol v pohode...
    ja tiez pyrohy zboznujem ale by som mala osobne strach ci sa to na svadbe poje ked to vychladne...a u nas je skoro kazdy masovy...😃 no okrem mna a svokry...takze my sme mali skor maso...ale kapustnica sa nam osvecila...ta sa zjedla uplne cela a taktiez losos a samozrejme pecene prasa...z ostatnych sa nam vela nezvysilo...dojedali sme iba 2 dni takze super...no a porcie nenechavaj na hotel ale ty im sama povedz ze kolko coho chces, aspon ja som to tak urobila a aj tak som mala fakturu ze presne porcie coho som chcela...lebo ak to nechas na nich tak si budu chciet navysit porcie a zbytocne ti toho potom vela ostane...

  • @puffu  diki za info... nooo porcie si budem isto sama diktovat... praveze teraz kamoska bola na svadbe v karpatii a nenadiktoali si porcie nechali to na hotel a ze nakoniec malo jedla bolo a ludia hladni boli... co mi je divne ale co uz....
    ja premyslam ze pyrohy presne koli tomu vyhodim ze ked vychladnu tak uz to nieje ono... namiesto toho dam vyprazany karfiol aby bolo papanie aj pre tych co masko nechcu... 🙂

  • @ivka86  len aby vam len mensie poricie zostavali ... moja svokra davala navysie objednavat dalsie torty tak toho zostalo ze az...🙂
    aj nepriek vsetkemu vela zdaru v pripravach

  • Ahoj, mali ste niekto švédske stoly pre cca 100 ľudí, ko+ko porcií ste objednávali, chceme aby tam bolo aj pečené prasa a údené kolená. Ďakujem

  • Sponzor fóra
  • @mariar  ahoj ano my budeme mať a robíme to v hoteli a tam mi vyrátala, že ked bude 100ľudí na švédske bude stačiť 70porcii.

    My budeme mať
    trplé : kuracie stehná, kačačie prsia, lokše, kapusta červená, zemiaky opekané, ryža, bravčové rezníky, cestoviny s hubovou omackou(50porcii nam napisala)
    -studené : pečivo, syry, šunky, zelenina, grécky šalát, gyros salát

    a po pol noci nam dala ze kapustnica ale neviem či toho nebude moc

  • Kolko vide cca taketo menu?

  • @love232  to je podla mna rozne...ja mam ponuku z hotela aj s vyzdobou pre cca 100ludi a vyslo to max 35-40€ na osobu...ale ja tam mam uz aj kyticu svadobnu, vyzdobu komplet, jedlo, atd...

  • ked som bola ja na svadbe teraz v sept. tak na stoloch mali ovocne "polievky" - rozmixovane ovocie - 2 druhy, uplne skvele to bolo 🙂 potom tam mali nejake rezne a ostatne si teda nepamatam, ale viem, ze pirohy tam mali a to si pamatam aj podla toho, ze kamarat si nalozil rezen a k tomu pirohy na co mu druhy kamos povedal, ze zvlastna kombinacia a on, ze chce maso a ma chut aj na pirohy 😃 nebolo tam nejako brutalne vela druhov, ale kazdy si vybral to co chcel a kazdemu chutilo 😃

  • My budeme mať niekoľko druhov šalátov, ovocné misy, asi štyri druhy mäsa - aj grilovaného, grilované bataty a zeleninu (mňam, na to sa osobne veľmi teším), samozrejme zákusky...

  • a inak mi napadá, či nie je menej viac... čo myslíte? menej druhov vo väčšom množstve alebo dať hosťom na výber a pobrať viac druhov mäsa, mís, príloh a šalátov?

  • my sme na svedskych stoloch mali:
    studene aj teple jedla : švodru, zabijačkovy tanier, syrový tanier, šopsky šalat, zemiakovy šalat, roznu zeleninu, pirohy bryndzove, holubky, vyprazane rezne, krkovičku, hranolky, ryzu, madarsky gulaš , knedle a čokoladovu fontanu s ovocím

  • @deniska_petko  ahoj, prosim ta pekne, a kde si zhanala sladkosti do candybaru?

Pridaj príspevok

    Nenašli ste čo ste hľadali?

    hľadať len v názvoch tém
    Odporúčaní dodávatelia
    Spoločnosť ktorá vám dodá vína na Vašu svadbu podľa Vašich prianí
    ...a po svadbe Vám radi pripravíme vínko pre vašich hosti na Svätý krst 🙂

    Spestrite si vašu svadbu a očarte hostí originálnymi medovníčkami 🙂
    Milí sladkožrúti, máme tu pre Vás najlepšie sladké dobroty v širokom okolí. Nech sa páči, pokochajte sa.