v kazdom pripade ano, ide o bonton. svadobna hostina je slavnostna hostina, cize je treba dat aspon 3 chody. radsej mensie porcie, ale predjedlo nerus.
@kathleen4 my mame obrad o 16.00 a predjedlo budeme davat.. hostia budu po pripravach, obrade a presunoch hladni, nemusis sa bat, ze by to vsetko nezjedli :)
my sme mali obrad o 16tej, hostina sa začala cca o 17:30...a mali sme to klasicky - predjedlo, polievka, hlavné jedno rovno po sebe....a potom okolo deviatej-desiatej bufet.
@kathleen4 my sme mali tiez o 1530 a predjedlo sme nedavali. mali sme pred obradom odobierku o 1430 a predtym sa podaval gulas. (Odobierku sme mali v restike).
my sme nedavali, ale nie kvoli casu sobasu (tiez 15:30), ale kvoli tomu ze nam to prislo naraz velmi vela - tri chody za sebou...a navyse nasi hostia prichadzali postupne asi od druhej a ubytovavali sa v penzione, kde bola svadba, kde na nich cakalo male pohostenie
my tiez rozmyslame, ze pred odchodom na sobas pripravime nejake pohostenie, takze predjedlo asi nedame, lebo sa nam tiez zda, ze ak budu 3 chody, tak to bude asi velmi vela
no ja si to neviem bez predjedla predstavit a nemyslim ze to ma nieco spolocne s casom obradu. Ale samozrejme kazdy ma ine predstavy a nazory. Ale myslim si ze k takej slavnostnej veceri patri aj predjedlo, pride mi cudne zacinat polievkou.