Zirkony vs. brilianty v obrucke

Profilova fotka
Zalozila som diskusiu, lebo povodna tema bola zalozena ako otazka, takze sa tam nedalo reagovat. Neriesim to, ci su diamanty investicia (ako som uz spominala, tie malicke v obrucke urcie nie su), ani co ine moze byt za tie peniaze. Rozdiel nie je mega vyznamny (200E za 5 briliantov), ale zaroven dost na to, aby som sa nad tym zamyslela, ci sa to oplati, lebo nerada platim za nieco len tak. Tuto dilemu mam naozaj len z pohladu, ze ma zaujima, ci tie zirkoniky v obrucke ostali pekne aj po rokoch. Na drahe sperky si nepotrpim, to, ze zvazujem do obrucky brilianty s tym nema nic spolocne, ide mi o trvacnost a vzhlad po dlhsom case. Dakujem za info, ze obrucka so zirkonmi sa lahsie zvacsuje, zaujimal by ma v tomto aj nazor odbornikov, co je na tom pravdy. Prosim, aby sa vyjadrili hlavne tie, co maju v obrucke zirkony, a (ne)lutuju, ze si nedali namiesto nich brilianty, dakujem :-)
Odpovedať
To si ako vycislila ten rozdiel ? "200e za 5 briliantov" ? To pises o nejakej konkretnej obrucke ?
Odpovedať
Profilova fotka
@mo_tylik Ano, tej co mam na obrazku, medzi cenou so zirkonmi a cenou s diamantami je rozdiel 195E.
Odpovedať
@mimca77 v akej veľkosti sú brilianty v obrúčke?
Odpovedať
@mimca77 aha sorry, asi mi ten obrazok predtym nenacitalo ... Zas 200€ nie je malo ! Ale na druhej strane to nie je nejaka zavratna suma v porovnani s tym, ake peniaze vyhodis za ine zbytocnosti ohladom svadby (alebo aj cohokolvek ineho) ... A obrucky su jedna z tych veci, ktore ti okrem manzela ostanu navzdy :-) nie som zena co stona pri pohlade na sperky, vlastne ani bizu nenosim ... A teraz nechcem, aby to vyznelo hlupo, ale ja sa dodnes nemozem vynadivat na moj zasnubny prsten a obrucku s diamantmi, ked sa trblietaju na svetle ... Zial so zirkonmi porovnat neviem, ale ak ti 200€ nebude chybat v rozpocte, tak by som nevahala ;-) samozrejme treba brat do uvahy aj co pise @viader.
Odpovedať
200 € nie je malo, moje 3 brilianty (roznych velkosti, postupka) stali 100. Skus sa spytat ineho zlatnika, ci je cena primerana. Ale v kazdom pripade - obrucku mas na cely zivot! moj manzelik pri obrucke ani neuvazoval nad zirkonmi. tiez si nepotrpim na drahe sperky, ale tento je zo vsetkych najvynimocnejsi :) takze by som sa skusila popytat u ineho zlatnika a ak su diamantiky velkostou hodne 200€, sla by som do toho. usetrit sa da na inych veciach, ktore nebudes mat so sebou kazdy den do konca zivota ;)
Odpovedať
presene ako píšeš, tieto malé diamantíky nie sú žiadnou investíciou, ale! diamant oveľa viac zachycuje a odráža svetlo v porovnaní so zirkónom, čiže sa bude krásne ligotať po celý čas, čo o zirkónoch až tak neplatí... pokiaľ plánuješ obrúčku takú ako máš na obrázku, tak si myslím, že pri jej rozšírení by s diamantami nemal byť problém, pokiaľ viem tak problematické sú tie, ktoré majú diamanty po obvode (tie ti mnohokrát ani nerozšíria), no k tomu by sa ti už mali vedieť najlepšie vyjadriť zlatníci... inak k tej cene za 5 diamantov 200 eur, skús sa opýtať aj iných zlatníkov koľko by to vyšlo, mne to príde možno trošku veľa, samozrejme záleží od ich veľkosti (pri týchto mini briliantíkoch na ostatných parametroch až tak nezaváži), Viem, že keď sme riešili snubák, v ktorom mám 88 týchto malých briliantov, tak tam cena jedného bola nejakých 22-23 eur... čiže moja rada znie, určite brilianty ale opýtaj sa na cenu aj inde :-) verím, že inde ti ich budú vedieť ponúknuť aj za cca 100 eur :-)
Odpovedať
@mimca77 prosim ta tie obrucky si kde nasla?
Odpovedať
Profilova fotka
@viader to neviem, pravdu povediac, ale skusim zistit. Len tak "by ocko" su dost malicke. @mo_tylik moj snubacik je so zirkonom a tiez sa krasne trbliece, lebo ma pekne spraveny brus, zatial. Ako bude vyzerat casom, to netusim, ale ked budeme mat deticky, tak pravdepodobne budem nosit uz len obrucku, lebo snubak s trciacim kamienkom je v taky cas dost neprakticky. A s diamantom som nikdy nic nemala, takze absolutne neviem posudit. @gingerie @zuska_bluzka dakujem za point, skusim sa na to popytat, tiez som pocula o cene okolo 20E za maly briliantik do obrucky, tak sa mi tych 200 zdalo dost, ale na druhej strane aj to je pravda, ze pri tych peniazoch co dame za svadbu, to neni zasa az taka palka. Skusim sa opytat v nejakych mensich zlatnictvach, dakujem vam vsetkym za rady :-) @barborka93 obrucky su od Laura Gold, ja som ich konkretne nasla v predajni Klenoty Aurum v Kosiciach v Auparku.
Odpovedať
@mimca77 presne tak ako sa píše už vyššie a ako aj ty hovoríš, že ak sú maličká, tak cena za 5 kusov vo výške 200 euro je astronomicky vysoká :-| potom skôr najsť zlatníka, ktorý obrúčky vyrobí podľa návrhu a isto to bude lacnejšie
Odpovedať
Profilova fotka
@viader To bude asi najrozumnejsie. Inak mi napadlo ako popisat velkost tych briliantikov, aj ked neviem presnu, jedna sa o obrucku na obrazku a sirka je 4mm, cize odhadom ma jeden priemer tak 0.8mm podla mna, karaty bohuzial neviem. Dakujem za rady :-)
Odpovedať
@mimca77 Ja som priplacala za 1 briliant na obrucke okolo 50 eur (velkost 0,025 ct), takze je dost mozne, ze cena je primerana. Pri tom 1 briliante som to popravde neriesila, to sa mi nezdal velky rozdiel, ale pri 5 je to uz trocha viac. Zlatnici tvrdia, ze zirkony sa casom zvyknu osuchat, prestanu byt pekne leskle a pri diamante sa to nestava. Sama skusenost nemam, ale moja mamina ma uz niekolko rokov zirkonovu supravu (nausnice, prsten, privesok), tie plochy zirkonov su dost velke - okolo pol cm, a vyzera stale pekne. Ale je pravda, ze ju nenosi kazdy den, tak 2-3 x do tyzdna max.
Odpovedať
@mimca77 Ak by naozaj mal 0,8 mm priemer, tak tabuľková váha v karátoch by bola plus mínus nejakých 0,0025 ct. Bez ohľadu na ostatné parametre stojí 0,01 ct diamant vo veľkosti 1,3 mm, okolo 20 euro. Takže si vezmi, že v obrúčke pri tvojom odhade by mal byť oveľa oveľa lacnejší ;-) Aj keď pravda je že je určite veľká piplačka dostať ten mini kamienok do tej obrúčky, ale aj tak…200 euro je fakt veľa
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@mimca77 Dobrý deň. Keďže na obrázku je výrobok našej spoločnosti, tak len skúsim prispieť k tejto téme. Brilianty, ktoré sú v týchto obrúčkach akok aj celkovo v obrúčkach značky Laura Gold sú jednými z najlepších a to čistotou a najmä presnosťou. Faktom je že tieto parametre pri tak malých kamienkoch ťažko rozoznať, no samotná presnosť kamienkov, ktoré pri obrúčkach používame je veľká. To znamená, že každý kamienok má presne napr. 1,25mm. Je pravda, že by sme do týchto istých obrúčok mohli osádzať aj brilianty lacnejšie avšak tie nie sú rovnakého priemeru, sú často odštiepené a ani výšku nemajú presnú. Ak je kamienok nepresný nesedia kamienky tak súmerne vedľa seba, môžu tam byť odlišné medzierky a jeden môže byť vyššie a druhý vyššie a to už voľným okom spoznáte. Zakladáme si na presnosti a kvalite a je na zákazníkovi ako sa rozhodne a čo je pre neho dôležité. Tak ako som číttal vyššie toto a manžel Vám ostanú z celej svadby a ešte ma napadli fotografie Vám ostanú. Dúfam, že som v mene našej spoločnosti pomohol pri rozhodovaní. Prajem všetko dobré.
Odpovedať
Profilova fotka
Dobrý den @mimca77, co se týče briliantů (= diamant vybroušený do kulatého brusu) - je diamant nejtvrdším nerostem, používá se i pro broušení jiných materiálů v průmyslu. Tedy - briliant zůstane navěky lesklý, třpytivý a nepoškrábaný jako na začátku. Briliant se neuštípne a pokud není prsten mechanicky zdeformován, neměl by briliant vypadnout, neboť je stálý. Úroveň opotřebení zirkonu záleží na způsobu zacházení s ním - matný může být už po měsíci, ale i po 2 letech. Při větším nárazu se může kousek z něho uštípnout a po delší době může vypadnout. V rámci celoživotního servisu Vám ho samozřejmě nahradíme, avšak tento proces můžete absolvovat bohužel i častěji. Briliantová verze je proto bezproblémovým řešením. Usazujeme a kalkulujeme s čistotou diamantu SI1 a barvou G. Kde rozdíl barev můžete vidět okem, ale spíše když dáte k sobě brilianty s o 2-3 stupně rozdílnou barvou. Rozdíl v čistotě je vidět pod 10-ti násobným zvětšením. Pokud si přejete vyšší úroveň čistotu a barvy, není problém, individuálně zkalkulujeme. Jak se třpytí brilianty ve zmíněné čistotě a barvě můžete vidět v našem obchodě. :) Jejich cenu si můžete porovnat na našich webových stránkách u jednotlivých modelů ve verzi se zirkony, brilianty nebo bez kamene. Např. model č. 303/02 má 5 kamenů o průměru 1,3 mm.
Odpovedať
Profilova fotka
@lauragg Dakujem krasne za reakciu, necham si to prejst hlavou, suhlasim s tym, ze cena rozhodne nie je jedine a najdolezitejsie kriterium. A su ozaj krasne, hned nam padli do oka :-) @obrucky_rydl Dakujem vam za info, popozeram sa :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?