Ceremónia ruží a jej priebeh

Profilova fotka
Ceremónia ruží Počas ceremónie ruží si nevesta a ženích navzájom darujú jednu ružu. Dve červené ruže, to je všetko, čo je potrebné. V starom jazyku kvetín jediná červená ruža znamená: „Milujem ťa." Počas ceremónie sa číta tento príhovor: „Pri svadobnom obrade ste dali jeden druhému obrúčku. Tieto prstene sú dôkazom toho, že ste si dnes vymenili sľuby lásky a že patríte k sebe. Teraz máte niečo, čo zostáva navždy, nádherný titul manžela a manželky. Vaším prvým manželským darom jedného druhému bude jednoduchá ruža. V minulosti bola ruža považovaná za symbol lásky a jediná ruža vždy znamenala len jedno, slová „Milujem ťa." Prosím vymeňte si svoj prvý dar ako muž a žena. Možno sa Vám zdá, že ste neurobili nič zvláštne. Pred chvíľou ste držali v ruke jednu ružu a teraz držíte v ruke tiež jednu ružu. V určitých veciach je sobáš ako táto ceremónia. V určitom zmysle sa zajtrajšok nebude zdať iný ako včerajšok. Ale v skutočnosti ste dnes, práve pred chvíľou, obaja dostali najkrajší darček zo všetkých, ktorý si budete navždy pamätať, dar pravdy a pretvávajúcej lásky v začínajúcom manželstve. Anna a Patrik, urobím Vám jeden návrh. Kdekoľvek budete v budúcnosti bývať, či už to bude veľký elegantný dom, alebo malý a pôvabný domov, určite si v ňom nájdite špeciálne miesto pre ruže. A vždy, keď si budete pripomínať dnešný deň, obaja položte na toto miesto ružu ako pripomienku vášho manželstva a pripomienku toho, že toto je manželstvo založené na láske. V každom manželstve prídu časy, keď je ťažké nájsť správne slová. Je jednoduché ublížiť tomu koho milujeme. Je jednoduché nechať si ublížiť od toho koho milujeme. V takýchto chvíľach je niekedy ťažké povedať slová: „Je mi to ľúto", „Odpustil som ti", „Potrebujem ťa", „Prepáč mi, že som ti ublížil." Keď sa toto stane a vy jednoducho nebudete vedieť nájsť tie správne slová, nechajte na vašom špeciálnom mieste položenú ružu, ona potom povie všetko a premôže všetky zlé veci a slová. Táto ruža hovorí: „Ešte vždy ťa milujem." Ten druhý z Vás nech túto ružu prijme namiesto slov, ktoré nebolo možné nájsť a spomenie si na lásku a nádej, ktorú prežívate v dnešný deň. Anna a Patrik, keď bude niečo, čo si ozaj zapamätáte z dnešného dňa, nech je to to, že to bola láska, čo vás sem dnes priviedla a spojila vaše osudy a že to bude láska, ktorá vám bude v manželstve najviac pomáhať.
Odpovedať
To je zlate, az mi slzy vyhrkli, dojimave, aj by sa mi to pacilo, ale dame si to asi len sukromne, medzi nami dvoma.... je to pekne....
Odpovedať
Profilova fotka
my si vymenime ruze ale sami si vyzname lasku, nch je to o nas ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Je to krasne!!!! ;-(
Odpovedať
A este ked to povie starejsi takym hlbokym hlasommmmm :-) Skoro som sa rozplakala, a to nam starejsi robil (len tak na chodbe) ukazku svojej prace...
Odpovedať
Profilova fotka
aj mne sa to pacilo,zrovna som to videla na jednej kazete a tiez som si povedala,ze to by som tam chcela mat.
Odpovedať
aj my je budeme mať, normálne na hostine. :-)
Odpovedať
Joj to je pekné až mi mráz po tele behal a slzy vyhŕkli do očí. Ja by som to tiež chcela, ale ja neviem či to hostia adružba pochopí alebo či to bude chcieť urobiť. U nás sú také typické zvyky, nič extra .A kedy sa to asi robí v ktorej časti svadby tak povedané?
Odpovedať
Profilova fotka
Katy80, ako to myslis ci to bude chciet druzba urobit? Ved je to Tvoja svadba, a ak to tam chces mat tak sa s nim dohodnes pred svadbou aby si to stihol pripravit, oboznamit sa s tym. Ale ci to bude chciet urobit?!!! No tak to by som sa ho vobec nepytala!!! Povies mu, ze to tam chces mat a hotovo! Ved si predsa mozes povedat co chces mat na vlastnej svadbe, nie???!!!!!! :-|
Odpovedať
No fakt to je pekne velmi pekne az slzicky vosli do oci :-) A nevesticky kedy sa to asi na oslave robi? Okolo 22 hodiny moze byt alebo kedy odporucate? :-D
Odpovedať
Profilova fotka
tak mne to bude moderovat hl druzicka a mam to v plane po prvom manzelskom tanci... ;-)
Odpovedať
NO ja dufam,ze mi to precita moja buduca svagrinka pred prvym tancom ako hovorila Gaja a specatime to tym prvym tancom :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Profilova fotka
7.7.07 sme to videli na svadbe a robilo sa to tam este pred krajanim torty a prisahou mamiciek (svokier) novomanzelom. Ale v zasade je to asi jedno kedy by sa to malo robit myslim. Zrejme cim skor tym lepsie... ;-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
dedidmaria, to bolo krasne...hned som si to skopcila...ale este rozmyslam, koho o to budem moct poziadat (kto sa mi nerozplace od dojatia :-D )... co sa tyka casovania - asi pred prvym tancom, po pripitku...co vy na to? ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
kamoska mala ceremoniu ruzi v kostole. v strede omse, ako je samostatny obrad, tak hned po nom, jej to jedna babena precitala. Bolo to zaujimave
Odpovedať
Profilova fotka
Gaia, aj my sme mali "obrad ruze", len sa snazim spomenut si, kedy to bolo. Myslim, ze po prvej veceri, pred prvym tancom novomanzelov.
Odpovedať
Profilova fotka
je to krasne, fakt sa mi az lesknu oci :-)
Odpovedať
Profilova fotka
uz sme sa rozhodli: bude to citat/hovorit moj najmladsi brat a ruze nam poda milacikova sestra ;-) ...pre rodicov a ostatnych pritomnych to bude prekvapko...ja sa nerozrevem, lebo to organizujem :-D
Odpovedať
Profilova fotka
to: mirka_mt my sme rozmyslali, ze to urobime tiez po prvej veceri...a chcem este predtym urobit take, ze sa po 1. pripitku podakujeme rodicom a dame kazdemu paru "vdacnostne" torty (vid moj album) ;-) ...potom pojde papkanica, trosku "rozruchu" obradom ruzi a 1. tancek ;-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
Profilova fotka
este som nic take nezazila,ale velmi sa mi to paci...asi to zaradim do zoznamu... :)
Odpovedať
ja by som to asi verejne na hostine nechcela mat...aj ked svadba je o vas dvoch, zivo si viem predstavit polovicu pozvaných hostí, ako si z toho robia srandu a hlavne tí skor narodení si hovoria: "No jasneeee!" Skor by som to urobila osamote...a ked to uz ma niekto citat, tak asi skor nejaka fakt sikovna druzicka, aby z toho nevznikla komedia namiesto silného romantického momentu :)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
Profilova fotka
jej ake mile, o tomto som este nepocula. mohlo by to byt fajn, navrhnem drahemu ci nam to jeho sestra neprecita pri svadobnej veceri :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
nádherné
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?