Odobierka v meste. Čo s hosťami?

Ahojte dievčatá. O tri týždne nás čaká svadba a riešime, čo s hosťami z nevestinej strany počas odobierky. Priateľova strana príde s ním to je asi 20ľudí. A z mojej strany nevieme ako to urobiť. To máme všetkých pozvať do bytu? Je to cca 30ľudí. Alebo im povedať čas tak, aby sa potom po príchode ženícha pripojili k jeho hosťom? A ako ste to riešili tie z vás, ktoré bývate v paneláku? Čakali hostia vonku alebo vo vchode? Alebo boli u vás v byte? Vôbec si to neviem predstaviť. Ďakujem za každú radu.
Odpovedať
@nina004 Ja som odobierku nemala, ale stretla som sa s tym, tak ze v byte bola iba najblizsia rodina - rodicia, surodenci, stari rodicia. Ostatni hostia prisli az rovno pred kostol / urad. Alebo som bola aj na svadbach, kde zenich prisiel po nevestu k rodicom - isli sa fotit a po foteni sa stretli hodinu pred obradom v kulturnom dome, kde sa stretli aj vsetci hostia - tam bola oficialna odobierka a podakovanie a vsetci svadobcania isli v sprievode do kostola. Po obrade zas v sprievode do kulturneho domu na hostinu.
Odpovedať
@fokuska my sme tiez nechceli odobierku, ale rodicia velmi chceli, tak sme podvolili a teraz nevieme ako to urobit :)
Odpovedať
Profilova fotka
Milá nevesta,odobierku si nechajte a hostí buď presmerujte pred kostol, alebo i do ,,predsália,, hlavnej sály svadobnej hostiny, kde im obsluha pripravi malé občerstvenie po ceste. Po odobierke sa tam zvítate a možte íst všetci na sobáš. Takto som to zažil na zopár svadieb, kde sme boli za Foto-Video. :-)
Odpovedať
ahoj, ja som raz bola na svadbe kde sa vsetci hostia (cca 80 ludi!) natrepalo do toho panelaku akoze na odobierku...no co ti poviem vacsina stala na schodoch....urcite by som to riesila tak, ze by som na odobierku zavolala len najblizsiu rodinu a ostatných az na sobas.
Odpovedať
@nina004 v ziadnom pripade to nerob tak, ze vsetci do bytu. Do bytu chodia len rodicia na odobierku. Ostatni hostia cakaju vonku alebo sa im rovno povie aby prisli do kostola na sobas a na odobierku vobec nie
Odpovedať
@anabelis uz sme premyslali, ze povieme, ze kto chce moze prist k nam, ale do bytu pojde len najblizsia rodina a ostatni budu pred vchodom alebo vo vnutri podla pocasia a bude tam nejake obcerstvenie male. A kto nechce, tak rovno do kostola pride. Akurat to mame v inom meste asi 8km od seba a od nas pojde autobus.
Odpovedať
Profilova fotka
@nina004 dobre ste to spravili ;-) ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@nina004 super, najlepsie ako ste mohli ste to spravili. a uz ludia nech sa rozhodnu, co spravia :-) :-)
Odpovedať
@nina004 Ahoj, my sme to mali tak, že u mňa doma som sa obliekala, kde boli moji rodičia, stará mama, sestra, môj svedok, družičky a krstná s rodinou atď (cca 15 ľudí u nás doma v byte), odobierku sme nemali ale priateľ prišiel po mňa si ma akože vypýtať k dverám, kde sa mu najskôr ponúkali iné slečny/páni :D on prišiel so svojou rodinou na autobuse, hore do bloku s ním išli ale len svedok a družbovia, ostatní stáli pod blokom a čakali na nás (celé to mohlo trvať max 10 minút kým sme zišli dole), z mojej strany rodina prišli rovno do kostola, prípadne sa pripojili k jeho strane pred bytovku odkiaľ sme išli peši až do kostola v sprievode (cca 5minút peši) :-)
Odpovedať
@miss_tins Pekne ste to mali. Asi to podobne spravime :)
Odpovedať
@nina004 bolo to takto najpraktickejsie :)
Odpovedať
@nina004 dobre ste to vymysleli a ked to tak spravite, tak to budete mat dobre :-) Tak vam prajem, aby to vsetko dobre dopadlo
Odpovedať
Článok sa načítava...
@anabelis Dakujem, dam vediet, ako to dopadlo :)
Odpovedať
daj daj, myslim si, ze vsetky sme moc zvedave
Odpovedať
Dievčatá nakoniec sme to spravili tak, že kto chcel šiel rovno do kostola a zvyšok išiel so ženíchom autobusom k nám. Ženích s najbližšou rodinou šiel k nám do bytu na odobierku, ktorá mala cca 10min.a zvyšok čakal vonku prrd vchodom. Bolo pekné počasie a vonku si ľudia spievali a ponúkali sa koláče, niečo slabé a pálenka. Bolo to dobre, nik sa nesťažoval. Opäť by som to takto riešila.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?