Aký máte rozpočet na hostinu s výzdobou?

Ahojte, chcem sa spýtať, aký máte rozpočet na vašu svadbu? Konkrétne ma zaujíma, koľko máte vyčlenených prostriedkov na miesto svadby (prenájom + hostina s výzdobou). Šaty a koláče nerátam :) Niekde totiž pýtajú len za prenájom 3-4000 eur (napr Wiegerova vila) a navrch ešte ide výzdoba a jedlo. Myslím si, že za originálne miesto by som bola ochotná zaplatiť 2000 Eur a k tomu ešte pridať jedlo a výzdobu. Aký máte názor vy a z akého ste kraja? :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzanasimonka Ahoj, vydávali sme dve kamarátky a každá z nich mala prenájom sály približne od 1000 - 1500 EUR a boli to teda krásne priestory. Hostina k tomu cca 700 EUR. Večera, candy bar, bufety od 22:00.
Odpovedať
@fanusicka ahoj, ďakujem.. a kde to bolo prosím ťa? ak si nepamataš nazov, aspoň či to boli interiérove priestory alebo exteriérové a v ktorom kraji?
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj :) my budeme mať svadbu v auguste v Banskej Bystrici v reštaurácii LeGout, bude to záhradná svadba pod stanom :) nájom si účtujú 550 eur, ale môžeme si priniesť vlastný alkohol. Plus víno si účtujú korkovné na fľašu 4 eurá. Inak hostí budeme mať 103 a rozpočet na hostinu /vrátane toho nájmu/ nám vychádza plus-mínus 5000 eur, ale do toho rátam aj koláče na hostine. Výslužky do toho nerátam. Veľa záleží od menu, aké si kto vyberie - my sme si vybrali taký stred,.. je to cenovo odstupňované, ponúkajú niekoľko variant :) No a výzdobu nám bude robiť agentúra - na FB Štýlová svadba - bude stáť 600 eur.
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzanasimonka fuha, to je trochu prehnana cena za prenajom, ze 3 000 - 4 000€. Nikdy by som tolko nedala. Ved tolko ma pomaly cela svadba z mojej strany vysla.
Odpovedať
Profilova fotka
@marika194 súhlasím, je to strašne veľa, mali sme prenajatý priestor reštaurácie a salónika s kapacitou 110 osôb v nedávno zrekonštruovanom kaštieli a prenájom bol do tisícky, toto je extrém.
Odpovedať
Profilova fotka
@beatricek som rada, ze nie som jedina ktora si to mysli. Lebo fakt za tie peniaze by ta miestnost musela byt asi zlatom vykladana a aj tak by som tam nechcela mat hostinu. Ako som za velke svadby, paci sa mi to ale zase tolko penazi vyhodit to je extrem ako si napisala.
Odpovedať
@zuzanasimonka Ahoj, ja som velmi chcela Wiegrovu vilu ale prislo mi strasne neprimerane co ziadaju za prenajom ked v tom v podstate este nic nie je. Rozumiem ze chcu nejaky prenajom ale v tom proste nebol zapocitany dokonca ani inventar ako stolicky atd. Takze aj ked je to miesto krasne som to zavrhla. Strasne zalezi na tom kde to chces - bola som sa pytat napr. v Moder v Starom dome - tam je len prenajom 1000eur, ale nemozes si napr doniest vino a za kazdu flasu alkoholu sa plati korkovne - to znamena ze sa ti to zase strasne navysuje + jedlo + vyzdoba vsetko zvlast. Ja som nakoniec sa rozhodla ist az k Nitre, priestor je krasny ale hlavne pristup je uplne o niecom inom. Najom je rozumny a omnoho nizsi nez inde, zase je drahsie jedlo ale rozumiem preco pretoze to jedlo tam je skvele a nemusim sa vobec stresovat ci to bude alebo nebude dobre. Korkovne sa neplati, jedine co si nemozes doniest je palene - ale je to palenica tak to dava zmysel :) Ja som bola ochotna zaplatit aj viac niekde pri Bratislave ale pride mi ze to vobec neodpoveda tomu co v tom najme mas a co za to dostanes. @fanusicka nerozumiem ze hostina 700eur? Napr ak mali 70 hosti tak ich vyslo vecera/bufety/ nelkao 10 eur na osobu? To mna nestoji ani hlavne jedlo tolko :D
Odpovedať
@zuzanasimonka To je neskutocna cena len za priestor..Si to normalne idem poguglit ,ze co to za noblesne miesto :D My sme mali v kastieli Fricovce najom bol 500 bola v tom velka sala, banketova miestnost a aj terasa a menucko na osobu bolo 45e.Vyzdobu som od nich nechcela,za tu som zaplatila aj s chiavarkami a nasvietenim saly spolu cca 1000e pre 60ludi.
Odpovedať
no my sme zase iny extrem. Mali sme dedinsku svadbu v kulturnom dome: Najom s energiami a vsetkymi rozbitymi vecami - 166€ Jedlo (polievka, hlavne jedlo, svedske stoly), obsluha, kuchari - 1.050€ Vyzdoba - necelych 300€
Odpovedať
@kofolka45 hhmmm tak to ste podľa m§a obišli veľmi dobre, teda ak bolo samozrejme všetko podľa vašic predstáv. Ja keď tak čítam niektoré tie sumy, tak my je až zle koľko siú ľudia ochotní za jednotlivé položky zaplatiť
Odpovedať
@klarika666 spokojni sme boli obaja :-) jedine co som potom premyslala ze sme mohli dat este navleky na stolicky, ze by to bolo take jemnejsie. Tak zase niektori si mozu dovolit dat 20 000€ za svadbu, bud maju dobru pracu, rodinne zazemie alebo vyhrali v loterii :-D .... tiez by som si vedela predstavit svadbu na zamku so vsetkymi cackami-mackami ale bolo mi luto minut na nu vsetky uspory.
Odpovedať
Profilova fotka
Ja plačem asi pri všetkom. Akonáhle niekde spomeniem, že ide o svadbu mám pocit, že je tam 110% prirážka k bežnej sume. To je nenormálny biznis toto. Mala som moment, kedy som bola už v takom rozpoložení, že som sa vyjadrila, že kašlem ja celú svadbu a bude guláš párty :-D. @kofolka45 viem o pár ľuďoch, ktorí si brali pôžičky na svadbu...neviem ja si myslím, že pokiaľ na to nemám tak to nebudem robiť tak honosné. A vo všeobecnosti ľudia akosi zabúdajú o čom je svadba. Predbiehať sa vo výzdobe, mať čo najlepšieho fotografa/dja/priestory...česť výnimkám :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
My sme mali svadbu vo vedľajšej dedine "v šenku". Aj som mala trochu obavu, či nebude málo miesta, ale všetko dopadlo nad moje očakávanie, všetci tancovali a super sa bavili. Sála s hostinou aj výzdobou nás stála 1300 pre 50hostí+10gratulantov. :-D Jedlo bolo úžasné a veľa nám ostalo.
Odpovedať
@evice180 heh tak to ste mali celokom stastie na taku cenu. Vsak to cena jak lusk, ked sa tak vezme kolko vas tam bolo. Len zas hej su ine ceny na dedina, mestach a vychladavanych miestach. To vsetko si treba zvazit
Odpovedať
Profilova fotka
My sme na to rozpočet vlastne ani nemali :-D Nie že by sme boli bohatí, ale mala som vo všetkom veľmi konkrétnu predstavu o tom, ako má naše miesto vyzerať. Nechcela som žiaden zámok či klasickú sálu v štýle KD. Ja s manželom milujeme hory, takže sme chceli svadbu v horách, a tam sa hodilo niečo ako drevenica. Najskôr sme sa pozreli na Vilu Hanuliak, tá sa nám však zdala príliš "elegantná" a aj priveľmi drahá, ale kúsok ďalej sme našli presne to, čo sme hľadali - Drevenice resort v Terchovej. Našťastie to nebolo veľmi drahé. Jediné, o čom som ani nechcela diskutovať, bola výzdoba. Odjakživa som mala vysnívanú agentúru, ktorá by nám vytvorila výzdobu a aj podľa ich voľných termínov som hľadala voľný termín na našom mieste :-D Hostina samotná nás stála cca 2300€ (50 hostí), z toho 500€ bol prenájom sály. Prenájom by sme neplatili, keby sme si nepriniesli vlastný alkohol, ale ich sa nám zdal príliš drahý, a po prepočítaní sa nám to zdalo lacnejšie s prenájmom a vlastným alkoholom. Keď sa však pozerám, koľko si žiadajú na iných miestach, tak sme teda vyšli ešte skvelo. 3000€ je prehnaná cena, toľko by som v živote za prenájom nedala. No a výzdoba nás stála 850€. Mne sa cena nezdala moc dobrá, moji rodičia boli z ceny zase nadšení, ale keď som videla výsledok, tak naozaj stála za každý cent, dokonalá ♥ Na mieste sme inak niektorí aj prespávali. Väčšina len 1-2 noci, len ja s manželom sme tam boli 5 nocí, a nie v penzióne, ale v súkromnej chatke. Všetci si ubytovanie platili sami, okrem fotografa, tomu sme to platili my.
Odpovedať
@heluska254 kolega tam oslavoval 50-ku a doporučil nám to. Cenovo sa nám to páčilo,aj priestor bol pekný. Nemuseli sme sa už o nič starať:neriešili sme výzdobu,nealko,ani alko,kávu,okrem páleného.To sme si zadovážili. A keďže s mužom robíme obaja v autobusovej preprave,mali sme aj tú ako kamarátsku službu.Kameru sme nemali,fotil nám kamarát. Dj a starejšieho sme mali v jednom-tiež po známosti.Aj zákusky a tortu,výslužky sme nedávali,zákuskov ostalo kopa,odniesli tie sa rozdali. Svadba nás vyšla do 3000 so všetkým.Šaty som si kúpila za 100€,obrúčky máme ocelové. Zábava sa vyčísliť nedá,tá bola bombová :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Profilova fotka
Ahojte, ja budem mat svadbu v auguste a najvacsia polozka boli saty (1 160) a obrucky (1 225).. Prenajom nadhernej saly mame za 300 v hoteli Lev v Leviciach, hostina by mala vyjst max do 2 500... inak nas drahsie vysli len kapela, kameraman a fotograf, co je spolu vlastne 1750 eur... uz som len zvedava, kolko nam zhltne vyzdoba :D
Odpovedať
Profilova fotka
Nám v hotely povedali ze 500e prenájom saly, do 5e výzdoba na osobu (pokiaľ oni nám budú) alkohol vlastný, ani neriešili že od nich. Jedine ze nám dôjde 😂 a ešte ponúkli možnosť ze nám narazia súdy s pivom alko, nealko, radler, čo budeme chcieť. A menu s tým ze tie vody s mätou a medovkou na stôl cca 35-45 e. (predjedlo polievka hlavne plus bufet a ráno "brunch" ci vyzirky ci jak 😂 u jich v hotely). Ako do 1000e dajme tomu... Ale viac to je už prehnane nie?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?