Pomoc s topánkami

Ahojte nevestičky :) mám problém so svadobnými topánkami a potrebovala by som poradiť. Pri skúške svadobného tanca mi ženích párkrát stúpil na nohu a keďže som trénovala vo svojich bielych svadobných lodičkách, mám na nich teraz čierne otlačky, ktoré nejdú žiadnym spôsobom dolu. Skúšala som sódu bikarbónu, rôzne čistiace prostriedky, ale nič nezabralo, niekto mi poradil ocot, ale ten sa bojím skúsiť. Tak mi napadlo, že by som si lodičky oblepila čipkou, aby som škvrny prekryla, neviem však ako na to, hlavne aké použiť lepidlo. Ak by mi niekto vedel poradiť, bola by som veľmi vďačná. :)
Odpovedať
No to bola chyba veru skusat v nich. Ale tak co stalo sa. A skusala si ich vycistit zubnou pastou? To to celkom vychcytany sposob. Ja si tak cistievam tiez flaky na bielych platenych teniskacha zatial to funguje. Ale ak tam chces dat tu cipku to by bolo tiez fajn. No pouzi lepidlo v spreji aby si ho na topanockach nemala prilis ;-)
Odpovedať
@jarmilajahodka ďakujem, zubnú pastu som neskúšala a lepidlo v spreji je tiež super nápad :) určite vyskúšam. :) A bohužiaľ, v mojom prípade bola nutnosť skúšať v svadobných topánkach, lebo ja obujem opätky doslova raz za rok a ak by som si tieto svoje topánky obula v svadobný deň prvýkrát, po hodine by som mala otlaky a bola by som nútená ísť do tenisiek alebo naboso :D
Odpovedať
Profilova fotka
@sneci a z akého materiálu sú topánky? Mohlo by zabrať mydlo na kožu, alebo obyčajné mydlo na pranie - nastrúhaš, zaleješ horúcou vodou, až sa ti vytvorí taký glej a tým vyčistíš s hubkou. Inak, nie som moc chcemicky zdatná, ale myslím si, že sóda má čistiace účinky len ak zreaguje s niečím kyslím - octom, citrónovou šťavou. Inak by som sa do obliepania čipkou fakt nepúšťala. Radšej by som ich sprejom na kožu/textil prestriekala.
Odpovedať
mne v deichmane ponukali produkt na biele topanky proti "okopancom" a pod. Len som ho nevzala tak ti neviem povedat ci funguje. skus sa tam informovat
Odpovedať
Zbehni si este do obuvi a najlepsie ak pojdes priamo s topanockami a oni ti povedia, ci sa to bude dat vycistit alebo nie. Ale podla mna ide vsetko dole len treba najst ten spravny sposob. Nedoj nic aj keby tak sa to niecim prekryje a bude dobre. Aj tak ich budes mat schovate pod satami tak ani nebudu vidiet :)
Odpovedať
@sia_s Topánky sú zo syntetiky, sú to presne tieto z deichmannu: https://www.deichmann.com/SK/sk/shop/... @adelinka_malinka zvažujem aj vykašlať sa na to. Ako vravíš ty, pod veľkými šatami to vidieť nebude a ja budem mať dlhé šaty so širokou sukňou, takže topánky to naozaj zakryje. :)
Odpovedať
Profilova fotka
@sneci škvrny na syntetike by mali ísť dole liehom/ alkoholom (videla som na nete raz postup - boli to také vysokolakované béžové lodičky so škvrnami od podrážky)
Odpovedať
Profilova fotka
@sneci skúšala si cif (tekuty prášok)? Mne s ním pustí väčšina ciernych šmuh na bielych topankach bez problémov
Odpovedať
mozno by nebolo zle skusit citronovu stavu zmiesat so sodou bikarbonou a skusit to tak ocistit na vela skrvrn to zabera a nezanechalo by ti to ziadne zlte flaky na topankach alebo ed ich skusit vziat do obuvi a tiez si myslim ze by ti mohli vediet tam poradit oni predsa vedia ako osetrovat topanky lebo nic viac ma nejako nenapada co by mohlo fungovat :-|
Odpovedať
Aj si už niečo skúšala? Či ešte nie? Ani tou zubnou pastou to nešlo? Lebo ja si tak zvyknem čistievať topánky keď ich mám špinavé. Hlavne teda tie látkové. Mňa ešte napadlo také krajné riešenie a to nastriekať ich nanovo sprejom. Možno by to nebolo až tak vidno a zbavila by si sa tak tej čmuhy, o ktorej si písala. Tak by to bolo 2v1.
Odpovedať
Profilova fotka
Nalakovať? myslíš že by to nebolo vidno ak by to takto spravila? a možno ani nie veď bude mať šaty až po zem tak by to nemuselo byť vidno. Neviem no ak sa to nedá ničím očistiť možno by som siahla po nových topánkach. Teraz také dokážeš nájsť aj normálne v obchode tak by to nemusela byť až taká položka navyše
Odpovedať
Profilova fotka
Skús to vygumovat
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?