Krásne zuby na fotke

Ahojte. Chcem si dať doporiadku zuby ešte pred svadbou samozrejme, nenechať si na poslednú chvíľu, aby som aj dobre ako nevesta vyzerala. No lenže mám problém, teraz nedávno mi vytiahol zubár posledný zadný zub a už vzadu nemám nič, lebo mi nevyrástli niektoré zuby a neviem ako to mám teraz riešiť. Vraj vyberacia protéza, no uznajte, to keby mi spadlo pri pripíjaní si s hosťami do pohára tak asi by mali o čom hovoriť. Mám takú len jednu stranu a implantát vraj v mojom prípade nemusí dopadnúť dobre. :-| Máte skúsenosti s takým niečím?
Odpovedať
@barbief aj by som ti povedala, že ak ti v úsmeve nevidno chýbajúce zuby, tak to nerieš. No viem, čo chýbajúce zuby dokážu spraviť. ja nemám dolné stoličky ani v pravo ani v ľavo a tiež odmietam protézu (kýchnem a vypadnú mi zuby :D ) tak to chcem riešiť implantátmi - po jednom na každú stranu a na to mostík. je to síce finančne náročná záležitosť, no u mňa najprijatelnejšia.
Odpovedať
Mozes predsa davat tajomne usmevy, ako Mona Lisa. MOja zena to presne takto na svadobnych fotkach vyriesila. :-D
Odpovedať
Profilova fotka
Čo sa týka fotky, tak na fotke zadné zuby nevidno, to by Vás fotograf musel fotiť v dosť neprirodzenych záklonoch. A dokonca sa dá zub na fotke dorobiť .... len to už sa treba dohodnúť s fotografom.
Odpovedať
No tak ja sa tak škerím, že mi vidno až do hrdla asi . Budem sa musieť krotiť. Do svadby to chcem nejak vyriešiť a keď nie, asi nebudem ceriť zuby.
Odpovedať
Moja mamka nemala zadné zuby a tiež jej zubár hovoril, že implantát je jediné riešenie a na to sa spravil mostík. Bolo to fakt pekné, ale asi po 3 rokoch, sa jej nejak vykýval a musel aj ten ísť preč. Zmenila zubára a ten vravel, že nebol dostatočne osadený hlboko a že možno ho aj telo odmietalo, lebo mala nejaké problémy. Samozrejme nechcela vyberaciu protézu, čo by ju vyšlo aj lacnejšie ale zas vyskúšala mostík ale nejaký iný typ. Volá sa to sklenený piler alebo tak nejak. Zvláštny názov tak som si ho aj zapamätala ľahko. Zatiaľ sa nesťažuje. Hlavne, že nemusela absolvovať ďalšie chirurgické zákroky, lebo po tom implantáte vyzerala fakt príšerne, napuchnutá, mala hrozné aj bolesti :-(
Odpovedať
Aha, tak také niečo mi zubár ani nespomenul. Mám ísť k nemu hneď po novom roku, lebo teraz má veľa pred Vianocami a koncom roka všetko postíhať, tak sa ho na to spýtam. Je s tým spokojná? Ako dlho to trvalo kým jej to spravili?
Odpovedať
Joj, kvôli tým sviatkom nestíham ani pc :-), konečne sa trošku ukľudnilo a mám trošku času aj pre seba :-))) Mama si to veľmi chváli. Má to pevne nalepené, neobáva sa žeby jej to mohlo vypadnúť, žiaden "mäsiarsky" výkon sa robiť nemusel. Tak len čo sa jej obrúsili zuby a potom laborant jej to spravil. Myslím že to mala tak do mesiaca hotové. A na cenu už ani nepozerala, všetci sme jej dávali na narodeniny peniaze aby si mohla dať spraviť nové zuby a chcela to mať z krku, čiže bola ochotná zaplatiť. Len viem, že keby bola vedela nemíňa prachy na implantáty, tie ju vraj vyšli drahšie než tento mostík s týmto skleneným pilierom.
Odpovedať
Profilova fotka
@barbief každopádne to nezanedbaj...organizmus je prisôsobivý a ked ako vravíš nemáš vzadu už žiadne zúbky tak dasná a kosť ti bude ustupovať a jednoducho povedané chradnúť z dôvodu, že nebude zaťažovaná až sa stane to, že ked sa jedného dňa odhodláš ku definitívnemu a možno radikálnejšiemu riešeniu a budeš chcieť zubky doplniť tak tam pre ne nebudeš mať reálne miesto resp. nebudeš vedieť zavrieť pusu, dnes je už kopec možností aj to čo spomínala kikakocka je jedna z tých novších metód s použitím sklenných vlakien. Dnes ked je zubár a technik šikovný tak ti dokážu spraviť aj tu vyberaciu náhradu tak krásnu a prirodzenú, že o tom že ju máš bude vedieť len ty :) a vôbec to nie je tak že by vypadávala :) je to samozrejme vec ktorej sa ľudia skôr bránia ale niekedy dosť nápomocná. a prečo ti neodporučuje implantáty? nemáš dostatočne hrubú kosť? skúšala si to konzultovať aj s nejakým iným lekárom?
Odpovedať
Ďakujem za rady fakt. Skúsim to prekonzultovať nejakú takú lepšiu variantu s iným lekárom. Prípadne si ho zmením, i keď tento sa mi zdal skúsený v odbore. Neviem či robí tie piliere, to na to musí mať aj technika aby to robil, že? No ktovie. A u mňa implantát veľmi nie, lebo mám ťažkú cukrovku. U mňa máločo chirurgických výkonov.
Odpovedať
Profilova fotka
@barbief neviem presne aké piliere myslíš, pokiaľ tie so sklennými vláknami tak tam šikovný zubár spraví zúbky aj bez technika, ale ono to nie je na veky a je to skôr estetické riešenie ako funkčné, ak je zúbok ktorý chýba doplnený pomocou sklenných vlákien a bielej plomby tak neznesie takú záťaž ako trebárs vyberacia náhrada. ale tebe ak vzadu chýbajú zúbky t.j. nemáš tam reálne medzeru iba chýbajúce zuby už tak tam asi sklenné vlákna ani neprichádzajú do úvahy. skelnné piliere prípadne ešte možno nazývané sklenné čapy sa používajú na spevnenie zubov, ktoré sú už síce mrtve ale stále majú dobrý koreň na ktorom sa dá stavať. je veľa možností už dnes, určite pozisťuj :) budem držať palce :)
Odpovedať
Nie, ja som mala na mysli toto než čo si ty spomínala. :-) https://www.facebook.com/pages/HypoDe... A to pracoval s technikom, on vytvoril celý mostík. Lekár jej obrúsil zuby a potom už len skúšali a cementovali.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?