Mám strach, že sa odcudzíme. Má náš vzťah význam?

Baby budem rada ak aj mne poradíte. Strašne sa bojím, že sa náš vzťah skončí. Chodím s priatelom skoro rok ja mám 27 on 30. Zoznamili sme sa cez internet. Som jeho prvá veľka láska. Po poroku mi rozprával, že my budeme spolu štastní, lebo sa o všetkom rozprávame budeme mať rodinku, domček... a bla bla bla. Teraz od septembra má v práci jeden dôležitý projekt v práci býva celé dni. Domov sa chodí len vyspať. Stretávame sa maximálne cez víkend. Viem na 100% že je v práci :) Mám strach, aby sme sa neodcudzili navzájom. Teraz sa mu ide ženiť jeden kamoš a povedal, že to je cesta k neštastiu. Tak som z toho nešťastná. Ja ho vôbec nechcem do svadby tlačiť, ale chcem mať istotu že ten vzťah má význam. Nechcem s ním premárniť čas. Myslíte si, že je nezrelý alebo prečo teraz takto uvažuje ???
Odpovedať
1
2
5
meca, aj ja sa s mojim drahym v poslednej dobe malo stretavam, čo je zapričinene jeho pracovnymi povinnosťami a takisto aj školou, kedže ešte obaja študujeme. buduci rok by mal ist na vojensku misiu...tiež to nie je ružove - malo času, vela povinnosti, ale nikdy by som ho neopustila, lebo ho milujem. my dvaja si vždy hovorime, že treba myslieť pozitivne a že nastanu aj lepšie časy :-)
Odpovedať
super povzbudivé slová aj ja ho ľúbim :)
Odpovedať
no ja len tolko, že ty sama musiš citiť, či je vzťah o ničom alebo ma šancu ma prežitie
Odpovedať
Profilova fotka
ak sa vidíte len cez víkendy, nemôžete sa poriadne spoznať. to by chcelo naplánovať spoločnu dovolenku a trocha si vyskúšať, či vám to bude klapať aj keď budete spolu celý deň. ak to obaja so vzťahom myslíte vážne a ste dostatočne trpezliví, tak vám to môže spolu výsť. rozhodne ho do svadby nenúť, chce to svoj čas. a nechápem tak trošku jeho vete, že svadba je cestou k nešťastiu. aj to vysvetlil bližšie?
Odpovedať
Niekedy ludia toho povedia,a pritom to mozno ani tak nemyslia.Ja som takisto nadavala,na co sa ludia beru,ked nemusia,potom ma drahy poziadal o ruku a mam na to teraz uplne iny nazor.Mozno tvoj priatel to ani tak nemyslel,len chcel vidiet tvoju reakciu.Mozno sa boji,ze by si ho odmietla,tak sa hra na to,ze svadba je nestastie,a pritom to tak nemysli.Mali by ste sa o tom porozpravat a zistit,ako to berie...niekedy sa ludia ani nemusia brat a su stastni...
Odpovedať
meca:je taká doba,že keď chceš niečo dosiahnuť tak musíš aj nečo obetovať a väčšinou to je partner,rodina... ja robím v obhodnej sieti a som v práci aj 12 hodín denne tak napartnera mám naozaj málo času a keď ho už mám tak paám od únavy do postele ale keď sa lúbite tak potom neni problém možno by chcelo pokecať na túto tému určite aby si mala dušičku na mieste mne to pomáha ;-)
Odpovedať
meca ja som ti napisala este do povodnej temy rozchod a vidim ze uz si zalozila novu. ;-) v poslednej dobe som v takom rozpolozeni, ze som normalne zvazovala ci sama nezalozim temu s podobnym nazvom. tak som ti aj celkom vdacna ze si to urobila za mna. dnes mi je z toho vsetkeho obzvlast na nic. :-S
Odpovedať
Profilova fotka
enjoy..... tebe sa čo prihodilo? tému rozchod nečítam
Odpovedať
enjoy:prečítala som si čo ťa trápi na teme rozchod a jaby som sa opýtala,že o čo mu ide dať mu priamu otázku a nech odpovie,lebo to čo si písala je odradzujúce ked ta ma rad tak by mal chciet byt s tebou anie takto ta odhanat od seba aspon mne to tak pripada,treba od neho dat ruky prec :-|
Odpovedať
veronky ahoj, praveze uz som sa ho na to nedavno pytala, ako si predstavuje nasu buducnost a ci so mnou v nej rata a dozvedela som sa, ze jemu to trva dost dlho aj niekolko rokov kym zisti ci s tym druhym clovekom chce byt a ci ho lubi, lebo u neho vraj ta laska narasta postupne casom. a ze teda v nasom pripade este nevie ale ze ma ma rad, inak by so mnou nebol. =-) a teraz sa v tom vyznaj... :-p ;-)
Odpovedať
meca, nie je tvoj priatel nahodou v znameni leva??? no, moj pribeh je asi taky, ze moj priatel ma 25 a ja 23, sme spolu uz 6.5roka, nadovsetko sa milujeme a napriek tomu, ze vsetci okolo nas sa uz aj po pol rocnom vztahu beru, my to neriesime, mna caka posledny rok skoly, jeho este dva roky doktorandskeho studia.. najskor drahy o svadbe nechcel ani pocut.. zistovala som, preco to tak citi a prisla som na to,ze jeho mamina mu uz odmalicka hovorila,ze svadba je zla.. ze je to koniec slobody, bla bla bla.. vela som sa naplakala, ked mi aj po 5rokoch chodenia hovoril,ze svadbu nechce.. ani spolocne byvanie a pod. ja som prestala o svadbe hovorit, /precitaj si moju temu boji sa svadby/on.. / a co sa zrazu stalo, minule sme sa uz normalne bavili o datume svadby, stal sa v nom nejaky zlom, co mna tesi.. a sice este nic neplanujeme, ale ja som stastna, ze zmenil nazor a uz zacina rozmyslat o svadbe.. vcera mi povedal, ked som mu spomenula, ze kamoska si dala na svoju obrucku vyryt meno David a jej nastavajuci Natalka, tak moj drahy povedal, ze co si tam da vyryt on??? ze asi Maruška :-N takze sa uz tomu nebrani, aj ked ma to stalo roky smutku a tajneho placu.. asi dospel, alebo sa zacal cudovat, preco uz o svadbe a spolocnom byvani nehovoril..a mozno sa zlakol,ze to uz ani ja nechcem.. veronky, preco by mala dat od neho ruky prec??? on zaraba pre nich, aby sa raz mali dobre, a to,ze hovori,ze nechce svadbu-este neznamena, ze ju nelubi.. chlapec ma toho veeeela v praci a z kazdej strany pocuva,ze svadba je strata slobody a pod. a preto sa boji.. je na konci so silami.. a je rad,ze je.. meca, netrap sa. sama musis citit,ci ta ma rad.. a to,ze teraz hovori,ze nechce svadbu neznamena,ze ta nema rad a ze si ta nikdy nevezme.. teraz to citi tak, ale pride cas, kedy pride s kyticou kvetov a so zasnubnym prstienkom a opyta sa ta tu krasnu vetu :-) :-) aj mna ten den este len caka..... ale verim tomu, ze cim neskor to pride, tym vacsim prekvapenim to pre mna bude :-)
Odpovedať
maryinka:moja odpoveď bola pre enjoy a ti píses o mace,mace som písala nech sa s nim porozprava,enjoy pisala v teme rozchod :-| je to domotane :-S mne z toho sisi :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
enjoy:ach ti chlapi to je snimi horor tak potom sa treba vyzbrojit velkou trpezlivostou ;-) a vydrzat a snad mu casom dojde ze si pre neho vsetko na svete,jasom zvyknuta ze ma priatel berie vsade so sebou a ked sa stane ze idem bez neho niekam je mi to divne :-) :-) :-) preto ta odpoved ruky prec ;-)
Odpovedať
môj priateľ je v znamení Bliženec a ja Baran
Odpovedať
mariynka som rada za tvoje povzbudivé slová. Ja viem, že ma má rád, ale v poslednom čase je taký zaneprázdnený v robote, že to narúša vzťah. Ale ja ho ľúbim a chcem sa s ním o tom porozprávať.
Odpovedať
veronky, je tu ale este jedna vec co mna osobne velmi ranila a bol to dost silny obraz toho ako sa diva na nasu spolocnu buducnost. mam problemy s krckom maternice, zla onkocytologia. kontroluju ma kazde tri mesiace a visi nadomnou stale hrozba ze budem musiet ist na operaciu a lekari sa vyjadrili ze by bolo najidealnejsie, aby som mala dieta cim skor, nakolko uz mam po 25ke takze aj vekovo ale aj kvoli krcku aby som ho nemala po operacii oslabeny a nebolo riziko ze nedonosim baby. samozrejme ze ako zena som z toho vsetkeho bola vyplasena, navyse som od fachu takze viem o vsetkych rizikach tak som to s nim rozoberala a on mi proste uplne s kludom anglicana povedal, ze pre neho by bolo dieta v tejto dobe uplne neprijatelne, nakolko sa na to este neciti a navyse kedze ja studujem / som v poslednom rocniku VS / tak by som si musela vybrat bud dieta alebo on! :-| ]-( ;-( no co k tomu dodat baby, asi niet nad cim premyslat. mna to uplne zabilo...
Odpovedať
Bože prečo sú tí chlapi takí ??? Ale možno to tak nemyslia len sa boja záväzkov.
Odpovedať
meca naozaj sa netrap tym ze tvoj priatel vela pracuje a mate na seba menej casu, bud mu teraz oporou ked ma toho vela, urcite to oceni. mozno je to len prechodne tazsie obdobie ktore mate a situacia sa zase vrati k normalu. ked sa lubite tak je vsetko v najvacsom poriadku. ;-)
Odpovedať
enjoy:ja som normalne stratila rec :-( :-S ;-( |-| no vsetci smutny smajlici tam patria jaj moja to je fakt rana pod pas ako to babatko by bolo namieste mat teraz uz koli tebe,mam byvalu kolegynu ktora mala tiez podobne problemy ako ty a potratila mam pocit ze 3x a tiez bola z toho na prasky ale ona uz bola vydata aj mala obavy ci ju manzel koli tomu nenecha a dopadlo to vsetko dobre nakoniec sa jej podarilo donosit babatko a teraz ma 2 deti a manzela,ktory stal pri nej no ale spat k tebe mala by si vazne porozmyslat nad vasim vztahom ved ako moze byt taky na teba mal by ta podporit,jasne trpezlivost ruze prinasa ale v tvojom pripade to ako citam neplati,skus ala si aj inych odbornikov?
Odpovedať
jej vloudila se chybicka. :-D myslela som ze na teba ma menej casu, samozrejme. ;-)
Odpovedať
Ako mu mám byť oporou čo mám preto robiť ??? Poradťe... :-)
Odpovedať
boze ja uz neviem ani citat som si myslela ze som sa pomylila a napisala som: ze ma na seba malo casu a pritom som to napisala dobre, ze mate na seba malo casu. tak pardon, uz som dnes naozaj nejaka mimo. ;-) veronky, vystriedala som uz troch lekarov, v podstate sa zhodli vsetci na rovnakom nazore. chudatko tvoja kamoska, ta si vytrpela svoje, ako dobre ze nakoniec sa im postastilo a je maminou. pre zenu je to taka citliva vec, strasne som potrebovala jeho podporu. :-(
Odpovedať
meca hlavne by som mu to nevycitala ze ste malo spolu a urobila by som si v tom case sama nejaky program, venovala sa svojim zalubam, kamoskam, nech vidi ze si samostatna jednotka a nevysis moc na nom. ;-)
Odpovedať
meca:mozno by bolo fajn porozpravat sa o jeho praci nech sa stebou podeli nacom pracuje rozviest diskusiu,je to oblast v ktorej sa vyznas? treba ho trosku postrcit aby s tebou viac komunikoval alebo mu nachystať spoločny kupel s fajnovou solou dokupela na uvolnenie sa trosku masaze a tak len nech nejde hned spat ;-) enjoy:ako ty si vazne z toho dopletena jaj ten tvoj priatel by si zasluzil 5 a 20 na holu :-),mas ho tak moc rada aby si bola takato smutna ved bez opory zo strany partnera je to o nicom :-(
Odpovedať
to hovoril aj moj priatel ze svadba je nestastie a teraz o nicom inam nerozprava len o svadbe a rodine kazdy chlap musi na to dozret ja zom ho tiez do nicoho netlacila pekne som si pockala a tiez nie s me spolu lebo je kamionista ale ked pride tak si maximalne uzivame jeden druheho tiez som si myslela ze sa odcudzime a opak je pravdou ...
Odpovedať
Profilova fotka
enjoy - som si čítala, čo si napísala v téme rozchod a aj tu a myslím si, že on nie je ten pravý pre teba.
Odpovedať
veronky mam ho rada ale zase nemozem ist sama proti sebe, naozaj velmi vazne uvazujem ze to pre mna skonci... za danych okolnosti... :-S
Odpovedať
tripplebi mas pravdu, po tom co sa mi stalo si to myslim tiez. :-( pride mi to z jeho strany az krute po dvoch rokoch vztahu sa postavit k mojmu problemu tak, ze si mam vybrat bud dieta alebo on. ]-( laska vyzera asi inak. :-S
Odpovedať
to je smutné čo vám tí chlapi robia. ale vo všeobecnosti a to pre príklad nemusím chodiť ani ďaleko :-D muž dozrieva neskôr ako žena. takže taký 30nik má v pohode zmýšlanie i 20 ročného a druhá vec je, pokial chlap dostal možnosť robiť kariéru tak bude celú rodinu oddalovať do nekonečna. neviem či je to trend dnešnej doby, ale situácia je bohužial taká že peniaze vládnu svetom a nakoľko všetko je zo dňa na deň drahšie, podmienky pre život mladých horšie a horšie netreba sa čudovať že obavy častokrát prerastú do sebeckosti. a je tiež pravda, že hneď po vysokej škole sa nie každému podarí dobre zamestnať ak sa vôbec podarí a perspektíva v dnešnej dobe je taká že už nie celý život v jednej práci ale vystriedať aj niekoľko.
Odpovedať
Ste zlaté môj chlap robí managera v strojárskom priemysle. Ja viem, že mu nesmiem vyčítať, lebo vtedy sa hnevá. Ale mám strach, že sa odcudíme a to by som nechcela :-(
Odpovedať
1
2
5
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?