Diskusiu odoberá 1 človek

Mená na menovkách

Profilova fotka
Nevesticky, ako oslovujete resp ake mena davate na menovky...? :)
Odpovedať
my dvaja budeme ako "zenich" a "nevesta"... Ostani maju vacsinou meno a priezvisko. Niektorym detom davame zdrobneninu krstneho mena. Kedze je nas vyse 100, nemohli sme dat iba krstne mena, lebo by tam boli traja Matovia a Petovia a styri Lucie :D Ani take, ze "bratranec Mato" sme nemohli dat, lebo takych mam troch :) Cize klasika, meno a priezvisko
Odpovedať
Profilova fotka
@erika04 dakujem... :) nam to vychadza vyse 100 ludi cize tiez asi klasika meno a priezvisko... :)
Odpovedať
Profilova fotka
nase rodinky maju kazdy nejaku super prezyvku, este to nemam schvalene, ale priezviska chcem vynechat... napr: ked sme boli maly, tak sme nasich krstnych rodicou oslovovali mama ka a tata ka, kedze sme krstny tato a krstna mama nevedeli vyslovit... to im prischlo aj ked uz sme velky, takze oni budu mat take... sestry su druzicky, takze bude druzicka Martynka a Martynkin Tom, podobne z druhou... strycko Ondrik, tetuska Ivetka... je to mile, a urcite ich to potesi.... ;-) mala by si si dat take menovky, ake sa pacia vam, ale aby neurazili, takze ak sa ti nechce vymyslat nic originalne, co by ich vystihovalo, alebo co mate zauzivane, tak meno a priezvisko nenahnevaju nikdy... ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@j_ank_a Noo sak ved chcela som to aj ja nejako tak ako ich oslovujem... :) lenze napisat len krstna, krstny...mi pride take no.. :) co ja viem... :) a sak uvidim...tiez si myslim, ze menom a priezviskom nic nepokazim.. :)
Odpovedať
Profilova fotka
@helulik my sme to mali presne tak, ze krstna, krstny :) a mali sme aj zasadaci poriadok aj menovky, takze potom boli na menovkach uz len mena, pripadne teta xy, ujo xy - proste tak, ako toho-ktoreho cloveka volame :)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
Profilova fotka
a ako píšete rodičov? mama nevesty, mama ženícha alebo tak ?? ... lebo toto ja vôbec neviem ... :) lebo dať tam meno mi príde zvláštne ... :)
Odpovedať
My sme mali mená, rodičov sme dali tak,ako ich voláme - ja našich maminka a ocino, môj muž svoju mamu volá mamka. Takže bolo jasné, kto je z ktorej strany :-) Rodina a kamaráti boli tiež tak, ako ich voláme - prezývky, zdrobneniny. Podobnw v zasadacom poriadku. Pripadalo mi to omnoho osobnejšie :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?