Snubný prsteň

Profilova fotka
Ahojte kočky :) Chcem sa opýtať, čo sa týka zásnub, je niekde striktne napísané že snubný prsteň musí byť zo zlata, príp.z bieleho zlata? Je problém ak je strieborný? Prípadne aj obrúčky, musia byť vyslovene zlaté? (nie je to otázka peňazí, že striebro je lacnejšie ale vkusu-nemám rada zlato, nepáči sa mi). Preto ma zaujímajú vaše skúsenosti, postrehy, názory :) Za každý názor budem vďačná ;)
Odpovedať
Ty dokonca ani zasnubny prsten nemusis mat, takze asi uz si asi vies vydedukovat odpoved :) A obrucky mozes mat aj z .....................plastu ;-)
Odpovedať
zasnubny prsten aj obrucky mozes mat z takeho materialu, ako sa ti paci. nie je to prikazane, ze musia byt zo zlata. ako vam vyhovuje, tak si dajte spravit.
Odpovedať
Profilova fotka
akékoľvek...ale ak nemáš rada žlté zlato....skôs biele zlato ( na nerozoznanie,,,)..platina...prípadne chirurgické oceľ...striebro by som osobne určite nedávala - darmo istotne chceš mať prsteňa na celý život..a striebro je mäkké, hneď na ňom vznikajú maličké škrabance a časom počernie.. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Prepac, ale tejto otazke naozaj nerozumiem, pytas sa, ci je niekde striktne napisane z coho ma byt prsten? 8-( Aku cakas odpoved, ze ano, je to napisane v Zakone o snubnych prstenoch c.587/2014 Z.z.? Samozrejme, ze to nie je dane. Ak nechces zlato, dajte si nieco ine, co sa vam len paci, videla som uz aj vyrezavane drevene obrucky a boli pekne. Nerozumiem celkom nazoru, ze striebro ano, ale biele zlato nie, lebo sa ti nepaci, pochybujem, ze to vobec rozoznas volnym okom. Za mna striebro nie, kvoli tomu, co pise @mia91 aj kvoli tomu, ze strieborne sperky sa relativne lahko deformuju. Ale je absolutne na vas, co si vyberiete, minule mi dokonca na nete padli do oka obrucky robene z perlete, velmi zaujimave.
Odpovedať
Profilova fotka
Ja ,ked som sa prvý krát vydávala ,tak som zasnubný prsten nedostala ,teraz sa idem druhýn krát vydávat a mám zasnubny prsten strieborny . :-)
Odpovedať
ak to nie je otazka penazi ale ide ti o ten strieborny vzhlad odporucam platinu.. striebro predsa len nie je take trvacne, treba ho cistit atd :-)
Odpovedať
Moja sestra má nádherné strieborné obrúčky a sú na nerozoznanie od bieleho zlata. Majú ich vyše roka, zatiaľ nečernie a nejak na ňom nevidno ani škrabance.
Odpovedať
Profilova fotka
@mattyhoperfecteli nie je to nikde v zakone napisane aky musis mat snubny prsten, nech ti kupi taky ktory sa predovsetkym bude tebe a tvojmu priatelovi pacit:-)
Odpovedať
Profilova fotka
Sorry, ak som to napisala protivne, mala som blby den =-) :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ja mám tiež zásnubný prstienok zo striebra aj obrúčky budeme mať z tohto materiálu. Ja som alergická na zlato, tak preto som zvolila menšie zlo. Ale poviem Ti, ľudia v mojom okolí sa ma pýtajú, či ten prstienok je biele zlato. Takže, kľudne aj striebro.
Odpovedať
Profilova fotka
zlato, striebro, platina, drevo, sklo - čokoľvek :) nikto nič neprikazuje, ani nezakazuje... ja mám zásnubné náušnice, takže to nemusí byť ani prsteň :-D
Odpovedať
ja suhlasim s mimcou77 a miou99. nech si da kazdy, taky material aky chce, ale pravdou je, ze striebro je proste casom nepekne a cernie. takze nechapem. ak uz nechcete davit peniaze do zlata, tak potom ocel - dokonca lacnejsia ako striebro, je hypoalergenna, nezcernie ako striebro, neni taka makka ako striebro takze pripadny kamienok bude lepsie drzat ,,, atd. u mna by bolo striebro asi posledna moznost. to uz potom rovno bizutku.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Ked sa ti nepaci zlato, urcite by som odporucala platinu :-) ja zas naopak mam platinovy zasnubny a zrejme si na svadbu dame zlate, pretoze sa mi viac paci zlaty na muzovi tak aby som mala rovnaky s nim :-)
Odpovedať
Myslim ze uz davno to tak nie je :) ja zlato nemozem a tak mam snubny z chirurgickej ocele a aj obrucky budeme mat take keby mozem zlato tak urcite by som chcela biele alebo ruzove :)
Odpovedať
Profilova fotka
@mimca77 nič sa nedeje, v každom prípade ďakujem za názor :-)
Odpovedať
@mattyhoperfecteli ja by som zase nekupovala oceľ, pre mňa je to len kus železa. A striebro je aspoň drahý kov, a dá sa krásne vyčistiť. :-)
Odpovedať
Oceľ by som nekupovala, videla som už oceľové obrúčky a po rokoch nevypadali pekne, stratili lesk. Ak sa striebro vyčistí, tak podľa mňa sú znova pekné.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?