Odpoveď na príspevok od maty1:
Ahojte, viem, že už bolo viac diskusií ohľadom dv… @maty1 ja si chcem nechat aj svoje rodne priezvisko. Prve bude manzelove a druhe moje. Na ambasade s tym ziadne problemy nemali. Pri vypisovani papierov tam bola otazka, ktore priezvisko chcem mat.Odpoveď na príspevok od mischela255:
a prečo sa to vlastne robí? prečo má niekto potre… @mischela255 ja si to prezvisko chcem nechat, pretoze som na neho zvyknuta a k mojmu menu proste pasuje a navyse sa mi paci. A k tomu zahranicnemu priezvisku po muzovi sa ta koncova "ova" vobec nehodi.Odpoveď na príspevok od mischela255:
a prečo sa to vlastne robí? prečo má niekto potre… @mischela255 Každý má na to asi iné pohnútky, ja mám viac dôvodov. Odjakživa som na to meno hrdá, milujem svoju rodinu a je mi cťou nosiť ich meno. Ďalej mám pocit straty akejsi identity, keď mám po viac ako 30 rokoch zmeniť úplne priezvisko. Všetky diplomy, certifikáty, kurzy, mám na pôvodné meno, v práci som si akotakú kariéru vybudovala. A taká maličkosť, je málo frekventované oproti mužovmu. 😁 Každopádne chcem sa volať aj ako môj muž a dcérka, tak mi to príde ako kompromis. A hoci viem, že mať jedno priezvisko je praktickejšie, jednoduchšie, neviem sa vnútorne stotožniť s tým, že som prišla o to moje rodné.😊Odpoveď na príspevok od rosiena:
Mat dve priezviska moze byt prakticke a symbolick… @rosiena Hej, pokial to realne nemam ja, tak sa mi to celkom aj paci. 😃