Ahojte baby,hlavne zijuce v zahranici.ako to riesite s peniazmi po svadbe.premienate si ich na svoju menu alebo to nechate na svk ucte v eurach?vie niekto odporucit spolocny ucet na svk.pre manzelov.dakujem
@januli89 ahoj, ak zijete v zahranici, naco by ste si nechavali eura na svk? Jasne ze si ich zmenime a vlozime na nas ucet ktory pouzivame :-)
Co sa tyka spolocneho uctu, myslim ze to neexistuje, urobi sa len pristup na ucet toho druheho. Ale nie som si ista, tiez by ma to zaujimalo.
my zijeme v zahranici, no peniaze sme si nechali na ucte na svk (obcas zacas treba zaplatit aj nieco na svk a ked ideme domov, tak vzdy pride vhod aj ucet na svk) ... a co sa tyka spolocneho uctu, tak neviem ako u nas doma, ... ale v UK vybavis manzelsky spolocny ucet
@minniepha ... zivotnu poistku ... sem-tam nejaky darcek, co objednam online (ano pravda, da sa aj zahranicnou kartou) a vobec, ked z casu na cas treba niekam, resp. niekomu poslat peniaze, tak sa mi to zda najidealnejsi sposob (najma, ked mam ucet vedeny zadarmo) ... a teda najuzitocnejsie to je prave vtedy, ked sme doma na dovolenke
asi by som to tiez nechala na slovenskom ucte, predsa len sem tam budeme chodit na slovensko a aspon budete moct chodit na vylety a budete mat aj tu nieco
My si ich nechame na slovenskom sporiacom ucte, cast minieme na libanky :-)
@minniepha my napriklad platime na SK hypoteku, inkaso, poistky, stavebko...a ja este veci zo Sashe - mesacne asi tak v hodnote hypoteky :-D
@aandrejjka no my napriklad uz spolu byvame 5 rokov takze nepotrebujeme nic do domacnosti, mame vsetko co potrebujeme. Tak sme tiez poprosili aby nam namiesto darov ktore nam netreba prispeli na svadobnu cestu.. A kedze som z vychodu tak bude aj redovy tanec kde sa tiez davaju peniazky
@minniepha Neexistuje manzelsky ucet alebo nieco take. Mozete mat iba jeden učet ku ktoremu dostanete dve platobne karty a mozte z neho obaja vyberat, obom Vám moze na ucet chodit vyplata a tak..
@danijanovska jasne uz chapem ;-) aj ja mam v plane skor prispevok na honeymoon lebo tiez nebudeme potrebovat nic do domacnosti a tiez zijeme v UK takze by sme sem nic velke ani netahali.. :-D
@mimca77 aha jasné, no my na SK naozaj nič neplatíme, iba dnes mi mama volala, že za mňa musí zaplatiť za komunálny odpad :D
@ivi2907 ďakujem, myslela som si to tak
Mi tiez setrime na dochodok na svk obaja. a ked ideme na svk tak nieco ako vreckove nam treba.:D hej v uk su nejake tiez ucty.neviem ci je to manzelsky ale maju to manzelia co poznam :) chceme sa o par rokov vratit na svk.a posielat naspat neviem ci nie zbytocne.svadobnu uz mame zaplatenu.aj mi uz sme spolu 5 rokov a yme prec.tak len financie sme si povedali radsej.a namiesto kvetov losy stieracie
My si ich tiez nechame na Slovensku, bude to fajn mat extra peniaze ked pojdeme na dovolenku domov :) Lyzovat a tak. Spolocny ucet mame tuna, na Slovensku staci moj, aj tak ho spolu uzivame :)
Tiež by som si ich asi nechala v eurách :-) nikdy nevieš kedy sa ti môžu hodiť a aspoň ich hneď neminiete lebo ja viem že ak mám peniaze cash tak ma to viac láka :-D ale ten účet by som vyriešila asi v tatra banke tam maju sa mi zda ze 3 eura ked ste manzelia. Lebo inak mas aj zadarmo ale mas podmienky nejake a to vy ked zijete v zahranici by ste asi nesplnali mesacne
Inak vám poviem .ze vyriešila to svokra za nás.otvorila nám knižku na muzove meno teda a ona tam má prístup.co je aj výhoda keď potrebujeme poplatit.ale pôjdeme na jar na svk tak chceme otvoriť účet aj s internet bankingom a tam to supnut.je tam vyše 10tis tak to ani nemeníme.to sme si uz menili aj libry..
zelezna rezerva sa vzdy hodi :-D a dobre vam pomohla a este ze ju napadlo nechat aj sebe pristup lebo keby daco vy to nemate ako zo zahranicia riesit :-) vidis aka zlata keby kazdy vyzenil taku :-D :-D niekedy tu citam riadne divociny co stvaraju :-) a ten ucet si uz zvazovala ze kde a aky? tiez by sme radi zmenili banku a dali si spolu ucet
@marianka_pis no pomohla.dali nám nejaký svadobny dar a rovno sme tam všetky čo nám ostali supli.nastastie jej mozme veriť.a to myslím ze fakt.ucet ešte neviem kde niekde bez poplatkov.teda aspoň tu v uk to tak máme.musim to pogooglit.ale internet banking musí byť. Vub alebo tatra banka možno..nepoznám to moc doma pravdupovediac :)