Odložené svadby

Profilova fotka
Milé nevestičky, ako prežívate situáciu po tom, ako ste odložili, alebo zrušili svoju svadbu? Ja som síce už takmer tri roky vydatá, ale verte, súcitím s Vami, je mi nesmierne ľúto , že napriek tomu, že ste sa na Váš veľký deň tešili , mali ste už všetko, alebo skoro všetko hotové, teraz ste to museli odložiť. Zaujímajú ma Vaše pocity, nálada. Za Vaše reakcie ďakujem.
Odpovedať
Ahoj, my sme svadbu uz odkladali 3x, 2x z vaznych rodinnych dovodov, raz kvoli tehotenstvu (nechcela som sa vydavat s bruchom). Konecne tento rok boli vsetky okolnosti priaznive, vsetci dodavatelia su zajednani, zalohy zaplatene, uz nam chybaju len saty, oblek a obrucky. Zatial cakame, lebo svadba by mala byt v auguste, ale podla najnovsich prognoz to vyzera, ze ju budeme musiet zrusit. Som smutna a frustrovana, lebo prekladat svadbu tolkokrat je mi uz cudne a trapne :-| Zaroven si ale uvedomujem, ze je to len taky mini problemik a ze zdravie mojej rodiny a blizkych je mi prednejsie. Je to ale skoda, snivala som o tom dlho :-(
Odpovedať
Profilova fotka
My sme sa rozhodli neprekladať ani nerušiť, ale čakať, s tým, že je 50% šanca, že sa to neuskutoční. V tom prípade sa zriekneme svadobnej hostiny a uskutoční sa iba sobáš ako taký. Neskôr keď tak urobíme veľkú grilovačku s blízkymi kamarátmi a rodinou. Mňa sa to dotýka o to viac, že výzdobu som si úplne celú robila sama. Aj všetky tlačoviny, cake bar, darčeky pre hostí... Rok a pol práce má potenciál ísť dole vodou. A trvalo mi fakt dlho stotožniť sa s tým, že to tak môže byť (nemusí, ale môže). Fakt som sa veľmi dlho hnevala na to, že to nie je fér, bolo mi to aj veľmi ľúto kvôli rodičom, keďže som ich jediná dcéra, mamka sa na to občas tešila viac ako ja |-|. Ale tak to proste je, po dlhej debate sme sa rozhodli, že manželstvo a rodina, ktorú si chceme založiť po svadbe, je nám prednejšie ako čakať ďalšie mesiace či rok na to, aby sme mohli zažiť ten jeden deň. Už sa proste chceme posunúť ďalej, chceme byť svoji a riešiť dôležitejšie veci. Takže ak to vyjde s hostinou, v čo stále dúfam, tak super, ak nie, tak nuž, taký je život. Určite bude plač a tak :-D nuž ale... Nechcem uprednostniť jeden deň pred budúcnosťou, to je všetko.
Odpovedať
Profilova fotka
Smútok, neistota, frustrácia... taký nešťastný mix pocitov :-( Najviac ma trápi neistota, tú fakt neznášam, všetko chcem mať naplánované a vedieť čo sa bude diať, rada mám vo svojom živote prehľad... teraz stále riešime plán B, plán C, píšem maily, reštaurácia samozrejme neodpovedá keďže sú zatvorený, postupne ruším alebo prekladám niektorých dodávateľov, hľadám alternatívy a vlastne ani neviem čo ideme robiť... Môj muž hovorí, že on už chce byť môj manžel, chcel by obrad v pôvodnom termíne, bez hostiny... a na druhej strane mne je hrozne ľúto, že by ma v tento dôležitý deň nevidela moja mama lebo je v zahraničí a najbližšie mesiace určite nebudú môcť cestovať a zas keď to odložíme o rok sa bojím že to nedožije moja milovaná babka ktorá túži vidieť ma kráčať ku oltáru... hrozná depresia keď na to myslím :-( Na druhej strane ďakujem bohu, že sme všetci zdraví a dúfam že nás to obíde. Bohužiaľ nesedíme doma, priateľ pracuje, môže niečo doniesť k nám domov, budúci svokrovci sú veľmi nezodpovední, u mojej babky žije ešte druha dcéra, tá tiež pracuje a môže napriek všetkým opatreniam vírus nepriniesť... a potom sa tešte na svadbu :-|
Odpovedať
Profilova fotka
Dievčatá moje, je mi to tak ľúto .
Odpovedať
Profilova fotka
mám kamošku, ktorá musela svadbu zrušiť, teda ani nie že musela, ale zrušili ju lebo si nevie predstaviť len takú malú a bez riadnej zábavy až do rána, je mi to ľuto do akej situácie sme sa momentálne dostali, ale tak môžeme to zlepšiť len tým, že budeme zodpovední a myslím, že svadba neujde, ide predsa o zdravie, ale viem aký je to pocit mať už všetko dohodnuté, už tie stresy niektoré za sebou a zrazu príde čosi takého a bude nutné to riešiť opäť, hlavne treba myslieť pozitívne :-)
Odpovedať
Ja neviem,ci mam teraz riesit veci dalej a vybavovat,alebo sa na to vykaslat. Svadba ma byt 3.10.
Odpovedať
@emmam87 ja mam tiež v oktobri :) vela neviest preklada svadby na oktober/november. Ešte by som ju neprekladala :) počkaj tak do konca augusta a potom uvidíš. Nevieme ako sa to vyvynie. Ja pevne verím že sa vydame v termíne aky mame :)
Odpovedať
Aj my máme v októbri 10.a začínam trosku panikarit po tom ako počúvam správy, tlačovky a kadečo čítam.. Myslela som ze po lete už bude všetko, cely život v starých kolajach, no vyjadrujú sa, že to bude stále s nejakými obmedzeniami.. Nikto nevie co bude.. Ale začínam sa na ten debilny vírus hnevať a tak trošku to zlahcovat, že to je len hlúpa chrípka.. Na druhu stranu keď som zháňal DJ tak to bol problém, lebo každá nevesta to prekladá na október november.. Tak neviem ci aj to je najšťastnejšie riesenie.. ŠKODA ZE NAM NIKTO NEPOVIE AKO TO BUDE NESKÔR 😥😢😢
Odpovedať
@stazka029 no ale nemá cenu sa kvoli tomu hnevat na iné nevesty, alebo na vírus samotný, alebo celú situáciu zlahčovať...... proste je to ako to je, čím skôr sa s tým naučíme žiť, tým lepšie x-) príde mi zbytočné sa teraz kvôli tomu utápať v slzách či depresií. hlavu hore, pokial sú všetci naši blízky zdraví, je všetko v poriadku :)
Odpovedať
@pvln34 to máš pravdu, no niekedy sa neubranis aj takýmto pocitom 🙂 vždy si poviem, nejako bolo a nejako bude.. Na ine nevesty sa nemáme prečo hnevať, ani na to ostatné, no niekedy dobre padne, keď to máš na čo hodiť a zanadavat si 😂 chápeš ma 😉
Odpovedať
Profilova fotka
No ja mam z toho asi taky pocit, ze ked uz sa konecne ten moj chlap odhodlal k tomu, ze na Vianoce ma poziadal o ruku po 4 rokoch, tak preco nie, je tu korona :-D a clovek nevie, ci planovat, rusit, cakat, alebo vobec... Je to tazke rozhodnutie, v ruskach sa vydavat nechcem, svadbu s 2 svedkami tiez nie... Zas termin na dalsi rok uz bude zazrak najst pomaly... Takze nie su take pocity, ake by som pri planovani najkrajsieho dna v zivote chcela zazit :(
Odpovedať
Profilova fotka
Moja švagriná sa vydáva 11. júla, no, neviem, neviem, či jej pôjdeme na svadbu, keď tu ešte bude zúriť vírus.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@snubenka75 no však to , že ľudia aj keď to ako tak ustane budú mať podľa mňa aj tak strach sa nejak stretávať vo veľkom a zgrupovať sa.
Odpovedať
Profilova fotka
@michalka0_0 Myslím, že to tak skoro neprejde.
Odpovedať
tak to uz je na kazdeho rozhodnuti ci si svadbu presunie alebo bude cakat alebo si ju nakoniec spravi iba v malom. ale vyzera to tak, ze asi ani v lete to este nebude vsetko v poriadku
Odpovedať
Ja este len cakam na presunutie (jun). Ale robime mensiu svadbu a rezervovane mame len miestnost, termin na matrike a pani co nam ma piect tortu, ale vsetko bez zaloh. Myslim si, ze v tom case este nebude mozne robit velke svadby, ale stale mam malu dusu a dufam, ze by mala svadba s najblizsimi a s malou hostinou bola mozna. A ak nie v juni tak niekedy do jesene. Lebo predstava, ze mam svadbu posuvat na zimu alebo nebodaj o rok vo mne vyvolava vazny smutok a sklamanie. Chceme vsak malu svadbu a len najblizsich, takze to dufam, ze budeme vediet zorganizovat "narychlo". Takmer vsetko uz mame, saty, obrucky, oblecenie pre zenicha... mrzi ma, ze mam cakat a cakat. A ktovie dokedy? Keby (bolo keby) som vedela, tak sa vezmeme vo februari :)
Odpovedať
Profilova fotka
@yned Máte už gravírované obrúčky?
Odpovedať
Nie, nedavali sme si vobec datum na obrucky, takze nastastie toto nemusim riesit. :)
Odpovedať
Ja som z toho mala strašné depresie asi týždeň vkuse , žijeme v zajraničí a svadbu máme mať na Slovensku, o to ťažšie sa nám to rieši. Včera som začala obvolávať lebo ak by sme sa 30.mája aj vzali, hostina s najväčšou pravdepodobnosťou nebude, mám na to však podobný názor ako @lilnicol . Svet sa nezrúti aj keď ma to veľmi hnevá. Nanešťastie my obrúčky už máme a aj s dátumom svadby 😂👌🏻 Ale dá sa to pregravírovať a asi to bude zadarmo tak aspoň niečo. Držte sa!
Odpovedať
@miskamaria Presne tak aj my, sme v zaqhranici a svadba na Slovensku 13.juna. Nevieme momentalne nic riesit takze cakame asi do maja co bude...ako tak sa s tym zacinam zmierovat ale na druhej strane ma chytaju chvile kedy chcem plakat...Uvidime co bude...strasne nerada by som to prekladala o rok.
Odpovedať
Ahoj. My sme mali mať svadbu 06.06.2020. Bohužiaľ sme ju presunuli až na 17.10.2020. Chceli sme aspoň spraviť malú svadbu 06.06 ale nemáme obrúčky - spravili nám ich zle:-(čiže sme nestihli podať ani žiadnu reklamáciu ani nič kedže hneď o pár dní zatvorili všetky obchody. Ďalej sú zatvorené hranice, máme rodinu aj mimo SK a bolo by nám ľúto ak by neboli na našom dni D. Preto sme sa rozhodli že celú svadbu preložíme a budeme veriť že dovtedy to všetko pominie...ak nie, tak spravíme malú svadbu a hotovo, nebudem už všetko presúvať na 3x.
Odpovedať
Profilova fotka
Tak ja som sa včera dozvedela od svokrovcov, že svadba mojej švagrinej sa tiež zrušila. Mala sa vydávať 11. júla.
Odpovedať
@snubenka75 aj si dali nejaky nahradny termin, ci svadbu tento rok vobec nebudu riesit. joj je to teraz smutne aj so svadbami, kolke ich muselu presunut alebo az vobec zrusit
Odpovedať
Profilova fotka
Nie, nemajú zatiaľ nový termín, žiaľ je to smutné.
Odpovedať
@anniechin my mame tiez druhy pokus 17.10. Povodny termin 4.7 som zrusila pred 2 tyzdnami aj ked vsetci este ze naco a uvidis ako bude... no povedzme si, aj keby sa dalo, sli by ludia? asi nie... Tak uvidime, co bude v oktobri. Kazdopadne 3x neprekladam urcite, aj tak sme uz prisli o nejake zalohy :/ , a uz ako bude tak bude vezmeme sa. Bude moct byt na svadbe do 59 ludi, bude tak, do 30, tak tak, uz nemam chut nervy ani nic to zase riesit, kedze vsetko co som riesila rok som teraz 2x vyriesila za 2 dni.... a poviem vam ze teraz skor ako v polke septembra pozvanky tlacit nedam, ani nebudem cele leto nic organizovat lebo... nie ze by som sa netesila ale no... uz tomu asi nebudem venovat tolko energie , pre istotu, nech ma to zase nemrzi.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?