Problemy s rodičmi kvôli preloženiu svadby

Ahojte dievčata, koncom septembra nas mala čakať so snubencom svadba avšak po dlhšom rozhovore som zistila, že na ňu nie je pripravený. Sme spolu 7 rokov a ja som už chcela posunuť naš vzťah ďalej, dosť som na neho tlačila so svadbou a tak sme sa zasnubili. No teraz necele 3 mesiace pred svadbou mi povedal, že sa na to neciti a chcel by to odložiť na budúci rok s čim som nakoniec suhlasila. Problem je ale v tom, že moji rodičia na tuto spravu o presunutí svadby zareagovali veľmi zle. Som z toho strašne zaskočená a pravdupovediac mam pocit, že viac im zaleži na ich pocitoch a nazore zvyšnej rodiny a znamych ako na mojom šťastí. Nevedia pochopiť prečo snubenec chce preložiť svadbu, beru to ako niečo nepredstaviteľne a v našej rodine nemožne. Aj keď som im už vysvetlila viackrat, že ho ľubim a nechcem na neho viac tlačiť. Beru to ako uplnu tragediu, v noci kvôli tomu nespia a podobne, je to podľa Vas normalne ? neberu vobec do uvahy ake trapenie mi tymto svojim spravanim sposobuju. 🙁 mala ste niektora taketo problemy s rodicmi? Neviem ako to vyriešiť, veľmi mi zaleži aj na nich a neviem už čo povedať aby ma pochopili a zmierili sa s tym. Ked sa mam priznat momentalne už nemam chuť sa vydavať ani buduci rok.
Odpovedať
Profilova fotka
Ak ich tak trápi názor zvyšnej rodiny, nech im povedia, že ste to preložili zo strachu z druhej vlny korony a nechcete sa zbytočne stresovať neistotou, tak ste to radšej preložili na budúci rok, kedy už budú svadby v pohode. A hotovo. Na jednej strane sú z toho možno nešťastní preto, lebo sa boja, že z jeho strany to nie je také vážne. Opýtala by som sa ich, prečo je to pre nich taká tragédia a prečo pre to nespávajú. Niekedy rodičia nie sú nadšení z niečoho takého, možno to vnímajú, že sa niekto "zahráva" s ich dcérou. V tomto prípade by možno pomohlo, keďže to bola primárne snúbencova inciatíva, aby sa s nimi porozprával od srdca k srdcu aj on a vysvetlil prečo. Ak toto nepomôže, tak asi už im iba povedať to, čo ty tu nám. Ak ťa majú radi, tak to pochopia, ak nie, tak ti možno pomôže, aj tvojej psychike, trochu dištancu od rodičov, kým to predýchajú a uloží sa im to v hlave.
Odpovedať
@lilnicol asi tomu musim nechat trocha času nech sa aj ja ukľudnim hoc viem, že ma to bude dlho trapiť, veľmi zle znašam stres v poslednej dobe
Odpovedať
Poziadala by som snubenca, aby to rodicom od srdca vysvetlil. Preco by si ty mala znasat to bremeno? Je to najmenej, co moze urobit. Ak je to spravny chlap, nebude s tym mat problem.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?