Prehnane množstvo ľudí a stres

Ahojte. Do svadby zostávajú este skoro 4 mesiace ale ja začínam pociťovať stres. Nikdy som netúžila po veľkej svadbe ale keď k tomu prišlo, po dlhom zvažovaní najmä kvôli muzovej strane sme sa rozhodli, že pozveme rodinu - súrodencov s rodinami, súrodencov našich rodičov a bratrancov a sesternice a večer najbližších kamarátov. Nikdy som nebola extrovert ale vyrovnala som sa s tým že to hude svadba okolo tých 60-70ludi. Aj to mi príde už na dnešnú dobu dosť.. Najväčšie stresy ma chytajú teraz pretože čím sa svadba viac blíži, tým to svokrovci viac preháňajú vo viacerých ohľadoch a aj sa stále zväčšuje ich zoznam hostí. Chápem to, svadobnú hostinu nam platia rodicia, každý svoju stranu. Ale aby pozývali svokrovci svojich bratrancov, sesternice a susedov len preto že to tak chcu aj s našim nesúhlasom je pre mňa nemysliteľné. Ja sa s nimi hádať nebudem ani im to vyvracať, na to je podľa mňa muž aby si to s nimi vykomunikoval ale nedá sa. Vraj si to platia oni, tak sa nemá starať. Ako by ste na toto reagovali vy???? Keby viem ako to bude, takuto obrovskú svadbu by som ani nechcela...teraz je to dokopy aj s večernými okolo 120 ľudí čo je pre mna fakt strašne moc. Ďalší ich argument je že aj oni boli im na svadbu. Ale pre nas sú to ľudia ktorých tam naozaj nepotrebujeme. Ja som niektorých nikdy nevidela. Ďalej ma zaujíma váš názor na vyber obleku. Boli ste vyberať s partnerom oblek sama? Totižto svokra to berie ako jej úlohu, tak mi to príde.. a už ma jasnú predstavu (ktorá sa podľa mňa nosila tak pred 15 rokmi). Nemám problém aby vyberala a poradila aj ona ale nepáči sa mi tento prístup. Ja to vnímam tak, že keď chcem môjmu dieťaťu finančne pomoct so svadbou tak mu pomôžem ale nebudem takto zasahovať. Beriem ich názor aj rady, ale niekedy to je už fakt cez čiaru a to som nenapisala iné veci, ktoré preháňajú. A mňa to začína všetko extrémne stresovať a bojím sa že si svadbu ani neuzijem a bude to pre mňa za trest. Veci sú už v procese a neviem si predstaviť že by som teraz svadbu zrušila alebo zrušila polovicu pozvaných.. asi sa nad to musím povzniesť a prežiť to.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok:

Ahojte. Do svadby zostávajú este skoro 4 mesiac…
Ahoj, To čo opisuješ je žial typický manipulatívny typ mamy, ktorá sa už teraz do všetkého stará a to ešte ani nie ste manželia. Škoda, že Vám svadbu platia rodičia. Potom nastáva problém, že si diktujú pravidlá, koho pozvať, čo jesť a neviem z akého titulu si myslia, že môžu pozvať koho uznajú za vhodné. Na vlastnej svadbe by som v žiadnom prípade neakceptovala pre mňa cudzích ľudí (len preto, že je to teta z piateho kolena). Tvoj budúci manžel by jej mal nastaviť už teraz nejaké pravidlá (pokiaľ to teda prekáža aj jemu), lebo ak nie, tak svadbou sa problémy ešte len začnú. A tak, ako si to napísala sem, že to je cez čiaru a extrémne ťa to stresuje, to treba povedať aj svokre / svokrovcom. Je to tvoja svadba a nenechaj to tak, že veď to nejak prežiješ. Stoj si za svojim. Držím palce
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?