Mám chuť zrušiť svadbu

Dobrý deň, dievčatá. Neviem, či ste sa s takým pocitom už niektorá z vás stretla. Ale v poslednej dobe mám chuť zrušiť svadbu kvôli rodičom. Už som bezradná. Oni si asi myslia, že plánujú svoju svadbu a keď im poviem že je to predsa moja a snúbencova svadba, tak sa ešte urazia a vykreslia mňa ako nevďačnú dcéru, ktorá si nevaží toho, že jej chcú pomáhať. Samozrjeme som čiernou ovcou rodiny, pretože nepotrebujem pri zábave piť domácu, ktorá mi nechutí, a podĺa ich názoru sa neviem zabávať a neviem ako má taká zábava vyzerať. Takže miesto toho, aby brali ohľad na to čo chcem ja a snúbenec, tak sa radia akorát tak medzi sebou a mojim bratom s jeho priateľkou. Už som z toho znechutená, len hádky a urážky. Doma len revem, lebo už neviem, čo mám robiť. Moja pôvodná predstava svadby je už úplne zruinovaná a stáva sa z toho svadba mojich rodičov, ktorí si plnia sny.
Odpovedať
Profilova fotka
Nie som dievča, väčšinou toto počúvam len pokiaľ rodičia svadbu platia a preto v rámci reciprocity sú ochotné nevesty ustupovať. Tu si treba však vyjasniť, že môžete mi finančne pomôcť ale svadba bude po mojom inak od vás peniaze ani nechcem. Rodičia sú rodičia a nikdy nebudú 100% spokojní avšak stále sú to rodičia a preto zväčša aj keď s hundraním, tak ich presvedčíš, aby bolo po tvojom. Je to predsa tvoja svadba, mal by to byť najkrajší deň tvojho života, nie tvojich rodičov. Sprav si ho podľa seba a následne si ho aj náležite s partnerom uži. Svadba je o tom, že maš okolo seba ľudí ktorých máš rada, cítíš sa dobre, pretože krásne vyzeráš, si v krásnom prostredí, berieš si lásku svojho života a oslavuješ to s ľudmi na ktorých ti záleží, tebe, nie tvojim rodičom. Preto si jasne treba s rodičmi vyjasniť očakávania, všetko je o komunikácií aj keď niekedy ta komunikácia nie je príjemná avšak stojí to za to. Ak rodičom záleží na tvojom šťastí tak to pochopia. Držím palce.
Odpovedať
To uz na zaciatku si mala urobit tak,ze ich len postavis pred hotovu vec.My aby sme sa vyhli takejto "pomoci" sme svadbu oznamili az po vyplateni zaloh,ked uz,sa ozaj nedalo zmenit nic :D Takisto sme odmietli,aby nam nieco platili,povedali sme,ze mozu dat dar do obalky akurat.Ale kedze u teba je to uz takto rozbehnute,jedine,co mozes urobit je,ze im pomenis veci bez konzultacie poza chrbat a oni na mieste uz tak ci tak nic nezmozu.A na domacu sa vykasli,ani ja to neviem pit je to hnus,ale ze bude par flias na bare,to nikomu neublizi a ked ju tak potrebuju,moze ju strebat mamka s tatkom :D
Odpovedať
Profilova fotka
nuž, toto je presne údel toho, keď svadbu platia rodičia, čo je asi aj tvoj prípad, ak sa nemýlim... a ktorí sú na to všetko ešte neochotní sa prisposobiť tvojim predstavám :-S príde mi to celé trochu také detinské a nedospelé, aby sa rodičia o svadbe dohadovali s tvojím bratom a ty si doma nad tým revala. skús sa s nimi o tom porozprávať, povedať im svoju predstavu a HLAVNE nájsť kompromisy.. A čo plánujú inak, ako si si predstavovala? Pretože čo sa týka tej pálenky, čo si spomenula, ak si ju aj ty na svadbe nechcela, lebo ju nepiješ, tak zas zrovna tá pálenka na svadbe nie je taká tragédia... ja ju tiež nepijem a na svadbe bude :) lebo drahého rodičia nejakú zabezpečili, mne dal tato dávnejšie vypáliť... tak proste bude, beriem to od nich ako peknú pozornosť, ušetríme na alkohole..
Odpovedať
@monca203 ak to je ozaj take zle, tak sprav len malu svadbu a kasli na velku, ktoru ti budu oni platit.
Odpovedať
Profilova fotka
My sme to tiež riešili tak bude to naša svadba my si ju celu platíme a nikto do toho nemá čo hovoriť kde to bude, ako to bude a ako si ju zariadime aj keď su to mamy ale ani jedna by si to nedovolila. Ked chcú prispieť tak ako dar do obalky a koniec. Ale aby si bola znechutená z vlastnej svadby to je sila na čo ju potom robit ?zoberte sa len so svedkami.. ved si povedz svoj názor že to je tvoja svadba a chces ju inak, ale zas iné je trochu ked rodicia vsetko platia ak to je tak necuduj sa ze su takto angažovaný prehnane. Držím palce ! netreba stresovať a sprav si isto po svojom lebo budeš lutovať ked tento den bude uplný iný ako chceš.
Odpovedať
Profilova fotka
a preco to akoze rozoberaju s tvojim bratom a jeho priatelkou @monca203?? ved predsa to bude tvoja svadba a nie ich! uz hned pri prvej veci by som ich stopla a trvala by som si na svojom. oni by to potom pochopili, ze ina cesta nie je iba sa prisposobit tomu, co chcete vy. nenechala by som si takto skakat po hlave a aby mi rozkazovali rodicia. ano, niektore vec nech aj oni poradia ale zase vsetko aby si podla seba robili, to v ziadnom pripade.
Odpovedať
@monca203 Vybavovať a vybehať si všetky veci sama je veľmi únavné a náročné, skús v tom vidieť pozitíva. Ak rodičia zmanažujú svadbu a ešte aj všetko zaplatia, mne by to osobne až tak neprekážalo..Keby v celej svadbe mám len rolu princeznej čo príde, odkrúti si to, rodičia sa o všetko postarajú, zaplatia...ver mi, až taká zla predstava to nie je ;) ved ak sa niečo poserie nikto nebude ohovárať teba, ale hlavných organizátorov čiže rodičov. Nechaj to všetko na nich a teš sa , že nemusíš nič robiť..
Odpovedať
Profilova fotka
ako mala by si sa podla mna tomu vzopriet a pekne si spravit svadbu po svojom. nik iny by nemal planovat tvoju svadbu ako ty.... ako aj tak by si mala mat hlavne slovo ty, na to by si mala pamatat
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 12 mesiacoch
Ahoj, presne toto som zazila na sestrinej svadbe. nasi rodicia mali pocit ze si organizuju vlastnu savdbu, ale neboli spokojni ani s fotografom ani s hudbou atd. Takisto sa bali ako bude vyzerat zabava a ci sa ludia budu bavit. Nechapem tieto starosti, ved ked je dobra partia ludi ktora sa chce bavit tak sa aj bude. Nakoniec vsetko dobre dopadlo. ALe teraz si organizujem vlastnu savdbu a pravdupovediac nasim sme o tom pre istotu ani nepovedali a poviem im to az vtedy ked bude vsetko vybavene a nebudu mi dat svoje navrhy a rady a kedeco dalsie. Mozno si to takto asi mala urobit aj ty. Ale myslim ze tento problem je takmer v kazdej 3 rodine co pocuvam aj od kamartiek. Je to tvoja svadba zariad si ju podla seba aby si to potom nelutovala. Dzim palce a nenechaj sa odradit 🙂
Odpovedať
Úplne ti rozumiem. Mala som podobné stavy. Podotýkam, že jediné, čo platili rodičia sú moje šaty a priateľov oblek. Hneď na začiatku sme povedali, že si to chceme zaplatiť sami. Moji rodičia akceptujú všetko, čo sme si vymysleli a zároveň aj čo vyslovene nechceme. Problém je, že budúca svokra zabúda, že to nie je jej svadba. Nepáči sa jej viacero vecí (DJ, že nemáme kameramana, moje šaty, ...), lebo to nie je podľa jej predstáv, ale našich. Najviac ma však dostalo do kolien, keď vyhlásila, že sú to aj tak vyhodené peniaze....pričom hostinu robíme práve kvôli rodičom, my dvaja by sme sa zobrali kľudne len s dvomi svedkami.... Treba to rozdýchať, vyliať si srdce/zanadávať si u dobrej kamaratky, nabrať silu a hlavne ísť si to svoje. Je to vaša svadba a má byť taká, akú ju chcete vy. My sme si zariadili veci sami, radíme sa s partnerom spolu a rodičom už len oznamujeme, čo všetko je vybavené a bodka. Je to náročné, ale isto to bude stáť za to a budete mať krásny deň, na ktorý budete spomínať do konca života 🙂 Držte sa!
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?