On chce veľkú svadbu a ja malú

Dobrý deň. Prišla som si po radu, povzbudenie alebo vaše osobné skúsenosti, keďže už som zúfalá. S priateľom riešime momentálne svadbu. Ja túžim po svadbe na ,,tajnáša" a on po veľkej kde bude celá jeho rodina a známi. Len tam je ten problém. Moja rodina sa skladá z 5 členov a jeho z 30 členov. A moja rodina, keďže je nás tak málo, sa nevie tak odviazať, alebo ako by som to nazvala. A jeho rodina si zase nevie predstaviť, žeby sme sa brali len tak. Ja túžim po takej svadbe že len my dvaja a svedkovia, vezmeme sa a hneď by sme obleteli na nejakú luxusnú dovolenku, ale on chce svadbu v prepočte za 10000, kde bude 50 hostí a všetko čo k tomu patrí. A neviem mu to vyhovoriť, že ja po niečom takom, ako sa ukazovať v svadobných šatách a byť stredobodom pozornosti, netúžim. Bola som na pár svadieb a veľmi som sa zabavila, ale svoju vlastnú veľkú svadbu si neviem predstaviť. Poraďte čo robiť. Oplatí sa toľko investovať do svadby a mať ju takú ako sa patrí, alebo máte skúsenosti so svadbou na tajnáša? Čo je podľa vás lepšie?
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj ja budem mať z mojej strany 8 ľudí a snúbenec 20 a ostatok kamaráti a budeme mať okolo 45 hostí tiež som nechcela veľkú svadbu lebo nemám rada pozornosť ale urobíme si ju po svojom. Žiadne odpýtavanie obrad na hrade 15 min a potom iba oslava bez redového a čepčenia ani výslužky nebudeme rozdávať:) nás svadba vyjde tak 6000€ ale robíme si skoro všetko sami od výzdoby po oznámenia. A 50 ľudí nieje vôbec veľa a mám kamarátku ktorá mala svadbu iba so svedkami a po roku si urobili klasickú svadbu lebo jej to prišlo ľúto, že nemala svadbu s ľuďmi ktorých má rada. Je to na vás musíte si to urobiť tak aby ste boli obidvaja spokojní svadba je hlavne o vás dvoch a určite nájdete nejaký kompromis:)
Odpovedať
Profilova fotka
Asi najlepšie sa bude dohodnúť cez nejaký kompromis. Obaja budete musieť trochu ustúpiť. Skúste si sadnúť a porozprávať sa, ako vidíte svoj veľký deň a čo je pre vás najdôležitejšie. Napríklad pre snúbenca, chce veľkú svadbu kvôli hostine a zábave? Alebo chce aby bol plný kostol/úrad a aby jeho rodina bola prítomná pri obrade? Jedno bude mať prevahu a s tým sa už dá pracovať. Ty chceš malú svadbu prečo? Je to z dôvodu že máš nejakú sociálnu fóbiu alebo nie si rada stredobodom pozornosti? Alebo nemáš dobré vzťahy v rodine a radšej by si ich tam nemala? Alebo nemáš rada jeho rodinu? Hlavne si treba vydiskutovať dôvody a pracovať s tým ďalej. Svadba je o vás oboch, treba komunikovať všetko od základov, a myslím, že by ste ako dvaja ľudia, ktorí sa ľúbia, mali prísť na vhodný kompromis. (obrad so všetkými a po nej žiadna hostina alebo obmedziť počet ľudí na snúbencovej strane a urobiť si malú komornú svadbu s 10-12 ľudmi..Ono čo na tej svadbe bude, si určujete vy - ani hostina, ani výslužky, ani posedenie,ani odobierka ani žiadna tradícia nič nie je povinné.. Takže držím palce aby ste prišli na riešenie k spokojnosti oboch :)
Odpovedať
Obaja musíte si sadnúť a spraviť takú svadbu, aby ste boli spokojní obaja, aby si ty"netrpela"cely deň a on zase nelutoval, že ma v taky deň len svedkov pri sebe. My sme mali okolo 80 ľudí, a to bola hlavne manželova rodina, ja som mala 10 ludi :-). Ale veľa sme robili svojpomocne, celkovo nás to nevyšlo veka, nemusíš mať o dobierku, tortove šaty, darčeky pre hostí, redovy, ak toto nechceš. On tirz nemusí volať 50 tiet, bratrancov, kamarátov s rodinami a podobne. Zase pohadat sa kvôli svadbe je hlúposť, to je jeden deň. A keď sa nezhodnete v takom niečom, ako potom budete riešiť iné, väčšie problémy? Povedzte si svoje dôvody malej aj veľkej svadby a skúste obaja trochu ustúpiť
Odpovedať
Ďakujem Vám krásne za Vaše odpovede. Ešte si k tomu sadneme a ako hovoríte.. je to len jeden deň. Tak to by som mala prežiť a budem si to hovoriť celý čas. Snáď to všetko dobre dopadne ☺️
Odpovedať
@an09 tiež sme túžili po malej svadbe a potom si radšej zaplatiť dovolenku v exotike, ale keď sme videli ako sa všetci tešia na svadbu, tak sme si povedali, že ju urobíme :-D Ale mám to úplne rovnako ako ty, nepotrebujem aby sa na mňa pozeralo 50 ľudí =-) kameramana sme hneď odmietli, bude len foto a tiež žiadne čepcenie a pod. Urobíme namiesto toho viac "svadobných hier" pre hostí nech sa zabavia :-)
Odpovedať
No ja to mam rovnako len dost velkym rozdielom. Ja budem mat 25 a moj priatel 120,tak to uz je kombinacia.Ja tiez nemam rada tie ceremonie okolo toho a dosť sa toho obavam ako to všetko dopadne, ale ked jeho rodina by to neprehltla keby nebola svadba zo vsetkym.
Odpovedať
Ahoj, čo keby ste spravili len obrad pre všetkých, čiže tvoj priateľ by bol snáď spokojný a potom by ste nemali žiadnu svadobnú hostinu, ale za ušetrené peniažky by ste šli na krásnu svadobnú cestu a to rovno po obrade? :-) Viem, zvláštny nápad, ale možno by ste boli obaja spokojní.
Odpovedať
My sme tiež s manželom zvažovali, či malú svadbu s dvoma svedkami alebo veľkú svadbu, ale ja som si nevedela predstaviť, že by som sa vydala bez mojej rodiny. S niektorými členmi mám veľmi blízky vzťah a viem, že by to pochopili, ak by sme sa rozhodli pre malú svadbu, ale mne by to bolo ľúto. My máme obaja približne rovnako veľké rodiny a napočítali sme 94 hostí, nakoniec sme mali 60 ľudí, z toho väčšina bola manželova rodina a všetci sa dobre bavili (najmä bratranci a sesternice z oboch rodín). Treba si uvedomiť, prečo to robíte? Lebo sa chcete vziať a byť spolu (nie každý potrebuje asistenciu rodiny) Ak sa rozhodnete pre veľkú svadbu, treba sa postarať o hostí (treba si ich uctiť a dať im najavo, že si ceníte, že prišli. Aj preto už neplatí, že keď rodina tak celá nakomplet aj so ujom, ktorého si 20 rokov nevidela alebo so sesternicou a jej polodementným frajerom, s ktorými si neviete prísť na meno. Nás vyšla svadba pre 60 ľidí na 7 500€ (tlačoviny som vyrábala sama, výzdobu nám platili svokrovci, obrúčky nemáme zlaté... najviac nás vyšlo jedlo a nápoje, šaty pre oboch, profesionáli a torta s koláčmi)
Odpovedať
@an09 môj priateľ je zo 6 detí, do toho jeho rodičia majú veľa súrodencov, jeho súrodenci majú už svoje rodiny, čiže keby chceme pozvať všetky tety, ujov, bratrancov, sme na počte možno 50 ľudí iba jeho rodina, žiadny kamaráti, kolegovia... ja mám iba rodičov a malú sestru, babka neviem či na svadbu príde... Dlho sme riešili, ako by raz mohla naša svadba vypadať. Napokon budeme mať do 60 ľudí... Iba jeho mama, jeho súrodenci s rodinami a voláme ešte troch bratrancov, pretože s nimi máme super vzťah obaja... on si volá menej kamarátov, ja ich tam budem mať o niečo viac,ale je to tým, že mi kamoška pôjde za svedka a jedna suseda mi je viac ako moji krstní, v živote mi ona a jej rodina viac pomohli, takže si volám ju s mužom a deťmi... Je to kompromis, budeme tam mať iba tých najbližších ľudí. Možno keby ste si to prerátali a spravili menši svadbu iba s najbližšími, tak by bol aj vlk sýty aj ovca celá :) ... na mňa už išla aj svokra (ktorá mi iba ničí život) že si musím pozvať ešte toto bratranca a hentoho... ale pozývať ich nebudeme. Budú tam iba "naši" ľudia :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?