Tipy na malú svadbu - aká bude či bola tá vaša?

Profilova fotka
Ahojte nevesty.Planujeme malu svadbu okolo 40ludi.Rodina priatela je mala a moja je dost rozstahovana :-) chceli sme najprv iba male posedenie,ale zhodli sme sa na tom ze pozveme rodinu celu,ktora byva na Slovensku a udrzujeme vztahy takze bude okolo 43ludi.Pochvalte sa aka bude ta vasa mala svadba :-) rada by som sa inspirovala co sa zvykov a tradicii tyka.Budete si aj piect nieco?Nejake tradicie by som chcela je to predsa len prva svadba a dufam ze posledna :-D Mozete pridat aj fotky ak uz taku mensiu svadbu mate za sebou:-)
Odpovedať
@sanika226 ďakujeeeeeeem za otázku o pečení, to tu ja riešim už asi 2 týždne a som za hlúpu :D My budeme mať svadbu, kde bude do 50 ľudí ( určite nám ešte veľa ľudí odmietne prísť). Sála bude väčšia, ale cenovo prijateľnejšia, ako menšia. Plánujeme okrúhle stoly, aby sme zaplnili priestor :). Večer nám príde možno tak 20 ľudí ešte, ale aj to je samozrejme iba orientačné. Zo zvykov budeme mať asi "odobierku". Tým ale, že máme malý dom a rozbombardovaný dvor, ktorý sa určite do svadby nedá do poriadku, tak ma príde pýtať iba ženích s mamou a svedkom a ostatní budú v našom malom kulturáku čakať. Tam im pripravíme také menšie pohostenie na tú chvíľu. Chcela som aj očepčenie, ale nemá mi ho kto z kamarátok spraviť a súbor, ktorý to organizuje je celkom drahý. Tým, že si všetko platíme sami nechceme vyhadzovať na hlúposti peniaze, tak to oželiem. Čo určite nechceme je únos nevesty, ale zasa sa nebránime "cigánke" na svadbe, ak to bude vtipné. Starejšieho tiež mať nebudeme, ale plánujem osloviť môjho veľmi dobrého známeho, harmonikára, celoživotného folklóristu a divadelného herca, či by nebol tak dobrý a nezahral nám na harmonike a potom napr. neuviedol prípitok a tak :) Nooo a ja si plánujem piecť sama celú tortu :) a mama pár zákuskov ak vyjde čas. Torty pekávam celkom často a viem, že sa vždy trafím každému do chuti :) Možno aj nejakých pár suchých koláčikov spravím a 2-3 cheesecaky do candy baru, to sa dá upiecť pomerne rýchlo a bez starostí :) Tiež sú všetci, ktorí prídu na svadbu na ne zvyknutí a viem, že sa zjedia :)
Odpovedať
Profilova fotka
@natalinkaz dobry napad s tou odobierkou som tiez rozmyslala,ale asi si ju dame tiez. :-) Cepcenie a starejsieho mat tiez nebudeme je mi luto tolko penazi kedze mame uz deti a dom mame ich kde dat.A zas vela deti maju nasi hostia tak ratam ze do vecera nas uz bude len 20,lebo odidu skor co maju male deti a vecer nam pride asi 10ludi este.A piect chcem aj ja suche,jednu tortu a puncove a este uvidime.Ja som cukrarka so sestrou lubime piect spolu bude to super straveny cas kedze byva sestra v Belgicku a malo sme spolu :-) urcite niesi hlupa co sa pecenia tyka my tiez budeme a bude to krasne straveny cas :-) mne to pecenie k tym pripravam patri tak ako vyroba pierok,ozdob a vsetkeho ostatneho
Odpovedať
nas bude 30. zo zvykov neplanujeme skoro nic, ja na tie tradicie moc nie som :-D budeme vsak rozbijat tanier pred vstupom do restauracie, na prianie mojho nastavajuceho. ziadne odobierky, cepcenie, redovy tanec, unos nevesty a ziadne roznasanie vysluzky po celej dedine :) chceme si to uzit len s tymi najblizsimi. Piect moc neviem, ale rozmyslam ze by som spravila aspon par skleniciek tiramisu do sweet baru, o dalsie dobroty sa pak postaraju maminky :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ja si iste niečo na pečiem... Také tie trvale, čo vydržia aj týždeň so svadobnou tematikou a po balím že si to môžu zobrať hostia a do sálty baru budeme s mamkou niečo piecť iste. Kebyže mame 40 ľudí si aj všetko sama a s pomocou rodiny a kamosiek na pečiem.
Odpovedať
Profilova fotka
@hatsepset aj ja take trvanlivejsie este planujem piect z cukrarne chcem len kremove a jednu tortu :-)
Odpovedať
Chcete mať aj starejšieho? Lebo ak áno tak on s vami rozoberie všetky tradície, čo by sa vám páčilo čo nie. Ak nie tak podľa mňa taký základ je tá odobierka možno, ale to tiež nebýva zakaždým ani na veľkých svadbách. Prvý tanec a potom o pol noci čepčenie a možno redový tanec :)
Odpovedať
Profilova fotka
U nás o dobierka nebude. A to mame takú strednú až veľkú svadbu. Starejsi bude len z rodiny a čestná funkcia, povie príhovor, spýta sa otázky na cepceni (cepcenie mi dúfam tak symbolicky spravia druzicky) potom so mnou ako prvý zatancuje redovy a pojde so ženíchom nalievat pálenku a dávať darčeky. Po polnoci sa prezleciem, budeme krájať tortu, mať prvý tanec (ale napríklad rodičovský nebudeme mat) ani žiadne hry nebudú ani zábavný program (budeme mat detský kútik foto kútik pánsky kútik 😂😂😂) a ani únos nevesty nechcem. Ani kyticu nebudem hádzať ani mi ženích podväzok nebude dávať dole, ani žiadne prskavky/ohnosyroje/balóniky šťastia nebudú
Odpovedať
@sanika226 my budeme mať tiež veľmi veľa detí na svadbe :) ja mám sestru, ktorá bude mať v tom čase 10 rokov a bude tam patriť medzi najstaršie deti, tak to tam bude taká menšia škôlka :D ... Som rada, že si niekto tiež trúfa na pečenie koláčov doma :) kedysi to "dievky" zvládali ľavou zadnou.
Odpovedať
@slivocka10 u nás napríklad v regione sa redový ani nerobí, ja ani neviem čo to je napríklad, takže to nie je povinnosťou asi na každej svadbe. Skôr to čepčenie je také univerzálne si myslím :)
Odpovedať
Profilova fotka
My sme chceli mať menšiu svadbu s rodinou ale keď sme si zrátili fakt len najbližšiu rodinu je nás už cez 60! :-o :-D . Zo zvykom chcem straaaašne mať odobierku. Kedže v rodnom dome nebývam a aj keby je rozbombardovaný tak odobierka prebehne v hoteli v ktorom budeme mať hostinu. ( 5minút od kostola ) .Čepčenie máme aj redový. Koláćiky som ešte neriešila :/ v rodine je teta cukrárka tak sa snou poradíme.
Odpovedať
Profilova fotka
My sme mali 55 ludi, mali sme uplne vsetko co je tradicne az na odobierku , mali sme cepcenie, rozbijanie taniera...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?