Petícia za zachovanie svadieb do 150 ľudí: Zapoj sa aj ty!

18. sep 2020390
  • Prinášame zhrnutie z tlačovej besedy k aktuálnej situácii.👇

1. Na svadbách bude môcť byť najviac sto ľudí.
    2. Zavedú sa prísnejšie kontroly.
    3. Hygienici zverejnia manuál bezpečnej svadby.
    4. Pri pití a jedení nebudú vyžadované rúška, ani pri svadobných fotografiách, ale v iných situáciách áno.
    5. V červených regiónoch budú pokuty dvakrát vyššie ako v zelených.
    6. Zmeny zavedú od 1. októbra, dovtedy platia súčasné pravidlá.

Samozrejme budeme informácie priebežne aktualizovať v našom článku v Magazíne.❤️

• Och toto citat, clovek bude mat co robit, aby sa to na svadbach proste vsetko dalo dodrzat

• @marianka_pis  Veru ale asi mozeme byt aj radi za nase nariadenia. Prave citam zmeny v ČR a tam som este viac zmatena ako u nas 😃

• Sponzor fóra
  • A pri súčasných pravidlách platných pre septembrové svadby musia mať na hostine rúška svadobčania (aj nevesta a ženích) stále na sebe (samozrejme okrem jedenia/pitia/fotenia)? Lebo aj tieto kontroly a pokuty sa riešia od 01.10. ale akosi tieto posledné týždne pred októbrom je len stres a človek nevie, čo platilo a čo aktuálne platí.

• @alofokm  Ja som to pochopila tak, že áno. Ale úprimne som tiež mierne zmätená, preto radšej vždy odporúčam pýtať sa priamo na kompetentnej inštitúcii.

Včera som zrovna pripravovala zhrnutie aj pre české nevesty, keďže tam vydali tri nové nariadenia a sprísnili im to oveľa viac ako nám, takže asi môžeme byť radi aj za tie naše.

Počkáme si na aktuality ohľadom toho 1.10. lebo Asociácia hotelov a reštaurácií Slovenska sa začala búriť, že nechcú niesť zodpovednosť a platiť pokuty za neukáznených hostí, ktorých v niektorých prípadoch nemajú šancu odsledovať a v prípade, že budú podgurážení vraj ani upozorniť.

• @alofokm  nie nemusia mať rúško nevesta a ženích je to vo výnimkách v odseku kde sa rieši nosenie rúšok vo všeobecnosti.

• @alofokm  treba si na úrade verejného zdravotníctva pozrieť opatrenia pre - hromadné podujatia a taktiež opatrenia - rúška.
    Od 1.10. matovič písal že takisto mladomanželia nebudú musieť mať rúško a dúfam že to ostane pravda.

• Od pondelka v Trnave

• @chrobacik41  Tak ako píšeš, každá lokalita si môže upraviť nariadenie podľa toho, v akej farbe sa aktuálne nachádza. Zároveň dnes vyšla aktualizácia všeobecne platných Opatrení ÚVZSR, ktoré prinášame v našom článku tu: https://mojasvadba.zoznam.sk/magazine/svadba-koronavirus

Pridaj príspevok

Nenašli ste čo ste hľadali?

hľadať len v názvoch tém