tak od pondelka budem k tebe "chodiť" na konzultácie :-)
dovolenka je za cca 40 dní, tak dovtedy mi stačí zhodiť nejaké 4 kg a potom do svadby ten zvyšok :-)
bambulka - alebo sa skus dohodnut s priamym nadrioadenim, ak je to normalny clovek tak ta v pohopusti, len musis mat z obecneho uradu abo odkial potvrdenie ze si sa zucastnila na pohrebe toho a toho, vtedy a tedy.
elanor
no ak to nie je ten, kto spadá to tej skupiny, že by bambulka mala nárok na platené voľno, tak to potvrdenie je jej na nič. Lebo zamestnávateľ jej nemôže za to dať platené voľno, ak to nie je priamy príbuzní....
ale môže sa s ním dohodnúť, že si to nadrobí a on jej to dá ako zaplatený deň... .ale na to nepotrebuje potvrdenie.... jedine, keby bol taký nedôverčivý a neveril jej, ale to snáď nie....
mno ja som si to nadrobila, bo som vtedy este nebola pribuzna, takze by mi ten papier tiez nepomohol.
manzelovi par mesiacov pred svadbou zomrela babicka.
a kedze sme este neboli svoji, tak som sa dohodla so sefom, ze potrebudňjem odist o 3 hodky skor, a tie si pak nadrobim.
keby ze uz sme svoji, tak uz by som bola pribuzna, a platilo by mi to lajstro
našla som toto:
§141 ods.2
d) úmrtie rodinného príslušníka
1. pracovné voľno s náhradou mzdy na dva dni pri úmrtí manžela alebo dieťaťa a na ďalší deň na účasť na pohrebe týchto osôb,
2. pracovné voľno s náhradou mzdy na jeden deň na účasť na pohrebe rodiča a súrodenca zamestnanca, rodiča a súrodenca jeho manžela, ako aj manžela súrodenca zamestnanca a na ďalší deň, ak zamestnanec obstaráva pohreb týchto osôb,
3. pracovné voľno s náhradou mzdy na nevyhnutne potrebný čas, najviac na jeden deň, na účasť na pohrebe prarodiča alebo vnuka zamestnanca, alebo prarodiča jeho manžela, alebo inej osoby, ktorá síce nepatrí k uvedeným príbuzným, ale žila so zamestnancom v čase úmrtia v domácnosti, a na ďalší deň, ak zamestnanec obstaráva pohreb týchto osôb,
bebecko, gratulujem este raz, bola si nadherna nevesta a vyzerali ste spolu strasne chutne ;-) dakujeme za vsetko, aj ze sme mohli byt sucastou vasho dna D pani mladomanzelka 8-)