@jasminka002 tak my vypytovanie mat nebudeme lebo som z He a je to zbytocne komplikovane...tak ja pridem doTv rovno pred kostol...tiez mame dilemu ze ci sa fotit v piatok lebo fotenie zaberie cez 2hodiny a to nie je malo...akurat treba platit uces a licenie 2krat...ale v piatok by to bolo podla mna take uvolnene, nikde by sme sa neplasili...no ale uvidime...
@puffu uplne s tebou suhlasim, tiez som mala tieto argumenty, ze ked si fotografa zaplatim chcem mat kvalitne fotky a tolko casu, kolko potrebujem a neplasit sa. rozmyslam ze vypytovanie skratim na 15 minut a je to. tiez nepotrebujem nejake siahodlhe ceremonie a vykecavanie.
@jasminka002 tak urcte...ja som vypytovanie nechcela aj preto lebo som velmi citliva a nechcem plakat...hoci si vsetci myslia ze budem aj tak...:D no ale som pripravena na to ze plakat si nedovolim...:)
@jasminka002 no ja sa rozrevem pri kazdej hluposti...ale nechcela by som plakat...potom to tak divne na dvd-cku vyzera...:D ked sa clovek snazi neplakat a ruca take vselijake grimasy a nakoniec sa aj tak rozplace...:) ale to patri asi ku kazdej svadbe...
@puffu :-D :-D :-D napisala si to presne, potom mas usta na kazdu stranu a cervene lica a tak :-D preto nechcem vypytovanie dlhe, prist povedat par slov a podme do kostola nech mozeme do rana tancovat. som zvedava ako to zoberu draheho rodicia, dufam ze nebudu chciet vypytovanie na hodinu. je to podla mna strata casu.
@jasminka002 aj podla mna...my sme to mali zase take ze my dvaja sme nechceli, priatelovi rodicia nechceli a nasi chceli aj so starejsim a tak...ale my si aj tak urobime ako chceme my...plany sa stale menia, teraz vypytovanie nemame ale za mesiac ho uz mozno mat budeme...akurat sa bavis s priatelom o foteni a mam zistit ze kolko by to stalo u fotografa a u kozmeticky tak mozno sa da nahovorit...:)
@puffu ktoreho mate fotografa? ja som obla na svadbe v septembri, kamaratke, tiez ten kostol co budeme mat my aj ta sala. a obrad mala tusim o 16.00, trvalo to nekonecne, potom gratulacie,. presun do kosic a zacali sme jest veceru bolo 19.00. podla mna hrooooozne neskoro. ja by som chcela veceru najneskor o 18.00 aj to je uz neskoro, nech mame dost casu na zabavu
my budeme mat cerulu z vranova...ako ked som to pocitala ja tak tiez my to vychadzalo vsetko neskoro...ked fotenie tvrva cez 2hodiny tak by sme sa do saly vratili niekedy pred 20.hod a ked by bol este unos tak to uz neviem vobec...cely vecer by som ani v sale nebola az pred redovym ...
@puffu ja som uvazovala takto: kadernicka 7.30 - 9.30; kozmeticka 9.30-10.30 (nastastie su v jednej budove) cas na presun 20 min; potom sa rychlo obliect a nachystat cca 40min takze 11.30 sa mozeme ist fotit. trvat to bude 2 hodiny. skoncime 13.30; vypytovanie 30min; skoncime 14.00 a nemame co robit :-D :-D :-Dvelmi idealny plan,. predpokladam ze kadernicka bude 30min meskat kozmeticka nieco pokazi, cestou domov bude na cestach hrozna premavka a uz nestiham.
@jasminka002 :-N no tak ten koniec nemal chybu...:D my sme tiez uvazovali o takej variante ale u nas sa to neda lebo ja budem v he...:( ale podla mna nemas zly plan s tym fotenim pred sobasom..
ahojte dievcence...tak ako vam idu pripravy? Ja uz mam aj navrh oznameni...:))) uz mame vsetko akurat dobavime menu 2 mesiace pred svadbou a este musim kupit cokofontanu a potom uz iba kosele a kravati a mozme sa ist brat...:D inak vsetky fotky mam aj v albume...:)
@puffu ja mam len salu, kostol, aranzerku, cukrarku,kadernicku a to je vsetko :-))) som si pozerala tvoj album mate pekne oznamenia aj pohare,,,budete mat celkovo peknu svadbu aspon co som videla fotky
@nikuska1987 dakujem...urcite bude ta najkrajsia pre nas a ta vasa najkrajsia pre vas...neda sa vyhoviet kazdemu a aj tak sa stale najde niekto kto povie ze to bola svadba divna atd...ale to neriesime... pre nas to bude urcite nezabudnutelny zazitok a jeden z naj dni v zivote...len nech to pocasie vyjde a hlavne nech neprsi...:)
@nikuska1987 no ja mam zavoj do kostola a potom som si kupila taku velku bielu ozdobu do vlasov a to mi potom niekto pripne do vlasov...je to iba na stipci a je to fakt krasne...uplne ma to ozivy...zavoj na cely vecer je podla mna neprakticky-..vela ludi ti to bude tahat pri tancovani...skoda ze som tu ozdobu do vlasov zabudla odfotit...:/
@puffu ano tak by to malo byt som povedala nezaujima ma ci sa nieco bude pacit hostom alebo nebude bude to nas den a nasa svadba,,,komu sa nebude pacit nemusi prist tvrde slova ale realne,,,,,,no tak to dufam aj ja ze nebude prsat vybavime to tam hore
@puffu ved nabuduce ju odfot,,,sak to ze je to neprakticke a asi to uz vychadza z mody mam taky dojem,,,ale to dobre poriesis tymto sposobom ze zavoj len v kostole,,,snubenec mi tvrdil nech si dam zive kvety a kadernicka zas tvrdila ze to zalezi aj od ucesu a ten este nemam vybraty
@nikuska1987 aj ide o to ci chces zavoj...ja som povodne nechcela a ked mi ho v salone dala do vlasov tak som sa nespoznala...a ak nebudes mat zavoj teraz tak uz nikdy...je to take pekne do kostola a pri foteni...no ale ak uvazujes o zivych kvetoch tak potom nemozes mat zavoj lebo to bude podla nna uz privela...mne osobne pridu tie zive kvety uz staromodne...zive kvety zacali byt v mode asi pred 5rokmi a nahradzali sa zavojmi...dnes si ludia volia skor ten zavoj...ale ide o kazdeho osobnu vec co chce on a co sa paci jemu...ja som tiez povodne chcela zive kvety a asi pred 5. mesiacmi sa mi velmi zapacili velke zaclonove ozdoby vo vlasoch...
@puffu este neviem najprv musim poriesit saty a potom budem riesit zavoj,,,aj mne sa pacil v salone najprv som rozmyslala medzi zavojom a korunkou a teraz medzi zavojom a kvetom,,,to je tiez pravda,,,asi ma presvadcis :-) obidve niee to by sa mi ani nezmestilo na hlavu...ved to este nejak poriesim,,,,ozaj kedy mate prvu nauku v kostole??a kedy zacnete rozdavat oznamenia?
@nikuska1987 my uz sme mali nauky dve...:) je to s nami take komplikovanejsie lebo si robime nauky individualne a prvu nauku sme mali uz v lete minuleho roku a jednu asi pred tyzdnom...pracujeme v zahranici a prideme az 4tyzdne pred svadbou domov preto to riesime takto...inak nic strasne sa tam nekona..akurat potrebujes papier z matriky a potrebujes spisat zapistnicu na fare...prva nauka bola o tom co je manzelstvo a take veci a pri druhej nauke nam dal kaplan papiere s otazkami ktore mame vypracovat doma kazdy sam a potom ich porovnat a porozpravat sa o tom...a oznamenia asi budeme rozdavat 3tyzdne pred svadbou...
@puffu aha my este len budeme mat prvu teraz na konci februara kolko trva 1 nauka???,,len tak priblizne viem ze kazda fara ma individualnu a odlisnu pripravu na manzelstvo,,my mame dokopy absolvovat 7 stretnuti,,,,4 s knazom 1 v rodine a 1 s lekarom a 1 organizacnu
@nikuska1987 my tiez mame mat 6-7 nauk....nauka tvra od 30-45minut ...ak tam bude viacej parov tak sa to moze predlzit max. na 1hodinu..ze vraj nauka s lekarom byva dost dlha...no aspon na nasej fare...som zvedava...:D
@puffu tak to vobec nemam predstavu preto som sa ta pytala ale ratala som okolo tych 45 - 60 minut a budete mat obrad aj s omsou ci bez a o kolkej to budete mat??
baby..ste sa nejako rozpisali-som nestihala... no tak mi máme obrad bez omše- o pol tretej nam začina... a budem mat asi aj zavoj aj kvet-lebo zavoj budem mat len do kostola a na čast fotenia- ale kvet mi tam ostane :D..ale ešte to nieje na 100percent iste...eštse musim vyskušat ako to bude vyzerat... ale videla som par bab čo mali aj aj.. a bolo to pekne..tak neviem... vy už mate aj rozvrhy čo kedy kde...:D ja mam zatial iba kozmetičku na 11nastu :D.. a planujem kaderničku na 9 -lebo len natočenie vlaskou tou špecialnou kulmou trva hodinu a ešte budem mat aj clipy -vlassy taže neviem :D... :D snad sa to stiha :D
@mishita2401 ja mam tiez kadernicku na 9-tu...myslim ze tak akurat...sice my vyrazame do kostola o hodinu skor lebo musim cestovat 50km... ale stihat by sa to malo...:D...tiez idem na skusku ucesu a make-upu...povodne som sa chcela licit sama ale neviem si vzdy nalepit riasy k mojej spokojnosti tak som radsej volila aj tu kozmeticku...tak dufam ze budem spokojna...:D
@puffu no ja sa neviem sama pekne malovat -ako ked je nejaka večšia udalost...a moja svadba je obrovsa udalost takže kozmetička,kadernička je samozrejmost:D mna hovorila kozmetička že ked mame sobaš o pol tretej tak to aby som bola doma tak najneskor o 12aby som to v pohode stihala