ahojte,
tak nakoniec sme skoncili na termine 28.4.2007 Dufam, ze nas tu zacne pribudat. Hladala som tuto temu, no nenasla som ju, tak som si ju dovolila vytvorit ja sama ;-)
ahojte baby,
no dupinka uvidíme, nechame sa prekvapit, lebo minulý mesiac to bol len planý poplach :-)
a tiež prajem peknu dovolenu, uvidíš bude super:-) more, pláž, Tvoj milý na blízku :-)
Kam idete v Chorvátsku?
ahojte aptilovky,
veru, debata tu nejako viazne :-(
ja som bola minuly tyzden na dovolenke v tatrach - mali sme mimoriadne volno... bolo super, bola to taka polooddychova dovolenka... a svadobna cesta nas este len caka ;-) v septembri ...
no mzuzka sa tu uz veelmi dlho neukazala... takze si myslim, ze z kolaze nebude nic :-( ...
dupinka - uzite si svadobnu cestu :-)
Dzupinka Ahoj!
Som rada, ze ste sa mali super.. A verim, ze ste si doniesli aj maly darcek z dovolenky.. ;-) Potom daj vediet.
My sa chystame buduci tyzden, do Chorvatska, tak verim, ze to dopadne super.
Ahojte baby,
hlasim sa po dlhšej odmlke. Ja som jedna s tých čo už majú svadobnú dovolenku ale i dovolenku za sebou. Boli sme pozriet Rodos a bolo nám tam dobre :-)
Teraz ma už hrejú len spomienky pri praci. Juuuj ako tam bolo fajn.
čo sa týka upratovania tak sa snažím cez víkend, žehlím tiež tak nedela, niekedy sa mi ale nechce. Teraz ked sme sa vratili tak som si doniesla na pomoc aj svokrušu :-) ta chcela dnes veľmi žehliť, tak aspoň jej zbehne čas.
Máme umývačku, ale používame ju len malokedy, lebo ako dupinka spomínala pre dvoch je to zatial nevyužité, len ked sú nejaké veľké oslavy. Použili sme ju na oplachntie servisu a dobre leští nerezový riad :-)
Tak pekný den všetkým :-)
sonulienka:
nakolko debata na tomto fore akosi viazne (vsetky su zrejem na svadobnych cestach a dovolenkach, tak nikto nic nevie. A mzuzka sa tu uz uz daaaaavvnoooo neukazala
smejko: gratulujem k bytu!!!
ahojte aprílovky :-D ,
nemáte nikto správy o zuzke či bude tá koláž alebo nie? Bola by to bomba kebyže máme takú fotku
pekný deň a tie čo pojdú ešte na dovolenku tak prijemný pobyt
Ahojte aprilovky cely minuly tyzden som sa tu pokusala dostat ale nedarilo sa mi nalogovat az teraz.Pozeram ze mnohe cakakme bazbo tak nech sa tie nase ratolesti narodia zdravucke. Inc my sme akurat minuly tyzden kupili byt v Pezinku a ak vsetko vyjde tak ako ma tak do 2 mesiacov by sme sa mohli stahovat a potom uz aj pre mna zacne to prave upratovanie. atial sme v podnajme v jedenj izbe takze vela toho nemame, ale zehlenie pranie a upratovanie patri mne hoci drahy mi so vsetkym pomaha a co som prekvapena aj s varenim predtym sa k hrncom ani len nepostavil no teraz mi chce pomahat - ze ked budu deticky aby aj on vedel navarit a ja aby som si mohla niekedy oddychnut. Prajem Vam krasny tyzden a dufam ze sa mi podari nalogovat aj na buduce. PA
kristin, mna napriklad umyvacka riadnu nejako neoslovila. Aj ked si to mnohi pochvaluju ja /zatial/ nemam pocit, ze by som to potrebovala. teda aspon kym sme dvaja mam ten nazor, ze radsej umyt tych par tanierov, lyzic,.. ako to nechat strcene v umyvacke aj tyzden, kym s nazbiera dost riadu aby sa zapla. A to na konci tyzdna mas strach, ze co na Teba bude zmurkat :-D Neviem, proste momentalne necitim potrebu jz kupovat. Mozno ked budeme mat rodinku prehodnotime nazor..
Co sa tyka zehlenia, ja napr. prezehlujem aj uteraky a spodne pradlo (len kvoli teplu - aby sa zbavilo pradlo bakterii, nakolko nie vsetko sa da prat na 90°C), a zehlim skoro kazdy tyzden, zvycajne v nedelu podvecer. A zapnem si k tomu CD s vychodniarskymi ludovkami, pospevujem si, aj si niekedy poplacem za domovom..
hm, u nás to podelené nie je. ja upratujem, žehlím, periem, varím, starám sa o záhradku a pod. mňa to baví. a potom manžel má vždy niečo iné čo robiť. napr. ja nekosím trávu, neumývam autá, málokedy polievam a pod. veci. keďže teraz bývame v dome je toho veľa. nemám presné dni kedy upratujeme. žehlím vždy v nedeľu ráno (1x za mesiac). upratovanie mi trvá cca 6 hodín ak to trochu odfláknem - 17x mením vysavač v zástrčkách, 34x žmýkam mop, 24x prepieram prachovku. tiež sa snažím to urobiť v nedeľu alebo piatok. soboty moc nie. manžel občas vytrie dlážku. nevarí - ja totiž milujem variť. a umývanie riadu vybaví myčka - ktorá je moja najväčšia radosť. vždy som nenávidela umývanie riadu a teraz neumyjem ani len nožík. a umýva občas kúpeľne. toto tiež nie je moja obľúbená činnosť a on sa s tým vždy tak vybabre.
Ahojte aprilovky:-)
my to upratovanie mame celkom spravodlivo podelene. Vacsie upratovanie robime asi tak kazde 2 tyzdne, ja utieram prach, kedze dlazky moc teraz umyvat nemozem a manzelik teda umyva. Varime tiez vacsinou spolu, jedine, co ostava vyslovene na mne, je zehlenie. Takze nemozem povedat, zeby mi nepomahal, aj ked su veci, ktore si radsej porobim sama.
Ahojte aprilovky:-)
my to s upratovanim mame celkom spravodlivo podelene. Vacsie upratovanie robime tak kazde 2 tyzdne, ja utieram prach, kedze teraz dlazky moc umyvat nemozem a manzelik teda umyva. Varime tiez vacsinou spolu, jedine co ostava vyslovene na mne, je zehlenie. Ale zase kvetinky pravidelne polieva manzel aj je ich v celom byte veru dost. Takze u nas je ta pomoc taka vyrovnana.
my mame 3izb. byt, cez tyzden upraceme podla potreby (podlaha) no a vacsie upratovanie v piatok popoludni alebo v sobotu dopoludnia (podla toho, co mame cez vikend v plane) vacsie upratovanie. Podelime si to. Jedine, co manzelik neurobi, je zehlenie. Ma pred zehlickou respekt, ked bol maly, popalil sa.. A vacsie vyvaranie je tiez skor moja praca, ale vtedy manzelik umyje riady, kedze ich je dost :-D
ahojky,
ja som sa na tu kolaz takisto tesila, a vobec netusim co je so zuzkou... vobec sa neozyva....
asi z toho nic nebude :-(
a k tym domacim pracam - ja som cez tyzden sama, takze si upratujem sama... a taky vacsii "uklid" mavame v sobotu - manzel povysava, ja perem, zehlim, on navari, ja poumyvam riad, ...
ked nieco chcem aby spravil, poviem a on to spravi... nema problem aj si niekedy nieco pozehlit, oprat...
mame maly bytik, takze vela upratovania nie je ;-)
Ahojte aprilovky!
chcela som sa spytat, ci neviete, co je s mzuzkou... Slubila nam tu kolaz a stale nic :-| velmi som sa na to tesila.
Inak, ako si uzivate tieto letne dni?
A otazka na debatu: ako mate/nemate podelene prace v domacnosti. Pomaha vam manzel?
dobré ránko aprílovky,
vidím, že sa nám chcú pomaly ale isto rozrastať mamičky, my by sme chceli ešte rok počkať a potom môžme ísť na to ;-) , uvidíme ako rýchlo sa to podarí :-D
všetkým držím palčeky, ktoré sa rozhodli pre babätko už teraz :-)
bihan: bude sa podobať na svojich rodičov, to je jasné... To je krásne obdobie poda narodení dieťatka, keď cvšetci okolo neho chodia, očumujú a polemizujú nad tým, po kom má nožtek, ústočká,...a ty si pyšná na to, aké krásne bábätko máš. A verím, že aj zdravé. Nech sa vám teda darí obom!
Môj bývalý mal takú špeciálnu taktiku... vždy, keď mi niečo liezlo na nervy alebo som sa nahnevala, tak ma nechal vyrozprávať, vyzúriť a v hlave si povedal, že ma to aj tak prejde a zase bude dobre ]-( Takže sme sa absolútne nikam nehýbali a po niekoľkoročnej rezignácii som už toho mala dosť a poslala som ho dočerta... Môj manžel je fakt iný; hneď, ako vidí, že sa niečo deje, tak vyzvedá, čo mi sadlo na nos a zase je dobre :-D
No, o bábätku sa rozprávať môžete, aj my sme ho plánovali niekoľko mesiacov a ja som sa tešila ako malá na tú dobu, keď už bol čas ;-) (ale zase máš pravdu, keby to nevyšlo, asi by som skončila u psychológa)...
No a malá sa má super, kope, rastie... už by mohla prísť na svet, všetko už máme ready :-D ale ešte potrebuje rásť, tak nech sa veľmi neponáhľa. Taká som zvedavá, na koho sa bude podobať!
Bihan: veď to je jediná moja záchrana.. My sa rozprávame vždy a aj keď nemám chuť hovoriť, môj manžel dobieza dovtedy, kým mu nepoviem, čo mi behá hlavou.
Povedala som mu večer, že nechcem, aby sme sa rozprávali o bábätku, ako keby sme už snažilkovali. zatiaľ sa o neho ani nepokúšame, tak to neriešme, pretože budem smutná ako niekoľkoročné snažilky, a to predsa nie je pravda. Inak, vy sa s malinkou ako máte? Ako sa vám darí?
Dupinka, na toto presne je zameraná teória, že na spolodenie dievčatka sa treba milovať čo najčastejšie pár dní pre ovuláciu ("ženské" spermie prežívajú dlhšie, ale sú pomalšie), aby bol chlapec, treba sa milovať v deň ovulácie (alebo čo najbližie k nej), lebo tie mužské potvorky sú rýchlejšie, ale menej odolné... U nás to sedí ;-)
Júj, a tieto depky... občas prídu a zase odídu... podstatné je nestratiť záujem s manželíkom komunikovať a všetko bude ok 8-)
bihan, dakujem za odborny vyklad ;-) ... Viem, kedy mam plodne dni aj ovulaciu, vzhladom na "kvalitny" menstruacny cyklus, ktory sliape presne, doslova na hodiny... Ja ze ci viete vy snazilky, ci sa to prihodilo na zaciatku plodnych dni alebo na konci, pretoze ovulacia je skor o tom, ze to vajicko je najblizsie k spermii a teda skor sa podari chlapec, nakolko Y chromozomy nie su schopne dlho úrezivat v spermii. Teda, aspon co ja viem.
Pochytila ma teraz popoludni mensia depka. mala som chut len tak sa s manzelikom mojkat, on to pocopil tak, ze sa chcem milovat a dalk mi najavo, ze teraz nema chut /horuco/. tak ma to dost vzalo a este som zacala premyslat, ze by som uz aj brala babatko, ale vzapati rozum vravel nie, lebo este su tu nejake povinnosti... No humus. Rozplakala som sa a bolo "veselo". A povedali sme si to a bolo dobre.
Dupinka, ono je toto všetko trašne individuálne..počatie závisí od ovulácie, ktorú nemá každá žena v rovnakom čase (a trošku menej od času, kedy sa milujete ;-)) .. v zásade je to 14 dní pred menštruáciou (bez ohľadu na dĺžku cyklu), u "normálnej" ženy s 28 dńovým cyklom je to teda 14-ty deń... teoreticky! ... Vajíčko po ovuácii žije len 12-24 hodín, ale našťastie tie mužské potvorky sú schopné prežiť v ženskom tele 3 (občas uvádzajú až 5 dní), takže suma sumárum má každá žena v mesiaci asi len 4-5 dní na počatie miminka...
No a keď chcete vedieť, kedy ste mimi počali (nielen kedy ho môžete počať), tak na to je nalepšie počkať si na prvý ultrazvuk, lebo zhruba do 12-teho týždňa rastú všetky mimčá rovnako a na konci druhého mesiaca je najlepší čas na zmeranie miminka (deń počatia a pôrodu potom určí mašinka, ak si mamina nie je istá).
Dzupinka, nestresuj sa ešte! Ak aj si tehotná, mimčo je ešte strašne maličké a zhruba do 6tt, čiže asi 4 týždne od počatia takmer nič nevidieť, len maličkú čiernu bublinku... takto skoro ti môže dať odpovedať iba tehotenský test a potom UZV (na valúšenie mimomaternicového tehotenstva)... tak to, boli dve paličky?
Inak ja mám dnes takú depku! :-( Nechápem, čo sa mi robí.. radšej nech ani manžel nechodí domov, lebo si to možno odnesie on, chudáčik :-|
Ahojte baby,
dakujem pekne. No neviem neviem. Bola som uz aj na sone, kde nic nebolo. Takže asi mam len vela stresu a nejako sa mi to pobláznilo :-(
Ozaj Dupinka, a dovolenka čo. Chystate sa niekam? My sme stale na tom istom bode, svokrusa trosku zauradovala a mne sa pomaly otvaraju oci. No musíme si asi pohovoriť osamote. Júúúúj baby, aj vy ste raz hore a raz dole. Lebo ja mam pocit akoby som od svadby bola len dole :-(
ahojte baby!
mozno trochu blba otazka, ale fakt to neviem: ked chcete vediet, kedy ste babo pocali, tak sa milujete v ten dany mesiac len v urcene dni, alebo cely mesiac a potom si to plus - minus vyratate?
Plodne dni su v rozpati cca dvoch tyzdnov, a ked sa milujeme kazdy den, tak toto teda neviem, neviem, ci by som vedela presny den urcit.
My zatial babatko odkladame, aj ked niekedy to je dost na hrane...
Dzupinka, tak drzim palce, nech sa to podari!!!!!!! A ze Ta budem vidavat nastupovat do 22ky s bruskom. ;-)
smejko gratulujem :-)
No my stale skušame - teda sa milujeme :_), tak som zvedava :-) už meškajú :-) Tak len dufam, ze to nebudu žiadne zdravotné problémy.
Ahojte dllllho som tu nebola ale vidim ze sa tu stale komunikuje. Ani to nemam cas precitat. tak koke z nas uz cakaju babo?Nam sa to podarilo na prvykrat a som nesmierne stastna, ale tie ranne nevolnosti to nie je bohvie co. Vsetke Vas zdravim
ahoj sonulienka!
mzuzka sa akosi nezapaja do debaty a nikto zrejme nevie, ako to s tou kolazou je... A ak nahodou viete, tak dajte vediet!
Ja mam zajtra dovolenku v praci, tak vam prajem krasny vikend! ;-)