Svadobý termín apríl 2007

Zobraz úvodný príspevok
ahojte, tak nakoniec sme skoncili na termine 28.4.2007 Dufam, ze nas tu zacne pribudat. Hladala som tuto temu, no nenasla som ju, tak som si ju dovolila vytvorit ja sama ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
S tou mentalitou mas asi pravdu...tiez som z dediny a priatel je z mesta. Obaja jeho surodenci maju uz po svojej svadbe...a nechcem aby to vyznelo tvrdo...ale mam dojem ze nam skor zavidia, pretoze ony mali doslova hrozne svadby :-| Sestra ju mala zbuchanu za dva tyzdne...odkvecla na vlastnej svadbe uz o desiatej... a to este musim dodat...ze zo svojho brata /s mojho priatela/ si spravila kameramana, fotografa a DJ-a v jednej osobe aby usetrila...takze si vies predstavit co to bolo za svadbu:( a ako sme sa asi my dvaja na nej zabavali :-| a jeho brat mal tiez podobnu svadbu...len aby sa nepovedalo 8-( Ale priatel sa na tento nas problem pozera inak...boli sme minuly rok na svadbe mojej sestry...a tam sa sam rozhodol...ze ak budeme mat svadbu...tak na aku je zvyknuta nasa rodina...velmi sa nam na nej pacilo :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Vies kazdy berie svadbu trochu inak, ale je naozaj zvlastne ze jeho surodenci sa takto k tomu stavaju. Ty si priamo z Nitry alebo z nejakej blizskej dediny? niekedy aj toto dost ovplyvnuje mentalitu ludi. Ja to vidim aj u nas ja som z dediny a priatel z mesta, na dedine su uplne iny ludia otvoreni a radi sa tesia aj so stastia druhych, v mestach je to predsa len trochu izolovanejsie, nikto o nikom nevie, susedia sa spolu ani poriadne nebavia. Je mi z toho trochu smutno a aj priatelovi, ale viem ze on sa urcite zabavi aj ked sa nebudu bavit jeho pribudzni s tym sa uz zmieril :-|
Odpovedať
Profilova fotka
Mas pravdu...mal by si to riesit priatel s nimi...To len ja mam taku hlupu vlastnost ze myslim vzdy dopredu...a presne viem co spravia... Vies svadba bude u nas a kedze jeho rodina je z BB tak sme im museli zabezpecit ubytovanie a predstav si ze jeho mila sestricka a aj brat povedali ze nechcu ubytovanie, ze ony pojdu spat domov!!! Tak si vies predstavit...ze zrejme sa chcu len zucastnit...na zabavu asi ani nepomyslaju :-| Mrzi ma to velmi koli nemu...lebo viem ako mu na tom zalezi aby tam boli...aj im to povedal, ale ony su hrozni!! :-(
Odpovedať
Profilova fotka
metlonka: Preco by si sa ty mala prisposobovat je to tvoja svadba a mate take stradicie aj u nas sa to tancuje ale vola sa vencekovy. Tak to nechaj na priatela nech im to on vysvetli, ked ti je to neprijemne. Ja to tiez tak riesim, povedala som ze z jeho rodinou sa ja hadat nebudem a ked je nejaky problem nech si to riesi on, ked su tam vsetci taky neprisposobivi. No co narobis, okolo priprav to nie je vzdy ruzove :-|
Odpovedať
Profilova fotka
veva2 aj ja typujem ze vydrzia ledva do polnoci a to este mam vycitky svedomia koli tomu ze nasa rodina je zvyknuta na taku tradicnu svadbu a bude tam po polnoci "redovy tanec" to je taky...ze sa vyberaju peniazky do vienka...tanec s nevestou a so zenichom... a to budu asi dobre zaskoceny...ked zistia co sa deje:( Nechcem od nikoho nasilu peniaze...ale ako ich na to pripravit??? Najradsej by som ten tanec zrusila.. :-|
Odpovedať
no u nas je to naopak, z mojej strany je nas menej ale zato skalni :-) budeme tam mat tiez dost mladych tak na nich spoliehame. zatial nas je do kopy 69 :-)
Odpovedať
Profilova fotka
neviem síce dôvody zrušenia účasti na svadbe, ale ja mám z toho tiež hrozný strach. hlavne že to bude nejaké naozaj nešťasti. napr. 80tku mojich starých rodičov sme prekladali 5 x, nakoniec babka skončila v nemocnici a krsný na intenzívke takže z toho nebolo nič. a na ten najhorší prípad ani nemyslím. veď stačí niekedy len sekunda ... takže kým mi hosť odmieta, že nemá čas, nechce sa mu alebo je to ďaleko, tak mi je to šum a fuk. keď niekto "nebude môcť prísť" tak to začne byť fakt na ... my sme si v rodine povedali že pozveme koho pozveme, príde kto príde. Ak budeme len rodina 7 ľudí dokopy aj tak si tú svadbu užijeme, lebo ak niekto nepríde, niekmu sa niečo na svadbe nebude páčiť - tak je to l e n a l e n j e h o v i n a :-p
Odpovedať
Profilova fotka
metlonka: Aj u nas to bude podobne, typujem ze vydrzia do polnoci. My sme zasa uplne inej natury, radi sa bavime a ak bude nalada bola by som rada keby sme vydrzali do rana :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ja som si tym tiez uz presla. Mali sme mat velku svadbu, ale koli tomu ze z priatelovej strany bude sotva 17 ludi :-| sme to museli zredukovat aj my na 30 :-| Aj tak to bude dost odveci...lebo ako poznam jeho rodinu...tak sa vsetci poberu domov uz o desiatej vecer :-| Je mi to luto koli nemu...ale co uz narobime...ked sa niekto nevie zabavat, tak s tym uz nic nenarobime :-S Este ze vecer pridu nasi priatelia, na to sa velmi tesiiiim :-D
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj bihan: u nas je to podobne z mojej strany bude asi 40 ludi a s priatelov ak vsetko dobre pojde tak maximalne 19. Aj mne je to luto ale clovek nic nenarobi. Ja sa len utesujem tym ze jeho otec aj tak nechcel velku svadbu takze mozno mu to aj vyhovuje ze z jeho strany bude menej ludi.
Odpovedať
Nás je síce dosť, ale všetko to budú ľudia z mojej strany, rušia to všetci ľudia zo strany môjho drahého... je mi z toho do plaču, lebo ak to takto pôjde ďalej, tak nebude mať snáď ani svedka.
Odpovedať
Nezufaj bihan, my sme tiež prišli o deväť ludí, ale stale nas je dosť :-D ešte že sa počet ludi upresnuje len tyžden do predu.
Odpovedať
ja už na to fakt kašlem! Ďalší pozvaný zrejme nepríde na našu svadbu ;-( Už ma to nebaví, niekto sa asi rozhodol, že bude stavať naším hosťom prekážka pod nohy, aby nám mesiac pred svadbou oznámili, že zrejme nebudú môcť prísť... Je mi z toho nanič...
Odpovedať
Profilova fotka
ahoj, ja mám tiež závoj, krátky len lem na konci (žiadne flitre, výšivky, čipky). čo sa tradície týka, vlastne asi nemáme žiadnu. ani odčepčenie, ani starejší, ani nič iné. možno iba ten rozbitý tanier som si želala aby bol. my sme včera riešili zákusky - jéééj ako sme sa krásne pohádali. ja zákusky fakt vôbec nemusím a bolo mi dosť zle keď som ich musela vyberať, určite som mala zvýšenú hladinu cukru. priateľ ich označil čo chce, nejakou einsteinovou matem. skratkou vypočítal počet koľko potrebujeme a vyšlo že 450 ks, tak sa mi zdá hrozne veľa.
Odpovedať
Profilova fotka
ahojte dievcat... pozeram ze pripravy su v plnom prude ;-) k vasej teme - zavoj - ja budem mat tiez zavoj, bude kratky tak kusok po plecia, ale bude a tesim sa, lebo celkom pekne to vyzera... este vymysliet nejaky uces, ale nastastie mam sikovnu kadernicku :-D ;-) a k tym tradiciam... ja odcepcenie budem mat, paci sa mi to, a ine tradicie ani neviem, mozno to vyplynie zo situacie a priamo na mieste...ale nemame starejsieho, tak neviem... len jeden clen hudobnej skupiny /mame ludovku + dj/ sa bude starat o aku taku zabavu - bude vyzyvat do tanca, mozno nejake to slovo sem-tam prehodi...
Odpovedať
ahojte baby, ja tiez neviem ake tradicie by sme mali dodrzat, nemame starejsieho, len cloveka ktory sa podujme nas vypytat od rodicov a potom chceme len odcepcenie a zabavu :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
to je samozrejme, ze ked niekomu tradicie nic nehovoria, tak sa to da zvladnut aj bez toho :-) Dokonca je to jednoduchsie :-) urcite sa to neda porovnat so svadbami z minulosti, ale niektore tradicie este pretrvavaju. Mam taky dojem ze najma v zmiesanych svadbach je tomu tak. Ked je jedna polovicka so Slovenska, tak sa snazi ukazat vsetky mozne tradicie cudzincom na svadbe :-) a to je mile ;-)
Odpovedať
to by mi ale najprv niekto musel zmysel tých tradícií vysvetliť ;-) Resp. by sa to aspoň trošku malo hodiť na našu situáciu... Naša svadba predsa má len máličko spoločného so svadbami pred 100 rokmi :-N
Odpovedať
Profilova fotka
ja som si vybrala taky uplne jednoduchy zavoj...dvojity...ten vrchny je o cosi kratsi. a s tym odcepcenim je to u mna asi tak...ze presne pred rokom sme s mojim drahym absolvovali svadbu mojej sestry, ktora to mala so vsetkymi moznymi tradiciami...a povedali sme si...ze ak uz tu svadbu mame mat, tak takuto :-D
Odpovedať
mne sa tie závoje zdali také.. čudné.. také príliš nafúknuté, priliš vyčančané s lesklým lemo, flitrami a neviem čím.. Ale potom som čítala diskusiu o tom, či závoj áno alebo nie.. a bolo to.. Na nete som si objednala to, čo mi najviac vyhovovalo. Júúúj.. Terazky už len vymyslieť účes :-| Inak odčepčenie som tiež nechcela.. nielenže s mojím drahým už spolu žijeme, čakáme spolu mimi atď. atď.. ale potom sa sestra rozhodla, že chce účinkovať na svadbe, tak som jej čepčenie zverila.. som zvedavá, ako si s tým poradí :-D
Odpovedať
Profilova fotka
ahoj bihan.. to je fajn ze budes mat zavoj...podla mojho nazoru nevesta bez zavoja je taka "nedokoncena" nevesta ;-) Je pravda ze sa niekomu k ucesu nehodi...ale ak ma svadbu podla vsetkych tych tradicii a po polnoci odcepcenie tak k tomu zavoj potrebuje ;-)
Odpovedať
Bihan to je super :-) no samodrzky maju nieco do seba :-D k campagne by som tiez volila telové silonky/nilonky
Odpovedať
babenky!!! dorazil mi závoj!!! Som z neho neskutočne natešená, lebo som ho pôvodne vôbec nechcela, ale nakoniec som si povedala, že ak ie teraz, tak nikdy... Takže prišiel.. presne podľa predstáv.. Jednoduchý, jednovrstvový... pod zadok... veva, ja by som k champagne šatám asi radšej telové pančuchy...
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojte aj ja som sa chcela spytat, ked mam saty farby champan samodrzky musia byt takej istej farby alebo by sa dali aj biele?
Odpovedať
hm, co sa tyka foto, nemam ziadne v postacujucej velkosti take, aby ma bolo dobre vidiet.. ;-) Ale posnažím sa niečo nájsť.. K samodržkam - neskúšali ste klasika celé nilonky biele?
Odpovedať
Ja samodržky môžem, takže som si kúpila jedny Ivory k spodnému prádlu a nejaké telové mám ešte v zásobe.. uvidím, čo sa mi bude viac hodiť :-) Šaty mám čisto biele a ešte som to nevidela dokopy s ivory pančuchami.. Inak myslím, že samodržky sú len otázkou zvyku...
Odpovedať
a to foto - no pokusim sa nejake schopné najst :-D
Odpovedať
no ja mam biele samodrzky, na ktorych sa mi pustilo ocko s preležania. tak mi teta na vychode kupila biele pancuchy mali aj na 170 cm :-D
Odpovedať
Profilova fotka
ahojte dupinka - dzupinka - nemôžete si dať foto do pasu? hrozne mi splývate. :-D a celkom Vám závidím pomoc rodičov. ináč mám menší dotaz - akej farby si dávate pančuchy. včera som si vyskúšala samodržky a je mi jasné že toto ja na svadbe mať nemôžem. necítila som sa v nich dobre. po hodine som z toho začala byť nervózna. ale teraz o farbe - biele, hodvábne, telové?
Odpovedať
no ja som tiez zvedava, ako to vsetko dopadne. Stale nas nieco napadne :-D
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?