ahojte,
tak nakoniec sme skoncili na termine 28.4.2007 Dufam, ze nas tu zacne pribudat. Hladala som tuto temu, no nenasla som ju, tak som si ju dovolila vytvorit ja sama ;-)
Ahojte, musím sa Vám posťažovať. Som tak naštvaná na svoje okolie. Namiesto toho aby sa všetci tešili z našej svadby tak z každej strany počúvam, že načo tak skoro som začala, že je to zbytočné, môjho nastavajúceho sestra sa ohromne zabáva na tom, keď poviem že som si niečo vybavila, normálne ma vysmeje. a nikto mi ešte nepovedal, že sa teší so mnou a už vôbec nie, aby by mi niekto pomohol s vybavovaním. úplne ma štvú a strašne mi to uberá z nálady, už ma to pomaly aj prestáva baviť :o(
takže dnes mám prvý stressss za sebou aj ja. konečne som sa dotala do Bojníc, tak som išla na matriku zajednať a potvrdiť termín sobáša na Bojnickom zámku. A tam mi "milá" a "ochotná" pani povedala, že v piatok sobáše nerobia, len v sobotu a hneď mi začala ponúkať termíny v sobotu. S úsmevom na tvári som jej zopakovala, že ja chcem mať svadbu v piatok. Ona mi nato povedala, že sa musím prispôsobiť. Pozerám na ňu nechápavo, prečo sa mám ja prispôsobovať, veď svadba v piatok nie je nič neobvyklé, ja si za to zaplatím a predsa ja sa chcem rozhodnúť, kedy budem mať svadbu. Ale že oni to majú dané a v piatok nesobášia. Tak som ju požiadala, nech ma odkáže na toho, kým to majú dané a ja si dám oficiálnu písomnú žiadosť na zosobášenie v piatok 13 apríla, lebo je to pre mňa dôležité. Vraj môžem ju dať jej!! Už som čítala komentár na "ochotu" a sobáše na "bežiacom páse", ale kým som sa nedostala do vývrtky ja , tak som to brala s nadhľadom. Teraz neviem, kde máme urobiť sobáš. Bohovské a vraj všetko robím skoro ]-(
ahojte baby hviezdička nie si sama čo chyta stresy keď číta čo už majú baby pozariadovane a vydavajú sa v tenistý termín ako ja. Ja som si včeraakurátnekupila svoje topánočky ktoré sami veľmi páčili a to je všetko čo zatiaľ mám, ale ja si myslím že do apríla si to všetko stíhneme vybaviť neboj nič času ešte dosť. A držím ti palce s tou kaplnkou nech nemusíte posúvať termín a patríš medzi nás aprílove. A ty mzuzka tie šaty sú úžasné a veľmi ti pristanú si v nich super.Tak zatiaľ sa majte
neboj, ešte nemáš nárok na stres, ten si nechaj na marec, keď sa začne rúcať, to čo je vybnavené , odhlási sa fotograf, DJ si zlomý ruky a tak .... :-D len žartujem ;-)
mzuzka - pre mna je trinasteho krasny datum - 13.4.2002 sme s mojim drahym pochopili, ze k sebe citime nieco viac ako len priatelstvo a o styri roky neskor 13.4.2006 ma poziadal o ruku. Ja si proste na 13-ku nedam dopustit dokonca ani vtedy ked 13-teho pripada na piatok (a okrem toho na taketo povery ja neverim) :-D My sme povodne chceli aj svdabu 13.4., ale nakoniec sme si povedali, ze svadbu urobime do roka a do dna :-) ...a april je podla mna krasny mesiac na svadbu...
ach ked tak citam, ako mate uz vsetko podstatne zabezpecene tak ma chyta stres - my stojime na mrtvom bode - este stale cakame, ci mozeme mat v kaplnke svadbu v termine mimo sezony, alebo ci budeme nuteni termin kvoli kaplnke posunut...
sme si to pekne skomplikovali a zbrzdili :-|
diky, dnes som cez net uhrádzala perličkové reťaze do vlasov a náhrdelník,náramok... už nech je ten apríl :-D Drahý a kamošky ma odhovárajú od toho môjho piatku 13teho a chcú ma prelomiť na január :-S Ale ja sa nedám, aj keď sa tiež neviem dočkať. Okrem oznámení už vlastne všetko podstatné máme.
Ja si tiež myslím že dobre saly su zajednane už skor ale každymi vravi že čo stresujem že to sa vybavuje najskor pol roka do predu a nie skorno uvidime dam na nich ale čo sa bude diať to neviem nechcem zbytočne na svojho draheho tlačiť aby si nemyslel že to prehanam nech sa potom sam presvedči že to nie je take jednoduche ako si predstavoval. O svojich šatach mam predstavu aj ako by mala vyzerať moja svadba ale uvidíme či sa moj sen stane aj skutočnostou.
tak my mame svadbu 21.4, mali sme mat teraz 7/10, ale nastala zmena, a tak ja mam vlastne vsetko, okrem fotografa, mam restiku, hudbu, kameru, vyzdobu, len saty este nemam, a ten moj oblek, zato moja mamka je uz aj zaodeta
vcera som sa to snazila milacikovi aj vysvetlit, ze nie sme jedini, ktori planuju svadbu v aprili, ale on ma akurat riadne rozcertil tym, aky je on pohodak. U nas sa potvrdzuje - protiklady sa pritahli a silno drzia :-D
z vlastenej skúsenosti viem, že keď som pred mesiacom volala, že kedy mám prísť zajednať sálu na apríl, tak mi prevádzkar povedal, že ktorý termín, lebo na apríl 2007 už dve soboty zajednané majú. A práve aj sobota po piatku, keď máme svadbu my, je už od JÚLA! zajednaná. Takže, nikdy nie je skoro 8-)
ahoj nezbednica,
moj drahy si tiez mysli, ze mame na vsetko este casu a casu, ale ja mam na to uplne iny nazor ;-)
treba si predsa najprv vsetko premysliet - co chceme, ako to chceme a predovsetkym aby sme obidvaja chceli to iste. no a samozrejme treba mysliet aj na to, ze necakaju len na nas, kedy si prideme rezervovat salu, fotografa, kameramana, DJ a pod.
no, ale aspon vidim, ze ten moj milacik, nie je jediny, ktory ma na vsetko cas :-)
Ahojte baby len dnes som sa som objavila aj toto forum tak som sa tu musela ihneď pridať my mame termín svadby 28.4. 2007 a zatiaľ nemám vybavené ešte nič, keď som tu trošku čítala o čom si tu píšete dočítala som sa že každá už niečo vybavené mate my začíname s vybavovačkami v novembri ale keby bolo na mne začala by som už skôr, lenkeď teraz rozpravam o plaánovaní svadby už teraz každy na mňa divne pozera a tvrdia že som tou svadbou posadnuta ale to nie je pravda ja len potom nechcem mať stresy že sa mi niečo pokazilo . Zatiaľ si zhanam len informácie o salach, kostol už mam vybartí len musíme zajsť ešte za farárom či bude mať vtedy volný termín.No uvidíme ako to všetko dopadne
najskôr som sa tešila na šatky a keď som už tretie nezapla presne v tom istom mieste, tak ma už tešenie prešlo. Ale šatky už sú "doma" tak som úplne v pohode. Už sa mi ani nechce čakať do apríla.
CAute baby, tak aj my sme uz zacali konecne vybavovat hlavne veci: zajednali sme si v tyzdni salu, fotografku a muzikantov, co bolo pre mna najdolezitejsie, a ostatne už pojde nejak postupe. Uz sa tesim na skusanie siat, ake to je??? Aj vy ste sa nevedeli dockat??? :-)
ja pripravujem už mesiac a tiež sa mi všetci čudovali. ale keď máš dosť času, odbudne aj stres, ale hlavne nemusíš kúpiť to čo potrebuješ hneď, ale máš čas a šancu trafiť na lacnejšie, krajšie apod....
si ma potesila :-)
vsak ked uz bude jasny ten nas termin, pustim sa do priprav aj ja (podla mna je uz najvyssi cas ;-) )
prave som volala na Or. hrad, ako to vidia s nasim terminom svadby - o dva tyzdne sa nam maju ozvat, aj ked podla posledneho vyjadrenia by s tym nemal byt problem. Iba nas upozornili, ze v kaplnke bude v tom case urcite riadna zima - s tym ale pocitame, pocasie v aprili byva niekdy divoke :-|
mhviezdicka: to vobec nie je cudne a divne planovanie svadby, vsetko treba mat poriadne naplanovane aspon odpadnu tie stresy z planovania :-) My to mame tiez buduci rok v aprily a v podstate uz vsetko mame az na dj a moje saty a nejake drobnosti. drzim palce vsetkym buducim nevestam :-D
mzuzka - su naozaj nadherne :-)
babenky, musim sa vam priznat, ze som konecne nasla niekoho, komu nepripada zvlastne, ze uz teraz zacinam s planovanim svadby a veeelmi sa z toho tesim :-D
Ahoj bihan,
co sa tyka slavenia velkonocnych sviatkov, my katolici ich povazujeme za najvacsie a najvyznamnejsie sviatky, slavit ich zaciname uz na tzv. zeleny stvrtok, potom nasleduje velky piatok, biela sobota, velkonocna nedela a velkonocny pondelok.
Kazdy den su obrady ine- nie klasicke omse, ktore byvaju cez bezny rok - konkretne na bielu sobotu sa u nas obrady zacinaju po zapade slnka, a patria casovo medzi najdlhsie (u nas to byva niekedy aj 2 az 3 hodiny). Je pravda, ze cele obrady sa nesu v slavnostnom a radostnom duchu, ale svadby sa v tuto sobotu urcite u katolikov nerobia - na fare by mi to urcite nepreslo :-) a ani ja by som si nevedela predstavit svadbu v tento den.
No, najnovší trik na matrike je že mi termín potvrdia aj tak až v januári - čo si rovno môžu strčiť. Problém s cirkevným je to že nemáme všetky potrebné úkony vykonané na to aby sme mohli mať svadbu v kostole a i napriek tomu že sme veriaci neradi by sme aby sa hovorilo, že to robíme len kvôli svadbe. Ale pravdepodobne sa k tomu aj odhodlám a nech si hovorí čo kto chce - aj tak to pre svoje deti urobiť musím, lebo chcem aby boli krstené.
mhviezdicka - preco vam cez sviatky termin nehrozi? Post sa konci Velkym piatkom... Biela sobota je povazovana (najma po zotmeni) uz za sviatocny den.
krbt - ja mam svadbu 7.4. - cirkevna nebol problem, ale na matrike som este nebola a najskor sa tam dostanem az koncom oktobra... ale u nas je situacia trosku ina, o ten civilny sobas mi vobec neide, ak sa velmi budu hadat, ze sa nikomu z poslancov nebude chciet cez sviatky prist na polhodinu na urad (co by ma dost prekvapilo, lebo ich je tam kopa), tak im najprv odcitujem zakon, poslem ich do certa, a mozno nakoniec rezignujem na nejaky iny den... ale hovorim, s cirkevnym problem nebol.
Ahoj kbrt,
my zatial termin svadby nemame - mylis si ma s bihan - ona ma aj civilny aj cirkevny sobas 7.4.2007.
Kedze my budeme mat nas sobas urcite katolicky, cez sviatky nas termin svadby naozaj nehrozi ;-)
mhviezdicka - Vy máte svadbu 7.4. - prosím napíš mi ako si to vybavila. Mne sa to nedarí. My sme práve kvôli tomu že chcú mať všetci voľno cez sviatky rozmýšlali o termíne 5.4.. Priateľovi je to jedno aj tak nechápe prečo to vybavujem už teraz - vraj stačí začiatkom marca. Ale šaty chce tiež vidieť až na na obrade a poctivo sľúbil aj odsťahovanie sa na pár dní vopred aby som mu aspoň trochu teda chýbala. Moji rodičia to práve oznámili zvyšku rodiny a všetci sú z toho paf (neviem čo po 10 rokoch čakali), takže mi teraz volajú a chcú vedieť kde čo kam prečo ako a tak. Tak im opakujem že je ešte čas.