ahojte,
tak nakoniec sme skoncili na termine 28.4.2007 Dufam, ze nas tu zacne pribudat. Hladala som tuto temu, no nenasla som ju, tak som si ju dovolila vytvorit ja sama ;-)
ukázala by som rada, ale keďže môj drahý mi tiež radikálne zvestoval, šaty chce vidieť až v deň svadby, tak sme ich včera cestou z Blavy nechali u otca a odfotím sa až keď pôjdem k nemu a potom sem hneď "zavesím" fotočku. Aj kamarátka ma dnes skoro zniesla zo sveta, že prečo som ich odviezla k ocovi, keď som ich mohla nechať tu v našom meste u nej. No čo už, keď už. :-(
co sa tyka tej pripravy - nemyslela som krst a ostatne sviatosti - na to by som ho uurcite nenahovorila, okrem toho je uz riadne pokrsteny v ev. kostole a tiez ma konfirmaciu. Pripravou som myslela povinne nauky pred sobasom (stretnutia s knazom, lekarom, psychologom)
vies, moj drahy, je dost tvrdohlavy, co sa tyka viery, takze ja to beriem ako velky prejav jeho lasky ku mne, ze suhlasil so svadbou v kostole. :-)
on sam seba berie ako neveriaceho, do kostola nechodi
no on chudacik tiez netusil ked mi to slubil, co ho vsetko este caka :-D
ale predychal informaciu, ze bude musiet absolvovat pripravu, potom v kostole si klaknut a uz sa zmieril aj s tym, ze si budeme prisahat na krizik... (vsak moj tatko mu je v tomto vzorom - tiez je neveriaci, ale kvoli maminke suhlasil po pade komunizmu aj so sobasom v kostole)
waw.. moj sa sice ponukol, ze koli mne by sa nechal pokrstit, ale to netusil, ze by musel, keby som bola katolicka, podstupit aj celu pripravu, aby sme sa mohli vziat.. my, evanjelici, to mame trosku jednoduchsie, lebo staci, ked som ja pokrstena a s konfirmaciou. Ale ja si vlastne ani neviem predstavit svadbu nikde inde ako v uzasnom malickom drevenom kostoliku s tou najuzasnejsou pani fararkou aku poznam.
Hm, ked tak nad tym rozmyslam, tak moj drahy si ma vlastne berie z velkej lasky ku mne x-) , lebo pre neho svadba nikdy dolezita nebola... klasicke chlapske "je to iba papier". Ale ked zacal s tym, ze by sme si mohli urobit mimi, tak som povedala, ze bez svadby to nepojde... ;-)
ja som mala tiez velke obavy, ale ako som uz pisala v nicol mi ten model Octubre sadol ako keby ho sili na mna, kedze su tie saty aj nariasene je z coho povolit, takze teraz uz len dohodnut ten termin svadby a utekam si ich rezervovat :-D
my budeme mat cirkevny obrad v katolickej kaplnke - drahy je sice neveriaci, ale z lasky ku mne absolvuje celu pripravu a aj cirkevny sobas :-D jedinou podmienkou pre neho bolo, ze ked uz cirkevny, aby to teda bolo na "nasom" hrade :-)
ahoj mhviezdicka
Vobec to nie je tajomstvo, moj drahy je Francuz a Francuzsko uznava len sobace na matrike a kedze ja som veriaca, tak by to bez svadby v kostole ani neslo, takze v kostole to uz ani nebude taka oficialna svadba, ale skor nieco ako manzelske pozehnanie, alebo ako sa to vola...
Juuu, s tou vyskou asi budes naozaj mat problem.. ja meriam 170cm a zistila som, ze na Slovensku fakt moze byt problem najst saty aj pre mna! tak som sa rozhodla, ze si ich dam usit na mieru a basta :-D
ahoj bihan,
7.4. mate aj civilny sobas aj sobas v kostole? ak to nie je tajomstvo, preco ho mate aj na urade aj v kostole? a gratulujem k miestnosti ;-)
Ahoj babenky, znovu sa hlasim!
Prave som totiz zarezervovala restiku a neskutocne sa z toho tesim, lebo je to v centre mesta, navyse historicky dom s atriom a neskytocne milou prevadzkarkou! Musime sa tam sice zastavit aj s mojim drahym, aby to schvalil, ale on BB aj tak vobec nepozna, tak urcite bude suhlasit.
Normalne ma minule sam prekvapil, lebo sme sa bavili o tom, ze by som na civilny sobas uz prisla v satach a potom rovno na fotenie a do kostola, ale stretlo sa to u neho s dost velkym nesuhlasom, ze ma chce vidiet v bielom az v kostole... netusila som, ze mu tak zalezi na takejto starodavnej tradicii :-N ale tym lepsie, konecne sa k niecomu vyjadril aj on :-D
Ozaj mzuzka... ukaz saty, prosiiiiim! ;-)
Ahojte. Rada by som sa pridala do tejto milej debaty. Tiez patrim do skupinky "april 2007" a zatial nemame pripravene ani zabezpecene absolutne nic. Teda aby som neklamala mam uz kupene umele ruzicky, ktore budem potrebovat na vyrobu srdca, ktore chcem ako vyzdobu auta. :-)
Moj milacik sa zatial stale tvari ako mrtvy chrobacik (vsak mame este casuuuu - oblubena veta :-p ). :-| Najvacsi problem nam zatial robi datum - my by sme radi chceli 14.4.2007 (mimochodom je to presne do roka a do dna od zasnub) ale mensi problem je sklbit tento datum s miestom, kde sa chceme zosobasit. My sme sa totizto zoznamili na Oravskom hrade a radi by sa tu aj zosobasili-v kaplnke. Ked sme si vsak zistovali co a ako, dozvedeli sme sa, ze v tomto termine je hrad pre verejnost este uzavrety, sezona zacina az niekedy na konci aprila. Cize este aj ten nas termin vyzera byt neisty :-)
A ja by som si uz tak rada zarezervovala satocky, ktore sa mi stali srdcovkou - salon Nicol, Pronovias kolekcia 2007 model Octubre. Juuj, sedeli ako keby ich na mna sili, hned som vedela, ze toto su tie prave. A to som mala obavu, ze pri mojej vyske 180 cm, bude so satami problem :-)
to mam ale starosti, co poviete :-D
mzuzka: no to fakt ma mrzí. nevešaj hlavu. len nezačni klasať na duchu. a ak by si náhodou predsa podľahla, tak príď pokecať (popísať) a hneď ti bude lepšie.
kbrt: ja budem mať za družičky moju sestru a moju budúcu švagrinku(ak sa dovtedy nevydá xixi) a tie sa dohodli, že budú mať obe také ružové šaty, že všetci hostia dostanú cukrovku. xixixi. ešte, že sú staršie ako tie tvoje, tak ich mám z krku.
d_anjel_a - Svadobné ráno! To znie dobre. Hotely sú asi fajn na svadbu - tiež pomýšľam i keď skôr pre mojich straých rodičov - keby potrebovali zdriemnuť. My sme postavili dom a svadobné "ráno" teda bude prvý krát v novom dome v novej postely. Už sa neviem dočkať - snáď sa na nový dom teším viac ako na svadbu. Tam ma štve ešte ten terním že stále nemáme. Už som zúfalá - lebo tenímy presne stanovia až koncom septembra a žiadosti berú fakt až v januári. Čo je kravina. No veď máme ešte 7 mesiacov na to aby som niekoho ukecala nech nás oddá. Máš svadbu v kostole?
kbrt: Ja nemam druzicky nijak poriesene co sa tyka siat a farby, budu to moje spoluziacky z vysky. Tebe nezavidim vyriesit to tak aby boli obe spokojne a najmä ty aby si bola. Hostinu budeme mat v KE jednom hoteli peknom, kde mame aj apartman, ale svadobna noc z toho nebude, skor svadobne rano :-D
Ja si svoje šaty nechám až na január. Skôr ma trápia moje družičky (ktoré s tým otravujú denne) Jedna má 3 roky a druhá 15, takže štuplík chce princeznú a druhý pubík by bol najradšej v riflách. O ružovej neche ani počuť. Aké máte vybrané farby pra dužičky? A hostinu? Myslíte že mi dovolia aby prstienky niesla družička? Ináč matrikárky snáď v celej BA chcú mať dovolenku na bielu sobotu - takže to bude tažké,ale snáď niektorá povolí. Kde budete mať svadobnú noc? V mieste oslavy?
mzuzka: je mi to luto, ze Ti saty neboli dobre, ale urcite si najdes ine, ktore Ti budu dobre a aj krajsie.
Ja idem pozerat saty predsa len do Polska asi 28.10. a ked sa mi tam nebudu ziadne pacit, tak si poziciam tu. Inak aj ked by to mala byt jedna z peknych veci na pripravach skusanie a vyberanie svadobnych siat, nejak sa na to netesim.
Katkoško, zle si držala palce, už tretie šaty, ktoré nezapnem presne na tom istom mieste, na hrudnom koši, pod prsiami. Asi fakt len korzetové, hoci som veľmi nechcela, alebo potom ušiť na mieru, ako bol aj pôvodný plán. Inak šatky boli fakt krásne.
d_anjel_a, ja by som veľa nerozmýšľala. Ak nemáš problém sa tam vypraviť, tak neváhaj. Môžeš natrafiť na dobré veci, keby sa náhodou nenašla svadobné šaty. Ja som si tam normálne v obchode kúpila topánky, tak na bežné nosenie na jeseň a mám ich už 5 rokov a sú nezničiteľné, som fakt spojoná.
A dostat v Posku normalne aj znackove saty napr. la sposa, st. patrick a podobne? Normalne zacinam uvazovat, ze si spravim vylet, v Polsku som este nebola :-D
Ahojte.Tak ak môžem,teiž by som sa rada pridala k aprílovým nevestám.Náš dátum je 21.4.2007 a ešte mám len na stole vytlačený svadobný plánovač,ale od budúceho týždňa sa do toho pustíme.Neviete ako sa pohybujú ceny v salone Nicole?Moc sa mi tam páčia šaty,ale cenník zverejnený nemajú.
d_anjel-a: nie na blšák, normálne do svadobného salónu. ja som ešte nebola, ale sesterka a dve kamošky si boli kúpiť a boli maximálne spokojné, nielen s cenou, ale aj s obsluhou a službami. nie ako som počula u nás. moja naj kamoška sa vydávala minulý rok a keď hľadala šaty, tak mala, až na jeden - dva salóny, nepríjemné skúsenosti. herečky - pedavačky sa k nej správali akoby ich obťažovala.
mzuzka: aj ja držím palce, nech ti sadnú.
No ale hadam tie saty nepredavaju na blsaku v Novom Targu :-D No keby sa nas nazbieralo niekolko v nejaky termin vyhodny nebolo by to od veci len problem je ten, ze nie sme z jedneho mesta ale sme roztrusene po slovensku :-)
O satach som ja mala predstavu aj vybrate som mala len ich nikde v KE nemali. Ale potom som presla na inu taktiku. Pockam si na novu kolekciu a vyberiem si tie, ktore budu na mna vyzerat najlepsie a
ja v nich :-D ale urcite by to mali byt la sposa, st patrick alebo ina znacka. Dnes ideme na farsky urad, drzte nam palce, lebo tam su horsi byrokrati ako na normalnom urade :-D
citala som ze chodia do tesina a do noweho targu, a ze staci ked sa spytate na salon slubny a uz vam poradia kde su. ja tiez rozmyslam ze by som isla do polska, ale na druhej strane sa bojim, ze tam pridem, a nebude sa mi tam nic pacit. tak neviem
ake mate predstavy o satach??