Chcem si piecť svadobnú tortu sama

Ahojte :) Chcem sa Vás spýtať, či ste si niektorá piekli samé svadobnú tortu. Chce mi pomôcť aj družička, ktorá je z cukrárskej rodiny. Môj dôvod je taký, že za 1. nechcem dať naozaj neskutočne veľké peniaze za tortu, ktorá možno ani nebude dobrá ( mám také skúsenosti). 2. mám zdravotné problémy a sama viem najlepšie, čo mi robí dobre a z čoho mi je zle. Navyše si robím vždy torty z domácich surovín, čo cukrárky nechcú. 3. Torta, ktorú by som mohla jesť aj ja, je asi tak 2x drahá u cukrárky, ako klasická svadobná a naozaj nechcem zaplatiť 600 eur za jednu tortu. Budeme mať 50 hostí, svadba bude 29.8.2020. Tortu chcem robiť klasickú okrúhlu, možno aj s jedným poschodím a s mascarpone krémom. Máte niektorá skúsenosť, že ste si tortu piekli sama? Dalo sa to zvládnuť? Väčšinou keď pečiem torty, tak si v jeden deň spravím korpus, na druhý naplním a keď tak večer alebo v tretí deň ráno zdobím. Torty robím asi dobré, keďže si odomňa každý pochvaľuje :) Myslím, že dve by sme to zvládnuť mohli, ale samozrejme je to iba taká moja predstava a realita môže byť úplne inde. Ďakujem za každú odpoveď
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
Podľana ak a to máš čas a dodržís určite postupy tak nie je problem. To ti už ťa družicka cukrarka isté poradí. Jediná nevýhoda je teplo kyore vtedy môže byť. Vtedy sa tie torty potia a topia a stekajú... Nemajú rady veľké teplotné výkyvy. A určite v prípade poschtia by som ju v lete vystuzila
Odpovedať
Profilova fotka
@natalinkaz ak to zvladnes v tom strese, ktory budes mat istotne pred svadbou, tak si ju mozes skusit upiect. Ak mas fakt druzicku, ktora ti s tym pomoze, tak by ste to mohli zvladnut. Len tym padom si uz nic ine nenechavaj na posledne dva dni pred svadbou, lebo tie posledne dni sa tym padom budes venovat len torte.
Odpovedať
@lallurita Nechávať si na posledné dni nebudem nič. Som typ človeka, ktorý nič nerobí na poslednú chvíľu a už v stredu max vo štvrtok bude musieť byť všetko pripravené. Tým, že máme svadbu cez sviatok a nebudú otvorené obchody, budeme všetko riešiť už počas týždňa, aby sme mali ešte prípadne piatok na nejakú záchranu.
Odpovedať
@natalinkaz Ja som si tortu piekla sama, bola to nahá poschodová torta s mascarpone plnkou so šľahačkou a malinami, dozdobená živou hortenziou. V stredu som si upiekla korpusy vo štvrtok naplnila a večer dozdobila. Svadbu sme mali koncom júla. Ale tortu sme nemali položenú na stole počas "hostiny", vybrala som ju, odfotili sme sa a nakrájali sme ju do krabičiek hosťom domov. Svadbu sme mali však menšiu, 22 ľudí, vo štvrtok sme dokonca s manželom roznášali kamarátom výslužky. Čo je možné, treba si na tortu pripraviť dopredu (ozdoby, kvietky z hmoty a pod.) ale určite sa to dá zvládnuť s prehľadom ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@natalinkaz to je super, ze vsetko riesis takto. Drzim ti palce, aby ti teda vsetko vyslo tak, ako si predstavujes a hlavne aby sa ti ta torticka vydarila.
Odpovedať
@lallurita Ďakujem :) dúfam, že to vyjde a budem mať pri sebe pomocníčky, na ktoré sa budem vedieť aj spoľahnúť
Odpovedať
Profilova fotka
Tiež som si robila tortu sama, aj všetky zákusky, s maminou pomocou sme to zvládli, nešlo mi o peniaze, ale ja strašne rada pečiem a hostia sa tešili na *naše * zákusky 🤭😃 a nerobili sme ani veľa druhov a úplne to stačilo, mala som aj sladký kútik (ten sme tiež robili doma)
Odpovedať
@radka1303 neskutočná torta, obrovska :) fakt klobúk dolu, že ste takú tortu zvládli upiecť :) ja chcem tiež sladký kútik. 2-3 bezlepkové cheesecaky, nejaké makrónky a z okrojkov z torty chcem spraviť také "lízatka" ( neviem ako sa to volá :) . Máte môj obdiv že ste to dokázali :)
Odpovedať
Profilova fotka
@natalinkaz ďakujeme krásne, ale aby to nebolo hlúpe, musím ti prezradiť, že nebola celá jedlá 😁 ani by sme ju nezjedli, dali sa zjesť iba vrchné tri poschodia 😉 ale bola to makačka, to sa priznám
Odpovedať
@radka1303 ale už len to, že ste to dokázali tak nazdobiť a pochystať je obdivuhodné :) ... ja chcem teda niečo menšie, buď menšiu poschodovú alebo mám krásnu formu, štvorec s oblými hranami. Aj by sa to možno ľahšie zdobilo :) radšej možno dve menšie, aj kvôli času a teplu, ktoré vtedy ešte môže byť :)
Odpovedať
@natalinkaz napriek tomu, že pečiem torty, aj svadobné, pre seba by som to určite nerobila. Stačí pár nepredvídaných vecí pred svadbou a si časovom strese o akom sa ti ani nesnívalo. Stalo sa to tento rok na svadbe u nás v rodine. Našťastie si nevesta tortu nepiekla, lebo aj tak nevedela, kde je sever ešte deň pred sobášom. Niektoré veci sa totiž predvídať nedajú a stanú sa v tom najmenej vhodnom čase. A nesúhlasím s tebou, že cukrárky neurobia tortu z presne takých surovín, z akých chceš. Dnes ti upečie veľa cukrární aj cukrárok bez problémov tortu bezlepkovú, alebo bez mlieka, masla, vajec a pod. A pri sume 600 eur za tortu som sa dobre pobavila, pred dvomi týždňami som piekla na oslavu mojej krstnej, kde boli aj ľudia, ktorí majú zdravotné problémy. Ja som piekla samozrejme zdarma, bol to darček, či už torta, alebo zákusky, ale viem, koľko stoja suroviny, ak ide napr. o osobu s celiakiou. Napriek tomu, čo som napísala ti držím palce, aby sa ti podarila podľa tvojich predstáv, aby si všetko v pohode zvládla.
Odpovedať
Ešte myslite na to, aby ju bolo kde uskladniť a aby "nenapachla" od čohosi v chladničke. Drzim palce, ak si zvyknutá piecť torty, tak sa určite podarí :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@pralinka86 Ďakujem, kamarátka majú veľké chladničky na zákusky a torty doma, bude u nej a potom v podstate hneď v piatok večer pôjde do sály, kde mi ju aj so zákuskami uskladnia do soboty :)
Odpovedať
Ahoj,600 e za tortu je blbost.Aj my sme mali na svadbe alergika dokonca s takou super kombinaciou ze celiakia plus alergia na kravsku bielkovinu.A boli aj pre neho kolace a nebolo to drahe.Ja som si nasla cukrarku na torty od mamy.Normalne som si dala inzerat a ozvalo sa mi dost cukrarok.Ja tiez peciem,ale na svoju vlastnu svadbu by som sa ozaj neobtazovala,nikdy nevies co sa moze stat.Tyzden dopredu to predsa napiect nemozes a na poslednu chvilu je to o hubu.Ked som v aprili o 8 rano robila tortu na tajnu oslavu ktora mala zacat o 14tej( korpusy som mala den dopredu) a ta torta sa mi zdrbala na zem,myslela som ze skolabujem.A to bola len decka oslava..Cize stavaju sa aj taketo veci a 2 dni pred svadbou ma clovek uplne ine starosti ako sa motat pol dna v kuchyni.Takze ak ajtak ides do toho,nezabudni,ze posledne 2 dni sa riesi este 5065899865 dalsich veci.U nas napr 2 dni pred som bola v kaderku na farbu,na nechty,po vino sme boli a den pred prenasali sme vsetko alko nealko do kastiela,prisla mi tam dekoraterka snou som stravila hadam 2 h,este s manazerom som dohadovala veci..Takze tam som bola vlastne rada,ze som rada :)
Odpovedať
@sweetluska Pozerala som torty v okolí, pre 50 ľudí, takú, aby som ju mohla jesť aj ja, ale aby chutila aj napr. ženíchovi a išli od 400eur hore. Dokonca som našla aj tortu za 800€. Nie každá cukrárka pečie z múky, ktorú môžem jesť, taktiež sa mi ešte nestalo, že by mi torta od cudzej osoby chutila. Predtým, ako mi začali problémy, som jedávala všetko normálne, takže aj klasické torty keď sme boli na oslave. Nikdy som sa nestretla s chutnou tortou, buď bola suchá alebo v nej boli suroviny, ktoré mi nechutili. Na poslednej svadbe som si dala kúsok torty, ktorá bola totálne maslová. Takže preto viem, že ak chcem chutnú tortu, musela by som si priplatiť a aj tak by som nemala istotu, že mi tá torta bude chutiť. Neter oslavovala 3 roky, objednali krásnu tortu za 70€, z ktorej nakrájali 12 kúskov. Polka ľudí ju nejedla, pretože v nej bolo iba popučené ovocie vo vnútri i keď tam mal byť krém a klasický džem. Nikomu to nechutilo. Keď sme krstili pred 8 rokmi moju sestru, objednali sme si krásnu tortu na krst, mama 3x diktovala, akú tortu by sme chceli. Torta bola úplne iná, ja som mala možno 2 lyžičky a dosť. A so spadnutou tortou mám skúsenosť aj ja, a na nedeľný krst som tortu krásne stihla spraviť a dokonca bola ešte väčšia ako tá, ktorú prišiel zo zeme zlízať pes. Preto nerobím torty na doraz. Ja si pred svadbou vlasy farbiť nebudem, nechtárku ani neplánujem, pretože gelové nechty nenosím a kvôli svadbe ich ani nosiť nezačnem, klasickú manikúru si viem spraviť aj sama :) Do sály si alko-nealko môžme zaniesť už v stredu, tortu v piatok večer. A myslím, že kopu vecí bezomňa zvládne aj ženích sám obehať. Ak tortu nestihnem, tak torta proste nebude.
Odpovedať
@natalinkaz a to kde kokos take ceny su :O ja napriklad nejem maslove lebo to neznasam ani varene plnky ani bananove a kedze to neznasam ani to nerobim( nic co neochutnam nemozem posunut dalej).Dokonca robim aj low carb..Vsetky plnky robim len mascarpone pripadne tvaroh..Ale taku cenu za tortu by som nepytala ani keby co bolo.Ajked je pravda,ze ine ceny maju ozajske cukrarne a ine baby co pecu doma.Ja som tej mojej cukrarke nadiktovala uplne presne co chcem a tak aj urobila/ dokonca povodne myslela,ze ta alergia na tu bielkovinu je len laktozova intolerancia,a ked som jej vysvetlila,ze nie,v pohode objednala sojovu smotanu a tak,nerobila ziadne obstrukcie.Ja som tortu( na 70 porcii) a kolace vyse 350 kusov plus 60 kusov medovnikov na vykrucanku mala za 4stovky :D
Odpovedať
@sweetluska no v Trenčíne asi nevedia čo zapýtať. Dokonca som komunikovala dávnejšie s jednou cukrárkou, ktorá ma presviedčala, že torta zo špaldovej múky je bezlepková a teda pečie aj bezlepkové torty. Ja zatiaľ nemám celiakiu potvrdenú, ale čakám na výsledky a akonáhle si dám čokoľvek, kde je lepok ( aj detskú výživu alebo džemy z obchodu) mám bolesti. Preto keď si pečiem, tak používam iba jeden druh múky, ktorá mi robí dobre a iba domáce džemy a aj vajíčka domáce. A tiež iba mascarpone, ktoré mám overené. Len taká mascarpone torta je dosť drahá a to ešte koľko cukrárok to mascarpone mieša s maslom :-x . Na facebooku v jednej svadobnej skupine si písali o tortách baby a tam spomínali iné pálky a teda za klasické, "lepkové" torty. Tam to teda išlo od 800hore za niektoré. A pritom klasika, okrúhla, 2 poschodia a ozdobená iba gypsomilkou
Odpovedať
@natalinkaz no normalne ma to vytocilo ze mascarpone s maslom kokos fuj s tym som sa este nestretla boze ani nechcem az ma potriaslo pri tej predstave.Ja zas robim len prirodzene bezlepkove,cize len mandlova,makova,kokosova muka alebo teda mrkva a orechy :D Uz sa ti teda vobec necudujem,ze si to chces upiect sama,v takomto pripade by som si to veru sama upiekla aj ja.
Odpovedať
@sweetluska ja môžem iba múku Liana cake mix a všetky ostatné od nich, mám ich overené na 10000% :). Dokonca aj keď pečiem "lepkáčom" robím tortu už len z tejto múky a zatiaľ každému chutila a boli milo prekvapení, že torta je bezlepková a korpus nadýchaný ako obláčik. Používam od nich aj stužovače, tiež som skúšala spraviť mascarpone s jedným stužovačom rozšľahaným vo vode a chuťovo to bolo veľmi zaujímavé a netradičné :) . Švagrina, ktorá dala tých 70eur za malú tortu si teraz k roku pre syna objednala odomňa, lebo chuťovo bola moja lepšia, ktorú malý dostal na krst. Mňa najviac zaráža to, že veľa cukrárok sa s človekom háda, že aj celozrnná piškóta je vlastne bezlepková. No a teda to mascarpone s maslom je fakt dielo, nechutnala som, ani to nemám v pláne, ale videla som to už veľa krát. Vraj aby to lepšie držalo. Neviem teda ako ty, ale ja problém s mascarpone krémom nemám, že by mi nedržal na torte :) Viem, že to bude fakt o hubu piecť si tortu sama, ale viem si ju upiecť určite chutnejšie a výrazne lacnejšie, ako od cukrárky, ktorej proste nemôžem na 100% veriť, že torta bude chutná, bezlepková, bez orechov či "hrozienok" ako volá môj priateľ zrniečka z malín alebo jahôd :D
Odpovedať
@natalinkaz ani ja nemam problem s mascarpone aby drzal a vies pre co? Aj ja pouzivam vsetko od Liany :D Normalne ho stuzim a vec vybavena :D Ja ked som si nasla na tortyodmamy cukrarku,tak som si od nej normalne ochutnavku dala urobit,najskor zmenseninu torty a potom aj 30ks kolacikov.Takze som dopredu vedela do coho idem.Ale asi je to len o ochote vsetko,ze na akeho cloveka natrafis.Aj mne jedna co sa ozvala,ze ma moj termin volny este,tak uplne vydrzkovala,ze co ake ja chcem mini veternicky,ze to ona este nepocula,ze take by sa robilo :D Samozrejme vedela co je veternik,ale proste mini to sa neda neexistuje :D Ked si mozete nanosit alko a spol uz v stredu,tak potom to do soboty stihas aj v pripade ze by torta drbla na zem :D
Odpovedať
@sweetluska Liana je najlepšia, som najspokojnejšia s ich vecami :D ja som už skúšala aj lieskovcový stužovač v mascarpone a bolo to fantastické. Dala som to dnu, do torty, lebo priateľ nemá rád orechy, ale orechovú chuť áno ( tiež nechápem :D ) a strašne mu chutila taká torta. Na svadbu chcem skúsiť niečo ovocnejšie ak mi už dovolia jesť citrusy a iné ovocie lebo zatiaľ som 3 mesiacen a banánoch a jablkách a už sa cítim ako opica. :D odkedy mi drbla torta na zem robím radšej vždy o jeden korpus navyše. Aj z dôvodu, že by sa mi jeden pri prerezávaní nejako potrhal. Aj keď som piekla na krst tak ma práve toto zachránilo, že som mala ešte "prekrojené" korpusy, z ktorých som chcela spraviť mini tortu pre našich. Nakoniec to bola torta finálna, pre synovca a mala cez 4kg :-D
Odpovedať
@natalinkaz ja ti v tom fandim a drzim palce, aby ti vsetko dobre vyslo. Vyzeras byt sikovna, takze si myslim, ze uplne v pohode zvladnes upiect tortu :-)
Odpovedať
@yamara ďakujem :) po novom roku začínam trénovať, aby som sa v pečení a najmä zdobení ešte zlepšila :)
Odpovedať
@natalinkaz tak budes mat kazdy vikend nieco napecene, co? Tvoja rodinka bude rada :-D :-)
Odpovedať
@yamara to teda :D mi priberú do svadby. Ale bude aj dosť osláv, priateľov krstný syn bude mať 1.rôčik, tak jemu budem robiť, aj priateľ bude mať narodky, potom ešte do svadby bude v rodine jedna 18stka, sestra bude mať 10, ja budem mať ...tak bude dôvod vypekať každú chvíľu :) Aspoň trocha priberiem do svadby aj ja, lebo sa bojím, že mi budú šaty veľké moc :D
Odpovedať
@natalinkaz prepáč, ale riadne si vymýšľaš. 800 eur za dvojposchodovú tortu v okolí Trenčína? Daj link, alebo meno cukrárky a ja sa ti ospravedlním. Aj keby bola z neviem akej múky a mascarpone že miešajú cukrárky s maslom? A prečo by to preboha robili, keď je cena takmer rovnaká? Aký by to malo zmysel? Už včera som sa bavila na tom, ako si písala, že cukrárky nechcú používať domáce suroviny. No vajíčka, džem, ovocie a okrem toho čo máš ešte domáce? Trochu si to fakt prehnala, mám švagrinú, ktorá má obmedzenia dosť veľké, čo sa stravy týka, mala aj okrúhle narodeniny, svadbu, ale ešte som nepočula, že by dala za tortu alebo zákusky takúto sumu. Napriek tomu ti držím palce, aby torta bola podľa tvojej chute a tvojich predstáv. Mne sa ešte nestalo, že by som nebola spokojná, keď cukrárke opíšem, čo presne chcem a z akých surovín. Asi som mala šťastie.
Odpovedať
Profilova fotka
@sweetluska ci pána za 400 😁 a cca 400ks plus torta? To si mala dobre. Ja by som v priemere kus za 50 centov (samozrejme nie rez, ale spôsobny 😉) ne piekla. Možno známym. Na 2020 skoro všetky pekne koláče idú kus od 70 centov. 😳😳😳😂. Ale tak všetko je každý rok drahšie. To vo stalo v 2018 600 stojí v 2020 800 a v 2021 1100 (foto, video, kapela) a zas samé vieme koľko sa s tými peknými kolacmi človek udzube. Keď jeden vymakany keks robím polhodiny (iba zdobenie) tak ho za 50 centov nedam
Odpovedať
@hatsepset tak videla si tie kolace,sak to bolo skoro zadara.Ajked som si 10000% ista,ze uz by to iste bolo minimalne o 150 drahsie.Lenze to je tak,ja som jej dala sancu napiect nam celu svadbu,a vdaka tomu ziskala dalsie baby.Cize ked sa na to pozrem takto bola to vyhra pre nas obe.A to este neratam,ze som davala personalu krabicu s 30kolacmi :D A to mi ich aj doviezla :D takze ono sa vsetko da,ved nemusi to byt cukraren,staci aj taka prava "domaca" co pecie u seba doma :D
Odpovedať
Profilova fotka
@sweetluska ved ja takú mam, že ona doma, len už má nejaké to meno. Ale aj tak je lacnejšia ako v PO iné... Plus je ochotná naaranzovat aj ešte koláče odinakial a aj s tackami a dekoráciami odomňa co mam a chcem...toto nechcela žiadna robiť pomaly. Tiež to dovezie z 50km. Ale aj tak rátam že tých 350ks plus dovoz aranžovanie a tak vyjde 350e minimálne... No a ešte torta zas od inej 😂
Odpovedať
@maslenka Keď sa k tomu na FB dostanem, hneď ti s radosťou pošlem fotky a komunikáciu, koľko za ktorú tortu nevesty zaplatili. Dokonca aj to, ako písala cukrárka, ktorá údajne pečie každý víkend , dáva do mascarpone maslo. Dokonca aj v receptoch na nete nájdeš, že sa do mascarpone dáva maslo. Nech sa páči, Jakubové torty v TN, v minulosti som mu písala, či by mi upiekol tortu, ak by som si doložila suroviny domáce, odmietol ma, že domácich surovín nepečie. No a si predstav, že ak používam mlieko do korpusu, taktiež používam domáce, kravské, maslo detto... Ak si robím cheesecake, robím ho z domáceho tvarohu, jogurt taktiež domáci. Vieš, lebo doma nemáš iba džemy, ovocie a vajíčka, ale vieš si toho vyrobiť podstatne viac. Tak sa do mňa láskavo nenavážaj, keď o tom s prepáčením prd vieš. Myslím, že ja sama viem najlepšie, čo mi na žalúdok sadne a z čoho mám bolesti. Ak máš cukrárku, ktorá sa ti vždy trafila do chute, tak ti gratulujem. Za to, že mi nechutia vždy torty od cukrárok, sa so mnou nemusís baviť ako so sopľavým deckom.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?