Ako upraviť tyl na svadobnú výzdobu?

Profilova fotka
Bude niektorá z Vás používať tyl na výzdobu? Viete už, ako presne ho použijete? A neviete náhodou, ako sa to robí, aby bol tyl taký stočený do ruličky? Dakujem za Vaše tipy a nápady :-)
Odpovedať
Ahoj baykalac, myslim, ze je to ten jemny tyl a treba ho takto naskrobit este mokry ho o nieco obtocit a ked uschne je to vsuchu.... ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Jéj, ďakujem :-) To vyzerá ako dobrý nápad, musím to vyskúšať :-)
Odpovedať
nie je zaco...vyskusaj...Tiez mam na vyzdobu tyl...ale nebudem ho takto rolovat, len ho akosi naaranzujem...alebo tak....
Odpovedať
Profilova fotka
No to by ma tiez zaujimalo, ze ako ho naaranzujes? Ja som chcela dat na operadla cez prehozy stuhy z ruzoveho tylu, ale vyskusala som a nevyzeralo to dobre (to by som musela pouzit vela tylu na jednu stolicku, aby to vyniklo). Tak planujem ho dat aspon na stoly, ale neviem ako... Tie tylove rulicky chcem do kostola skusit - mam na to biely tyl, no ked to len tak visi, nepaci sa mi to, tak skusim to natocit (zeby na hrube natacky? :-D)
Odpovedať
Mne sa skrobenie tylu neosvedcilo. Skusila by som zaist do kvetinarstva ale galanterky a popytat sa na stuhy. Existuju stuhy s vystuzenim po okrajoch. Je v nich natiahnuty drotik a velmi dobre sa s nimi pracuje. Musis ale ratat s vyssou cenou za meter. Napr. stuhy na svadobne kytice su velmi pekne, niektore vyzeraju ako z pavuciny a maju aj pekne detaily. Neviem aku predstavu mas na aranzovanie toho tylu. Dal by sa prichytit v riasenych oblukoch z predu na obrus alebo aj viest nariaseny pas stredom stola s tym, ze ho kde tu povytiahnes a povkladas do takto vytvorenych vlniek nejake hlavky umelych kvietkov hodiacich sa k vyzdobe. Pouzit mozes aj brectan, hrozno tiez vyzera dobre.
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj baykalac, takáto výzdoba čaká mňa - presne ako na fotke, len to bude okrúhly stôl pre novomanželov, nie obdĺžny ako na fotke a dekorácia namiesto srdiečka z kvetov v predu budú umelé kaly bordové, ktoré vyzerajú podobne ako živé - super je to, že mi ostanú na stálo ;-) :-) inak bol dosť veľký problém zohnať bordový tyl, ale chvalabohu tu nájde človek rady a pomoc, takže ho konečne mám ;-) http://www.mojasvadba.sk/album/view.p... Ružičky z tylu mi robí sesterka presne ako radila martinka...namočiť do škrobu a ešte mokré natočiť napr. na garnižu okrúhlu drevenú a potom dotvarovať ružičky, v strede prešiť niťou a je to, doaranžovať podľa potreby goralkami a pod. sesterka mi to spravila takto: obšila širšie pásiky tylu ozdobnou striebornou, zlatou ničou, namočila tyl do škoru na pol hodinku a potom ho ešte mokrý obvinula okolo drevnej garniže - postupne ho davála dolu strihala na potrebnú dĺžku a prešívala nitkou na konci ktorej bola biela perlička, vyzeralo to ako živá ruža :-)
Odpovedať
laurajana odfot to som zvedava ako to ukaze dik
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj laurajana, kde by som zohnala bordový tyl? Poraď prosím ;-(
Odpovedať
Ja zháňam slabo modrý, prípadne bledo žltý tyl. Neviete kde ho kúpim?
Odpovedať
no v prahe by som vedela, kde maju bledo zlty.... :-| ale to asi nikomu nepomoze
Odpovedať
Profilova fotka
katy80 carovne slovka sa tu nepouzivaju.... ? :-) kupis ho v obchode v galanteriac alebo vo velkoskladoch s latkami.
Odpovedať
Profilova fotka
katy80 nieco podobne ako tyl maju v IKEA a potom v obchode Kolorka na Dunajskej....
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Katy, bledozlty som videla u Anjela (metrovy textil v KE), ale nebol velmi pekny, vyzeral ako spinavy... :-S
Odpovedať
Prepáč mejkamp, písala som rýchlo a stručne, prišiel práve šéf a nepotrebujem mať blbý pocit, že nič nerobím aj keď sa fajront blíži. No nič, keď nezoženiem tyl farebný, bude biely a doladím to doplnkami. Ale aj tak stále neviem pochopiť ako sa tie ružičky robia z toho tylu. Keby som si zohnala biely a obšila oba kraje bledomodrou stužkou či len jeden kraj? Ako sa to tvorí, či ztáča aby to vytvorilo tie ruže, ja si to asi neviem predstaviť. Tak prepáč asi mám málo fantázie.
Odpovedať
Bledozlty tyl urobis tak, ze biely namocis do harmancekoveho caju. Ja som si tak farbila zavoj a vyslo to, ale tyl som mala taky makky a nie tej tvrdy, tak ak nezozenies nic lepsie, vyskusaj na kusku, ci ti to chyti. Ak sa ti prvy vysledok zda slaby, urob silnejsi vyvar a namoc este raz.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 9 mesiacoch
Ahojte holky. Neskúšali ste náhodou tyl farbiť ? Nemôžem zohnať vínovo červený, tak rozmýšľam, že kúpim z bieleho a zafarbím ho. Len neviem, ako by to dopadlo ...
Odpovedať
Profilova fotka
Ja si myslim, ze sa to neda, lebo je to syntetika a farba sa na nu nechyti... :-S
Odpovedať
Profilova fotka
uz som tusim farbila nieco, co bolo zmesou syntetiky a prirodneho vlakna a zafarbilo a to dobre treba kupit trochu tylu, pohladat farbu na syntetiku a vyskusat a musi to byt zrovna tyl? lebo pekne priesvitne latky maju vselijake a napr. v ikei je 1m za 100sk - moze sa pritrafit nejaka cesta do ba, nie?
Odpovedať
Tak to je horšie. Musím hladať ďalej, snáď niečo zoženiem. Všade mi ponúkajú len biely, čierny, poprípade ružový.
Odpovedať
sissik, nemusí to byť len tyl potrebujem to na výzdobu stola a na darčekové vrecúška pre hostí
Odpovedať
Profilova fotka
sall tak kuk stranky ikei, chod do sekcie textilie - metraz z pozri na latku sarita, maju aj tmavocervenu tie latky maju inak take nieco ako lesk, tyl vyzera byt matny a ikea posiela aj na dobierku, keby si nemala moznost ist do BA
Odpovedať
Profilova fotka
ja som raz farbila zaclonu (bola podobna, ako tyl) a dopadlo to otrasne - zafarbilo mi len pruzok, na ktory bola zaclona prisita :-D
Odpovedať
Profilova fotka
vsak treba vyskusat ale ta zaclona mohla vyzerat dobre :-D
Odpovedať
Moc vám ďakujem za rady, hneď si aj idem pozrieť tú ikeu
Odpovedať
Profilova fotka
ahojte vsetky žienky,potrebujem pomoc.nemôžem nájsť predajňu kde by som kúpila vyšívaný tyl na svadobné šaty.píšem prvý krát tak dúfam že sa nájde nejaká dobrá dušička čo mi poradí,ak vie.dakujem ahojte :-D
Odpovedať
Ja viem o Colorii na Dunajskej v BA...ale neviem či ti to pomôže, taktiež aj v Dunaji - Anjel :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?