Výzdoba bledomodrej svadobnej sály. Čo sa k tomu hodí?

Ahojte; chcem Vas velmi pekne poprosit o radu. Mame vybranu salu v bledomodrej farbe a chcela by som vediet aka kombinacia farieb-vyzdoba sa k nej hodi. Mne sa paci bledoruzova, ale neviem, neviem... :)
Odpovedať
pokial to je ozaj bledomodre, tak mozno nejaka sytejsia farba ako kontrast - oranzova, tmavsia zlta alebo aj tmavomodra, to moze byt tiez zaujimave, dalo by sa to napr. skombinovat s kremovou.
Odpovedať
Preco nie bledoruzova sa k bledomodrej podla mna hodi alebo by som iba dala bielu s bledomodrou
Odpovedať
Profilova fotka
Hm...mne sa najviac asi pozdáva tá krémová.
Odpovedať
Chcela by som sa tiež zapojiť do vašej diskusie. Ja by som ti poradila nasledovne: servítky kombinuj bledomodré s maslovými. Cez stred by sa hodil nejaký tmavší modrý nariasený tyl, sviečky maslové, alebo môžu byť aj dúhované modré s bielou. K tomu môžeš použiť bledomodré alebo maslové kamienky, srdiečka, maslové lupienky. Mne by sa páčilo, keby bol okolo sviečky naťahaný z každej strany po stole brečtan a tam rozsypané tie kamienky. Menovky by som urobila nasledovne: podkladový papier maslový a vrchný tmavomodrý. Písmo by ostalo biele a prizdobila by som lepeným srdiečkom, kamienkom alebo umelou kvetinkou v smotanovej farbe. Popremýšľaj.
Odpovedať
kristinkin navrh je podla mna dobry a urcite to bude aj vyzerat velmi efektne...
Odpovedať
Ešte by som ti poradila, aby si tej tmavomodrej nedávala veľmi veľa, pretože výzdoba sály by bola veľmi ,,studená". Už som niečo také robila - som aranžérka, mladomanželia si to želali, ale podľa mňa a vedúcej reštaurácie to bolo veľmi chladné. Ja osobne by som na ten tmavomodrý tyl dala ešte bledomodrý, v okruhu asi tak pol metranie cez všetky stoly, iba tam, kde budú svietniky. Tak ti lepšie vynikne ten brečtan a tie drobné ozdôbky. Poradím ti, vo veľkoskladoch kvetín majú taký papier (je vyrobený z kokosových vlákien), ktorý je vystužený tenkým drôtom a ten sa veľmi dobre aranžuje. Nariasiš si ho tam, kde práve potrebuješ. Veľmi praktické. Stojí okolo 160,- Sk 10 metrov v šírke 70 cm. Dá sa veľmi dobre strihať. Môžeš ho potom použiť aj na svadobný stôl, teda na váš. Vpredu si z neho vytvaruješ rôzne tvary - volány, srdcia, obrúčky, čo len budeš chcieť. Môžeš si z neho urobiť veľmi pekné veľké ozdobné mašle na boky stolov a taktiež prizdobiť brečtanom. Prajem veľa fantázie.
Odpovedať
Profilova fotka
wow kristinka, vyzera to ze sa naozaj vyznas:)) ja mam tiez trosku dilemu, kedze v nasej sale je tmavomodry koberec a navleky na stolicky su take zlate. ja som povodne chcela vyzdobu ladenu do marhulkovej farby, ale nechcem aby sa to bilo s tou zlatou - co myslis?? pridavam foto nasej saly: http://www.mojasvadba.sk/album/view.p... na fotke je to ladene do modra, ale ja by som radesj nejaku teplejsiu farbu:) dakujem za pomoc :-)
Odpovedať
Profilova fotka
My sme mali tmavomodro - bledomodrú a žardiniéry boli bielo-ružové ... bolo to veľmi pekné... bohužiaľ nemám fotku samotnej výzdoby, iba s ľuďmi a tam výzdoba dosť zaniká... ale časom ich pridám... :-D
Odpovedať
skus sa pozriet na stranku bellabianca do modrej vyzdoby, mozno ta niecim inspiruje ;-)
Odpovedať
Po prezretí vašej sály a po prečítaní dátumu svadby som došla k uzáveru, že by som použila sviečky a kamienky zlaté. Blížia sa vianočné sviatky, budeš mať veľký výber rôznych ozdobných sviečok, kamienkov a taktiež neutrálnych reťazí - myslím tým rôzne hviezdičky, srdiečka a pod. Tie by som nastrihala na menšie - kratšie a cez brečtan poťahala. Ten tmavomodrý a bledomodrý tyl by som nechala, servítky biele a bledomodré. Menovky biele a tmavomodrým papierom a meno by som si dala natlačiť zlatým ozdobným písmom. Nemaj obavy z tej tmavomodrej, tej tam bude iba kúsok vyčnievať a tá bledomodrá tam bude super. Ak dáš do stredu každého stola malú ikebanku z bielych ruží akito, tie sú najlacnejšie - teraz stoja 18,- Sk v skladoch (ja osobne by som do každej ikebanky dala tú sviečku do stredu a zaranžovala tak, aby z tej ikebanky brečtan prečnieval a tam by som potom použila tie zlaté ozdôbky). Ak by si dala ikebanku samotnú a potom sviečku nebolo by to pekné, pretože na stred stola musí mať každý hosť mať rovnaký uhol pohľadu. V niektorých reštauráciách majú vysoké svietniky, na ktorých horí 5 sviečok a v strede je umiestnená ikebana. Aj to je veľmi pekné. Potom sa dá ten brečtan ťahať okolo nôh svietnika. Opýtaj sa aké svietniky majú oni. Na foto to nie je vidieť. Dúfam, že som ti trošku poradila. Ale tú bledomodrú tam využi, pretože tá sa tam žiada. A ešte jeden nápad. Ak nechceš modrú, tak všetko si zlaď do smotanovo zlatej a pridaj ten brečtan. Tým nič nepokazíš. Sú dostať aj zlaté servítky s vytláčaným krajom a videla som aj biele so zlatými obrúčkami, ale tie boli veľmi drahé jeden ks stál 8,- Sk + DPH. cauko
Odpovedať
kristinka, to zavana novym organizatorom svadieb alebo zeby amaterskou aranzerkou? :-D
Odpovedať
Ja som pôvodne grafička, teraz som na invalidnom a toto je môj koníček.
Odpovedať
Článok sa načítava...
... a vidiet, ze ta to bavi! :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ja osobne by som dala pozor na to, že na stole budeš mať nápoje, zákusky, atď. Aby ti výzdoba nezanikla... neviem, koľko hostí ti bude sedieť okolo stola, ale ak ich tam dáš šesť, budeš mať značne obmedzený priestor... poraď sa v hoteli s obsluhou, možno budú mať fotky svadieb čo už robili. A možno ti budú vedieť doporučiť, čo a ako u nich vyzerá dobre a čo zle... na fotke je dlhá svieca, ktorá zavadzia ľuďom ked sa bavia, lebo plameň priťahuje pohľad a odpútava ho od človeka s ktorým sa bavia... čiže by som zvolila alebo malé sviečočky, alebo vysoké svietniky... aby svieca nehorela v uhle pohľadu. Sviečku rozhodne oblož niečim svetlým, ak budeš mať na stole tmavú látku (organzu, vlizelín, ...), inak ti stred zanikne... a to by bola škoda... ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
jej babulky tak to je super mat takuto pomoc!!! viem ze ked su na stoloch pohare, dzbany, ikebanka a pripadne predjedlo - to uz vraj bude prichystane ked prideme - tak tam vela miesta neostane. budeme mat jeden polhovasty stol pre sest ludi (my + rodicia) a na nom ucite bude pekny ten brectan, tak ako som to tu uz vela krat videla. bud to teda budeme mat zlato - kremove, alebo zlato -modre. kristinka to je fakt, ze pred Vianocami (a po Vianociach mozno aj so zlavami) bude zlatych dekoracnych veciciek milion - uvidim co ponachadzam. diky moc:)
Odpovedať
Dakujem Vam velmi pekne za poskytnute inspirativnych napadov :)
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj zuha1, my sme mali na svadbe tmavomodro-bielu výzdobu vôbec to nebolo studené, cez stred stolou sme mali ťahaný brečtan, namiesto tmavomodrého obrusu sme mali flizelín tiež modrý a mali sme posipané modro biele cukríky pre svadobčanou. Mali veľký úspech. V pohároch od šampanského sme mali naaranžované kvety zo sviečkou. Bolo to veľmi milé. Neboj sa tej modrej ukáže to tak elegantne. Aspoň u nás áno. ale to záleži od vkusu každého človeka. Ja som mala aranžérku, ktorá tiež nebola nadšená modrou ale potom uznala, že to bol dobrý nápad.
Odpovedať
Keva, po dlhšom čase som si prečítala tvoju odpoveď, ale prepáč, mne sa tá vaša výzdoba vôbec nepáči. Ja osobne by som sa za takto prevedenú prácu hanbila. Ten stôl ako tak ujde. Podľa mňa je na tých stoloch veľmi veľa modrej farby. Je to veľmi chladné a smutné. Neoživila to ani tá žardinéria. A to už nehovorím o tej sviečke a torte. Neupúta ani jedno ani druhé. Spolu sa to na stole bije. A čo tá stuha za vami. Veď mne to tam pripadá ako smútočná zástava. Tie srdiečka sa tam stratia. Prepáč, ale musela som ti to napísať. Podľa teba to bolo super, elegantné. Píšeš, že aj aranžérka uznala, ale podľa mňa ti to povedala ten preto, že ťa nechcela raniť. Ja osobne som to musela tiež raz povedať jedným novomanželom, keď si želali modro-žltú výzdobu. Bolo to taktiež chladné. Vôbec sa mi to nepáčilo. Im áno, tak som povedala, že je to fajn. Prepáč, je to kruté.
Odpovedať
kristinka mas pravdu je to krute a nehodi sa to kedze uz sa na tom nic neda menit. Kazdy mame iny vkus a ta svadba mala potesit kevu nie teba. Ja osobne som za jednoduchsie stoly tiez ale takto by som nenapisala a hoci ja osobne tie nazberane veci nechcem vsimla som si ze sa to tu paci viacerym dievcatam a prave to co ma zaujalo je ta stuha za nimi podla mna nie je az taka strasna. A ohladne aranzerky, kedze som na 90% presvedcena ze ju pozdnam a vsimla som si este jednu svadbu ktoru robila myslim ze to nehovorila len so zdvorilosti. A naviac s tou zlatou aku bude mat zuzula mi ta modra pride ako dobry protiklad a vobec sa mi nezda tak strasne studena so striebornou by takurcite posobila. Zuzula ja by som tej zlatej ked tak pridala len trosku tie stolicky su dost vyrazne a vobec by som nekombinovala do toho este aj bledomodru. Bola by tam totiz uz tmavomodra bledomodra biela a zlato mozno by som naozaj pouzila len to co je na tych stoloch aby toho nebolo moc. Akurat ako spravne kocky dodali zmenit vysku sviecky
Odpovedať
Ja to samozrejme beriem, že kevu mala jej svadba potešiť, každá nevestička si povie že všetko bolo naj..., ale toto je môj osobný názor a ten mi nikto nezoberie. Určite by som tú stuhu za nimi ozdobila nejakým bielym podkladom, pretože na tom drevenom obklade veľmi zaniká, doslovne sa tam ešte niečo žiada. Verím, že určite mi dáš za pravdu. Zaujímal by ma názor Zuzuly... 29. októbra idem aranžovať jednu svadbu. Na ukážku dodám vytvor svojej práce. Urobím to tak, ako som v horeuvedených riadkoch písala. Potom budem zvedavá na váš názor...
Odpovedať
Ahoj Kristinka, velmi ma zaujali tvoje rady ohladom vyzdoby saly. Nasa miestnost bohuzial sama o sebe nie je velmi pekna, kedze sme hladali priestor pre 100 ludi a hlavne ubytovanie v ramci objektu. Preto by som chcela viac investovat do vyzdoby saly. Osobne mam velmi rada prirodzene farby a kvety. Takze urcite budem mat ikebany a zaujala ma moznost pouzitia tylu, ale netusim v akych cenach sa predava. takisto by som sa ta chcela opytat na kontakt na velkosklad kvetin, ktory si spominala a hlavne ci nie je problem v nom nakupovat pokial nie som zivnostnik. Dakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
koľko ľudí, toľko chutí, dievčence... ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
vevinka: kde budete mať svadbu, emáš fotku sály?
Odpovedať
Profilova fotka
kristinka budem ti vdacna ak sem potom prihodis tie fotky s vyzdobou. nastastie mam este casu dost a nemusim sa rozhodnut prave teraz. takze si velmi rada dam poradit od kazdeho komu sa chce k tomu vyjadrit a nakoniec si vytvorim predstavu o tom ako to bude... takze vam kocky dakujem za rady, ste super:)))
Odpovedať
Madeleine - svadbu by sme mali radi na chate Fugelka v Dubovej (Modra) a sobáš v Trnave. Fotky mam, môžem poslať na mail. Na Fugelke je kapacita ubytovania 70 osôb a výborná cena ale je to skôr internátny štýl. ;-) Ale vraj tam výborne varia a predpokladám, že celá chata bude len a len pre nás a bude to osobnejšie.
Odpovedať
Profilova fotka
keva, kašli na kristínku a podobne taktné "odborníčky"! svadba je čisto osobná vec a nie prehliadka aranžérok. kristínka prepáč, je to kruté, ale je to môj názor.
Odpovedať
Profilova fotka
dorotka, katiak, ďakujem. madeleine máš pravdu koľko ľudí toľko chutí a mne chutila modrá.
Odpovedať
Profilova fotka
vevinko: do akej farby to chceš? či ešte nevieš? Koľko budete mať ľudí...? Je to krásny priestor, myslím, že sa tam dá toho dosť vymyslieť... ;-) Napíš mi to chytro... niečo vymyslím... :-D
Odpovedať
madeleine: Majitelia nám odporúčajú bordovú, aby to pasovalo k závesom, ale mne sa to nepáči. Mne by sa páčilo do marhuľova prípadne bledučko ružovú aby to ladilo k závesom, stoly by som rozmiestnila do tvaru pismena E, len by tam neboli tri rady ale asi 4, prípadne 5 podľa šírky sály. tým pádom by určite nepôsobila prázdnym dojmom. Na kazdy stol by isla urcite ikebana zo zivych kvietkov, taka primerana aby nezavadzala a a cez stred stola by sa mi pacil tyl alebo pripadne nieco podobne v prijatelnej cene. Co sa tyka ostatnych napadov tak mozno z Ikey take male pohariky na kahanceky, mohol by byt v nich aj dekorativny piesok a na stoloch lupienky ruzi. Bude velmi rada za akukolvek radu :-D .
Odpovedať
Profilova fotka
vevinko: neviem koľko budete mať hostí, si mi nenapísala, ale ja by som sa pri tak veľkej sále hrala kľudne s myšlienkou urobiť ostrovné sedenie... bordové závesy sú dobrý základ pre všetky teplé farby... marhuľová, žltá, krémová, ružová atď. :-) ak ale chceš mať predsalen tabuľu, potom by sa ti hodila cez stôl nejaká stuha zvolenej farby... do ikebany by som pomiešala biele kvety (k obrusom) s kvetmi v tvojej farbe (k stuhe) a bordovými (k závesom)... ostatné by som už ale nekomplikovala, aby to nepôsobilo prepchane. alebo kvety nechaj len v dvoch farbách a pridaj nejakú ozdôbku vo farbe závesov... :-) závesy by som zviazala do rohov, budú pôsobiť krajšie ako takto rozpustené (jedine že ich chceš zatiahnuť). Zvolila b som tiež stuhu farby na stoloch na to zviazanie a do toho možno nejaký kvietok podobným tým v ikebanách. Na záclonu by som ale nič nevešala... nebude to asi dobre pôsobiť... Radiátory za vami by som zakryla súvislou látkou, vytvoríš tak pekné prekrytie a zároveň nebudú biť do očí... nad vchod by som zavesila niečo čo odpúta zrak od toho "dreva" či už srdce od ktorého pôjdu dolu závesy po stranách vchodu, alebo čokoľvek iné ťa napadá... ;-) A ak podľa teba pôsobí miestnosť pri tomto rozložení prázdne, vyriešili by to balóny na zemi. Normálne nakúpiť 300 balónov (napr. Hofi) oby ich nafúkať a nechať nelať po miestnosti...v troch farbách, biela tvoja a bordová... bolo by to podľa mňa pekné... chcelo by to ale miestnosť naozaj vidieť... :-|
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?