Vôbec netuším, ako to má vyzerať...Chcela by som niečo krátke, ale vôbec netuším kto čo má hovoriť, kde sa postaviť atď... Toto je jediná časť mojej svadby zatiaľ, o ktorej nemám ani páru..
ahoj.. u nas to riesil starejsi... a bolo to naozaj kratke... nie sme veriaci, takze islo iba o podakovanie rodicom za starostlivost doterajsiu, bolo to len par viet, kt. sme opakovali po starejsom spolu obaja a potom sme dali mamkam na znak vdaky po mensej kyticke a podakovali sa kazdy sam.. Michal zvladol aj povedat par slov sam.. ja som sa zmohla iba na Dakujem... =-) sme to povodne chceli kvoli mamkam.. ale dojalo nas to vsetkych napokon.. 8-)... potom som dala Miskovi pierko a on mne kyticu.. spolu s odovzdavanim pierka starejsi este do toho vsunul jednu "scenku" na odlahcenie, kt. trvala asi 3 min. a bola nazaj pohodova.. potom vyzval nas a vsetkych ostatnych na presun na obrad.. a co sa statia tyka... my sme stali vsetci v obyvacke.. my dvaja proti rodicom mojim aj vtedy este snubencovym a medzi nami bol starejsi... stali sme vlastne do V priblizne... rodicia, my takpovediac oproti a starejsi tie "nozicky" Vcka spajal... lebo naproti stali kameramani a fotografi... rodina mala byt povodne za starejsim (aspon v nasom "bytiku" to velke moznosti na "rozlozenie" nedavalo..)
@tweetynkaa@delphinka nebudeme mat...pri mojej sesterke rozpraval jej ujo...snubencovi davali ulohy...otazky..aby ziskal nevestu..potom klacali...on cital..davali im kriziky na celo rodinny prislusnici...ale bolo toho privela a ja take nechcem az
@myrinqa tak sa skús dohodnúť s niekym z rodiny..alebo nejakým kamarátom, ktorý by bol ochotný prečítať Vaše poďakovania rodičom, kým budete kľačať...a tie poďakovania si poprípade napíšte aj sami, vy najlepšie viete, čo im chcete povedať ;)
@myrinqa my sme to ale take nemali... ziadne ziskavanie nevesty... ziadne plachty a za nimi skryte akoze nevesty... vazne to bolo o tom, ze povedal nieco v tom zneni, ze predtym, ako sa staneme manzelmi, ze chceme este podakovat rodicom.. a potom uz len povedal par viet, kt. sme opakovali po nom... mozno 4 vety a vyzval nas, aby sme dali na znak vdaky mamkam kytice (kt. on drzal v rukach zatial) a podakovali sa im aj sami (na co Misko predstúpil pred rodicov a povedal im, ze sa im chce aj takto este podakovat za vsetko... atd.. mozno 2 vety, mamke svojej dal kyticu a pusu, ocinovi podal ruku a potom som bola na rade ja.. obidvom mojim rodicom som povedala dakujem... a dala im pusy, mamke mojej aj kyticku este k tomu... teraz nas este vyzval.. ze nas symbolicky prijimaju do rodiny rodicia ako syna a druhu dceru, miska moji rodicia (objal mamu a potom mojho otca), uz povedali len nasi, ze ho "este raz vitame v rodine" a ja som objala jeho maminku a jeho otca a povedali to iste... a v podstate tu to mohlo skoncit... my sme tam mali sice este tu scenku s odovzdanim pierka a kytice mojej, ale... mohol nas starejsi len vyzvat odovzdat si navzajom pierko a kyticu a potom vsetkych vyzval, aby nas isli odprevadit na radnicu, kde nastupime na dalsiu cestu zivotom... a islo sa... ono sa to zda.. ale... toto cele trvalo aj s tou jeho miniscenkou 10 min, kt. kludne by 5 - 7 min. bez miniscenky zabrala len... takze to dlho vobec nebolo... tiez sme nechceli nic dlhe... :)
my sme mali pri vstupe 2 falosne nevestz, potom draheho pustili dnu, nech si ma najde, ked prisiel, dal mi kyticu, ja som pripla pierko, ujo precital take kratke podakovanie rodicom, dostali sme od nich pozehnanie a isli sme na obrad
U nas bol v plane maly prihovor - akokeby prianie rodicov k nam - slova sa ujal manzelov otec - max. nepriravene, lebo moj ocino si netrufol a mamicka sa dojala prilis skoro... tak povedal slovo za vsetkych rodicov (mozu byt pritomni i krstni a stari rodicia) a ostatni len pochvalili, ze sami by to tak vystizne nepomenovali - hovoril, aby sme si zachovali toleranciu, trpezlivost jeden s druhym a nech tak prekoname vsetky tazkosti... nakoniec k nam postupne prisli - pobozkali nas, podakovali sme si navzajom a dali nam kriziky. Bolo to ako pokojne prianie a pozehnanie deti do dalsieho zivota. Bolo to velmi mile, nenastrojene, prirodzene a uprimne :-) Ani nas nenapadlo dakovat mamam kvetinami - lebo napriek tomu ze sme vsetkym kytice zakazovali, nejake predsa len prisli - tak sme vytriedili a potom najkrajsie darovali vsetkym mamam v okoli - aj krstnym aj babickam. Dakovny element rodicom boli fotoknihy po svadbe. Drzim palce +