Aké sú výhody a nevýhody svadby v zime?

Profilova fotka
Ahojte, milé nevesty! Rada by som otvorila diskusiu na túto tému. Veľmi sa mi totiž páčia zimné svadby, avšak viem, že nie sú veľmi obľúbené. Hlavným dôvodom je určite počasie, no na druhej strane som rozmýšľala, že takáto svadba môže mať aj výhody. Napríklad dodávatelia nie sú až tak vybookovaní a možno sa podarí získať aj nejaká tá zľava :) Čo si myslíte vy o svadbe v zime? Krásny deň!
Odpovedať
Profilova fotka
osobne by som asi svadbu v zime nechcela práve kvôli počasiu, treba riešiť čo navrch na šaty, topánky do kostola aby neodmrzli prsty, fotenie sa väčšinou robí vnútri aj keď som videla krásne fotky v snehu len teraz sú už tie zimy také, že málokedy je sneh, skôr prší alebo je iba taká člapkanica čo je ďalší problém, že treba dávať hrozný pozor aby sa nezašpinili celé šaty. na druhej strane sa mi ale veľmi páčia fotky zo svadieb s tématikou vianoc, to býva fakt nádherné a tie svadby mávajú úžasnú sviatočnú atmosféru
Odpovedať
Ano, paradoxne máme svadbu v lete, ale keď som bola mladšia, svadbu som chcela v zime. Ak by bola záruka snehu, bola by to doslova rozprávková svadba. Čo by sa možno dalo vyriešiť ak sa nachádzate niekde blízko oblasti kde sneh je, blízko tatier alebo vyššie položených miest. Potom ano, ako ste spomínali, ti dodávatelia, ktorí sú vybookovani aj rok a pol dopredu, tak možno budu volnejsi. A tiez nie je tak teplo, čiže nepokazia sa koláče, vypije sa viac alkoholu, vám nebude horuco v statach, ženíchovi v obleku, nebudete sa potiť
Odpovedať
Profilova fotka
Áno, čo sa týkalo dodávateľov, tak sme nemali problém dohodnúť sa a zabezpečiť veci a zorganizovať tak svadbu za 5 mesiacov - aj keď, je pravda, že v tomto čase sú stužkové, imatrikulácie a potom neskôr aj plesy :-) My sme stále chceli svadbu v zime, lebo v lete je podľa nás lepšie stráviť víkend niekde pri vode ako sa potiť v šatách a obleku :-D Je však pravda, že v tomto období je počasie nevyspytateľnejšie, ako inokedy a my sme do poslednej chvíle nevedeli ako bude, no myslím, že sme to vychytali :-D trošku nás pri kostole vyklepalo, ale ani to nevadilo, lebo sme mali pre hostí pripravenú zázvorovicu a šípkovicu, ktoré zožali obrovský úspech :-p Ďalšou výhodou bolo pre nás prenášanie koláčov a tort, ktoré sa netopili, nedžabali a dobre sa s nimi manipulovalo. Ďalej sme zhodnotili, že tým, že bola vonku zima, ľudia sa zdržiavali vonku len minimálne a dnu bol tým pádom vždy plný parket, lebo sa hostia "nerozliezli" po okolí a po vonku. Takou nevýhodou, ktorú musím priznať bolo, že sme sa nestihli s manželom fotiť, ale ani to ma nejak netrápi, keďže sme dohodnutí s našim fotografom, že keď napadne sneh, tak niekam vybehneme a pofotíme sa dodatočne ;-) Celkovo mať svadbu v zime hodnotím ako dobré rozhodnutie a nemenila by som, bolo to skvelé :-)
Odpovedať
@moniqam mne pride to, ze sa vypije viac alkoholu skor ako nevyhoda ako vyhoda :-D ale zase na druhej strane si myslim, ze sa vypije menej takych veci ako je pivo, nealko a tak lebo nebude ludi tolko smadit ako ked je hrozne teplo
Odpovedať
Profilova fotka
@patricia91 Juj, budem držať prsty, nech napadne sneh, lebo na tie fotky sa veľmi teším!
Odpovedať
Profilova fotka
vyhoda je istotne aj v tom, ze sa ludia v zime az tak nepotia ako v lete :-) :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Podľa mňa je svadba v zime lepšia, ako v najväčších horúčavách, teda ak by som si musela vybrať, či mať svadbu v januári alebo v auguste, zvolila by som skôr ten január :D (alebo december, to je jedno). Ja teda nemám rada horúčavy, ale popravde ani zimu veľmi neobľubujem, takže pre mňa je ideálny ten zlatý stred, preto sme si vybrali jar. Počasie je ale vždy nevyspytateľné, to je jedno, aký je mesiac. Avšak ešte jedna vec, v zime sú dni veľmi krátke a ako som rozmýšľala, mne by sa nepáčilo, ak by už o 4-5 bola tma, v takom čase je ešte obrad, gratulácie...to sa mi nehodí do svadobnej atmosféry. Na druhej strane sa mi veľmi páčia zimné svadobné "outfity", šaty s dlhším rukávom a kožuštekom, to je veľmi pekné :)
Odpovedať
Svadba v zime može byť veľmi pekná. Nie je problém s prenáśaním alebo uskladnením koláčov alebo torty, pretože býva chladno, nić sa netopí. Svadobný hostia sa zdržujú hlavne vo vnutorných priestoroch. Ak by človek vychytal sneh, tak by to boli veľmi pekné svadobné fotky. Trošku je problém v kostole býva chladnejśie, takže treba mať na sebe niečo oblečené napríklad kožuch no a potom tak nevyniknú šaty. Na takú zimnú svadbu sú nepraktické šaty bez ramienok. A treba si zohnať teplejšiu obuv, ak bude sneh tak lodičky nie sú dobrá voĺba- treba ćižmy. Taká svadba niekedy kolo Vianoc, keď je výzdoba by mohla byť super...Ženích sa nebude v saku potiť, hostia sa tiež nebudú potiť, len budú potrebovat niečo na seba, aby im nebolo chladno. Na letnej svadbe je jednoduchšie si zohnať śaty- dajú sa dať aj letné krátke.
Odpovedať
Profilova fotka
Zimná svadba by bola pravá, keby bol aj sneh a všetko, čo k tomu patrí. Mne osobne sa najviac páčia jesenné svadby ale aj zimné majú isto čosi do seba. Je pravda, že výhody najväčšie sú asi v tých dodávateľoch. No ťažko sa mi porovnáva, keďže som svadbu v zime ešte nezažila
Odpovedať
@barababic pečiem torty na svadby a jednu som robila pre nevestu, ktorá si svadbu v zime vysnívala. Veľmi túžila po tom, aby bolo plno snehu, modrá obloha, slniečko. Všetko sa jej do bodky splnilo, ešte aj výzdobu mala prekrásnu, mala som pocit, že som vstúpila do ľadového kráľovstva. Malo to jeden háčik, svadba bola v sobotu, keby bola v piatok, teda len o deň skôr, tak by sa väčšina hostí na ňu nedostala. Bola kalamita, neprejazdné cesty, poladovica, lebo pršalo a mrzlo to, ja som ešte v tú sobotu mala problém sa tam bezpečne dostať. Už som to tu do podobnej témy písala, za mňa svadba v zime nie. Predstavy môžu byť krásne, ale realita.....
Odpovedať
Taktiez by som svadbu v zime nechcela, lebo ako napisala maslenka, nikdy neviete ake bude pocasie. Predsa len v lete alebo na jar ci jesen je to pocasie stabilnejsie.
Odpovedať
My sme mali svadbu na konci Marca. Tak či tak som si zhaňala kožuch na seba a rozmýšľala som aj nad ćižmami, ale nakoniec som mala lodičky- v prípade snehu by som sa prezula z čižiem.. V doline bolo dobre, jarná teplota, ale pri presune som mala na sebe kožuch a dala som si aj legíny, aby som neprechladla. Na Lomnićáku bola zima, sneh, fúkalo takźe ideálne zimné poćasie. Mala som prezuté turistiké topánky. Svadobná torta sa nám neroztopila, ani koláče. Len kvety mi trochu omrzli / prechladli/. Ešte sme si v nedeľu spravili fotky na lúke- prślo akurát oteplenie a bolo veľmi teplo na slnku, takže mám fotky zo svadobného dňa s kožuchom a z nedeľe len tak naľahko iba v śatách. Počasie je vrtkavé tak či tak, a niekedy je teplejšie v marci ako máji... Asi by som zvolila skor jar, jeseň.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@kathhii A nepodelíš sa s nami s nejakými fotkami? :)
Odpovedať
Profilova fotka
Celkom si viem predstaviť svadbu v takej tej romantickej bielej zime ako z Perinbaby :) Ale zima na Slovensku je väčšinou iná... Asi by som to neriskovala a to hlavne kvôli šatám. Neviem si predstaviť takú tú typickú mestskú čľapkanicu a na sebe biele, široké a dlhé svadobné šaty... Ako keby ste mali šťastie na suchý víkend alebo bielu romantiku, tak super :) ale je tam riziko mokrej, špinavej zimy, aká je v našich mestách asi najbežnejšia.
Odpovedať
Napíšem keď budeme mať po svadbe .:-) Zatiaľ problém s dodávateľmi až na malé výnimky nebol žiadny a to nás každý varoval, že dodávateľov nezoženieme. Čo sa týka počasia túžila som po snehu, ale predpokladala som, že nebude. Tak sme si to poriešili tak, že budeme mať fotenie niekde v horách na snehu. Počasie je vrtkavé stále, aj v lete môže byť sychravo, to sa nedá ovplyvniť. Taktiež je potrebné počítať s tým, že sa rýchlo stmieva a zariadiť si obrad podľa toho.
Odpovedať
@pandorra tesim sa na tvoju odozvu. ;-) mne sa velmi pacia svadby v zime ale moj drahy o tom ani pocut. a kde sa planujete ist fotit? tatry, ci nieco ine?
Odpovedať
Je to jedno, hlavne, aby bol niekde sneh. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Svadby v zime maju svoje specificke caro. Ak tuzite mat svadbu vonku,uzit si pocasie a noc pod hviezdami,svadba v lete je idealna. Ale vo vacsine pripadov sa svadba odohrava vo vnutornych priestoroch, na obrad do kostola aj z neho idete autom,takze ani to pocasie nie je taky problem. Ako uz spominali dievcata vyssie, dodavatelia maju o nieco volnejsie ako v lete, na jesen maju napriklad aj svadobne salony vypredaj siat (vacsinou dopredavaju kolekcie pred naskladnenim novej),cize viete kupit saty za lepsiu cenu. Svadba v akomkolvek rocnom obdobi je krasna. Ved nakoniec, nie je to o pocasi ale o ludoch, rodine, priateloch a tej krasnej chvili ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@la_tara krasne napisane a presne to som chcela aj ja napisat, ze svadba je o ludoch a nie o mieste, pocasi a dokonca ani o jedle to nie je. dolezite je to, ze sa stretne rodina a ze si dvaja ludia povedia svoje ano na cely zivot!
Odpovedať
Profilova fotka
bola som uz na viacerych svadbach a boli aj v lete, aj v zime, niekedy pocasie vyslo, niekedy nie ale zakazdym bola svadba krasna. ked sa zladi k tomu danemu obdobiu napriklad tak je to pekne vzdy :) hlavne tam ide o to, ze sa dvaja lubia a chcu spolu prezit zivot a tiez suhlasim s tym, ze vtedy na tom pocasi az tak nezalezi
Odpovedať
Profilova fotka
Ja velmi tuzim po svadbe v zime a asi ju aj budem mat. Sice asi az roku 2020 ale mne to nevadi, kedze chcem, aby bola dokonala. Svadba v zime ma kopu vyhod. Miesta na svadobnu hostinu su volnejsie, a taktiez nie je problem zohnat DJ-a, fotografa, kameramana, starejsieho, catering a pod. Nikomu nie je teplo, hostia, nevesta a zenich sa nevaria vo vlastnej kozi. Torta a zakusky sa nepokazia. No proste vsetko je jednoduchsie:-)
Odpovedať
@romcitka Len kvety možu omrznúť...
Odpovedať
Zimná svadba keď je sneh má svoje čaro, resp. treba staviť na istotu a aspoň svadobné fotenie spraviť v horách. Pridávam naše foto zo svadobnej hostiny na Lomničaku Odporúćam ale vlastné šaty, aby Vám bolo jedno, ći ich zašpiníte a zatrhnete. Trošku som mala starosti o kvety, treba počitať s tým, že kyticka vonku dlho nevydrži.
Odpovedať
Nestále poćasie može byť hocikedy, my sme mali aj hmlu, ale aj svietilo slniečko.
Odpovedať
Profilova fotka
@kathhii uzasne svadobne fotky, tato posledna je topkova :-) :-)
Odpovedať
Profilova fotka
každé ročné obdobie má svoje výhody aj nevýhody. akurát jar a jeseň sú také neutrálne ročné obdobia. v zime je nevýhoda zima a v lete zase že je teplo. každému vyhovuje niečo iné. bola som už na jednej aj zimnej svadbe a nevesta bola krásna a aj celá svadba bola super. treba všetko prispôsobiť a potom je to fajn :-)
Odpovedať
@almonda ak máš na polovici Slovenska kalamitu, neprejazdné cesty, tak toho veľa neprispôsobíš. jedine, že by si mala v jednom hotely aj sobáš aj hostinu aj ubytovaných všetkých hostí tri dni pred sobášom, čo je ale nereálne.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?