Budúce Talianky. Ste tu?

Zobraz úvodný príspevok
ahojte dievcata. pri tom mojom nudeni som si vsimla, ze holandanky a anglicanky su uz 'tu' (vo fore), je tu aj nejaka buduca (alebo uz) 'talianka'? ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@danieladaniela s tym plavanim som to minule musela vysvetlovat svokrovi, ze u nas vedia vsetci plavat... to akoze ked sme sli spolu na plaz, tak sa bali ze sa utopim, mne to skor pride ako dost hanba, ked niekto nevie plavat, akoze moji stari rodicia nevedeli plavat bohvieako, ale to sa da este pochopit, ale v dnesnej dobe?
Odpovedať
Profilova fotka
@lejinka, ja mela svatbu v kostele a ikdyz farar italsky umi a pulka mse byla v latine, jak pise i Yellowbanna, tak tim, ze manza neumi cesky ani slovo tlumocnik byt musel. pry kvuli "kulatemu" razitku. musi to byt soudni prekladatelka (nestaci normalni tlumocnik). italsky hovorici farar nestacil ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
holky, tou znackou hlavni cesta myslite ten bilej kosoctverec se zlutym uprostred??? ten jsem tu taky jeste nikde nevidela...a to uz 3 roky ridim :-D ....
Odpovedať
Profilova fotka
@sisiko no co na to muj pritel? branil me samozrejme, vsak se za mnou neco najezdil za toho 3.5 roku.. jen pak v aute z nej vylezlo, ze jsem ho trochu vydesila, jak jsem se do nich pustila, pry sla ze me hruza. no to je videt, ze me jeste nezna.. :-D jinak Landa, dobry napad! hned si vecer neco pustim. @danieladaniela :-D a to byli ti uvedomelejsi, kteri uz pochopili, ze more nemame..! @oky vidis, musim nekdy tchyni dostat do Ceska, aby me taky zacala hajit. ona sice asi tusi, ze nelezeme po stromech a mame teplou vodu, ale prece jen trosku osviceni by nezaskodilo.
Odpovedať
Profilova fotka
@plavci já se teda stydím, jak vás čtu, já kam nestačím, tam nejdu. se fakt bojím. a možná se bojím obecně toho moře, když jsem byla malá, tak jsme byli jednou a stalo se mi, že mě smetla vlna (žádná trága, jen jsem se lekla a lokla si), tak možná aj proto mám pocit, že musím aspoň stačit, abych případně mohla nějak reagovat. jsem suchozemská krysa.. ale třeba byla doba, kdy jsem třikrát týdně uplavala 40 malých bazénů skoro na jeden zátah, jó to bylo v mládí... @yizheng ono je to ještě trochu složitější, ale prakticky, jak píšeš, jen se může ustanovit i tlumočník ad hoc, tzn. nemusí mít razítko, stačí přísaha na místě, ale v jakém případě (zda jsou nějaká omezení), tak to už nevím. obecně platí, že tam musí být soudní tlumočník. a když je svatba v kostele, tak tam je "jen" farář nebo taky zástupce matriky (nebo tak něco)? páč nejspíš ty paní z matrik/oddávající z městských úřadů si asi trvají na tom dodržování jakýchkoli předpisů (když nemluví, musí být tlumočník). ale je to lepší, páč pak si polovice vzpomene, že vlastně nepochopila, co říká a podepisuje a bude žádat anulování :) @reys jsem taky byla zvědavá, jak reagoval muž, ale styděla jsem se zeptat, ale teď už to vím :)
Odpovedať
Profilova fotka
Ano, zlute kosoctvercove znacky tu chybi. I po meste jsou trojuhelniky jako u nas mimo obec.
Odpovedať
Profilova fotka
@danieladaniela Vitello tonnato miluju!!! x-) @im4fun A myslis, ze by tlumocnik tvou tchyni rozmluvil, kdyz je takova asocialni? Hlavne si nenech zkazit naladu, bude to jen vas den :-) Jak rika @yizheng, musi ji o soudniho prekladatele, seznam je na strankach MZV. A odkud jsi z CR? Tvuj pritel je fakt borec, ze umi cesky 8-) @salsiccia Karel je proste Karel :-D
Odpovedať
Profilova fotka
My jsme meli soudniho tlumocnika - polovicniho Itala, super chlap, byl s nami i na predsvatebnim setkani s jahnem a "brali ho mory", on totiz jahen mel neskutecne cerny smysl pro humor, porad vtipkoval a vubec se to nedalo prekladat. Dokonce nam rekl, ze kdyz videl napsano, ze se bere Silvie a Simone, ze si myslel, ze jde o lesbicky snatek. Katolicky jahen, ehm. Oddaval nas nastesti mlady farar, obrad byl v cestine + z vlastni iniciativy cetl italsky a Italove z toho byli uplne namekko. Byl fakt skvely. Navic, na to, ze neumi italsky, cetl fakt dobre 8-)
Odpovedať
Profilova fotka
@yizheng sranda, mne teda farar povedal, ze knaz staci... @yizheng jj, biely stvorec so zltym :-) @sisiko :-D silvie a simone :-) :-) :-) lesbicky snatek :-) inak moj farar napr vobec nechcel prekladat papiere z Nellovej fary, takze to ma vsetko v taliancine, on povedal ze si to domysli z latinciny :-) takze aj to uz je super :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@sisiko no ja myslim ze dokazal, nevim. Sice vim, ze to bude jen nas den, ale ja si vzdycky strasne vsechno beru, takze pokud s ni bude nejakej problem, tak to asi obrecim...
Odpovedať
@lejinka my meli svatbu na urade ... @reys uvidis, treba bude prilezitost ji vyvezt na vylet ;-) ... Ta moje ale nerekla nikdy nic spatneho ani pred minipobytem v CR ... po tom pobytu se slepe zamilovala :-D Pry mame i lepsi/poslouchatelnejsi pisnicky v radiu :-D :-D A super historka, vc. reakce pritele :-) @danieladaniela pridavam se k milovnikum vitella tonnata x-) @im4fun a jak se tvuj pritel dostal k tomu, ze se vydal do CR?? (to jsem ale zvedava, jestli nechces tak neodpovidej ;-) )
Odpovedať
Profilova fotka
@oky no vystudoval strojni inzenyrstvi v palermu, pak se snazil dlouho najit oraci po celý italii a neuspel. tak se rozhodl vydat se do cr na nejakej postudijni program (neco jako erasmus), pak si tady nasel praci a pak si nasel me:) a ty kde bydlis? v cr nebo it?
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@im4fun já jsem z tohohle důvodu uvažovala od začátku o svatbě ve čtyřech (papír my ještě nemáme). důvodů je teda víc, ale nejvíc rodina moje i jeho a naše povahy. a u tebe jsem tuhle úvahu taky četla, takže máš ještě dost času si to promyslet. je teda fakt, že si to pak může kdokoli vzít osobně, že jste ho/jí nepozvali, ale pokud to bude jen ve čtyřech, tak nebyl pozván nikdo a není co řešit (další fakt ovšem je, že některý lidi řeší naprosto cokoli ;-) ) buď ráda, že jí máš tak daleko 8-)
Odpovedať
Profilova fotka
no ja prave na jednu stranu z tohohle duvodu taky premyslela o svatbe ve 4, ale nakonec jsem to zavrhla. Nemohla bych to rodicum udelat. Navic nasi pritele berou jako vlastniho, takze tam problem neni...teda nsi to ani jeste nevi, tak jsem zvedava na reakci, a podle toho se rozhodneme:)
Odpovedať
Profilova fotka
@salsiccia V Panorame u panna acida maji Latte di kefir (made in Austria) s cedulkou Novinka :-D Jeste jsem ho neochutnala, ale urcite bude dobry :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@holky musim sa hned pochvalit, teda ja.... musim hned pochvalit Ditu.... fakt kus :-) hrozne mila a usmiata a chudunka a vysokaaaaa, teda sme rovnako vysoke ale ona mala opatky :-) som strasne rada ze ma prisla kuknut :-) konecne som spoznala niekoho z fora :-) aj osobne... :-) :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@lejinka zavidiiim! :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@lejinka Vidis, a ty jsi smutnila, ze jsi daleko :-) Super!
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj holkyyyy, zdravim vas po dovolene, bylo to super, nadhera, relax...a s nasema a s Alfim-proste muj sen. Vubec nevim, kolik jste toho popsaly, ale doctu vas prubehem.. @lejinka @dita tak jste se setkaly? To mam radost! x-) Zitra napisu vice. Ahoj a dobrou noc vsem
Odpovedať
Profilova fotka
@sisiko teda, to jsou novinky!! za chvíli půjde člověk do Buchanu a koupí jen tak mimochodem třeba miňonky... :-) @jennynka5 vítej zpět :)
Odpovedať
Profilova fotka
Zluta znacka hlavni silnice detekovana v Milane u letiste Linate!
Odpovedať
Profilova fotka
Dneska Akce Obcanka 8-) Elektronicka se vyrizuje jen po predchozi domluve, ja mela rezervaci na 11h (provedla ji misto me byvala zamestnankyne Matriky a znama tchyne) a samozrejme jsem na seznamu nebyla. Tak me nechali trochu cekat, ale ve 12h jsem byla uz doma. No, pani chtela povoleni k pobytu, rikam: CR je v EU a ona, ze se musi poptat. Zmizela a prisla s dalsi urednici, ktera rika: CR je jako Rumunsko ( :-p). Ale jinak dobry, vyfotily si me a vzaly si otisk leveho ukazovacku. Trochu nastal zmatek u prepisovani mista narozeni - Cesky Tesin. Ta obcanka ma cip a dostala jsem i PIN, poplatek 25,42 euro. Jo, a muj pas koloval po celem obcankovem oddeleni, tak jsem si rikala, jen se kouknete :-D Taky mi jedna z nich rekla, ze hezky pisu, coz se mi tady stava casto. Vam taky? Popravde, Italove docela skrabou ;-) @salsiccia Je vyborny ten kefir, i Simovi chutnal a to on mleko nejak zvlast nemusi ;-) Jee, a kdyby se objevily taky Fidorky a Vlnky, prosiiim :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@jennynka5 a ja som na teba vcera myslela! som ti chcela pisat ze ci ste sa rozhodli tam ostat alebo co :-) nejako dlho! Vraj sa ochladilo posledne dni? Mne pisala dnes mamka, tiez sa teraz vratili z dovolenky, ze je u nas zima a stale prsi, ze ma prsat do 3.8 |-| =-) 8-( vitaj spat Jennynko
Odpovedať
Profilova fotka
@sisiko no tak pani ucitelka musi pekne pisat :-) blahozelam k obcianke :) a naco sluzi PIN? inak holky ako sa tu podpisujete? priezviskom a menom? ja som sa teda vzdy len priezviskom a ked som prisla sem ma stale nutili dat aj meno, v poslednej dobe sa mi to uz nestava, ale na zaciatku sa normalne ludia za mnou vracali, ze mam dopisat meno, ze priezvisko nestaci...
Odpovedať
Profilova fotka
Holky, tak tohle je presne krajina, kterou zboznuju x-) Konkretne Umbria - u Assisi, kde jsem asi nasla B&B :-) @jennynka5 Ahooooj, jsme rady, ze te mame nazpet :-) Kolikrat do roka se vracis do CR - prumerne? :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@lejinka PIN slouzi k uprave osobnich informaci na terminalu, normalne cucim :-D Od te doby, co jsem tady, se taky podepisuju celym jmenem. Mozna to i lip vypada ;-) Jako pancelka urcite nepisu, Pisanky bych tvorit nemohla :-D Jednou jsem musela psat zadani maturitnich temat na tabuli, to byla fuska, psaci pismo vubec nepouzivam :-D Ted se mi vybavila vzpominka, v 1. tride bylo mym problematickym pismenkem male psaci L :-D Jak se to pismenko psalo jedno za druhym do radku, zacalo to jako L a skoncilo jako male E a hned jsem dostala za 3 :-D To L me proste pronasleduje :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@sisiko a tie terminaly su kde? to teda cumim aj ja :-) :-) a to si mozes sama upravit info, len tak? akoze napr modre oci na zelene? ;-) Jo a aby sme zase neboli z toho az tak velmi nadsene, tak sa mi dostal do ruk nas slovensky obciansky, ten novy, europsky a to som tiez cumela pretoze som ho este nevidela... a najlepsie ze ked sa nan vyfotite tak vam z policie poslu Sms, ze mozte prist pon, ze je hotovy... (to len taka vsuvka, aby sme neboli prilis nadsene z technickeho pokroku tu :-D ) btw @sisiko, krajinka moc pekna... pripomina mi nase hory doly... ceskoslovenske :-)
Odpovedať
Profilova fotka
cau kocky, tak jsem dnes konecne ziskala data dovolene, hura! nalakala jsem sefa, ze potrebuju neco poradit urgentne, ze musi dojit a jak se dostavil, rikam "tak, a ted odsud neodejdes (zivy), dokud nevyklopis plan dovolenych" :-D nabidka, jakou nemohl odmitnout, ze jo... hned jsem koupila letenku, 07 frcim na tyden do Brna! @lejinka fakt po Tobe chtel nekdo i krestni jmeno? to se mi jeste nestalo.. ale je fakt, ze se podepisuju prisernym klikyhakem, tak ani neni poznat, co se v nem skryva :-p
Odpovedať
Profilova fotka
Holky, jsem uplne mimo misu, musim si vas docist! ;-) @sisiko ja jsem nebyla v CR, ale v Chorvatsku u moricka ;-) Bylo kraaaasne, chjo, zitra mazu do prace..Ale do CR se snazim jezdit casto, kazdou volnou chvili, za rok bych tipla tak 5x a moji musi prijet i sem. Ja jsem takova zavislacka a mam taky takovy paniky obcas, ze tam nejsem, ze se neco treba deje.. Ty jezdis jak casto? A kdy jedes na dovolenku?? x-)
Odpovedať
Profilova fotka
Vcera mi neco vlitlo do oka a mam to tam furt. Sla jsem ted za zavodnim doktorem, pry tam nic nevidi, ze je potreba zvetsovaci sklo, at si zajdu na pronto soccorso. Ha! Pronto soccorso! V Italii! V cervenci! S piskem v oku! To bych dostala ne codice bianco, ale codice trasparente a sedela bych tam do zari. Obvolala jsem 15 ocaru v okoli, bud to nebere nikdo, nebo zaznamnik. Tak fakt nevim... Boli to jako cert.
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?