palesandra - no pre mna by bolo idealne vybrat saty 3 mesiace vopred (svadbu planujeme v auguste) len sa obavam toho ze ked tam potom pridem tak vacsina siat bude obsadena na moj termin .... a z ktoreho salonu mas saty?
no to mi niečo hovorte my máme iba sálu, hudbu, koláče, kameraman rezervovaný (ale ešte sme spolu nekomunikovali )a boli sme za farárom čiže v podstate nič nič nič .....
chcem sa spytat ohladom tych cokoladovych fontan holiek, ktore to mali na svadbe - nebolo okolo toho vela spiny? myslim tym teda, nebolo okolo toho nakvapkane a natecene, ked si hostia do toho macali ovocie ci ine maskrty?? viete, ked kazdy na to pozera ze ake to je chutne /zvlast deti/.. hm?
tanicka_photo: ja som síce fontánu na svadbe nemala ale mali sme ju na jednej recepcii, ktorú organizovala naša firma a v pohode nebolo tam natečene ani nakvapkane lebo si tam mala male tanieriky
no babenky čo sa týka čoko fontány.. :)) prevádzkar v opalexe mi vravel, že sa im 2x stalo na svadbe, že to tam nejako vyprsklo či čo.. a raz sa vraj vyliala celá na neho, že v nej čosi odišlo a začalo tú čokoládu striekať, tak chcel zachráhiť situáciu a celý bol od čokolády. :))) tak mi povedal, že ak chcem fontánu.. kľudne, ale musí tam byť človek, čo sa o to bude starať..
Ale ja ju aj napriek tomu chcem.
raduskas: prosímťa môžeš mi poslať do IP kontakt na ten tvoj súbor? a aj cenu koľko za to pýtajú? Ja som dnes rezervovala starejšícho a ešte uvažujem aj o súbore. Môže to byť celkom zaujímavý program.
paris78: ja som chcela jedny šaty z kolekcie čo majú v Princess a volala som pre istotu či ich majú v KE a nemali. Volala som do PO a tam ich majú takže idem tam.. ale asi aj do KE.. Určite bude rozdielny výber.
No a inak baby, berte na vedomie, že od marca ide hore spotrebná daň na alkohol... vychádza to cca 2O centov na deco, čo je tak 2 u niektorých aj 3 eurá navyše. To len taká rada, keby ste sa chceli predzásobiť.. alkohol sa nepokazí.
Ja už som sa dohodla so svokrovcami, že na bud. týždeň ideme nakúpiť. Tak cez víkend musím nejako spraviť počty...
no ja som sa už alkohom predzásobila ešte minulý rok v decembri už len vínko nám treba
Ibizka.X ten kontakt na súbor ma plaesandra ja poznám tiež jeden súbor ale neviem či chodia aj čepčiť na svadby ako viem že boli ale iba členom súboru a boolo to take smutne so sviečkami......
baby mna tak napadlo, chceme sa fotiť v parku v PO, a prideme tam autom, teda ked chcem zaparkovať hned pri parku, teda na hlavnej alebo pod brankou ako je spolok sv. vojtecha(nerada by som sa "promenadovala"po meste v svadobných šatách :-D ) potrebujem mať nejake povolenie od policie, alebo od mestskeho uradu?lebo na týchto miestach je zákaz parkovania, a nerada by som kvoli hodine fotenia v parku mala opletačky s policajtmi vo svoj svadobný deň :-|
luudka23: viem že na mestsom úrade dávali takéto povolenia , ale iba podnikateľom, poslancom a takýmto ľudom čo tam "musia" chodiť autom:) nneviem ako to funguje u svadobčanov...
ahojte, chcem sa vas opytat ci ste uz boli na fare a ci vam nieco povedali ohladne platenia. ja som bola a povedali mi ze 70 eur a nasi mi povedali ze som asi zle rozumela tak by som sa chcela uistit
ahojte kočky... tak ja mám za sebou prvú skúšku šiat.. a som zdesená :-( neviem sa rozhodnúť a je to horor. Inak ste písali, že v princesse ma aj odfotia? No neviem lebo mne to tam taká čiernovlasá pani nedovolila. A som z toho nešťastná.. lebo napr. v megiie sottero som si pofotila všetky šatky.. prišla domov pozrela fotky, uležala v hlave a hneď som videla ktoré áno a ktoré nie.. Chcem ísť do princess ešte raz a na "tajňáka" sa dať odfotiť. Sestra mi stihla urobiť jednu foto, ale akurát zo šiat, ktoré sa mi nie až tak páčili.
A v princess mám jedny favoritky.. normálne som z toho na nervy
no len mne sa už páčia totižto viaceré a ja sa neviem rozhodnúť... dnes som bola zas v jednom ale tuto v PP.. a tam sa mi zapáčiali až troje.. len som ešte nevidela fotky. Ešte pôjdem skúšať raz do princess a potom si to porovnám. Sranda ale je to.. že tie šaty vyzerajú úplne inak na obrázku, úplne inak na mne.. a potom úplne inak aj na fotke.. Kopec šiat som vylúčila až keď som ich videla na fotke. :-)
hlavne sa v nich musis citit dobre ty ja som mala zajednane uplne ine boli sice pekne aj mi sedeli ale citila som ze to nieje ono a 3 mesi.pred svadbou som zbadala tie prave ;-) ked som si ich obliekla tak bez vahania som ich zamenila a bola som max.spokojna ;-) ;-) ;-) ;-) ;-)
ahojte holky za čo je vlastne tých 20 či 30 alebo 70€ na fare? je to za sobáš, alebo čo? či je to akože povinný finančný dar? lebo u nas (som od Michaloviec) sa nič neplatí, alebo aspon o tom neviem. viete to ma dosť zarazilo ked chcu 70€ :-|
no to aj mna a urcite sa ich na to opytam. ale vraj je to za to, ze ani jeden nie sme z tej farnosti a chceme sobas v ich kostole. trosku smiesne sa mi to vidi. no ale 2000 korun je trosicka prehnane
takže i mna to čaka, lebo akože nie sme s ich farnosti (priatel je síce prešovčan ale evanjelik) no super a tak s takýmto výdavkom som fakt nepočítala. u nas je zvykom potom nosiť aj tortu alebo kolače, tak odomna ich neuvidia ked si vypýtaju 70€
Ahojte som tu uplne nova, co sa tyka fotenia svadobncanov sa mi zda ze nepotrebujes povolenie lebo aj ked ides do kostola tak odstavis auto a vsetci vidia ze je svadobne tak potvrdenie nepotrebujes
ani u nas sa v kostole nic neplati, ale musime si zaobstarat kvety a pod., cize bud zaplatis a postaraju sa o vydavky alebo si zabezpecis sama. kamoska co mala svadbu v ke, tak platila okolo 40e na potreby vyzdoby a kvetov na sobas..normalne jej dali navleky na stolicky, ozdobili lavicke, dali zive kvety ako ozdobu k navlekom..Teda myslim ze je ten vydavok na takeho vydavky.. Ale niekedy je to lepsie ako ked si musis vsetko zabezpecit sam ako ja, cize kvety, navleky a pod.. a este mi farar vravel ze sa mam "patricne odvdacit" kostolnicke, kvetinarke, kantorovi, ..jemu..a pod... :))))