ked sme my boli spisovať zápisnicu na fare sv. Mikuláša tak nam dal kaplán tiež papierik náuk a hovoril že nauky su s manželmi a knazom. žiadneho lekára nespomínal. ale na nauky sme ešte neboli, ešte je čas ale mne osobne sa do toho vôbec nechce kedže byvam asi 100 km od PO.
čo sa týka tých pekných priestorov tak chodia sa fotiť do múzea ale mne osobne sa to tam zdá dosť suche. pekne je v historickej budove divadla ale neviem či sa tam dá fotiť. o nej aj ja uvažujem ale kde a či sa to vôbec dá vybaviť tak to neviem.
ja som sa informovala v kastieli vo Fricovciach... fotenie tam stoji 20 co sa mi zda celkom dost... no neviem este zvazim... mam pocit ze v Presove nic neni... dala som si do vyhladavaca hrady, zamky, kastiele s podmienkou ze musia byt rekonstruovane a vo vybornom stave a vyhodilo mi zbojnicky hrad :D ta kopa kamenov hrad nepripomina ani zdaleka :D
a hlavne na zbojnicky neviem ako by si sa trepala v tých šatách a topánkach. fotky zo šarišského som už videla a boli pekné ale tiež nie si dnu ale vonku. takže to by ti nepomohlo (a ani nam lebo ja tiež rozmyšlam o vnútornom priestore, lebo november nie ktovie ako slnečný :-( ) v okoli fakt nedaleko Prešova je jedeno šľachtické sídlo zreštavrované, a fakt krasne ale bohužial je v skúkromných rukých a majiteľ nechce žiadne fotenie ani nič podobné v kaštieli. a je tam ozaj pekne videla som foto. ja vážne uvažujem nad tým divadlom. fotky z košického sú krásne tak prečo by sa nedalo aj v PO. hoci to som nezisťovala :-D
ja som počula ze v prešovskom divadle sa dá... a za opýtanie nič nedáš :) my máme blízko ten budimírsky kaštieľ ale tam sa mi vôbec nepáči :( videla som veľa fotiek čo sa tam fotili a všetky sú rovnaké - strojené :/ neviem čo budem robiť :/ ja by som najradšej vonku fotila, tam najkrajšie fotky vznikajú, ale holt keď nevyjde počko.
veď to aj mne sa pačia viac exterierove fotky ale v novembri sa môžem za pekné počasie len modliť, hoci teraz je vše naopak, tak nám v novembri môže slniečko pražiť, zatiaľ čo v máji na nevesty len lialo
Ahojte dievcata, buduce nevesticky :-) Chcela by som Vas porposit na nejaky kontakt na niekoho kto prenajima do kostola vyzdobu. Myslim, take stojany s kvetmi ako v telenovelach :-) DAKUJEM!!!
ahojte buduce nevesty... chcela by som Vas poprosit, kde v Presove maju krasne svadobne balerinky... mozte aj napisat aj nazvy predajní... :) dakujem !!!
Ahojte kočky :-) neviete mi poradiť nejaký šikovný súbor na čepčenie z Prešova alebo okolia za pár "ečiek"? prosím do IP... vopred veľmi pekne Ďakujem :-)
ahojte holky ;-) chcela by som sa spytať či v niektorom zo salonov v Prešove mi požičaju aj samostatne spodničku pod šaty a bolerko?ide o to že saty som si kupila len spodničku potrebujem a nechcem kupovať aj tú :-| ale hačik je v tom že neviem aka spodnička by sa mi pod tie saty hodila :-( , neviete mi v tomto poradiť?vdaka :-)
aj ja Vás poprosím o radu? odkiaľ rezervovať autobus na prepravu hosti? a koľko dní , mesiacov pred svadbou?hodil by sa mi aj taký menší cca 20 miest....kto mi v tom poradí budem veľmi vďačná :)
Caute, tak ja sice nie som z po, ale je to moje krajske mesto a mam ho velice rada. :)
Dievky, ten problem s prepravou je podla mna otazkou niekolkych tyzdnov, mozno aj dni. No a take busiky prenajimaju aj na stranke sad-po vlavo v casti objednavka prepravy. Uvidite tam taky obrazok busa, pod nim kolko za km atd. a je tam viacero moznosti, staci poklikat. Potom som nasla tiez v po nejaky frantisek kosc, tiez mikrobusiky, dajte si autobusovapreprava do google a mate to:)
A majka, ak chces take stojany skus salon trumg pecovska nova ves. Kedze je to v dedine nemuselo by to byt az take drahe. Viem, ze ked zdobia nevestam kostol u nas, tak tie stojany niekedy pouzivaju. Teda ak nevadi, ze tie kvety su umele. Ale aj ako odporca umelych kvetov musim uznat, ze to vyzera dobre.
A odkial kupujete ovocie na stoly?:)
dik
Ahojte, ja sice nie som z PO ale dnes sme prave rezervovali velky autobus na svadbu...Eurobus, maju podla mna ok ceny. za 1 km 1,13 eur. my mame svadbu cca 35-40 km od miesta kde byvame a vyjde nas to dokopy na cca 80-100 eur max aj s odvozom spat rano okolo piatej. treba si najst na webe eurobusu kde najblizsie parkuju k miestu kde bude svadba a zavolat im, uz je aj cas rezervovat podla toho co sme sa dnes s nimi ropzravali, my to mame koncom augusta.
my to máme z ovocím trochu jednoduchšie. lebo priatelov ujo ma v PP velkosklad ovocia tak budeme brat od neho...., alebo keby nemal tak by som to riešila normálne nákup (metro, kaufland,tesco.... )
baby, čo sa týka fotenia... Kapušiansky hrad ste nezvažovali??? vyzerá to, že by sa tam mohli dať celkom pekné fotky... pôjdem sa tam asi niekedy budúci týždeň pozrieť a dám vam vedieť... a asi to risknem a nechám zatiaľ len fotenie vonku... Kapušiansky hrad, Hlavná v Prešove, skúsime pár foto na ceste a keby sa stíhalo zastavili by sme sa aj na železničnej stanici v Drienovskej novej Vsi... videla som fotky odtiaľ, ktoré robili Lukačkovci a boli nádherné... o čo je môj fotograf horší od nich :-D a veď do augusta ďaleko...:-D aspoň si to nahováram stále... popýtam si týždeň pred svadbou info o počasí od pána Iľka na 14.8.2010 a potom sa rozhodnem :-D z núdze mi bude aj Budimírsky kaštieľ dobrý :-D
Ahojte dievcata chcela som sa opytat ci nejaka nemate skusenosti so svadobnym salonom Trumf z Pecovskej novej Vsi? hlavne co sa tyka vyzdoby dakujem kludne aj do IP :)
iva.jurkova - tak nam sa to raz podarilo, na starej skodovke :) ale asi treba zadovazit radsej nieco terenne... len je otazne ako to tam teraz je po tych zosuvoch pody ... :-|
no môj brat chodí stále do lesa a kedže bývame pod kapušianským je tam dosť často a povedal že je to tam zarastené jak v ďzungli, že minule si musel cestu presekávať, aby sa tam vôbec dostal....a na šarišský by sa malo dať dostať autom neviem ako to tam teraz je?
Caute, ja len ze idem objednat z ebay papierove vejare na ovievanie. Su sice drahe, ale nic lepsie a praktickejsie sa mi nechcelo vymyslat. Ide o to, ze potrebujem 100-120. Objednala by som 200, vyslo by to na jeden o 20 centiakov lacnejsie , 0,54. Takze ak by ste chceli nejakych 80 alebo tak, dajte vediet. Do po vam to aj dovleciem:)
Ibizka ja poznám jednu kaderníčku z kvetky je dobra na strihanie a bežne účesy ale čo sa týka svadobných účasov tak neodporúčam, neviem ako ostatné jej kolegyne.... ale môžem odporúčiť kadernictvo zuzana alebo tatiana