Problémi so svokrom. Ako ich riešiť?

Ahojte nevesty, téma o svokrách tu je, ale o svokroch nie. Môj budúci svokor ma dokáže strašne vytočiť. Totiž on keď má zlú náladu tak sa do každého naváža, kritizuje a trúsi blbé poznámky. Stará sa aj do toho o čom nič nevie a aj do toho do čoho by sa nemal starať. Keď má dobrú náladu tak je milý vtipný, že by o ňom nikto nepovedal, že dikáže byť taký otrasný. Jediné čo môžem robiť je ignorovať to, pretože bývame v ich byte. Som zvyknutá vravieť čo si myslím a pomaly z toho šaliem, že musím vždy čušať. Dá sa to neako riešiť???
Odpovedať
1
2
5
Ahoj Ericca, moj svokor je opak svokry. Skvely chlap, nastatie manzel je po nom, takze som spokojna :-) A Tebe by som radila, mat svoju domacnost, cize vlastne byvanie a svokrovcov vidavat len sem tam. Sukromnie je dolezite pri dobrych vztahoch. Takto musis znasat nalady dalsich ludi a to sa niekedy neda prehliadat a ignorovat "bezbolestne".
Odpovedať
Tak s tým vlastným bývaním musíme ešte počkať lebo chodím na denné na VŠ a nemám prácu a z jedného platu by sme nevyžili.
Odpovedať
Pochopila som, ze ak tu moznost mate, tak uz ste davno prec ;-) a neriesis svokra, ale moja rada ostava, teraz zatat zuby a vydzrat pokial nebudete mat svoje byvanie. Ak sa to nebude dat zniest, skus sa s nim porozpravat o tom, ako sa k Tebe chova, narovinu mu povedat, ze sa Ti jeho spravanie nepaci a kde su Tvoje hranice. Byvate sice pod jeho "strechou" ale musi akceptovat aj vase sukromnie a Tvoju osobnost.
Odpovedať
Profilova fotka
ericca - tohle jsem si pocas studii take prozila - neni mu pres padesat? Pokud ano a je to takovy ten ukazkovy typ civilizacnich chorob (obezni kurak s vysokym tlakem) tak ho zkus politovat a ber ho s nadhledem jako stareho cloveka :-D
Odpovedať
marne on sa tak chová ku všetkým. aj k svojej manželke (buduicej svokre) aj k snubencovi. akoby ho v tej chvíli vymenili. a mám taký pocit, že všetkých podceňuje okolo seba. ak sa niekomu niečo nepodarí, tak povie niečo v tom zmysle,že jemu by sa to nestalo, lebo to robí lepšie. zuzanal je mu cez 50, prestal fajčiť už dávno, ale má vysoký tlak.
Odpovedať
Ericca, jasne, takze vsetci okolo neho su nuly, len on je jednotka. Tak takeho treba ignorovat v zlej nalade, pretoze by ta oberal len o nervy, ak bude mat svoju chvilku, tak si ho predstav, ako sedi na zachode ;-) ... alebo jednym uchodm dnu, druhym von. Ty s nim len byvas, ale nezijes :-) Urcite je Tvoj snubenec omnoho lepsi a schopnejsi, ako on. Takto si ludia liecia svoje ego, ponizovanim druhych. Vyvrsovanie na druhych je ubohe a prizemne.
Odpovedať
našťastie sa môj snúbenec ešte ani raz nezachoval tak ako svokor, dúfam, že sa to na ňom neprejaví až v starobe :-S
Odpovedať
Profilova fotka
ericca, podla mna je kazdy chlap zvlastny.... moj buduci svokor je samotar a ma take svoje "uchylky" je hrozny pedant tal dufam, ze moj priatel nebude po nom. :-)
Odpovedať
no, len riziko je to, že nikdy nevieš akú vlastnosť a po kom zdedil :-N to sa prejeví keď budú chlapi v precohde okolo 50-ky. vidím to na svojom otcovi.
Odpovedať
Profilova fotka
aj keď si so svokrovcami dobre rozumiem nevydržala by som u nich bývať.. môj svokor má už cez 60.. ale je to také "žihadlo" myslí si, že keď je na dôchodku a rád robí tak že aj všetci pracujúci okolo neho majú kopec času pre neho aby mu stále chodili pomáhať.. a pritom má kopec kamarátov.. najviac ma rozčuluje to, že hocikedy nám zavolá kvôli nejakej totálnej hlúposti a myslí si, že hneď nasadneme do auta a budeme za ním utekať 150 km kvôli tomu, že potrebuje nejaké kliešte, alebo neviem akú hovadinu.. pritom v dedine má kopec kamarátov a majú ešte 2 synov a tí bývajú len nejakých 10 km od nich.. ale samozrejme nie.. on musí volať vždy nás.. a my musíme byť ako na gumičke.. ]-(
Odpovedať
Profilova fotka
oriesok tak to ti nezavidim musis mat pevne nervy :-)
Odpovedať
baby..tak tato tema sa mi viac hodi ako tema 'svokra; :-D :-D :-D ja len dufam,ze raz budeme byvat sami..nastastie som ja teraz v zahranici..tak nepocuvam stale nejake vycitky hlavne okolo svadby,lebo to moc stoji.. ale uz som v pohode povedala,ze su to moje peniaze,tak ich chcem niekde minut :-D on je inac ochotny clovek,o vsetko sa postara..ale sa to robit jeho sposobom..a ten nie je zhodnym s mojim..som drza a preto si presadim svoje..a je mi jedno,ze sa mu to nebude pacit..jednoducho je to moj zivot..a nenecham si nim manipulovat nikym..ani moji vlastny rodicia mi nesmu do neho hovorit..ja budem niest zodpovednost za kazde rozhodnutie,co spravim.. ;-) :-N
Odpovedať
Článok sa načítava...
Kocky, davajte si na nich (svokrovcov) pozor :-p Vlastna skusenost, su t zvalstne individua ;-)
Odpovedať
Ahojte, moj buduci svokor je uplne fajn clovek. Taky rozvazny a velmi tichy, pretoze jeho manzelka (svokra) sa rada vyrozprava aj za neho... Vela veci mu je tak pozitivne ukradnutych... Proste neriesi... Naco sa stresovat... Mam ho rada. Priatel je dost po nom. Najma v tom nerieseni veci. Ale na priatelovi ma to zas vytaca:)
Odpovedať
ahojte :-) ja si myslim, ze ak chcem mat so svokrovcami dobry vztah, nesmiem s nimi byvat. ;-)
Odpovedať
petocka..suhlasim.. ja vzdy tvrdim,ze som neutiekla od vlastnych rodicov,aby som sla byvat k jeho :-D
Odpovedať
presne presne ;-)
Odpovedať
a potom budem urcite ja ta najhorsia..lebo zbytocne platime za podnajom,ked sme mohli byt s nimi a kooopec penazi usporit..
Odpovedať
leatea: my sme sa odstahovali este ked som chodila na vysku. bolo to sice o to lahsie, ze priatel uz bol v piataku a ja som robila popri dennom, takze sme mali vlastne peniazky. tiez by nas chceli mat pri sebe aj nasi aj buduci svokrovci, ale som rada, ze sme prec, pretoze teraz mam perfektny vztah s rodicmi a svokrovci si tiez ziju po svojom. :-)
Odpovedať
no moj drahy byva stale doma..aj ked chodi na vs..kedze v ziline je dobry vyber..ja som prec z domu takmer 7rokov..a nasli si uz zvykli..len jeho otec asi bude tazko znasat,ked sa jedneho dna rozhodneme pre vlastne byvanie.. a teraz som navyse v zahranici,takze mam totalny klud..este aj od mileho.. :-D
Odpovedať
leatea: neboj sa, to zvladneme. Aj priatelova mama to niesla tazko a doteraz nam vzdy pripomenie, ze ked sa budemem chciet vratit, tak tam budeme mat miesto, ale respektuju ako sa rozhodol. moji rodicia to cakali, pretoze ma k tomu vzdy viedli, aby som sa osamostatnila a zila svoj vlastny zivot. ale teraz som stastna, pretoze nadsene organizuju svadbu a tesia sa s nami :-)
Odpovedať
leatea: teda sorry za preklep: to zvladnete ;-)
Odpovedať
zvladneme..ved nic ine neostava..a navyse tiez som naucena byt samostatna..podstatne je,aby sme si vsetko rozvrhli tak,ze sa to bude dat stihat a hlavne financne utiahnut.. a u nas ani neviem ako je to so svadbou..ja ju planujem zo zahranicia a drahy musi obehat,co nakazem..pripadne spolu,ked pridem..moji rodicia su dost daleko,takze nemaju sancu sa zapojit do priprav..a jeho by aj chceli..ale my si radsej zariadime a co sa nam bude zdat,ze by mohli spravit/zariadit oni,tak ich poprosime..
Odpovedať
tak môj svokor sa zas prejevil. mali sme problém zohnať starejšieho, ten ktorého sme chceli už bol obsadený, ale sľúbil mi kontakty na iných starejších. prvá reakcia môjho drahého svokra bola: Prečo chcete starejšieho z tak ďaleka? Nie je dobrý ten z Nasvadu? len tak pomimo svadba ja v Kn a pôvodný starejší z okolia DS. najlepšie na tom bolo že sa ma snažil presvedčiť tým, že ten z Nasvadu príde vlastným autom a je to blízko a určite bude pýtať menej (pochybujem, pod 3000 nejde asi nikto). to sa rozumie samo od seba, že ktorý koľvek príde sám a netreba mu zabezpečovať odvoz. :-D mimochodom svokra mala rovnaký názor. drahý mi poradil, nech im nič nehovorím a tak to bude asi najlepšie. 8-)
Odpovedať
erica..ja to riesim velmi jednoducho..oznamim im,co uz mame..a je klud.. :-) potom si kludne mozu pohundrat,ale uz nic nespravia,lebo mi sme uz zajednali..
Odpovedať
veď odteraz sa toho aj držím :-D tak sme to včera spravili s kapelou, rezervovala som ju, povedala som to drahému a až keď prišiel domov im to oznámil, že je to isté. 8-)
Odpovedať
my sme to tak spravili s poharmi..ukazali sme ich,az dosli..a oznamka budu trosku nakladne..tak sa mu to hned nepacilo..tak som s usmevom povedala,ze je to jedno,lebo vsetko je uz kupene :-D
Odpovedať
Profilova fotka
zmazane na ziadost autorky
Odpovedať
Profilova fotka
to: leatea :-D to: janula17 moj buduci svokor ma zasadne odmieta, pre neho su taktiez vsetko nuly, deti si urobil na to, aby na neho robili a kazdy mu je dobry iba vtedy, ked na neho robi, resp. z neho moze vytrieskat peniaze...musi sa s nim vzdy suhlasit a podlizovat sa mu...ja som ten opacny pripad :-D ...kazdopadne, drahusik toto na nom fakt neznasa, takze dufam, ze v buducnosti (hlavne vyssom veku) nebude ako on...co sa casom stava
Odpovedať
Profilova fotka
zmazane na ziadost autorky
Odpovedať
1
2
5
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?