Volna tema na vykecanie adminov po druhe / free discussion for admins

Zobraz úvodný príspevok
Profilova fotka
zakladam znovu tuto temu, bo sa nam opat stalo to, co bolo popisovane v teme "Pruuuuser" (ktora pozeram uz tiez neexistuje...) Nasu staru vykecavaciu temu som nasla na streche tusim v prestavbe bytu :-. :-x no a odtial sa sem spat neda dat... baby, bacha na to... ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
no jasne, kazdemu vyhovuje ine, ako som uz povedala, jej sa prave nepaci ta trojkolka, ale mne sa zase naopak tiez velmi paci :-D
Odpovedať
Profilova fotka
myslim si, ze preto je to nebezpecne, lebo co ak pri pade na korculiach stiahnem aj kociar? :-o
Odpovedať
Profilova fotka
pre dnesok sa lucim...frcim domov ....cauteee x-) x-)
Odpovedať
Jani, toho se fakt nebojim ;-) Mam v tom praxi a na bruslich jsem nespadla uz tak 8 let :-N Nemam ani chranice :-x :-D
Odpovedať
zirafka105 Kdy: Dnes v 19:30 Komu: ikarkulka Předmět: Roman pro zeny :-) Ahojda Karkulko, jak jsem se zminila koncem listopadu, mam na srdci par veci, ktere mi na soucasnem stavu adminovani beremka a spol. trosku vadi. S nasledujicim textem si klidne muzes delat, co chces. Klidne ho smaz, zahod, zapomen, stejne tak ho muzes klidne vlozit do adminclubu, protoze je to vlastne takovy maly dopis vam vsem. Veci, ktere tu budu zminovat, jsou jenom muj osobni nazor a postreh, nic vic, nic min. Neni to rozhodne o tom, ze bys vsechny ty - z meho pohledu drobne neduhy - mela na svedomi ty. Neco ano, neco dela nekdo jiny. Neco je nesvarem vice adminu, neco jenom nekoho (takze predem avizuju, ze nebudu reagovat na pripadne pozadavky, abych dohledala, kde prave ten a ten admin udelal to a to). Nerikam, ze ja jsem behem sveho adminovani byla dokonala, sama vim, ze casto by se byvalo dalo leccos zlepsit. I z tohohle pohledu ted tohle pisu. Pokud se nad timhle textem nekdo aspon na chvilku zamysli, budu moc rada a nebudu mit pocit, ze jsem to psala zbytecne... Prvni zamysleni patri pravidlum stranky a jednotlivych sekci. Myslim, ze tato pravidla by tu mela byt hlavne ze dvou duvodu: Jednak aby chranila majitele stranek v pripade zalob od firem nebo osob, ktere by se citily obsahem stranky nejak poskozdeny, a druhak aby se uzivatele mohli citit na strankach dobre a nikdo je neobtezoval. - Prvni roli asi pravidla (zejmena nova pravidla stranky) zvladaji dobre, za tim ucelem taky byla vytvarena. Jak uz jsem psala pri jejich vzniku, je tam rada veci, proti kterym mam vyhrady, ale necekam, ze by se temi vyhradami neco zmenilo... a jak se rika - ber nebo nech byt. - Druha role je ale podle meho nemene dulezita, tedy ta, ze maji pravidla prispivat k \"well-being\" (pardon, cesky ekvivalent me nenapadl a slovo blahobyt mi sem nejak nesedi) uzivatelu. Tedy slouzit k tomu, aby se uzivatele na strance mohli citit dobre a nikdo je neobtezoval. Tahle stranka mi prijde posledni dobou trosku zanedbavana. Pritom sice prijmy plynou provozovateli stranky z placene inzerce, ale je potreba mit porad na pameti, ze kdyby nebyli spokojeni uzivatele a nebyla dostatecna navstevnost stranky, nebylo by ani inzerentu... A tady se pomalu dostavam k tomu hlavnimu, tedy k vecem, na kterych by se podle meho mohlo trosku zapracovat, neco zmenit nebo se nad nimi jenom zamyslet. 1/ Je potreba pohlidat, aby se skutecne mazaly jenom ty veci, ktere ke smazani jsou. Kdyz uz holka udela chybu a da si do alba asi 5 fotek s vecma k prodeji, neni to podle meho duvod ke smazani celeho stofotkoveho pripravneho alba. Nevim, jak ted, ale aspon kdyz jsem adminovala ja, tak to duvod nebyl. Navic jak je ted adminu vic, tak se pak snadno stane, ze se nevi, kdo to album smazal. Tyhle obcasne preslapy zbytecne pridelavaji horkou krev, protoze spousta uzivatelu to pak resi \"navenek\" v diskusich a admini tam jsou zbytecne za \"ty zle\". Samozrejme vim, ze naprosta vetsina tech smazanych veci je smazana opravnene, ale znate to - jedno ukrivdene jablicko dokaze nakazit spoustu zdravych... Vim, ze je tezke zpetne dokazovat uzivatelkam, ze jim alba byla smazana opravnene... Pokud by se ale mnozily pripady, kdy se jsou schopny uzivatelky shadat do krve, ze jejich album bylo v poradku, tak by asi chtelo mit nejakej log nebo nekde schovany nahledy tech alb, aby se mohl nahled ukazat a uzivatel videl, ze skutecne pravdu nemel. 2/ Myslim si, ze se nedba rovnomerne na dodrzovani vsech pravidel. Skoro jako by byla nektera pravidla prednejsi a nektera mene. Nektere veci se potiraji az prilis dukladne a prehnane, skoro to pripomina hon na carodejnice, dalsi zustavaji bez povsimnuti (prodeje leku na predpis, negativni reference na firmy). 3/ Jak uz jsem psala v relevantnich diskusich pro pripominky k nove verzi stranek - nova pravidla na fotku v pasu mi prijdou zbytecne prehnana. Hezky to vyjadril a popsal v danem tematu (http://www.modrastrecha.cz/diskuse/te...) na strese uzivatel hugo58, pod jehoz prispevky bych se s chuti podepsala. V popisku Jaka fotka je OK, se pise nasledujici \"My se snažíme vybudovat komunitu reálních lidí a řešit na stránkách reálné problémy.\" Otazka je, jake realne problemy budou uzivatele chtit resit, kdyz budou nuceni ukazovat svoji fotku tak, jak pozaduji nova pravidla. Vezmete si, jak casto velmi citliva temata se resi na konikovi - problemy v rodinach, duverne veci ohledne zdravotniho stavu atd. Na tohle mi treba namitnete, ze je na kazdem, aby si vybral, s cim se chce sverit... ale to podle meho az tak uplne neplati. Uzivatelky casto pisou i o zdravotnich problemech svych partneru nebo blizkych. Jak byste se citily vy, kdyby vas partner na nejakem hojne navstevovanem serveru psal, ze mate nefunkcni delohu, ze z nejakeho duvodu nemuzete kojit, ze mate vadne vajecniky nebo jste jinak neschopne pocit/donosit dite. A protoze by mel na tom serveru radu znamych a byla na tom serveru takova pravidla, jako se chystaji na konika, tak by tam samozrejme byla v profilu jeho fotka s jasnym oblicejem, ze ktere jej pujde jasne poznat a identifikovat... a bude tak i jasne, ze ta \"nemocna nefunkcni\" zenska jste vlastne vy. Co pak... budete mu zakazovat, aby neco nekam psal? Budete mu zakazovat davat si nekam fotku? Na 100 procent to ovlivnit nemuzete... Vim, ze mi namitnete, ze tady nikdo svoji fotku mit nemusi, ale jak \"reálněji a důveryhodněji působí komunita\", kde je cela diskuse tvorena zelenymi a modrymi ikonkami, to necham na zvazeni laskavemu ctenari. Myslim, ze podstatne mene, nez komunita, kde je clovek na schodech, u baraku, cast tvare atd. Pomerne casto se tu vola po \"zamykatelnych\" diskusich, kam by meli pristup jenom vybrani uzivatele. Chapu Bobovo vyjadreni, proc prave takovehle diskuse nechce... ale v tom pripade neberte uzivatelum moznost mit alespon trosku anonymni, byt odlisitelnou fotku... Diskuse zelenych a modrych ikonek lidi dlouho bavit nebudou... Jinak vim, ze zrovna moje ikonka soucasnymi pravidly asi neprojde, ale pevne doufam, ze kdyby ji nekdo smazal ze strechy (kam jsem za trvani novych pravidel prispela maximalne petkrat), tak ze mi na konikovi a na beremese zatim zustane, kdyz tam jsou pravidla zaim \"postaru\". Jak psal Hugo, svojich potretek moc nemam a do pasu si je davat nechci, zas az tak rada na svuj oblicej necumakuju... 4/ Prijde mi, ze se cim dal tim casteji pouziva kouzelna veta \"nelibi se ti tu, tak muzes jit jinam\". Proti teto vete nic nemam, je to svata pravda, ale myslim si, ze se tu pouziva az moc casto. A v jejim dusledku uz spousta uzivatelu odesla na jine servery (dama, facebook, baby-cafe nebo vlastni specialne zalozene). A jak uz jsem psala vyse - kdyz sem nebudou chodit lidi, nebudou inzerenti a stranka pujde asi do haje... Proste vseho moc skodi... a posilat uzivatele do pryc by se melo skutecne ve velmi vyjimecnych pripadech a ne dvakrat do dne. 5/ Obcas je na nekterych prispevcich adminu videt, ze jsou psany horkou hlavou. Vim, ze je obcas narocne zachovat klid, kdyz se na cloveka sypou ze vsech stran negativa a nadavky jako vosy, ale admin by mel byt schopen se nad nadavky povznest a nesnizovat se na uroven nekterych diskutujicich, protoze tim priznava, ze sam situaci nezvlada. Taky se mi obcas stavalo, ze jsem nekomu s gustem neco napsala a rikala jsem si, jak jsem mu to pekne nandala, ale zpetne mi to uz moc vhodne neprislo... jak se rika - rano moudrejsi vecera. Ty prislovi skutecne od neceho jsou... Stejne tak by rozhodne nemelo byt omluvou pro podrazdene prispevky adminu to, ze adminuji dobrovolne ve svem volnem case. To uz je vazne lepsi jit spat a nechat konflikt na jindy... nebo nekomu jinemu, tretimu. 6/ Myslim si, ze admin by mel za kazde situace psat slusne, rozumne a s rozvahou. Je treba mit na pameti, ze ironie, naznaky a veci psane \"mezi radky\" nebo se smajliky se v pisemne komunikaci obcas hure odhaluji, kdyz chybi ostatni slozky komunikace... Je treba psat tak, aby byly adminske prispevky co nejjednoznacneji vylozitelne, pak ubyde spousta nedorozumeni. Asi by to chtelo neco veselejsiho na zaver, takze za prve: Jsem moc rada, ze zustane zachovany CSFR konik (mozna i beremko?). Vim, ze zaimplementovat tohle nebude urcite jednoduche, o to vic jsem za to bobovi a spol. vdecna. A za druhe: Bylo fajn, ze ikarkulka pripomnela na konikovi, ze do alb nepatri vanocni dekorace I kdyz ruku na srdce, kolik lidi si to tam asi dojde precist Mozna by nebylo od veci, dat upozornovaci veticku na stranku, kde se pridavaji nove fotky do alb. Mohlo by to tam viset jako takova \"sezonni\" pripominka a po Vanocich by se to mohlo zase sundat S pozdravem a pranim hezkeho predvanocniho obdobi, Zirafka
Odpovedať
Ano, typicke rady uzivatelu. Ale budu se ridit Zirafcinou radou "rano moudrejsi vecera" :-D a necham si to odlezet, rano napisu vic :-)
Odpovedať
i já jsem jí odpověděla jen tak obecně s tím, že víc až později :-D
Odpovedať
Sepisem to tu dohromady a natrem ji to :-D
Odpovedať
Profilova fotka
no teda, to je co za litanie?! idem to teda citat....
Odpovedať
Profilova fotka
konik teda ostane CSFR? nieco mi uslo? uz par tyzdnov som tie peticie necitala.... sa ohana, ze kopa ludi uz odisla..... kolko - pol percenta? a ze ked niekto porusi 5x pravidla, preco by mu nemal byt vymazany cely album? mal 4x moznost napravit to.... navstevnost stale rastie a aj sisstin a spol., kt. sa dusuju, ze odchadzaju tu stale su.... ok, odisli pipkasangy ale kto este? reisenie problemov s chladnou hlavou a nadhladom - ked ma uzivatel bezdovodne pocastuje, ze som primitivna krava, tak jej napisem akurat tak, ze je to jej nazor a nemyslim si, ze tym ze to takto napisem sa znizim.... ale po ostatnom vybuchu na koniku ale na ziadne pindy reagovat nebudem.....
Odpovedať
Taky jsem netusila, ze konik zustane CSFR =-) Odchodu uzivatelek bych se faaakt nebala. Porad prichazeji nove, soucasne maminy nemaji tolik casu treba a nechodi tak casto, ale deti se rodi porad, problemu s plodnosti taky neubyva. Mne jednou silene nasralo, ze se kvuli tehdejsim pravidlum na strese zdekovaly holky z kreativniho doupete na fler, protoze nemohly davat svoje vytvory do alb. Pozdeji, v Cottage a patine jsme dosly na to, ze je jednodussi hazet to na rajce a pak odkaz, tim je to vyreseno a nechapu, ze to tak nedela vic uzivatelek a je kvuli tomu dusno 8-( Osobne jim to radim, ze neni nutne davat do alba fotky z dovolene (vyhledy z hotelu, fotky vecere...), ze si maji nahrat na nejaky externi server a dat odkaz. Ale je mi jasne, ze se nektere potrebuji chlubit :-p :-D
Odpovedať
Profilova fotka
ved ja im tiez radim nech to daju na picasa.... idem pozriet este raz tu peticiu, ze co noveho.... ma prekvapuje, ze o nicom neviem, lebo tak bob nam hovori ked sa teda rozhodne co bude a ako bude... takze neviem ci si to zirafka domyslela na zaklade tej peticie alebo bob pozabudol, co sa mi zda byt malo pravdepodobne
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
tak som si to pozrela.... a fakt ostane CS, bob to pisal 03. 12. do tej anketovej temy
Odpovedať
Tak ted se stydim, ze to tam nectu a proto jsem to nevedela :-N Ale kdyz ja fakt nemusim Erikasadek :-N
Odpovedať
Profilova fotka
ja som to tiez uz dlho necitala, tak preto neviem..... a co mas proti erikasadek? ja som sa s nou este nestretla - okrem toho, ze zaspamovala x tem tou svojou anketou :-D
Odpovedať
Mne prijde, ze je takova ta samozvana odbornice. Jakoze ona vi vsecko nejlip. O nejakem kocaru psala, ze ji prijde nestabilni, laciny, nespolehlivy a v dalsim prispevku napsala, ze ho nikdy nemela v ruce, jen soudila podle fotek :-N A toho bylo vic. Ma syna s autismem, mela by se mu venovat spis nez sezeni na koni :-N
Odpovedať
Profilova fotka
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Profilova fotka
ako sa moze zdat niekomu kociar nestabilny ked ho nevidela nazivo? :-D
Odpovedať
Proste ji podle fotek tak prisel, to je jasny, ne? :-D Ona je casto kandidat na par facek. Hlavne mi kamoska, co zije ve FR psala, ze ji maji vsechny na te diskuzi rady jako trisku v zadku :-D
Odpovedať
Profilova fotka
ahojte x-) zirafka si dala riadne zalezat na tom co napisala, musela to dlho pisat :-D
Odpovedať
Profilova fotka
fuuuuuuu ako pozeram dneska som zatial jediny pravidelny prispievatel nasho adminclubu :-D :-p :-p
Odpovedať
Profilova fotka
no ja by som aj prispievala, no nie je casu :-N zatial som nikoho dnes nemusela zablokovat, ani napomenut.... len sa tak sem-tam potulujem po strankach a ked sa mi nieco nezda v temach, tak mazem/zamykam..... a inak moje "oblubene" f(r)aktury riesim:-D
Odpovedať
Profilova fotka
ved ja viem, ja len, ze si tu pripadam jak keby som nejaky nekonecny monolog viedla :-D fuuuuj f(r)aktury 8-( :-D
Odpovedať
Profilova fotka
na to si zvyknes :-D no jo, fuuuuj f(r)aktury.... no nist, nemoze byt vsetko uzasne dokonale..... a zboznujem aj takych, co maju prezentaciu v katalogu firiem od r. 2007, zaslem im dalsiu a oni mi odpisu: ved my sme si nic neobjednali, co je to za fakturu? :-S
Odpovedať
Profilova fotka
dik :-S :-p :-p :-p taki su uplne, ze najlepsi 8-( inak dnes je v tom nasom bazare na MS kopec sliepok s prepacenim, som dnes nejako vela inzeratov stopla :-S
Odpovedať
Cekam, kdy mi dojde rozzurena IP od Venysky. Mam pocit, ze ona by mela patrit do Top 10 zakladatek duplicitnich temat 8-( Uz si zas zalozila tema "Darce spermii" a pak jen otazku "Mate zkusenost?" Nejvic me fascinuje, ze ona chtela dat manzelovi jeho biologicke miminko, protoze ta holcicka, co ma, je z prvniho manzelstvi. A ted teda resi darcovske spermie :-N
Odpovedať
Profilova fotka
mozno chce aby jej manzel daroval spermie :-D
Odpovedať
Profilova fotka
market, ja cakam kedy mi pride takato Ip od "klara_klara" :-D dnes uz zalozila temu "ergonomicke nositka" vo volnej diskusii, zamkla som a presmerovala do vybavy a ona mi pisala, ze to naschval dala do volnej lebo tam chodi viac uzivateliek ako do vybavy.... a ze v tej teme, do kt. som ju presmerovala sa spominaju aj satky a ona chce iba ergo nositka (2 stranova diskusia, o satkach asi 3 prispevky, zvysok o ergo) a teraz vecer este zalozila temu 5 mesacne babatka.... napisala som, ze o mesiac by bola tema 6 mesacne, potom 7.... tak som zvedava kedy napise....
Odpovedať
Profilova fotka
nemusela som dlho cakat, klara sa uz ozvala.... ze v spolocnom termine su uz rozohrati.... nezalozime si aj my kazda vlastnu temu aby sme nevstupovali do tych, kde su uz ludia rozohrati? :-D
Odpovedať
jo holky, ještě k tý žirafce - už jsem to chtěla napsat včera :-D já jsem si to přečetla a na konci jsem si říkala, že netuším, co jí na to odpovědět. prostě mi to celý přišlo jako takový tlachání o ničem. napíšu teď něco ve stylu "když se ti tu nelíbí, tak sem nechoď", což žirafka kritizuje - když se jí nelíbí současný styl adminování, tak nemusela odcházet. já se nechci dohadovat, ale ono je to hrozně jednoduchý napsat, že se jí současný styl adminování nelíbí. taky si myslim, že v dobách, kdy adminovala žirafka, nebyly uživatelky takhle drzý a útočný. nebo jsem to alespoň nezaznamenala. jasně, každý z nás to asi občas ujede, ale jsme jenom lidi. a co se týká té kritiky pravidel, tak to taky nevim, co jí na to napsat. jestli janocko chceš, tak to dej přečíst klukům, jestli je to bude zajímat a jestli s tím budou dál něco dělat. ale třeba jak tam psala, že se některá pravidla řeší víc a jiná míň (resp. jejich porušování) a uvedla tam ty firmy a prodej léků, tak zrovna tohle si myslím tady řešíme skoro každý den (zejména firmy). ale to je právě jedna z těch činností, která není nějak moc vidět. a třeba taková žirafka by o tom snad mohla něco vědět. vážně jsem tak úplně nepochopila, co tím chtěla říct. pokud nesouhlasí s pravidly, za která admini nemůžou, tak proč to neřeší přímo s bobem a spol.
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?